CAT DE NATIONALA MAI ESTE BANCA NATIONALA?/ Franks, Basescu si Isarescu – artizanii prabusirii Romaniei/ / Cine are interes sa provoace o revolutie internationala impotriva bancilor? 7 decembrie – ziua retragerilor masive din banci. SCENARIILE POSIBILE ALE UNUI “MACEL” PREMEDITAT

2-11-2010 10 minute Sublinieri

Cititi si:

 • Romania obiectiva:

De unde creştere economică?

Îmbătrânirea populaţiei

Directorul general al FMI, Dominique Strauss-Kahn, a declarat că recenta criză economică a dus la dispariţia a 30 de milioane de locuri de muncă. La Forumul Internaţional pentru Dezvoltare Umană, desfăşurat în Maroc, Strauss-Kahn a avertizat că este necesară întărirea mecanismelor internaţionale de monitorizare, pentru a preveni colapsul economic mondial. “Nu există nici o garanţie că peste cinci sau zece ani, criza nu va reveni, ruinând totul”, a spus directorul FMI.

Se dau următoarele: o instituţie internaţională care stă pe un morman de bani fabricaţi din neant şi o naţiune condusă de nişte băieţi analfabeţi. Instituţia cu pricina pompează o cantitate imensă de bani în fundul incompetenţilor care fac ce ştiu ei mai bine: aruncă banii în stânga şi-n dreapta, se dau deştepţi şi, ca să fie treaba completă, mai plătesc şi hoarde de lingăi care să-i ridice-n slăvi. Iată întregul scenariu al unui dezastru anunţat. N-o să vă dau decât un singur exemplu(care deja e vechi) pentru a înţelege cum nişte minţi limitate merg spre dezastru. CFR călători e o companie total ineficientă, cu o schemă încărcată de şefime numită politic şi cu o căruţă de găuri care, cumulate, formează un torent strategic utilizat probabil pentru săturarea clientelei celor de la putere. Nu e un secret pentru nimeni că aşa stau lucrurile. Marea problemă e că, în timp, apare degradarea iremediabilă, iar societatea devine pe din ce în ce mai ineficientă, pierde din ce în ce mai mulţi, producând pagube fenomenale. De ce nu merge CFR Călători? Sunt multe variabile: infrastructura proastă, managementul defectuos, întârzierile intrate deja în normalitate, corupţia şi preţul piperat. Era cât se poate de clar că o asemenea situaţie nu putea scăpa “ochiului vigilent” al celor de la FMI. Pierderile erau deja prea mari pentru a nu putea fi observate de oricine. Ei bine, în aceste condiţii care credeţi că a fost soluţia dată de FMI? Creşterea preţului biletelor de tren. O soluţie mai proastă cred că nu putea găsi decât un analfabet cu IQ-ul sub 50.
Dincolo de cele enumerate, CFR călători mai are o problemă majoră: nu prea mai are clienţi. În condiţiile în care transportul de călători efectuat cu autobuzul/autocarul/microbuzul este nu numai mai rapid, dar şi de aproape două ori mai ieftin, este clar că acea clientelă formată în cea mai mare parte din navetişti s-a reorientat către varianta rutieră. În plus, cei care mai circulă cu trenul, într-o proporţie covârşitoare, nu-şi mai plătesc biletul preferând “mersul cu naşu’“(biletul e mult prea scump pengtru unii dintre ei). Ei bine, în momentul în care  ai aceste date tu măreşti preţul biletelor? E o prostie care va genera cu siguranţă pierderi şi mai mari. În cazul CFR ar fi trebuit făcută o restructurare dură la vârf dublată de dotarea cu sisteme/echipamente antifraudă performante. În plus, preţul biletelor ar fi trebuit redus pentru a putea atinge masa critică de călători.
Pornind de la acest exemplu cât se poate de simplu, realizăm cum soluţiile propuse de FMI nu sunt altceva decât nişte abordări naive ale problemelor. Şi recunosc sincer că am spus naive pentru a nu spune prosteşti. Ce creier poate produce o asemenea “soluţie” idioată? Cine poate gândi în aceşti termeni oligofrenici? Nu e nici prima şi nici ultima dată când FMI propune soluţii aberante, iar unele dintre ele au avut finalităţi de-a dreptul tragice. Dacă stai să judeci puţin îţi dai seama că e normal acest lucru. La urma urmei la ce te poţi aştepta de la o instituţie în care oamenii sunt angajaţi pe bază de frăţii sau mai ştiu eu pe ce alte prostii oligofreno-mistice? (…)

 • UPDATE – Din Emisiunea “Subiectiv” (Antena3), de luni, 1 nov. 2010, despre FMI:


“Intamplator, am finalizat saptamana trecuta un studiu legat de geopolitica dezordinii pentru un institut din Belgrad. Subiectul era chiar FMI. Suntem… “cea mai proasta gaina din cotet” ca acceptam in continuare aceste strategii de la FMI, care sunt refuzate pe principii si pe criterii economice bine precizate peste tot in tarile emergente. Tarile emergente s-a-u saturat de acest strateg numit FMI si au inteles foarte bine ca este, de fapt, un brat economic foarte prestigios, foarte lustruit, prin care se adopta o anumita geopolitica. Noi suntem ultimii care nu chestionam lucrul acesta… dar toate strategiile FMI din zona noastra – ca sa nu vorbesc despre Rusia pe care a nenorocit-o, si despre alte tari mai mici – au fost falimentare…”

“FMI nenoroceste pietele in acest moment”

 • Bloombiz:

Basescu: Nu cred in sloganul “daca vreti sa nu mai furam statul reduceti fiscalitatea”

Pentru mine marea problema este sa am in fata un prim minstru care vine cu un program in conformitate cu FMI si Banca Mondiala.

(…) – Daca motiunea de cenzura trece, trebuie sa existe un prim ministru care sa imi dea garantia ca face ce trebuie pentru ca Romania sa se consolideze macroeconomic.

– Ilie Serbanescu:

Pres in fata bancilor, o atitudine antieconomica!

(…) Probabil intr-o ratacire de aparare a clientilor locali, autoritatile guvernamentale de la Bucuresti au elaborat o ordonanta care cam intrecea litera directivei europene (in sensul ca se referea si la creditele pe rol, si nu doar la cele viitoare), iar bancile au contraatacat si, in urma unui puternic lobby (sustinut de aparatorul si avocatul lor in Romania, respectiv BNR), ceea ce a iesit din Parlament nu prea mai sti daca este in favoarea clientilor sau, dimpotriva, tocmai a bancilor.

Cei ce apeleaza la credite bancare se amageau insa in legatura cu faptul ca se vor fi ales cu ceva din aplicarea sa zicem favorabila lor a respectivei reglementari.

Postura lor oricum perdanta se afla, in esenta, in alta parte: in faptul ca se permite ca un credit sa fie construit cu marje fixe (citeste, cu profit sigur), indiferent de situatie, de categoria de credit si de tipul de dobanda (fixa sau variabila).

Asta inseamna ca riscul unei activitati prin sine de risc, cum este creditarea, este aruncat doar asupra clientului, in timp ce banca nu-si asuma de fapt nici un risc.

Intr-un mod si mai incriminatoriu pentru autoritatile guvernamentale si monetare din Romania, un asemenena lucru este posibil prin faptul ca acestea nu fac nimic impotriva cartelului bancar care asigura si consolideaza acest lucru, nepenalizand incalcarea de catre banci a normelor minime de concurenta loiala.

Asa se explica de ce bancile straine din Romania obtin profituri indiferent de conjunctura economica.

Acum, in plina criza in Romania, realizeaza profituri mai mici fata de perioada anterioara, dar nu pentru ca, in conditii de criza, marjele de profit ar fi scazut, cum ar fi normal, ci pentru ca aproape au incetat sa-si mai faca menirea, adica sa acorde credite!

Si mai grav, profiturile obtinute in general in Romania de catre subsdiarele bancare straine sunt mult superioare celor realizate de absolut aceleasi banci in tarile lor de origine.

Acolo insa nu sunt lasate sa faca ce vor pentru ca autoritatile, si monetare si guvernamentale, le dau peste mana.

E caraghios pur si simplu ca subsidiarele bancilor straine sa se laude cu profituri mai mari in Romania decat cele ale bancilor mama din tarile de origine, pentru ca, fiind vorba de absolut aceleasi banci, profituri mai mari nu inseamna altceva decat ca aici nu respecta aceleasi reguli ca dincolo!

Intr-o actiune tot atat de jenanta pe cat a fost de fara perdea, bancile straine din Romania s-au asigurat, din timp, fata de un ipotetic vot nefavorabil lor in Parlament in legatura cu mentionata ordonanta si au trecut, la unison, inca inainte de vot, la scumpirea masiva a tuturor categoriilor de credite in lei, spre a nu pierde cumva ceva din profiturile pe care continua sa le realizeze de-acum complet artificial, pentru ca provin din marje uriase impuse prin abuz de monopol, si nu din activitati bancare sporite.

Si fortand astfel si contractarea de credite in euro, in cazul carora castiga din riscul valutar lasat si acesta tot pe seama clientilor, mai ales in perspectiva devalorizarii inevitabile a leului din cauza situatiei economice si apropiatelor mari rambursari in contul imprumutului mamut de la FMI-UE, care depaseste jumatate din bugetul tarii.

Cum este posibil asa ceva? Este posibil pur si simplu pentru ca cele trei institutii care ar trebui sa faca ceva spre a apara clientii romani si Romania nu fac nimic.

Au lasat totul pe Autoritatea pentru Protectia Consumatorului, care a facut ce a putut, anulandu-i insa apoi, la presiunile bancilor straine, si putinul pe care a indraznit sa-l intreprinda.

Consiliul Concurentei se face ca nu vede ceea ce poate constata si Grivei – cartelul bancar strain in domeniul dobanzilor si comisioanelor pe seama clientilor – si intocmeste studii, in loc sa toarne de dimineata pana seara amenzi usturatoare pentru incalcarea regulilor minime de concurenta.

Probabil pentru a nu cumva supara stapanul – respectiv, capitalul strain, la mana cerberului caruia, adica FMI, a ajuns – guvernul zice ca problema este in parohia Bancii Nationale, spre a evita sa faca ceea ce poate si ar trebui sa faca: anume sa suprataxeze bancile, in fond in contul unor profituri realizate nu din activitate ci din abuzuri monopoliste, sau sa suspende prin lege creditul de consum, caci Romania are nevoie de creditare pentru productie si investitii si nu pentru consum, sau sa interzica creditul ipotecar in valuta (caci suntem in Romania si nu in alta parte si, in plus, astfel BNR ar putea prin devalorizarea leului sa incerce scaderea relativa a dobanzilor in sprijinul relansarii economiei).

De departe cea mai lamentabila este insa pozitia BNR: aceasta se multumeste sa constate ca marjele bancilor sunt prea mari, dar a tinut partea acestora in disputa publica si parlamentara asupra ordonantei amintite. Motivul invocat oficial te lasa perplex: le scad prea tare profiturile!

Hai, ca-i tare! Bancii Nationale a carei tari o fi apartinand aceasta motivatie?!

(…) Devalorizarea monedei şi inflaţia nu sunt nişte fericiri, dar a pune toată ajustarea în cârca bugetului are trei nefericiri şi mai mari: 1) nu este suficientă (faţă de amploarea ajustărilor necesare); 2) oprind tensiunile acumulate să iasă pe undeva la suprafaţă le obligă să se îngrămădească în scăderea în cerc vicios a economiei (ceea ce se întâmplă de doi ani); 3) nu lasă ca nota de plată să treacă în seama tuturor, îndreptând ţintit şi pe nedrept consecinţele doar asupra celor fără vină şi nevoiaşi (prin scăderi salariale şi majorări de impozite) şi protejându-i nemeritat tocmai pe cei care au contribuit la crearea situaţiei (respectiv cei ce au dat şi cei ce au luat creditele care au dezarticulat intern economia între consum şi producţie şi care au vulnerabilizat-o extern la cote extreme). Despre toate acestea nimic în replica dlui Isărescu!

Din păcate pentru dl Isărescu, un bancher – chiar un bancher, spre cinstea sa – a ales, în toiul disputei, să spună public cum stă de fapt situaţia şi care este politica BNR, pe care guvernatorul vrea s-o camufleze. “Dacă există vreun produs financiar toxic în România – spune dl Negriţoiu, preşedintele ING Bank România –, atunci acesta este creditul ipotecar în euro, care este o bombă cu efect întârziat”. Constituie o problemă – apreciază dl Negriţoiu – finanţarea acestor “ipoteci în euro bazate pe venituri în lei”, problemă care devine mereu mai grea pentru că perspectivele de adoptare a euro de către România sunt tot mai incerte. Iar BNR nu poate să utilizeze o depreciere a leului pentru a stimula economia fără să afecteze stabilitatea sistemului bancar. Astfel, “ţara rămâne captivă – spune dl Negriţoiu – şi te comporţi de facto ca un Consiliu Monetar”. Adică – adăugăm noi – ca având un curs fix faţă de moneda reper şi făcând încercări disperate de sugrumare a inflaţiei pe seama economiei înseşi!

Este clar: din clenciul euroizării este greu de ieşit, dar dl Isărescu a abandonat economia în favoarea băncilor! Aceasta însă ţine cât ţine! Până la ruptură! Ar fi de amintit dlui Isărescu pur şi simplu că de departe cele mai dramatice falimente naţionale din istoria internaţională recentă au fost cele ale unor ţări cu Consiliu Monetar sau care s-au comportat ca având Consiliu Monetar!

(…) N-am emis, până acum, opinii scrise ori vorbite pe această temă. Dar impertinenţa FMI şi a Băncii Naţionale, care nu mai e demult (nici nu ştiu dacă a fost vreodată) a României, care sunt gata să bage-n blocaj o ţară oricum prăbuşită economic doar pentru a proteja băncile în detrimentul cetăţenilor, m-a scos realmente din minţi. După ce România s-a îndatorat vârtos la FMI pentru ca bancherii străini (obişnuiţi să trăiască aici din specula pe titluri de stat şi credite cămătăreşti cu buletinul, că nişte afaceri nu sunt în stare să finanţeze) să închidă liniile de credit de la băncile-mamă şi să-şi ia bonusurile de performanţă de milioane de euro, acum nu mai poate accesa noua tranşă până nu desfiinţează (sau modifică-n folosul băncilor) Ordonanţa 50. Adică a unui act normativ menit să apere (şi) drepturile cetăţenilor, întocmit de o autoritate guvernamentală, promovat de Executiv, aflat în dezbatere parlamentară.

O entitate economică suprastatală, aflată-n buza falimentului înaintea declanşării crizei mondiale, impune explicit, chiar dacă n-o recunoaşte public, unui stat, întâmplător acţionar al ei, să renunţe la bruma de suveranitate pe care o mai are. Şi, ca să fie sigură că impunerea se transformă-n realitate, lasă drept monitor, cu largul concurs (ca să nu-i spun complicitate) al preşedintelui României, o altă instituţie, teoretic tot a statului. Care, pe deasupra, mai şi are-n titulatură atributul de naţională. Vreme de peste 20 de ani, nimeni n-a reuşit să explice de unde prezumţia asta de competenţă atribuită BNR şi intangibilului său guvernator. Poate, cu ocazia asta, reuşeşte, totuşi, cineva măcar să se întrebe, în gura mare, pentru cine lucrează, de fapt, vârfurile puterii politice şi scrobiţii dregători ai BNR.

P.S. Ultima oară când România şi-a asumat, printr-un acord stand-by cu FMI, privatizarea forţată sau lichidarea întreprinderilor de stat generatoare de pierderi, ministrul Transporturilor era Traian Băsescu, iar guvernatorul BNR, Mugur Isărescu. Între timp, FMI s-a ocupat cu falimentarea Argentinei şi era să se desfiinţeze, Băsescu a ajuns preşedintele României, iar Isărescu a fost făcut academician.

(…) Ce este mai periculos abia acum începe. Dacă pretențiile băncilor se vor aplica sub presiunile FMI, bancherii vor deveni ținta unui oprobiu popular teribil. În prima fază, cei mai mulți clienți vor evita cu orice preț relația cu banca sau vor avea grijă să calculeze la sânge pentru fiecare leu plătit. Pe termen mediu, pierderile de 600 de milioane de euro estimate acum vor deveni “răul cel mai mic”.

În a doua fază, politicienii vor sesiza posibilitatea de-a câștiga puncte lovind într-un inamic atât de facil. De exemplu, OUG 50 se va putea întoarce oricând într-o formă și mai agresivă după ce acordul cu FMI se va termina.

După principiul reinventat recent, într-o formulă diplomatică, chiar de un bancher: De mă voi scula, pre mulți am să popesc și eu”.

 • Financiarul:

Liderii clienţilor nemulţumiţi de bănci i-au scris şefului misiunii FMI! VEZI ce îi cer!

“Pierderile financiare ale clientilor bancari nu sunt “potentiale”, stimate domnule Franks! Sunt bani pe care bancile i-au luat in mod total abuziv de la romani, ani la rand, prin comisioane inventate si dobanzi de cateva ori mai mari decat in oricare alta tara din UE. Totodata va solicitam, stimate domnule Franks, sa faceti o comparatie intre profiturile raportate de banci si pierderile provocate romanilor de clauzele contractuale abuzive”, mai scriu liderii clientilor nemultumiti

Campanie internațională împotriva băncilor: 7 decembrie, ziua retragerilor masive

Fără absolut nicio legătură cu normele de aplicare ale vreunei ordonanțe de urgență sau directive europene, în rândul utilizatorilor de internet din mai multe țări europene a luat naștere o mișcare de protest împotriva băncilor, numită “Stop Banque”, care presupune invitația de retragere masivă a banilor depuși în bănci, exact în ziua de 7 decembrie.

Apărută în Franța, mișcarea s-a răspândit apoi pe bloguri din Germania sau Olanda, iar acum dispune de un cont pe Facebook care are ca titlu de pagină: REVOLUTION! ON 12/07 LET’S GO EVERYBODY TO WITHDRAW OUR MONEY!

(…) La prima vedere sansele de reusita ale unei asemenea actiuni sunt mici. Sa nu uitam totusi de povestea cu DSB din olanda. Bancile sunt destul de fragile in acest moment. Daca nu se va ajunge la falimentarea sistemului bancar, oare vor reusi strangerea unui numar suficient de persoane macar cat sa dea un semnal de alarma ?

Va readuc aminte si faptul ca nu este prima tentativa de acest gen. Desi nu era setata o data exacta, povestea de acum seamana tare cu actiunea Move Your Money: A New Year’s Resolution

Iar toata treaba asta apare pe langa zvonurile cum ca pe 11 noiembrie dupa G20 ni se pregateste ceva interesant pe plan economic din partea chinei. Se pare ca mai exista inca sansa ca 2010 sa nu se incheie la fel de plictisitor ca 2009… 🙂

Editare ulterioara:
Intre timp a aparut si un articol ZH pe aceeasi tema: December 7 Is The Unofficial Pan-European Bank Mutiny Day

Furthermore, in just 24 hours 1,500 readers have pledge their support to the action’s various Facebook support sites, and another 48,000 are on the waitlist. We hope that more alternative media (the mainstream will unlikely support such a radical venture) catches on, and more Europeans realize they have all to gain and little to lose from forcing the balance of power to shift away from the banks, and into the hands of the people.Dar cum zicea cineva pe forum… cine se teme pentru economiile personale incepand cu 7 dec, va sugerez sa le retrageti din banci in saptamana precedenta acestei date… 🙂

Comentariu Razboi intru Cuvant:

S-ar parea ca cineva cauta cu indarjire sa provoace si sa dirijeze furia cetatenilor din Europa si, mai ales, din tarile asuprite de jugul FMI, cu precadere asupra sistemului bancar. Scopul pare a fi generarea unei miscari “revolutionare” internationale, care sa ia o turnura violenta, sangeroasa, mergand pana la haos politic, social si economic, stare care fie va degenera inspre razboiul mondial indelung pregatit, fie care sa creeze terenul fertil prin care se poata instaura apoi mult mai usor o dictatura economica “luminata”, mai intai europeana, iar mai apoi globala,  cu reglementari stricte unanim acceptate, care sa instituie  dintr-un foc “ordinea” si “disciplina”, cu pretul abolirii totale a suveranitatii statale. In acest sens, trebuie privite cu ingrijorare si recentele preocupari ale liderilor europeni pentru revizuirea Tratatului de la Lisabona, “miscare” care, in alte conditii, ar fi parut complet absurda si utopica, tinand cont de dificultatea extraordinara a adoptarii Tratatului.

De aceea nu ar trebui privite cu prea mult entuziasm nici vocile din ce in ce mai numeroase din ultima vreme care acuza cu tot mai mare vehementa – indreptatita, desigur, insa tardivarolul eminamente malefic al FMI, al BNR si al “imaculatului” sau guvernator “trilateral”, si nici miscarile de protest tot mai organizate si mai serioase ale cetatenilor impotriva bancilor, puternic instigate dinspre mass-media.

 • De revazut:

Tot mai multe voci “prevestesc” revolte violente, razboi civil, faliment national “in urmatoarele luni”

MAI ESTE ROMANIA O TARA SUVERANA? DECONTUL DRAMATIC AL ACORDULUI CU FMI: SCENARIUL UNUI GENOCID NATIONAL IN PLINA DERULARE/ Ce ne mai pregatesc “superelitele” cu care se mandreste un consilier prezidential: REFORME GLOBALE “ISTORICE” PRIVIND FISCALITATEA: F.M.I. PRIMESTE PUTERI SPORITE

Cand extremele se trezesc din adormire: MASONERIA SI EXTREMA DREAPTA FREAMATA NARILE LA MIROSUL SANGELUI

NI SE PREGATESTE UN SOI DE REVOLUTIE?

Ceea ce urmeaza ne temem sa nu ne apropie de cele despre care s-a scris aici: Profeție despre România anului 2011: «MĂCEL!»

Domnul sa ne pazeasca si sa ne miluiasca! Iar noi sa incepem pocainta macar in al XII-lea ceas…

Pana atunci, sa vedem cum a fost acum circa un deceniu in Argentina…


Categorii

Acordul cu FMI, Bancherii, bancile, BNR, abuzurile bancilor, Criza mondiala, ILIE SERBANESCU, Opinii, analize, Razboiul impotriva Romaniei, Video

Etichete (taguri)


Articolul urmator/anterior

Comentarii

19 Commentarii la “CAT DE NATIONALA MAI ESTE BANCA NATIONALA?/ Franks, Basescu si Isarescu – artizanii prabusirii Romaniei/ / Cine are interes sa provoace o revolutie internationala impotriva bancilor? 7 decembrie – ziua retragerilor masive din banci. SCENARIILE POSIBILE ALE UNUI “MACEL” PREMEDITAT

 1. Ma bucur ca ati facut acel comentariu legat de adoptarea unei atitudini echilibrate si calme privind aprecierea vocilor ce starnesc la revolta, judecata, osanda

  Ma indoiam ca ati putea fi de acord cu acele voci

  Daca Dumnezeu nu se milostiveste de noi, cei pacatosi, se va intampla ceva. Nu stiu despre voi, dar eu simt ca ne intareste in aceste timpuri, in chiar aceste zile. Sunt multe de spus..dar nu la comentarii. Oricum am descoperit foarte recent, fara sa caut, pe Sfantul roman Ioan Iacob Hozevitul, mai bine spus am luat aminte cu mare atentie la el, am cumparat cartile lui de poezii, am citit despre el…Auzisem despre acest mare sfant roman, chiar pe site-ul vostru sunt postate informatii despre el, dar pana nu-ti deschide Dumnezeu “ochii” nu vezi nimic. Chiar in Bucuresti (in Titan) exista biserica cu Hramul lui. Este un sfant roman, deci el ne poate ajuta mult pe noi toti, romanii, suntem acelasi neam (ceea ce stim ca e important in fata lui Dumnezeu). Abia apoi am aflat ca anul acesta se implinesc 50 de ani de la nasterea sa in Cer, ca ieri 01.11.2010, chiar ieri, Mitropolitul Moldovei Teofan si un mare grup de pelerini din Iasi au ajuns la sfintele sale moaste din Hozeva.. E un sfant roman, intristat de decaderea noastra, a fratilor lui, dar venind nevazut printre noi sa ne intareasca, sa ne lumineze cu Duhul lui Dumnezeu pentru intoarcere la pocainta

  Mare ajutor avem in ceruri! Sf Ioan Iacob Hozevitul sau Sf Irodion de la Lainici care a fost canonizat in octombrie (nu?) si despre care o cunostinta mi-a daruit “intamplator” luna trecuta o revista cu descoperirea sfintelor sale moaste.

  Desi praf si tarana sunt, indraznesc sa ii rog pe cei care citesc acest site sa se intoarca catre Sf Ioan Iacob Hozevitul (cu praznic de 50 de ani chiar anul acesta!), Sf Irodion “Luceafarul de la Lainici” si toti sfintii romani pe care ii cunosc ei, ca sa mijloceasca catre Domnul Iisus Hristos si Maica Domnului sa ne ierte pacatele noua romanilor, sa ne miluiasca si sa ne scape de primejdiile ce ne stau in fata. Sfintii romani din ceruri mult ne pot ajuta pe noi, romanii, din mijlocul carora au plecat!

 2. Stau si ma intreb, asa, omeneste, si oarecum logic:
  Faptul ca in mod voluntar, constient si planificat Isarescu, Basescu Boc et comp. participa la o actiune sinucigasa care are ca scop declansarea unei revolte, si directionarea urii impotriva lor insisi arata ca li s-au dat asigurari ca in momentul crucialvor primi “elicopterul” salvator.
  Insa ei chiar nu se intreaba daca nu cumva asta ar putea sa fie “elicopterul lui Ceausescu”, care l-a lasat de caruta in mijlocul cimpului, vorba aia. Pentru ca uitindu-ne la comportamentul etniei care se afla in fruntea piramidei, timp de doua milenii se poate observa un model tipic: asa cum se debaraseaza acum de propriile unelte institutionale (banci, FMI) sau ideologice (neo-liberalism,etc) tot asa s-au debarasat de oamenii (tradatorii) de care nu mai aveau nevoie. Au fost ei capabili vorba aia, sa joace pielea co-etnicilor lor mai amariti ca sa-si atinga scopurile (vezi-l pe Hitler care primea finantari de la Rockefeller, ca sa-si duca politica pe care a dus-o). Ca sa nu mai spun ca alde Boc, Basescu si alti trepadusi nu sint decit undeva foarte jos la baza piramidei mondiale (doar Isarescu sa fie cu ceva trepte mai sus). Adica o cantiate dispensabila, care se mai poate numi si co-lateral damage. Oare cit de orbiti sint.

 3. Miscarea “Stop Banque” sunt sigura ca are conexiuni directe cu miscarea Zeitgeist, care promoveaza acelasi mesaj, de sabotare a bancilor. Cred ei ca astfel, prin “prabusirea” bancilor, a finantei mondiale, li se vor rezolva toate problemele, foarte multi au fost acaparati de aceasta idee si isi spun multe sperante in acest gen de “rezolvari”. Ce inseamna manipularea, prostia, ignoranta, nestiinta, de fapt lipsa lui Dumnezeu din sufletul si mintea oamenilor.

  @Petra, si eu imi tot pun aceleasi intrebari, ce au in cap oamenii astia care ne conduc? Si-au pierdut parca si simtul conservarii. Marionete, lucrati pe creier… de Aliodor 🙂

  Ma intreb daca profetia pt. 2011 (a pustnicului din Rarau) se refera doar la orasul Iasi, sau la toate orasele din tara.

 4. Am vazut citeva parti din film. Desi stiam ce s-a intimplat acolo totusi undocumentar ca asta nu vazusem. Mi-a lasat o impresie ….nici nu stiu cum sa-i spun- de genul “amintiri despre viitor”, tradarea clasei politice, vinzarea pe nimic a industriilor esentiale, vitale, tradarea liderilor de sindicat, tradarea Curtii Supreme…tradare, tradare, tradare! Niste iude multiplicate istoric…

 5. Apropo, stiati ca virful protestelor violente din Argentina care s-au lasat cu morti a fost …..pe 20-21 Decembrie 2002 (Piata del Mayo)?!
  Oare este intimplator, ca si la noi 21- 22 Decembrie 1989 a reprezentat acelasi lucru?
  sau sa fie o coincidenta faptul ca acum se vorbeste de “un nou decembrie” si ca in aceasta iarna ar trebui sa se inceapa o revolta in Romania.

  De fapt toate aceste violente s-au manifestat (sau au fost dirijate sa se manifeste) in ceea ce ar trebui sa fie cea mai linistita perioada din an, Craciunul?

  In afara de asta, imi face mie impresia, sau totusi Argentina a stat mai bine decit Romania, pentru ca inca mai avea unele industrii nevindute??

  De altfel, se pare ca Argentina pare sa-si fi revenit dupa “experimentul FMI”, destul de repede (in 2008 isi redusese nr. de someri la un 8% fata de peste 50% la cit se ajunsese in timpul crizei) si ar mai fi inca multe altele de spus, apropo de preluarea de catre muncitorilor a unor intreprinderi inchise (falimentate), care fusesera locul lor de munca si formarea unor corporatii muncitoresti care le-au re-pus in functiune (acolo unde utilajele mai existau…)…lucru pe care nu prea vad cum s-ar putea intimpla aici….

  Nu stiu de ce, dar imi face mie impresia ca exemplul Argentinei se potriveste Romaniei doar in partea sa cea mai neagra- criza. Pentru ca am mari indoieli ca ne vom mai reveni din criza asa cum au facut-o argentinienii. Spre deosebire de noi ei nuse gaseau in contextul unei crize mondiale…

 6. Cred ca in tabara tradatorilor si a stapanilor lor lucrurile stau asa: totul este pe baza de minciuna, perfidie, inselatorie, toti sunt potentiali calai, toti sunt potentiale victime, sau chiar si sunt, simultan, si una si alta. Se poate deduce de aici un principiu simplu: sursa puterii lor este minciuna totala, absoluta, completa, in toate formele ei. Masura succesului este numarul de indivizi pe care reusesti sa ii pacalesti. Indivizii astia sunt niste atleti ai minciunii, adica nu spun adevarul nici in gand. Pentru ei, minciuna este o realitate traita, din toata inima, din tot sufletul, din toata virtutea. Este un soi de “gandire pozitiva”.

  O manifestare concreta a acestei “arte” este urmatoarea: un asfel de individ pus in fata unor evidente zdrobitoare isi va sustine PERPETUU, cu obstinatie ,”adevarul” sau, in diverse forme, apeland pe parcurs la diverse trucuri si diversiuni, nu va recunoaste NICI-O-DA-TA, SUB NICI O FORMA. Cu cat este mai “avansat”, cu atat va face acest lucru cu mai mult succes. Cunosc personal exemple uluitoare in acest sens. Si imaginati-va acum ca nu este o singura persoana, ci un grup de indivizi… Si imaginati-va ca nu este doar un grup, ci doua (sau mai multe), care isi dau dreptate unii altora, sau (prefac ca) se cearta, sustinand fiecare “adevarul” sau. Se poate observa riguros acelasi fenomen si la atei si sectanti.

  Personajele apartinand acestui gen fac totul sa ii transforme si pe ceilalti in creaturi asemenea lor, adica sa ii corupa. Cred ca putem cita aici ca reprezentativ experimentul Pitesti. Am impresia ca ceea ce se intampla in Romania acum este o reeditare (intr-o forma diferita) a experimentului Pitesti. Doua sunt elementele acestui mecanism: momeala si pretul. Momeala este viata mai buna (sau viata insasi, in cazul Pitesti), iar pretul este lepadarea de Hristos. O sa obiecteze cineva ca acum nimeni nu ne cere sa ne lepadam… Chestia este ca pentru a o duce mai bine trebuie sa faci compromisuri, sa ii victimizezi pe ceilalti, sa minti, sa inseli, sa furi. Este o lepadare lenta, prin comiterea de pacate, nu o lepadare propriu-zisa, explicita si imediata.

 7. …”alde Boc, Basescu si alti trepadusi nu sint decit undeva foarte jos la baza piramidei mondiale (doar Isarescu sa fie cu ceva trepte mai sus). Adica o cantiate dispensabila, care se mai poate numi si co-lateral damage. Oare cit de orbiti sint?”
  Exista totusi posibilitatea ca acesti trepadusi sa fie manipulati cu arme neconventionale. Altfel e greu sa explici orbirea lor si actiunile lor sinucigase.
  Iata, de pe blogul lui eufrosin (nu stiu daca am ales cele mai edificatoare fragmente, dar sper sa se inteleaga esentialul) :

  http://eufrosin.wordpress.com/2010/10/18/ce-mai-scoate-pe-tapet-adunarea-comisiei-trilaterale-un-ofiter-dgia-continua/
  ………………………………………………………………..
  “Folosirea unor proceduri contrainsurgente pe teritoriu românesc, folosirea procedurii mentale Guantanamo. Aaaaa, nu din interes național. Nici vorbă. Pe scurt, cuprinzător, din țigănie incredibilă. Dar concret și aplicativ, din dorința ca unii care pot lesne fi înscriși la trădare de țară pe Cod Penal, să devieze total atenția de la o posibilă arestare a lor, cel puțin așa au crezut, și mai ales, mai ales, pentru formarea unei masonerii politico-militariste care să se impună exact prin mijloacele de control mental. Astăzi, se străduiesc să găsească o cale de a reconfigura neurofonul și de a-l recunoaște cumva, de a-l legaliza. Este numai cel mai micuț mijloc folosit, dar și acesta, absolut neconstituțional și criminal.
  …………………………………………………………………
  De altfel, se vede, din noiembrie până azi, doar se vede ce e aici, și de la acest sistem sunt nenumărate efecte. Numai puțini au trecut prin mai toate efectele sale. Inclusiv ca și cobai umani, aici. e SF? Sigur că este, normal că este, dar SF este și că există o boxă care poate emite sunetul numai pentru tine, nimeni nu poate asculta emisia sa, decât tine. Până la 37 de km. Inventatorul său semi-umilea miștocărește cititorii în biblioteca universității, cu acest așa zis difuzor.

  Neurofonul e cu totul și cu totul altceva. Ori asta, e pe piața liberă, o puteți cumpăra și voi. Echipamentul de tele-extragere a conținutului cerebral, informațional și afectiv, de asemenea, îl puteți cumpăra cu pila potrivită în SUA. Și asta iarăși e nimic, căci nu sunt de fapt, secrete. Mijloace și efecte ce pot declanșa revoluții sau contra-revoluții, care pot incapacita sau ucide omul, care îl pot tortura , repersonaliza, îi pot schimba bagajul emotiv și informațional, pot replica inclusiv câmpuri de forță. A fost suficient să public despre fuiorul electromagnetic folosit pe o anume doamnă, în direct, la televiziune, ca acea doamnă să dispară imediat din colaborări. Și atâtea și atâte altele, cu miile de cazuri deja….
  Mai știi, ca și cu Trilaterala, poate acum apare, căci iar public eu, sau alții. Ce s-a făcut aici, depășește orice închipuire a țigăniei în a folosi un mijloc. Dincolo de crima incredibilă, de efectele absolut devastatoare, este vorba de o țigănie care pur și simplu este greu de crezut. În fond, doar au dat în cultul violet, ce să le mai ceri. Sistemul poate fi folosit și să te facă deodată deștept și dominant, la minut, și prost și cu picioarele tremurând. Tocmai de aceea, cei aleși să fie făcuți deștepți și dominanți, ca Traian Băsescu – identitatea mea e cunoscută, aștept de un an procurorul – , dacă nu au caracter, dacă au obișnuința abuzului, adică a trecerii lejer peste lege, cad în cursa acceptării lor. Cei aleși să fie cointeresați prin efectele pozitive, oricum ilegale și imorale, niciodată nu iau la cunoștință de trecerea butonului pe minus, adică să ia cunoștință cu partea neagră a sistemului, cea de tortură, de anulare a ființei umane.

  Numai dacă deranjează, și atunci, dispeceratul se joacă cu el ca Jose Delgado, cu taurul, în 1957, în Spania. Oricum, simplul fapt că accepți să fii făcut deștept artificial și ilegal, imoral, fără să citești o pagină din ce deodată, cunoști, denotă un caracter infect, ceea ce aici, s-a găsit din plin.
  …………………………………………………………………

  Traian Băsescu nu are nici cea mai mică șansă de a decide corect și legal.

  Este compromis și nu are pregătirea necesară pentru a se opune, ci doar accepta.
  Trebuie obligatoriu să dispui de o pregătire pentru a te putea opune cu succes, chiar și în faza de tortură. Sau măcar să simți intruziunea și să știi să o califici, să o conștientizezi. Dincolo de o limită însă, absolut nimeni nu se poate opune fără o dotare tehnică corespunzătoare. Nu am nici cea mai mică idee pe placul vostru care să explice de ce acum, aici, s-a ales să se angajeze mijloace incredibile, care până acum câțiva ani nu erau cunoscute nimănui din România. Cunoștințele și explicațiile mele, nu sunt pe placul vostru. Dar nereacționând, nu veți mai avea nici o șansă să vă opuneți. Pur și simplu nu au ce să îmi reproșeze și totuși … tocmai pe mine m-au ales să fac față la asta. Eu, acum, știu de ce. Nu am știut, dar acum, știu. Dincolo de toate, este ceva ce afectează în cel mai înalt grad siguranța națională a României, securitatea ființei umane. Ei sunt gata și de a declanșa un război, numai să nu fie trași la răspundere. Pentru că, garantez ceva înspăimântător, procesul va conduce la reinstaurarea pedepsei cu moartea, atât de grave sunt faptele, atât de teroriste, atât de gregare în teroare în formă continuată, fără nici o jenă față de cea mai elementară valoare umană.”

 8. Neurofonul e cu totul și cu totul altceva. Ori asta, e pe piața liberă, o puteți cumpăra și voi. Echipamentul de tele-extragere a conținutului cerebral, informațional și afectiv, de asemenea, îl puteți cumpăra cu pila potrivită în SUA. Și asta iarăși e nimic, căci nu sunt de fapt, secrete. Mijloace și efecte ce pot declanșa revoluții sau contra-revoluții, care pot incapacita sau ucide omul, care îl pot tortura , repersonaliza, îi pot schimba bagajul emotiv și informațional, pot replica inclusiv câmpuri de forță. A fost suficient să public despre fuiorul electromagnetic folosit pe o anume doamnă, în direct, la televiziune, ca acea doamnă să dispară imediat din colaborări. Și atâtea și atâte altele, cu miile de cazuri deja….

  Ne pare rau, dar acestea sunt povesti absurde. Nu aparatele sofisticate (si oricum nu au ajuns inca pana acolo cu tehnologia, desi trendul acesta este) sunt explicatia pentru ce se intampla acum. Explicatia e pur duhovniceasca, poate plictisitor de simpla: din cauza pacatelor, de la vladica la opinca. Faptul ca si-au vandut/ne-am vandut constiintele nu trebuie disculpat de nicio speculatie tehnicista privind nu stiu ce control al mintii. Diavolul are nevoie de consimtamantul nostru voluntar mereu si va avea nevoie pana la pecetluire. Satisfactia si biruinta lui este sa ne perveteasca sufletele cu voia noastra, sa ne predam lui constient, altfel nu a castigat nimic…

 9. Admin,…100 la % comentariul vizavi de “neurofonul”.Pedepseste ne Doamne, dar cu mila ta.

 10. Imi pare rau ca comentariul meu a dat nastere la astfel de elucubratii tehniciste.
  am observat ca s-a creat asa, un curent, care, parerea mea, exagereaza mult prea mult puterile si influenta celor care se numesc “elite”. Toate aceste afirmatii dau impresia ca indivizii au ajuns la un virf de cunoastere aproape dumnezeiasca care le permite sa distruga peste noapte popoare, sa manipuleze psihic milioane de oameni (asa, brusc si dintr-o data!), controleaza natura, cu cutremure, ploi, uragane, etc,etc,etc. Eu nu zic ca nu se lucreaza la greu pe temele astea, dar….totusi, haideti sa pastram proportiile si capetele pe umeri. Pe linga faptul ca o astfel de atitudine poate sa induca disperare si mai ales pasivitate (adica, dom’le nimic nu li se mai opune, vai de noi ce ne facem??), este de-a dreptul blasfemiator: pentru ca implica (chiar daca nu explicit) ca Dumnezeu insusi nu prea le mai poate face nimic. Mai implica, asa dupa cum aratau admn. excluderea liberului arbitru, care este bariera fundamentala de care se tot loveste diavolul (dar de care se si foloseste). Adica Dumnezeu nu i-a dat dezlegare sa ne forteze sa facem o anumita alegere daca noi nu vrem. Si aceasta regula va ramine inclusiv pe vremea lu’ Mr. Antihrist.

 11. admin, petra,

  Nu trebuie sa va para rau. Tocmai de asta am si postat fragmentele, ca sa analizam si posibilitatea asta, sa discutam, sa luam cumva in calcul/discutie toate variantele. Sfatuirea face bine.

 12. @ Cristi:

  Finalul articolului lui Eufrosin e in spiritul revolutionar cu care nu suntem de acord. Care Romanie noua? De unde si cum?!

  http://www.cuvantul-ortodox.ro/2010/07/05/ce-i-de-facut/

 13. Pingback: Razboi întru Cuvânt » JOCURI “DIPLOMATICE” BIZARE ALE S.S. BARTOLOMEU FATA DE SCHISMATICII DE LA ESFIGMENU/ Papa Benedict incepe sa “nuanteze” valorile etice/ CANCERUL SISTEMULUI SANITAR SAU UN POPOR NUMIT “LAZARESCU&
 14. Pingback: Razboi întru Cuvânt » ARTICOLELE SAPTAMANII (2): “Acordul cu FMI: bilant dramatic” – de Ilie Serbanescu
 15. Pingback: Razboi întru Cuvânt » FMI LOVESTE DIN NOU: suntem dati drept “exemplu de redresare economica”. CE PRESUPUNE LAUDA FMI?/ Rezultatele conditiilor FMI&UE: scumpirea gazului si a energiei/ BANCA MONDIALA ALARMEAZA IAR CU PRIVIRE LA PRE
 16. Pingback: Razboi întru Cuvânt » COLAPSUL ECONOMIC AL ARGENTINEI SUB DICTATURA FMI: documentarul video integral subtirtrat in romana
 17. Pingback: Cotidianul patriarhal Lumina, rampa de lansare pentru MIHAIL NEAMTU si NOUA REPUBLICA a lui Traian Basescu
 18. Pingback: INCEPUTUL VANZARII ROMANIEI. Desecretizarea scrisorii din 1990 a guvernatorului BNR Mugur Isarescu catre FEDERAL RESERVE (SUA) - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare