“Clopotul gigant” care ar avea “basorelief cu Patriarhul Daniel”: un FAKE NEWS pentru INDIGNADOS ANTIORTODOCSI. Nostalgici dupa vremurile in care din clopote se faceau tunuri?

6-04-2017 7 minute Sublinieri

clopotul catedralei

A fost făcut în Austria şi pe 15 mai va ajunge la noi în ţară. Meşterii de acolo i-au făcut şi proba clopotului care cântăreşte nu mai puţin de 25 de tone şi a costat aproape jumătate de milion de euro. 

Sunetul clopotului lui i-a impresionat chiar şi pe cei care l-au făurit, iar odată instalat în Catedrala Mântuirii Neamului, se va auzi în aproape jumătate de Capitală.

Clopotul gigant a costat 425.000 de euro, iar în total, toate cele şase vor ajunge la 550.000 de euro. 25 de experţi din toată Europa au muncit la realizarea clopotului. Pentru el s-a folosit cupru electrolitic, în proporţie de 78% şi 22% staniu electrolitic. După ce a fost turnat, a fost nevoie de trei săptămâni pentru a se răci. Pe el, apare și chipul Patriarhului Daniel.

Din Insbruk, clopotul va lua calea României şi va ajunge în Bucureşti pe 15 mai. Toate cele şase clopote vor fi o adevărată arhitectură a sunetului şi aici, vorbim despre un alt record. Sunetul lor va acoperi trei octave complete.

Sursa: Observator.tv

Marți, în presa din România, a circulat o informație controversată care a stârnit tot felul de reacții. “Cel mai mare clopot din Europa urmează a fi montat pe Catedrala Mântuirii Neamului Românesc” – așa suna informația care a dus la valuri de comentarii pe rețelele de socializare.

Scriitorul Dan Ciachir a spus că respectivul clopot care urmează să fie montat pe Catedrala Mântuirii Neamului nu este nici pe departe cel mai mare din Europa. În realitate, cel mai mare clopot din lume şi, implicit, din Europa se află în interiorul Kremlinului, a fost turnat în anul 1733, la Moscova, pentru bisericile ţarilor ruşi.

Așadar, dezinformarea din presa românească a părut pe un site, apoi a fost preluată de mai multe publicații online. Este o problemă gravă, dar nu atât de gravă precum ce au făcut anumite ziare quality care au folosit această informație ca pretext pentru a critica, încă o dată, Biserica Română Ortodoxă.

“Ateism după ureche. În realitate, cel mai mare clopot din lume şi, implicit, din Europa se află în interiorul Kremlinului, a fost turnat în anul 1733, la Moscova, pentru bisericile ţarilor ruşi.

Cu un diametru de cinci metri, acest clopot cântăreşte 200 de tone, aşadar de aproape zece ori mai mult decât clopotul despre care se vorbeşte în anumite ziare din presa românească. Am luat aceste date din remarcabila lucrare a părintelui profesor doctor Daniel Benga, „Istoria şi semnificaţia clopotului şi a toacei în Biserica Ortodoxă”, apărută în urmă cu doi ani la Bucureşti.

Ateismul poate fi şi documentat, de aceea nu ne aplecăm asupra altor minciuni din articolele care au circulat în presă, mărginindu-ne să recomandăm lucrarea menţionată. Din paginile ei se poate vedea marele rol pe care l-a jucat clopotul în istoria poporului nostru”, a precizat Dan Ciachir pentru DC News.

Apariția chipului Patriarhului Daniel pe clopotele pentru Catedrala Neamului este o tradiție justificată de importanța gestului făcut de ctitorul spiritual al lăcașului de cult.

Chipul patriarhului, alături de alte două însemne de pe clopot, respectiv Steaua și Crucea patriarhală, reprezintă pecetea ascunsă pe care nu o vede nimeni, niciodată, ținând cont de înălțimea la care se montează, a explicat, pentru News,ro, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei, Vasile Bănescu.

“Preafericitul Părinte Patriarh Daniel este ctitorul spiritual al Catedralei Neamului. Este o tradiție justificată de importanța gestului făcut  pentru ridicarea noului lăcaș de cult. Nu este un gest de mândrie, așa cum încearcă să creadă unele persoane. Este o pecete ascunsă la care nu ajunge nicio privire niciodată, știind unde sunt montate clopotele, a spus purtătorul de cuvânt al Patriarhiei în legătură cu turnarea în bronz a chipului Patriarhului, pe exteriorul clopotelor de la Catedrala Neamului.

Cel mai mare clopot al Catedralei a fost făcut în Austria și pe 15 mai va ajunge în România. Acesta cântărește nu mai puțin de 25 de tone și a costat aproape jumătate de milion de euro. Sunetul clopotului lui i-a impresionat chiar și pe cei care l-au realizat, iar odată instalat în Catedrala Mântuirii Neamului, se va auzi în aproape jumătate de Capitală.

Dacă e Postul Mare, e “scandal” cu Biserica (Ortodoxă, normal – restul sunt “protejate” – nu că m-ar încălzi cu ceva să fie atacate și alte culte).

În Postul Paștilor de anul trecut niște unii ne învățau că “Dumnezeu preferă lemnul și spațiile mici”, acum s-au trezit că preferă clopotele mici. Și în contrapartidă, spitalele mari – cum altfel?

Astfel că ar fi momentul să mai facem niște donații pentru Catedrala Mantuirii Neamului, cei care suntem de acord cu acest proiect! Iar se plâng adversarii BOR că statul sprijină construcția CMN și că de aceea avem atâția oameni săraci și bolnavi. Dar nu văd nicio reacție la muuulte țepe și fapte de “vitejie” ale autorităților:

Marian Maricaru: Mă întreabă cineva dacă era cu adevărat necesar că se dea atâţia bani pe clopot. Probabil era mai bine să fie donaţi pentru o nouă COPERTINĂ LA NATIONAL ARENA, că înţeleg că proiectul de sute de milioane de euro nici măcar nu era gândit bine împotriva incendiilor şi Arena a stat închisă nu ştiu cât din acest motiv… ĂIA NU ERAU BANI CARE TREBUIA SA MEARGĂ LA BOLNAVI? Dar nota de plată mega umflată de la cele două noi staţii de metrou proaspăt inaugurate cu greu?
Dar ţeapa cu AUTOSTRADA BECHTEL, care a costat PESTE UN MILIARD DE EURO şi a cărei contract “nu se mai găseşte”? (https://m.facebook.com/story.php…)

Pe când aici, în cazul CMN, în afară de faptul că e vorba de o mare catedrală ortodoxă, într-un complex care va avea și spital în incintă, e vorba despre SINGURUL obiectiv real construit pentru împlinirea a 100 de ani de la Marea Unire și închinat eroilor români.

Eu tocmai am trimis un SMS în valoare de 2 euro la 8822 (fără text). Îți confirmă imediat donația. Mai multe amănunte aici: http://catedralaneamului.ro/_dev/

Gălăgia pe care o fac tefeliştii pe tema clopotului mi-a adus aminte că trebuie să mai donez, modest, după posibilități, pentru Catedrala Patriarhală.

Este singurul proiect de anvergură pentru cinstirea celor 100 de ani de la Marea Unire. În rest, praf şi pulbere.
Serviciile nici măcar o autostradă nu au permis – după declarațiile unui om din interior care a relatat discuția cu gen. Coldea – ca să lege Transilvania de Bucureşti.

De ce? Interesul național este în opoziție cu cel globalist, iar Transilvania este pusă pe platoul Sistemului, care o pregăteşte de secesiune de peste două decenii.

Iar Biserica le stă în gât ca un os de IHTIS.

Eu vad in spatele chipului PF Daniel, incrustat pe clopotul principal al CMN, intreaga Biserica Ortodoxă Română. E ca si cand patriarhul s-ar prezenta, in fruntea unei multimi imense de oameni, la portile Imparatiei Cerului: “Iata-i, Doamne, Ti i-am adus!“. Nu ca fiind cel mai vrednic dintre ei, ci in calitate de conducator, cu defectele si calitatile lui. Nu era sa ne picteze pe fiecare acolo!

Nu vreau sa fac nimanui procese de intentie, dar cei care isi inchipuie ca un inalt ierarh isi poate permite sa fie megaloman la modul ăsta grosolan (si intr-o asemenea imprejurare) cunosc foarte putin despre ortodoxie. Gasesti in nu stiu cate texte patristice (si in rugaciunile zilnice, de altfel) indemnuri constante la smerenie. Chiar daca te imbraci in haine aurite (fiindca asa iti cere rolul pe care-l joci si fiindca ele simbolizeaza stralucirea Imparatiei) trebuie sa ramai modest si constient de slabiciunile si pacatele tale. Mandria si eventuala pretentie ca ai fi un soi de sfânt te arunca la o distanta maxima de Dumnezeu. Asta o stiu si babuțele analfabete de la biserica, cum sa n-o stie patriarhul?!

Vad ca e iarăși un val de indignare artificiala cu privire la dimensiunea clopotului de la Catedrala Mântuirii Neamului. Probabil ca utilitaristii care au impresia ca pt o mare catedrala se poate folosi un clopoțel de mergi cu el la plugușor omit câteva aspecte : clopotele au fost cele care au bătut la fiecare invazie turco-islamista, tot clopotele au anunțat dezastre precum cutremure, incendii, inundații și, nu foarte demult, bombardamente pe timp de război.

Așadar, domnilor, nu uitați, clopotele au salvat și pot salva vieți! Și la Marea Unire și alte momente istorice de mare însemnătate tot clopotele au bătut, nu s-au dat mesaje pe grupuri de wattsapp ori s-a strigat din gură în gură să audă toată țara. Discursul secularist, perfid în esență asemeni tartorului nevăzut din spate, nu doar că neagă evidența și nu respectă dreptul la libertate religioasă dar vine și cu argumente puerile de genul “ce vor zice turiștii cazați la hotelurile din jur” etc. Turiști străini vor zice spre exemplu că e foarte bine; înainte de a vizita Casa Poporului se vor minuna, unii închina, după confesiunea fiecăruia, la Catedrala Mântuirii Neamului. Lor o sa le placă!

Deranj fonic înseamnă curse ilegale de mașini, spectacole de manele și behaituri comerciale ori dat cu târnăcopul la prima oră. Clopotul este un simbol spiritual al luminii și universalitatii care în momente dificile poate deveni, nu doar folositor, ci și salvator! Sunt deputat al Partidului Naţional Liberal și cred cu tărie că, la 140 de la obținerea oficială a Independentei de Stat a României și la 100 de ani de la Marea Unire, Catedrala Mântuirii Neamului nu este doar o prioritate națională ci și dovada evoluției și a împăcării neamului românesc atât cu sine însuși cât și cu ceilalți și mai ales cu realitatea duala spirit – materie, sacru – profan în care se mișcă și rezistă de milenii!

Dacă dragostea nu ar fi o minune și nu ar fi făcătoare de minuni, Dumnezeu nu ar fi dragoste și oamenii nu ar fi crezut în El. Este foarte bizar că acest Dumnezeu al dragostei, al bunătății și al iertării este atât de contestat de post-revoluționarii francezi. Joseph de Maistre spune că această revoluție a produs un DELIR INEXPLICABIL, o impetuozitate oarbă, un DISPREȚ SCANDALOS față de tot ce este respectabil în oameni, o atrocitate de tip nou, care glumea pe seama trișărilor ei, o prostituție nerușinată a rațiunii și a cuvintelor ce exprimau virtutea. Efectele se simt din plin, în toată Europa.Vina noastră este propria ignoranță a creștinilor, faptul că nu știm ce avem și, drept urmare, nu prețuim.Falsa opinie este o minciună, o dragoste trucată, pe dos. Falsa opinie este ca un ban fals, culpabilizează toți complicii propagării asupra inocenților înșelați. Ura este falsa opinie prin excelență, deoarece neagă totul; dragoste, iertare, blândețe, respect. Suntem tentați (ispitiți) de filosofia nouă să acceptăm că totul este bine, că nimic nu e rău, când – de fapt – aproape totul este corupt, poluat, decadent. Numirea răului ca supremul bine este ispita finală. Să nu fim înșelați de cuvinte! Ororile nu vor fi bune niciodată, nici atrocitățile, nici trădările, nici apostaziile, nici egoismele, nici desfrânările. Totul va fi bine, doar dacă ne pocăim. Cărțile ateiste distrug vieți, care greu vor mai fi refăcute. Ateismul distruge o civilizație și construiește fantome.

Decreștinarea are multe efecte malefice. Cel mai vizibil este lipsa dragostei. Ținta este Biserica. Este o ură mare împotriva lui Hristos. Biserica este vinovatul de serviciu. Politicienii corupți, încă de acum 200 de ani, aruncă vina pe creștini, la fel ca Nero. Lupta împotriva creștinilor este fenomenul cel mai derutant și cel mai de neînțeles. În 1793, calendarul revoluționar îl înlocuiește pe cel creștin. Săptămâna este înlocuită cu decada. Se dorește inaugurarea unei noi ere, sărbătorile creștine sunt eliminate. Din clopote se fac tunuri! Bisericile sunt înlocuite cu temple ale noii religii revoluționare. Zeci de mii de preoți sunt obligați să renunțe la preoție. Cu puțin timp înainte, erau 25 de milioane de catolici, deodată erau sub extrem de puțini!

Este interzisă călugărirea, tocmai de cei care vorbeau despre libertatea de opinie. Clericii au fost obligați să depună jurământ pe Constituție, ceea ce a adus dezbinare mare în Biserică. Unii au retractat ulterior acest jurământ. Cei ce nu îmbrățișau noua ordine revoluționară au fost persecutați (inclusiv femei și copii). În multe zone, noua libertate a fost impusă cu forța, prin masacre de neimaginat, despre care se vorbește mai puțin. Creștinii erau linșați și înlocuiți cu revoluționari. Cei ce luptau împotriva abuzurilor făceau cum abuzuri și crime mult mai mari. În Vendee, revoluționarii anticreștini au pus la cale un plan de distrugere totală, în spiritul noii fraternități. Lupta era împotriva valorilor apărate de creștini: credința, răbdarea, bunătatea. Noua eră nu mai avea nevoie de ele. Inclusiv pădurile din Vendee au fost pedepsite! Provincia a fost aspru pedepsită pentru crezul ei creștin.

Creștinii erau numiți bandiți, dușmani ai poporului (cu 150 de ani înainte de sovietici). Pentru a salva patria, revoluționarii distrugeau orice urmă de credință, de bun simț și de cumpătare. Lozincile erau diabolice: Distrugeți Vendee! Transformați-o în cimitir național! Omorâți bazele reproducătore (femeile) și copii (viitori bandiți)! LA NANTES SE ORGANIZEAZĂ ÎNECĂRI SPECIALE PENTRU COPII. Bărbații erau omorâți prin tăierea organelor sexuale și folosirea lor pe post de cercei (sovieticii vor face și asta în Basarabia). Femeile erau măcelărite prin explodarea cartușelor în aparatul lor genital! Dar câți profesori de istorie spun asta, măcar la liceu sau la facultățile de istorie?! Mai degrabă găsim profesori care arată beneficiile revoluției, care a adus lumină în Europa, extirpând ciuma.Pentru că a îndrăznit să salveze un copil de la înec, călăul Lamberty este condamnat la moarte.

Unul dintre torționari este generalul Amey, care ucide tot ce întâlnește în cale, într-o criză de demonism. Omoară fără milă și sugarii, asemenea lui Nero sau a lui Dioclețian. Executantul trebuie să își plătească execuția. Călăul cere 59 de livre! Orașele au devenit centre de exterminare. În manuale scrie așa ceva?! Criminalii de la Nantes se amuzau în cazul înecărilor. Marele progres întârzia să apară. Se amuzau, deoarece cei ce urmau să fie înecați erau goi, puși în poziții obscene, tată și fiică, preot și călugăriță, frate și soră… Copii de 2 ani, de 5 ani, de 10 ani, sunt masacrați de vii, cu miile! Totul se întâmpla acum 200 de ani, nu acum 2 miliarde ani. Multe alte atrocități sunt prea mari pentru a fi pomenite…

O fetiță de 13 ani întreabă inocentă: O să mă doară tare? Urmașii acestor revoluționari, adepții teoriei genului calomniază fără milă fețe bisericești, Dumnezeu să îi ierte, chiar dacă știu foarte bine ce fac! Tourreau primește ordin clar: Extermină-i pe toți bandiții! Femeile însărcinate sunt zdrobite sub teascuri. La Angers, copiii sunt aruncați în cuptoare!
Marius MATEI


Categorii

1. DIVERSE, Dezinformari, hoaxuri, diversiuni, manipulari, Erezii, secte, rataciri, sminteli, inselari, scandaluri..., Patriarhul Daniel, Razboiul impotriva Bisericii/ crestinismului

Etichete (taguri)

, , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

4 Commentarii la ““Clopotul gigant” care ar avea “basorelief cu Patriarhul Daniel”: un FAKE NEWS pentru INDIGNADOS ANTIORTODOCSI. Nostalgici dupa vremurile in care din clopote se faceau tunuri?

 1. Eeee, asta e opera televiziunilor ca sa caute iar samanta de scandal.
  E postul pastelui, vine saptamana patimilor, e timpul sa ne linistim sa stam in rugaciune sa ne gandim la ce am facut bine, ce nu, sa ne cercetam pe noi…Nu avem timp de implicat in scandaluri ieftine. Astea sunt de distragere a atentiei. Chipurile Dumnezeu se uita la materialul clopotelor si la marimea unor spatii. Nici poveste… Dumnezeu e pretutindeni si in inimile noastre.

 2. E dincolo de orice imaginatie ce s-a intamplat acum 200 de ani. Va urma si acum?

 3. Un părinte ne-a povestit cum cu două săptămâni înainte de praznicul Învierii Domnului, a ridicat din același loc alt clopot (de dimensiuni modeste, pentru o biserică mică de parohie).
  Persoana din conducerea firmei (neamț 100%) care se ocupa de predarea clopotului către acest părinte, l-a invitat pe el și pe însoțitorii lui să vadă clopotul cel mare pentru catedrală.
  Părintele și cei ce erau cu el au fost impresionați și bucuroși. Au făcut o poză de amintire.

  Și atunci, zice părintele, s-a petrecut ceva neașteptat și uimitor: neamțul le-a zis cu emoție: “prin acest clopot nu răsună doar glasul capitalei, ci glasul întregului dumneavoastră neam”.
  Amin!

 4. Pingback: Val de ȘTIRI FALSE și inflamare emoțională anti-BOR pe marginea decesului lui Răzvan Ciobanu
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare