Razbunarea corectilor politic: CNCD A AMENDAT ASOCIATIA PRO-VITA SI AFR pentru protestele de la MUZEUL TARANULUI ROMÂN

18-09-2013 4 minute Sublinieri

protest mtr

Colegiul director al Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării a decis în ședința de astăzi să amendeze două organizații care au manifestat împotriva organizării, la sediul Muzeului Țăranului Român, a unui eveniment care a implicat comunitatea LGBT. Asociația Alianța Familiilor din România și Asociația Provita pentru Născuți și Nenăscuți au fost amendate astăzi de Colegiul Director al Consiliului Național pentru Combaterea Dicriminării cu câte o amendă contravențională în valoare de 1.000 de lei. „Colegiul director al Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării, întrunit în ședinta de soluționare de petiții în data de 18.09.2013, cu unanimitate de voturi a celor prezenți, a hotărât aplicarea următoarelor sancțiuni: Amendă contravenționala în valoare de câte 1.000 lei pentru Asociația Alianța Familiilor din România și Asociația Provita pentru Născuți și Nenăscuți pentru afișarea unor bannere care incita împotriva evenimentelor organizate în cadrul Lunii istoriei LGBT („Vino la Muzeul Țăranului Român azi la ora 18! Ți-ai vedea baietelul… HOMOSEXUAL? Ți-ai închipui fetița … LESBIANĂ? Pe Olari, și la MŢR, se fac nişte chestii”), care reprezintă discriminare și încalcă dreptul la demnitate al persoanelor LGBT incitând totodată împotriva organizării unor evenimente de către organizații care promovează drepturile persoanelor LGBT conform art. 2 alin. 1 coroborat cu art. 15 al O.G. nr. 137/2000”, se arată în comunicatul CNCD.

Potrivit președintelui CNCD, Asztalos Csaba, contactat de digi24.ro, decizia a fost luată de Colegiul director, după ce a fost analizată sesizarea depusă de Agenția de Monitorizare a Presei – Active Watch. Încă din 21 februarie, Consiliul Naţional de Combatere a Discriminării a condamnat public manifestările homofobe petrecute la Muzeul Ţăranului Român, în cadrul evenimentului „Luna LGBT” (lesbiene, gay, bisexuali, transgender).

Debutul conflictului

În 31 ianuarie, mai multe organizații și persoane individuale se opuneau inițiativei directorului Muzeului Țăranului Român, Virgil Nițulescu, de a organiza evenimentul „Luna istoriei LGBT”, eveniment care se derulează simultan în opt țări europene. Mai multe organizații neguvernamentale, asociații studențești, ale „meșterilor populari”, o parohie și un teolog au inițiat o scrisoare de protest față de desfășurarea unui eveniment care marchează istoria LGBT (lesbian, gay, bisexual, transexual – n.r.) în incinta Muzeului Țăranului Român, din Capitală. Pe de altă parte, există o altă facțiune din societatea civilă care a aplaudat inițiativa conducerii instituției de cultură. „Vă scriu în numele unei iniţiative a 24 organizaţii non-guvernamentale din toată ţara, care au redactat o scrisoare deschisă adresată directorului Muzeului Ţăranului Român, domnul Virgil Ștefan Nițulescu. În numele membrilor şi simpatizanţilor noştri îi cerem să renunţe la parteneriatul dintre instituţia pe care o conduce şi asociaţia „Accept” în vederea promovării lunii istoriei LGBT în incinta Muzeului”, se arată în mesajul semnat de Preşedintele Alianţei pentru Demnitate Naţională, Iulian Capsali. „Asistăm la o nefastă propagandă homosexuală, care dorește să se impună ca normalitate în opinia publică. Este, în fond, un act de reeducare publică a tinerilor mai ales, semănând în mod flagrant cu modul de propagandă totalitară, folosind doar expresii modificate, cum este aceea a „discriminării pozitive”; a acuzațiilor de „instigare la ură” etc. În același timp se diabolizează cei care nu sunt în acord cu ideologia acestor minorități sexuale care își promovează forțat în societate pseudo-valorile”, susțin semnatarii scrisorii. Contactat telefonic de digi24.ro, Virgil Nițulescu a subliniat atunci că nu există niciun contract de parteneriat între instituția pe care o conduce și asociația Accept și a declarat că nu poate confirma dacă evenimentul „Luna istoriei LGBT” va avea loc. În plus, el a apreciat reacția organizațiilor drept una discriminatorie. „Muzeul Țăranului Român are scop cultural, noi nu facem propagandă, nici homosexuală, nici heterosexuală. Noi facem proiecte culturale, nu propagandă, nici politică, nici religioasă”, a subliniat Virgil Nițulescu.

„Bravo” de la ActiveWatch

Pe de altă parte, departamentul Antidiscriminare din cadrul Asociației de Monitorizare a Presei – ActiveWatch au transmis un „Bravo” pentru cei ce găzduiesc Luna istoriei LGBT.

„Salutăm inițiativa Muzeului Țăranului Român de a găzdui evenimentele culturale din cadrul programului „Luna Istoriei LGBT”, organizate de ACCEPT România. În opinia noastră, conducerea instituției dă astfel dovadă de deschidere culturală. Suntem conștienți că există voci care, ignorând fundamentele drepturilor omului, critică echipa Muzeului Țăranului Român pentru asocierea cu aceste evenimente. Noi suntem alături de această echipă!”, a transmis ActiveWatch. „Luna Istoriei LGBT este un eveniment care se petrece simultan în 8 tări europene, printre care și România, și are ca scop explorarea vieții și a culturii LGBT prin proiecții de filme, expoziții de artă, teatru, discuții, ateliere de educație non-formală. Considerăm că este un eveniment cultural important, în spiritul diversității și al respectului de oameni”, arată organizația „Sperăm că echipa Muzeului Țăranului Român să nu se lase intimidată în niciun fel de mesajele de denigrare apărute în ultimele zile în mai multe publicații online care promovează opinii de extremă dreaptă”, se conchide în comunicatul ActiveWatch.

„Se diabolizează cei care nu sunt în acord cu ideologia acestor minorități sexuale”

În scrisoarea de protest, semnatarii apreciază manifestarea drept o „nefastă propaganda homosexuală”. „Asistăm la o nefastă propagandă homosexuală, care dorește să se impună ca normalitate în opinia publică. Este, în fond, un act de reeducare publică a tinerilor mai ales, semănând în mod flagrant cu modul de propagandă totalitară, folosind doar expresii modificate, cum este aceea a „discriminării pozitive”; a acuzațiilor de „instigare la ură” etc. În același timp se diabolizează cei care nu sunt în acord cu ideologia acestor minorități sexuale care își promovează forțat în societate pseudo-valorile”, susțin semnatarii scrisorii.

„Nimeni nu dorește o stigmatizare a homosexualilor. În intimitatea omului nu are nimeni voie să-i impună voința, atâta vreme cât nu sunt lezate drepturile copiilor sau ale animalelor. Însă asistăm la un veritabil asalt propagandistic al homosexualității, pentru a face din acest act anormal, împotriva firii, unul care să fie impus ca normal în ochii opiniei publice. Prin acceptarea ca normală a homosexualității, vedem deja ce se întâmplă în țări așa-zis „mai avansate”: impunerea căsătoriei între persoane de acelasi sex, urmând chiar și adopția copiilor de către acestea. Menirea Muzeului Ţăranului Român este aceea de a promova spiritualitatea și implicit valorile tradiționale ale neamului românesc”, se arată în scrisoare, care face referire și la faptul că isntituția este finanțată din bani publici.

Semnatarii acesteia sunt: Alianţa pentru Demnitate Naţională – Preşedinte Iulian Capsali, Asociatia „Basarabii” – Preşedinte Eduard Dumitrache, Alianţa Familiilor din România – Director Bogdan Mateciuc, Liga Studenților de la Universitatea Bucureşti, Asociaţia Mesterilor Populari din Moldova, Iaşi – preşedinte Marcel Lutic, Asociaţia Pro Vita Bucuresti – Preşedinte Bogdan Stanciu, Parohia Căueşti, Iaşi – Preot Paroh Bogdan Sârbu, Liga de Utilitate Publică – Preşedinte Rafael Udriste, Asociaţia Christiana – Preşedinte Prof. dr. Pavel Chirilă, Revista Orthograffiti, Asociatia Tinerilor Ortodocsi „Orthograffiti”, Asociaţia HRISDORIA – Preşedinte Augustin Câmpean Dorin, Asociatia Civică a Tinerilor Creştin Ortodocşi Români – Presedinte Bogdan Ivan, Asociaţia George Ogăraru pentru Cultură şi Sport – Vice Preşedinte Andreea Ogăraru, Liga Distributistă Română „Ion Mihalache” – Ovidiu Hurduzeu, Fundația „Sfânta Irina”, Asociația „Ortodoxia Tinerilor” – Claudiu Bălan, Preot Dinu George – Parohia Tâncăbești, Snagov, Ilfov, Asociatia „Prietenii de Familie”, Fundaţia „Ion Gavrilă Ogoranu”, Asociatia „Bucovina Profundă” – Suceava, Fundatia „Sfintii Martiri Brancoveni” – Suceava, Revista „Familia Ortodoxă”, Asociaţia Predania, Paul Tecuceanu – jurnalist, Laurentiu Dumitru – teolog.

Mădălina Prundea

***

***


Categorii

1. DIVERSE, Homosexualitate, Iulian Capsali, Muzeul Taranului Roman, Razboiul impotriva Bisericii/ crestinismului

Etichete (taguri)

, , , , , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

12 Commentarii la “Razbunarea corectilor politic: CNCD A AMENDAT ASOCIATIA PRO-VITA SI AFR pentru protestele de la MUZEUL TARANULUI ROMÂN

 1. http://www.hotnews.ro/stiri-international-15605092-sua-vor-confisca-zgarie-nori-din-new-york-care-detinut-secret-iran.htm
  iata ca incep si exproprierile chiaburilor, mai nou numiti teroristi.
  stiati ca provincia quebec , unde locuiesc acum,tocmai va vota saptamana asta o charta a valorilor quebecoise prin care va interzice portul oricarui simbol religios de catre functionarii publici(inclusiv spitale,scoli, gradinite etc.)
  stiati ca astfel ni se cere noua emigrantilor sa fim recunoscatori pentru traiul mai bun de aici,renuntand la Dumnezeu?
  cum se mai pot respecta legile unei tari atee?
  se pot respecta doar daca il renegi pe Dumnezeu.

 2. Vai! Dar ăştia sunt aberanţi rău de tot! Parcă România a ajuns jucăria lor. Şi tot noi îi plătim, fără să o dorim, bineînţeles. Sper din inimă că nu se va opri aici tărăşenia, şi până în final vor simţi şi “onorabilii” de la CNCD că aici trăiesc în mijlocul poporului român.

 3. @gabi.
  Intereste-te in Domnul si El te va ajuta. Marturiseste ori unde ai fi, si me mi s-a transmis din cadrul firmei sa nu deschid subiect pe bazaar de religie atat cat sunt plecat in delegatie printre straini ca sa nu-i lezez, dar eu are sa lezez vreau!?, sau sa cunoasca luminA Adevarului care este HRISTOS Domnul si Dumnezeul nostru.
  Asa ca si cu pretul jobului eu spurcatul si pacatosuly il voi propovadui pe HRISTOS oricui.

  Doamne ajuta

 4. @ gabriel

  Daca nu esti functionar public nu te afecteaza, daca esti poti sa porti cruciulita (sau o iconita) si fara sa fie neaparat foarte vizibile.
  Asta este in toate tarile in care exista imigratie masiva, multiculturale, cum se spune… 🙁
  Oricum credinta nu ti-o tradezi si asta conteaza. Avem Biserica Ortodoxa, Sfanta Liturghie si Sfintele Taine care ne intaresc…

 5. Dar “domnii” si “doamnele” din cadrul organizatiei ACCEPT nu au fost amendate cu 1000 RON pentru ca au calcat in picioare demnitatea si valorile taranului roman?

 6. referitor la argumentarea pro-lgbt:
  “[…] și încalcă dreptul la demnitate al persoanelor LGBT”

  sa vedem ce spune dex-ul:
  DEMNITÁTE, (2) demnități, s. f. 1. Calitatea de a fi demn, atitudine demnă (2); autoritate morală, prestigiu. ♦ Gravitate, măreție.

  intrebarea legitima este : in care din categoriile astea se incadreaza comportamentul homo… ?

 7. In nuvela “Remember”de Mateiu caragiale este prezentat un homosexual sau travestit, si autorul vorbeste de “scarboasa lui ratacire” sau asa ceva. Cand oare se va apleca CNCD asupra intregii literaturi romane si va arde pe rug cartile discriminatorii si intolerante ? Ca doar la ssta se va ajunge ! Sawu vor da jos crucile de pe biserici ca sa nu ofenseze pe cei de alta religie, vizual. Demonul are multa imaginatie si nebunia va merge crescendo.

 8. in schimb cand crestini sunt discriminati si batjocoriti ,ma intreb dece nimeni nu intervine?!

 9. Tocmai am citit că fotografia în baza căreia CNCD a amendat ProVita şi Pro Familie este una trucată de către Victor Roncea. Se vede treaba, că toţi proştii (parcă a fost unanimitate) s-au adunat la CNCD şi trăiesc bine mersi pe banii noştri.

 10. Pingback: Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii, in razboi cu crestinii (COMUNICAT) - Recomandari
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare