CNA RESPINGE reclamatiile legate de emisiunea PRO TV “Patru nunti si-o provocare” ce a promovat CASATORIA HOMOSEXUALA

15-10-2013 2 minute Sublinieri

4 nunti provocare

Pro TV a difuzat emisiunea “Patru nopți și o provocare” , pe 4, 5, 11 şi 12.09.2013, la care  a participat şi un cuplu de homosexuali. Emisiunea a fost virulent contestată iar CNA  a primit peste 2000 de sesizări din partea mai multor ONG-uri, asociaţii, reprezentanţi ai bisericii etc.

Luni, CNA a dat luni  publicităţii următorul comunicat:

“Având în vedere numărul foarte mare de reclamaţii primite la CNA în luna septembrie 2013 (aproximativ 2000) cu privire la ediţiile emisiunii „4 nunţi şi o provocare”, difuzate de Pro TV, în care a participat la concurs şi un cuplu de homosexuali, facem public răspunsul instituţiei, neavând capacitatea administrativă de a răspunde fiecărui petiţionar în parte.

Întrunit în şedinţa publică din data de 1 octombrie 2013, Consiliul Naţional al Audiovizualului a analizat raportul de monitorizare, întocmit de direcţia de specialitate ca urmare a sesizărilor mai sus-menţionate.

Membrii Consiliului au vizionat înregistrările relevante şi au audiat punctul de vedere exprimat de reprezentanul postului, prezent la şedinţă.

Conform radiodifuzorului, formatul emisiunii a fost achiziţionat de la un partener din Marea Britanie, ţară în care a fost difuzat din anul 2009. Ulterior, emisiuni realizate în baza acestui format, au fost difuzate în ţări din întreaga lume, cum ar fi SUA, Canada, Franţa sau Finlanda.

În urma dezbaterilor din şedinţă a fost făcută o propunere de sancţionare a postului de televiziune cu amendă în cuantum de 10.000 de lei, pentru încălcarea unor prevederi referitoare la protecţia minorilor, dar aceasta nu a întrunit numărul legal de voturi pentru a fi aprobată. Art. 15 alin. (1) din Legea audiovizualului stipulează: „În îndeplinirea funcţiilor şi a atribuţiilor ce îi revin potrivit prezentei legi, Consiliul emite decizii, instrucţiuni şi recomandări, în prezenţa a cel puţin 8 membri şi cu votul a cel puţin 6 membri.”

Menţionăm că CNA are ca obligaţie stabilită prin Legea audiovizualului şi pe cea privind respectarea principiului nondiscriminării pe considerente de rasă, religie, naţionalitate, sex, orientare sexuală sau etnie în cadrul programelor audiovizuale.

În domeniul audiovizualului în toate cele 28 de state membre ale Uniunii Europene sunt aplicabile dispoziţiile Directivei Serviciilor Media Audiovizuale.

Punctual cu privire la tema nediscriminării pe criterii de orientare sexuală în cadrul serviciilor de programe media audiovizuale, la art. 9, alin.c), pct. (ii) din Directivă se stipulează angajamentul statelor membre “de a nu include și de a nu promova orice discriminare bazată pe sex, origine rasială sau etnică, naționalitate, religie sau credință, handicap sau orientare sexual, în cadrul comunicărilor comerciale audiovizuale”.

La art. 3 alin. 1) al Directivei se arată că: Statele membre garantează libera recepționare și nu restricționează retransmisia serviciilor mass-media audiovizuale pe propriul teritoriu din alte state membre din motive care se încadrează în domeniile reglementate de prezenta directivă.

În aceste condiţii, formatul din România construit pe tiparul celui din Marea Britanie nu poate fi restricţionat de la difuzare pe criteriul orientării sexuale în cazul unui cuplu aflat în concurs.

Art. 40 din Legea audiovizualului precizează că “Este interzisă difuzarea de programe care conţin orice formă de incitare la ură pe considerente de rasă, religie, naţionalitate, sex sau orientare sexuală.”, iar art.47, alin. 2 din Codul audiovizualului prevede că “Este interzisă în programele audiovizuale orice discriminare pe considerente de rasă, religie, naţionalitate, sex, orientare sexuală sau etnie.”

Menţionăm, de asemenea, că dreptul la liberă exprimare este protejat de art. 10 alin. (1) din Convenţia Europeană a Drepturilor Omului.

Cu deosebită consideraţie,

Laura GEORGESCU

Preşedinte”

Sursa:cna

Nota noastra:

Decizia CNA este lipsita de temei, deoarece se bazeaza pe interzicerea discriminarii pe baza “orientarii sexuale”. Insa emisiunea “Patru nunti si-o provocare” nu era despre homosexualitate, ci despre CASATORIA HOMOSEXUALA. In plus, a avut un continut agresiv fata de BOR tocmai din cauza acestui motiv.

Insa in Romania casatoria homosexuala nu doar ca nu exista (ca drept) dar este si interzisa explicit in Codul Civil. Nu exista discriminare daca interzici sau sanctionezi o emisiune ce promoveaza ceva interzis prin lege! 

Argumentatia CNA este foarte subreda, inclusiv in cadrul legislativ invocat…


Categorii

1. DIVERSE, Homosexualitate

Etichete (taguri)

, , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

10 Commentarii la “CNA RESPINGE reclamatiile legate de emisiunea PRO TV “Patru nunti si-o provocare” ce a promovat CASATORIA HOMOSEXUALA

 1. In articolul urmator este explicat modul in care se va ajunge la legalizarea pedofiliei in SUA. Intai este scoasa din DSM aceasta tulburarea psihica, asa cum a fost scoasa homosexualitatea in 1973.

  A consensus belief by both speakers and pedophiles in attendance was that, because it vilifies MAPs *minor-attracted persons*, pedophilia should be removed as a mental disorder from the American Psychiatric Association’s Diagnostic and Statistical Manual of Mental Disorders, or DSM, in the same manner homosexuality was removed in 1973.
  The DSM ignores that pedophiles “have feelings of love and romance for children” in the same way adults love one another.
  The DSM should “focus on the needs” of the pedophile, and should have “a minimal focus on social control,” rather than obsessing about the “need to protect children.”

  http://www.lifesitenews.com/news/the-homosexual-lefts-new-crusade-normalizing-adult-child-sex

 2. Deci este deschisa posibilitatea contestarii in justitie a deciziei CNA. Este corecta observatia Razboi intru Cuvint: raspunsul nu se refera la obiectul plingerilor (promovarea casatoriilor homosexuale care nu sunt permise de lege). Ar fi util sa fie facut acest demers de catre petitionarii carora li s-a raspuns.

 3. Concluzia ar fi ca : desi, (INCA) nu este inclusa in Constitutie definitia “muntanta” a pseudo-familiei de “valoare europeana”, totusi Media are liber la transmisiuni fara numar despre, cu si pentru minoritatile sexuale! Sigur, in numele legii supreme a nediscriminarii pe motive de orientare sexuala.
  Are loc astfel cea mai buna pregatire psihologica a populatiei pentru urmatoarele modificari (de constiinta?!) in legislatia tarii ce vor sa vina…
  Ca doar, ce domne’, au si ei drepturi! zic, deja, unii “iluminati” de media.

  Din nou, decizie luata de o sarbatoare crestina – Acoperamantul Maicii Domnului.

 4. sintem o tara ortodoxa cu multe si frumoase manastiri,neo dat bunul dumnezeu multe bogatii,trebue sa traimi curati sufleteste si trupeste.este contra firi noastre ca popor crestin.nu trebue ingaduit cea ce este contra firi,adica nuntile gay nici animalele nu fac acest lucru.nu trebuie promovat asa ceva,siasa tineretul e stricat in mare parte.trebuie interzis cu desavirsire ,si amendati cei ce promoveaza aceste lucruri.acest lucru e urit in fata domnului iisus hristos.

 5. @ Iosif Balasz:

  Avem rugamintea sa incercati sa scrieti corect, cu litere mari adica, macar numele Domnului, fiindca nu putem sa corectam noi mereu. Ne iertati!

 6. D-na Laura Georgescu cu deosebita consideratie, ar trebui sa va dati demisia.
  Spre deosebire de tarile mentionate mai sus, Anglia, SUA, Canada, Franta si Finlanda, Romania este tara ortodoxa,cu peste 2000 de ani de crestinism la activ si nu pagana.
  Ce vor invata copii nostri din asemenea emisiuni? Pentru ca ei se cam uita la televizor.
  Cred ca CNA-ul ar trebui desfintat, nu foloseste la nimic, mancati o paine buna pe seama noastra.
  Daca la peste 2000 de sesizari, dati un asemenea raspuns, inseamna ca va bateti joc de noi.
  Are dreptate “Razboi intru cuvant”, la noi casatoria homosexuala este interzisa prin lege.
  Ar trebui sa va contestam in justitie!

 7. Pingback: Cheloo, linsat mediatic pentru atitudinea fata de concurentul homosexual de la X FACTOR/ Alec Baldwin, concediat de MSNBC pentru acelasi motiv - Recomandari
 8. Pingback: CNA (RE)INSTAUREAZA CENZURA POLITICA. Somatie pentru afirmatia: in Romania e un “cuib mafiotic”, nu un stat - Recomandari
 9. Pingback: Coalitia pentru Familie cere CNA interzicerea episodului din “Bafta Charlie!” care face PROPAGANDA HOMOSEXUALITATII - Recomandari
 10. Pingback: ”Gandul” isi continua misiunea: PROMOVAREA MASCATA A DREPTURILOR ”FAMILIEI” HOMOSEXUALE INTR-UN ARTICOL CU IZ ….DUBIOS/ Timbre cu teme obscene homosexuale in FINLANDA si alte “evenimente istorice” pe FRONTUL LGBT - Recomandari
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare