CAPITALISM SALBATIC. Bolivia legalizeaza MUNCA COPIIILOR de peste 10 ani

18-07-2014 33 secunde Sublinieri

bolivia

sursa foto: bbc.com

Desi majoritatea guvernelor din lume se lupta pentru a reduce exploatarea minorilor si angajarea ilegala a copiilor, Bolivia este la un pas de a deveni prima tara care va legaliza munca pentru minorii de peste 10 ani. Legislativul Boliviei a aprobat propunerea si acum este pe masa presedintelui la semnat.

Propunerea aprobata de Parlament mentioneaza ca reducerea varstei legale de angajare de la 14 ani la 10 ani recunoaste pur si simplu o realitate. Multe familii sarace din Bolivia nu au de ales decat sa isi trimita copiii la munca, iar in acest context initiativa va conferi minorilor mai multa protectie si va preveni exploatarea si conditiile inumane de munca, potrivit Huffington Post.

“Munca in randul minorilor este ceva obisnuit in Bolivia si este dificil sa o combatem. Decat sa pedepsim acest lucru, mai bine protejam drepturile copiilor si garantam securitatea muncii“, a spus un senator care a sustinut proiectul. Potrivit proiectului, minorii de peste 10 ani vor putea sa lucreze in mod legal, cata vreme sunt supravegheati de parinti si nu isi vor neglija scoala. […] integral pe wall-street.ro


Categorii

1. DIVERSE

Etichete (taguri)

, , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

2 Commentarii la “CAPITALISM SALBATIC. Bolivia legalizeaza MUNCA COPIIILOR de peste 10 ani

  1. Cititi “Confesiunile unui asasin economic” de John Perkins. Exista si patea a doua: “Istoria secreta a imperiului american” In tarile de mana a III a, gen Indonezia, Bolivia, Ecuador amata americana a venit de fapt ca sa aiba grija de coorporatiile americane care au fost si sunt stat in stat.

  2. Azi am crezut ca nu aud bine ce se ptezinta pe cartoon network: “fetitele powerpuff,dans cu pantalonii-n vine” e posibil.asa ceva? CNA ul doarme?

Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare