CEASUL AL 11-LEA SI OFICIALIZAREA NOII ORDINI MONDIALE (Stiri 28-29 septembrie 2009)

30-09-2009 5 minute Sublinieri

bild2_dees

Cu doua zile inainte de negocierile cruciale cu marile puteri pe tema programului sau nuclear, Teheranul alterneaza provocarile cu declaratii de bunavointa. Dupa ce au testat rachete ce pot lovi Europa si au amenintat din nou cu o riposta devastatoare in cazul unui atac din partea Israelului, liderii iranieni invita inspectori internationali sa verifice uzina de imbogatire a uraniului, pe care pana acum au ascuns-o de ochii comunitatii internationale.

Iranul avertizeaza Israelul ca isi va grabi “ultima suflare” daca va declansa un atac asupra sa

Ministrul iranian al Apararii, Ahmad Vahidi, a avertizat luni Israelul impotriva lansarii oricarui atac asupra Iranului, spunand ca acest lucru nu va face decat sa accelereze propriul deces al statului evreu, transmite Reuters, preluata de Agerpres. “Daca (atacul) va avea loc, pe care evident ca nu il anticipam, rezultatul final va fi acela ca va grabi ultima suflare a regimului sionist”, a declarat Vahidi la televizunea publica. Liderii israelieni si-au exprimat in mod repetat ingrijorarea in legatura cu ambitiile nucleare ale Iranului si au refuzat sa exluda o actiune militara preventiva pentru a opri Iranul din dezvoltarea unei bombe atomice. Potrivit lui Vahidi in cazul unui atac al Israelului, “durata sa de viata, care in prezent se apropie de sfarsit, va fi accelerata”.

Parisul cere Teheranului sa inceteze “activitatile profund destabilizatoare” reprezentate de testele cu rachete balistice

Conform ultimei analize a Stratfor asupra situatiei din Iran, presedintele american Obama se afla in acel moment “crucial” al testului despre care Joseph Biden amintea inca de la sfarsitul anului trecut. Iar “testul” lui Obama este exact raspunsul pe care il va da provocarii ridicate de Iran. Desi in analizele precedente grupul de analiza Stratfor considera ca Israelul este cel mai interesat actor pentru o interventie militara in Iran, SUA aflandu-se in pozitia actorului care nu ar prefera neaparat aceasta optiune, se pare ca lucrurile s-ar fi schimbat intre timp. Este posibil ca raspunsul provocator al Iranului, un raspuns sfidator (este vorba de exercitiile cu rachete de duminica si luni) care arata ca regimul de acolo il considera pe Obama un actor slab sa fie pretextul acestei schimbari de optica. Ceea ce e sigur este ca Stratfor considera ca optiunea cea mai recomandabila pentru ca Obama sa treaca “testul Iran” este o lovitura militara data regimului de acolo.

Sigur, noi ne putem intreba daca aceasta evolutie nu era deja previzibila si daca nu cumva doar se astepta conjunctura istorica si politica pentru justificarea unei astfel de interventii. Ramane insa faptul ca situatia, inaintea demararii de pe 1 octombrie a negocierilor cu Iran pe tema utilitatilor sale nucleare, arata ca sunt doi actori care au ca optiune preferata (sau preferabila) lovitura militara – Israel si SUA, un actor care nu da semne ca va renunta la atitudinea sfidatoare – Iranul, si doi actori cu o importanta decisiva pentru amploarea pe care o va lua un eventual conflict in zona: Rusia si China.

Dupa parerea noastra, daca pentru Obama “testul” ar fi trecut prin decizia de a ataca Iranul, pentru SUA un razboi declansat acolo ar fi inceputul unor crize extrem de puternice. SUA este deja angajata in Afganisthan si Irak, cu rezultate proaste si foarte costisitoare. Economic, dupa cum au aratat multi analisti, SUA este un castel de carti de joc, cu o datorie imensa si cu caracterul unei piete nu atat productive, cat consumatoare (vezi declaratiile sefului FMI de mai jos). Ar fi o “solutie”, pentru a abate atentia de la criza interna si pentru a justifica instaurarea unui regim de “stare de urgenta” in interior, prin care adversarii politici sunt redusi la tacere, angajarea unui alt razboi extern. Insa o “solutie” care va fi semnul inceputului sfarsitului. Oare nu cunosc aceste lucruri analistii care abordeaza subiectul? Oare nu se cunoaste situatia deja inflamata din SUA datorita reformelor socialiste ale lui Obama si tentativelor de a forta o vaccinare obligatorie in masa?

***

Pana sa apucam sa trecem peste consecintele actualei crize financiare, vom fi loviti de una noua, sustine seful Fondului Monetar International, Dominique Strauss-Kahn, intr-un interviu acordat Newsweek, potrivit ziare.com. “Crizele nu se incheie niciodata. Te lupti cu efectele crizei dinainte pana ajungi la urmatoarea. Cand casa iti ia foc, trebuie sa arunci multa apa ca sa o salvezi, dar, dupa aceea, ai foarte mult de curatat”, a spus Strauss-Kahn…

Pentru viitor, Strauss-Kahn spune ca nu stie care vor fi noile surse de crestere economica, din moment ce modelul aplicat inainte de recesiune, cand Statele Unite consumau iar restul lumii furniza produsele, a fost distrus. O parte din consumul pe care il avea SUA va fi preluat de unele tari emergente, insa nu tot.

De asemenea, el a avertizat ca, in ciuda unor cresteri economice inregistrate in ultimele doua trimestre, am putea sa ne confruntam, in continuare, cu o criza sociala. “Acest lucru este evident mai ales in tarile cu venituri scazute, unde nu este doar o problema de putere de cumparare si rata a somajului, ci de viata si moarte, foamete si refugiati, a incheiat Strauss-Kahn.

Economia mondiala va fi condusa de un consiliu de guvernare economica, construit pe structura G20, grupul ce reuneste liderii celor mai importante economii ale lumii. Cum va schimba “guvernul mondial” economia internationala?

Desi la prima vedere suna ca o poveste desprinsa parca din teoriile francmasonice, asociate unor grupari oculte ca Bilderberg sau Fabiana, stirea aparuta vineri pe fluxurile de presa este cat se poate de reala. Liderii celor mai puternice 20 de economii din lume, reuniti la Pittsburgh, in Statele Unite, au decis transformarea grupului in ” principalul consiliu de guvernare economica la nivel international

***

  • Adevarul:

Irlandezii tind să fie favorabili Tratatului de la Lisabona, în contextul crizei

  • Newsin:

Criza economică ar putea acţiona în favoarea aprobării Tratatului de la Lisabona de către irlandezi

Recesiunea gravă cu care se confruntă Irlanda va acţiona în favoarea aprobării Tratatului de la Lisabona la referendumul de vineri, în condiţiile în care majoritatea irlandezilor percep acum Europa ca şansa de salvare a ţării, afirmă analişti citaţi de AFP.

În iunie 2008, când irlandezii au respins Tratatul de la Lisabona cu 53% din voturi împotrivă, experţii nu prevedeau încă o inversare a creşterii economice formidabile a “Tigrului Celtic”. Realitatea a fost, însă, mult mai brutală: în 2009, Produsul Intern Brut irlandez va scădea cu circa 8%, iar rata şomajului se va tripla faţă de 2007, ajungând la 15%, potrivit estimărilor.

Nu a venit momentul să ne rupem de organizaţiile internaţionale” cu un nou vot negativ, a subliniat profesorul Michael Marsh, politolog la Trinity College din Dublin.

Peadar O’Broin, cercetător la Institute of International and European Affairs din Dublin, este de aceeaşi parte:Populaţia îşi dă seama de securitatea economică de care se bucură Irlanda în cadrul Uniunii Europene, făcând comparaţie cu Islanda”, insulă care nu este membră UE şi care se află în prezent în pragul abisului.

Principalele prevederi ale Tratatului de la Lisabona

Înfiinţarea unui post de preşedinte, simplificarea procesului decizional, prerogative sporite pentru Parlamentul European – acestea sunt principalele schimbări prevăzute în Tratatul de la Lisabona, destinat să asigure o mai bună funcţionare Uniunii Europene extinse, relatează AFP.

Semnat în capitala Portugaliei la 13 decembrie 2007, textul reia o parte din conţinutul proiectului abandonat al Constituţiei europene, fără referiri la termeni ce ar putea duce cu gândul la un stat federal. Principalele prevederi ale Tratatului sunt:

UN PREŞEDINTE

Tratatul prevede înfiinţarea postului de preşedinte al Consiliului European (din care fac parte liderii europeni), care va fi desemnat de această instanţă pentru un mandat de doi ani şi jumătate, ce poate fi reînnoit o singură dată. Rotaţia semestrială va fi menţinută pentru preşedinţia Consiliului de miniştri.

Preşedintele UE va coordona lucrările Consiliului european şi va reprezenta UE în deplasările din străinătate. Delimitarea îndatoririlor sale nu este însă clară de cele ale Înaltului Reprezentant al UE pentru politica Externă şi de Securitate, care urmează să primească prerogative sporite şi un adevărat serviciu diplomatic. Ambiguitatea mandatului ar putea reprezenta o sursă de conflict în viitor. În plus, Înaltul Reprezentant va deţine şi funcţia de vicepreşedinte al Comisiei Europene. …

SIMPLIFICAREA PROCESULUI DECIZIONAL

Noul Tratat elimină posibilitatea vetoului naţional, prin introducerea deciziilor cu majoritatea calificată în aproximativ 40 de domenii, printre care cooperarea judiciară şi poliţienească. Britanicii şi irlandezii au obţinut însă dreptul de a aplica deciziile în aceste domenii doar atunci când consideră că este cazul, fără a-i împiedica pe alţii să le aplice. Unanimitatea rămâne însă regula pentru deciziile în privinţa politicii externe, fiscalităţii, politicii sociale sau revizuirea tratatelor.

PREROGATIVE SPORITE PENTRU PARLAMENTUL EUROPEAN

Tratatul de la Lisabona îi conferă Parlamentului European, singura instituţie UE ai cărei membri sunt aleşi direct de cetăţeni, adevărate puteri de codecizie cu statele membre în mai multe domenii noi, cum ar fi agricultura, pescuitul, dosarele legate de poliţie şi justiţie. Influenţa Legislativului european va fi, de asemenea, mai mare în alegerea viitorilor preşedinţi ai Comisiei Europene.

Guvernul britanic îl susţine pe Tony Blair pentru funcţia de preşedinte al UE

Guvernul laburist britanic îl va susţine pe fostul premier Tony Blair, dacă va candida la funcţia de preşedinte al Uniunii Europene, a declarat miercuri purtătorul de cuvânt al lui Gordon Brown, citat de Reuters.

Punctul de vedere al premierului este că Tony Blair ar fi un candidat bun pentru orice funcţie internaţională“, a spus purtătorul de cuvânt.

Dificultăţi în găsirea unei poziţii comune a UE pe tema mediului înaintea summitului de la Copenhaga

***

Aproximativ 100 de morti in urma unui seism produs in Oceanul Pacific, urmat de tsunami

Cel putin o suta de persoane si-au pierdut viata in urma unui puternic seism cu magnitudinea de 8 grade pe scara Richter, produs in Oceanul Pacific si urmat de tsunami, care au lovit insulele Samoa si Samoa Americana. Alte o suta de persoane au fost ranite. Potrivit autoritatilor, s-au produs distrugeri la scara larga – informeaza Reuters. Autoritatile se tem ca bilantul victimelor va creste, deoarece sate intregi au fost spulberate de valuri. Echipele de salvatori cauta printre daramaturi, iar Casa Alba a declarat stare de dezastru major. Potrivit martorilor, valurile mareice au avut intre patru si sase metri inaltime. Insulele Samoa sunt formate din doua entitati separate – statul Samoa si Samoa Americana, teritoriu al Statelor Unite – si au o populatie de aproximativ 250.000 de locuitori.

Seism de 7,6 grade in Indonezia. Mai multe cladiri s-au prabusit

Numarul de copii obezi in Romania creste alarmant

A lasat fotbalul pentru a se calugari! Un fost fotbalist de la Rapid a ajuns calugar la Manastirea Putna

(Mijlocasul fost international de tineret, Eduard Bandi, actualmente… Parintele Pahomie 🙂  )


Categorii

Opinii, analize, Pagini laice, Presa

Etichete (taguri)


Articolul urmator/anterior

Comentarii

4 Commentarii la “CEASUL AL 11-LEA SI OFICIALIZAREA NOII ORDINI MONDIALE (Stiri 28-29 septembrie 2009)

  1. Pingback: Razboi întru Cuvânt » ”Oculta”… la vedere: INTALNIREA BILDERBERG PE ANUL 2011 (Elvetia, St. Moritz)
  2. Pingback: PRESEDINTELE BILDERBERG IN ROMANIA: Vicontele Etienne Davignon despre UE si criza datoriilor suverane, la o conferinta patronata de BNR si Mugur Isarescu!
  3. Pingback: "BILDERBERGII" - LA PUTERE IN EUROPA, OFICIAL, PE NOUL VAL AL "REVOLUTIILOR" TEHNOCRATE, SOFT: Mario Monti, noul premier al Italiei si Lucas Papadimas, noul sef al guvernului grec sunt membri ai COMISIEI TRILATERALE
  4. Pingback: A decis BILDERBERG inlocuirea lui Obama cu MORMONUL Romney? - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare