BULGARIA: Proteste de strada impotriva PRIVATIZARII CAILOR FERATE/ Autoincendieri in serie

10-03-2013 1 minut Sublinieri

varna

Protestatarii din capitala Bulgariei, Sofia, si din orasul Varna, au blocat principalele gari pentru a-si arata dezaprobarea fata de intentia de a privatiza unitatea de cargo a companiei de stat a cailor ferate.

In Varna, s-au inregistrat proteste in cea de-a 29-a zi de la inceputul acestora, de aceasta data blocandu-se toate iesirile din gara orasului.

In Sofia, a fost blocata intersectia din preajma garii, blocandu-se, de asemenea, si trenurile.

Oamenii s-au adunat in numar de peste 5000 in Varna si de peste 1000 in Sofia, conform media. Acestia striga “Bulgaria trezeste-te”, “Viitor pentru tineri”, si “BDZ (compania de stat a cailor ferate – n.n.) nu e de vanzare, BDZ nu e pentru hoti”. 

Oamenii striga si slogane ca “Mafia” si cer stoparea procedurii de privatizare a unitatii cargo a BDZ. Guvernul demisionar a lansat procedura de privatizare in 2012 intr-o incercare de a acoperi datoriile companiei.

Oponentii au argumentat ca datoriile sunt cauzate de administrarea proasta, si ca statul nu va profita din vanzarea serviciilor de cargo ale Cailor Ferate, care sunt cele mai profitabile departamente ale companiei.

Un bulgar care s-a autoincendiat a murit duminică, la spitalul din Plovdiv, fiind al treilea deces înregistrat în Bulgaria ca urmare a acestui gest extrem, informează AFP.

Venţislav Vasilev, în vârstă de 53 de ani, şomer şi tatăl a cinci copii, şi-a dat foc pe 26 februarie, în faţa Primăriei din orăşelul Radnevo (sud). “Avea arsuri pe 75 la sută din suprafaţa corpului şi respirase gaze toxice”, a anunţat spitalul.

Venţislav Vasilev urmase exemplul lui Plamen Goranov, 36 de ani, care s-a autoincendiat pe 20 februarie în faţa Primăriei din Varna.  Pe 19 februarie, un alt bărbat, de 26 de ani, şi-a dat foc la Veliko-Târnovo (nord).


Categorii

1. DIVERSE, Revolte populare, revolutii, Traduceri

Etichete (taguri)

, , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

3 Commentarii la “BULGARIA: Proteste de strada impotriva PRIVATIZARII CAILOR FERATE/ Autoincendieri in serie

  1. Si eu am traversat o perioada grea.Am ramas fara serviciu si am avut o presiune fantastica din partea celor apropiati,care nu au inteles gestul demisiei.Acum am improvizat cu ceva.Ideea e ca Dumnezeu nu te lasa in nici o situatie.

  2. Întoarcerea la feudalism a statelor din estul Europei, aduce nelegiuirile sociale din timpul feudalismului, în secolul XXI. La capitolul libertate: escrocii au liber la fraierit de proști.

  3. Pingback: BULGARIA FIERBE: Mii de oameni in strada cerand demisia guvernului abia instalat. Premierul Oresarski CHEMAT LA ORDINE LA "INALTA POARTA" DE LA BRUXELLES - Război întru Cuvânt
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare