Forum al …”crestinilor” LGBT organizat in BUCURESTI!/ COALITIA PENTRU FAMILIE a inceput sa incheie protocoale cu partidele politice pentru REFERENDUM IN APRILIE 2017. LGBT-istii vor sa iasa in strada. IOHANNIS o da la intors, continuand, insa, PERSIFLAREA initiativei/ O banca din Marea Britanie a introdus categoria AL TREILEA SEX

16-11-2016 15 minute Sublinieri

lgbtc

UPDATE. Comentariu Stiripentruviata.ro: Pentru că mulți cititori ne-au întrebat pe Facebook și în privat dacă susținem toate punctele de vedere expuse pe site, facem observația că noi nu susținem, în mod evident, toate părerile și viziunile prezentate aici. De pildă, dacă relatăm despre evoluția legiferării eutanasiei în lume, nu înseamnă că suntem de acord cu această practică. Stiripentruviata.ro susține familia naturală și dreptul la viață al persoanei umane de la concepție și până la moartea naturală. 

În cazul prezentat în știrea de față, opinia redacției este că fiecare om este liber să adere la ce credință dorește. Fiecare îl vede pe Dumnezeu după cum îi dictează propria conștiință și este liber să se exprime în consecință. Dar aceasta nu înseamnă că anumite persoane au dreptul să ceară, sub pretextul nediscriminării,  incorporarea necondiționată a credințelor lor în doctrina religioasă a diverselor denominații creștine care resping anumite sitluri de viață.

La fel ca și accesul la instituția căsătoriei, aderarea la un cult religios sau altul nu se face prin schimbarea instituției respective pentru a o adapta la un individ sau la o minoritate de dragul „nediscriminării”.

Ci indivizii sau minoritățile pot să adere la un anumit cult dacă se regăsesc în aceste instituții/credințe și cred că acestea îi definesc ca persoane. Dacă nu, căutările trebuie să îi poarte mai departe, spre alte zări, acolo unde se vor găsi pe ei înșiși cel mai bine.

S-a vorbit adesea despre faptul că, așa cum nu e nevoie de certificat de căsătorie ca să ne trăim liber iubirea, tot astfel, nici pentru a ne trăi credința personală nu avem neapărat nevoie de o instituție anume.

Suntem diverși și trebuie să ne trăim la fel de divers iubirea și credința, fără a încerca să uniformizăm credințele, ideile și instituțiile.

De asemenea, dorim să mai facem precizarea că Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură și violență. Dar, după cum confirmă și CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă și libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără și avortul sau atracția pentru persoane de același sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de amenințarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Forumul creștinilor LGBT din 2017 va avea loc la București. În 2016 a fost la Chișinău a avut loc al IX-lea Forum al Creștinilor LGBT din Europa de Est și Asia Centrală. Cei 58 de participanți au provenit din Moldova (inclusiv regiunea transnistreană), Rusia și Ucraina (inclusiv regiunea Donețk), Belarus, Polonia, România, Estonia, Suedia și Țările de Jos.

Tema Forumului a fost dată de versetele din Epistola către Romani (8: 38-39): „Căci sunt încredinţat că nici moartea, nici viaţa, nici îngerii, nici stăpânirile, nici cele de acum, nici cele ce vor fi, nici puterile, nici înălţimea, nici adâncul şi nici o altă făptură nu va putea să ne despartă pe noi de dragostea lui Dumnezeu, cea întru Hristos Iisus, Domnul nostru”.

In acest an, Forumul nu a adoptat o rezoluție adresată Bisericii și societății, ci s-a concentrat pe dezvoltarea viziunii interioare, înțelegerea nevoilor și capacităților participanților. Pe parcursul mai multor sesiuni a fost elaborat un document colectiv dedicat creării unei comunități de creștini LGBT.

Primul Forum al creștinilor LGBT a avut loc în 2004, la Sankt-Petersburg. După o pauză, Forumul a fost din nou organizat în 2009 și de-a lungul anilor a avut loc la Moscova, Sankt-Petersburg, Kiev, Samara și Tartu (Estonia).

În 2017, Forumul va avea loc la București.

Veaceslav Balan, coordonator național al Oficiului Înaltului Comisar ONU pentru Drepturile Omului (OHCHR) în Moldova, a vorbit la deschiderea Forumului și-a exprimat sprijinul:

Speram ca acest forum va fi un element important în construcția unei societăți egalitare și accesibile tuturor, fără prejudecăți, stereotipuri și discriminare.

Printre subiectele abordate: „trans-teologie”, „teologia feministă”, feminism și mișcarea LGBT, persoanele intersex. O atenție deosebită a fost acordată pregătirii noilor lideri pentru grupuri din Europa de Est și căutarea discursului afirmativ în tradiția ortodoxă. Au existat, de asemenea, ateliere de lucru privind dezvoltarea relațiilor armonioase, construirea unei comunități incluzive și desfășurarea de activități religioase pentru persoanele LGBT. Fiecare zi a început și s-a încheiat cu rugăciune.

MĂRTURII DE LA PARTICIPANȚI

Leia, organizatorul forului:

Majoritatea creștinilor LGBT sunt persecutați în bisericile lor, în cazul în care recunosc în mod deschis orientarea sau gen, identitatea lor sexuală. Prin urmare, pentru mulți dintre membrii noștri, singura posibilitate de a combina identitatea LGBT cu identitatea creștină rămâne acest forum.  Din păcate, când Moldova a fost adoptată Legea „cu privire la asigurarea egalității”, biserica a fost adversarul cel mai înfocat și activ al legii, argumentând că este o „lege [specială] pentru homosexuali”, deși nu este așa. Acesta protejează multe alte categorii de persoane. În acest an, în cadrul forului, ne întâlnim cu comunitatea locală LGBT creștină și discutăm despre planurile de dezvoltare ale grupului.

Michael, Varșovia:

Acest forum e al cincilea la care particip. E foarte interesant să văd cum creștem și ne dezvoltăm ca și comunitate. Întotdeauna e frumos să vezi noi chipuri frumoase! Aceasta arată cât de important este un spațiu în care se poate vorbi despre și se pot trăi liber și în siguranță ambele părți ale identității noastre – cea creștină și cea LGBT

Augustin, din Chișinău:

În comunitățile noastre, în bisericile noastre, nu există niciun loc măcar pentru a discuta problemele LGBT. Am fost condamnați imediat la pocăință. Dar acest forum ne oferă posibilitatea de a ne ruga împreună, de a fi noi înșine, fără a judeca sau a fi judecați. Este un forum incluziv, la care participă creștini ortodocși, catolici, protestanți și susținători.

Momentul cel mai emoționant pentru mine a fost în timpul slujbei religioase, când s-a citit textul din Biblie în limba rusă, română, engleză, după care s-a lăsat complet tăcerea, ne priveam, dar nu puteam vorbi. S-a citit același text din Biblie și în limbajul semnelor. Am înțeles fiecare gest, fiecare mișcare a mâinilor. Tăcerea ne-a umplut de emoție.

Nikita, din Chișinău:

Indiferent de naționalitate, educație, statut social sau orientare sexuală, oamenii cred în Dumnezeu, iar acest lucru este foarte important, pentru că, în opinia mea, credința formează ființa umană cu valori morale și fapte relevante. Acest forum, în opinia mea, a dat participanților ocazia de a împărtăși problemele cu care se confruntă în viața de zi cu zi, să se sprijine reciproc, pentru a face noi prieteni, cunoștințe noi.

Coalitia pentru familie:

La început a fost LG. Apoi LGB. Apoi s-au supărat transsexualii că nu sunt incluși și s-a adăugat un T. Apoi Q, I, A și o avalanșă de alte litere, fiecare semnificând… dar cine mai știe ce. Și cine mai poate ține pasul, căci apare o nouă „identitate sexuală” tot la câteva luni.

Azi, acronimul complet este LGBTIQCAPGNGFNBA. Mâine… nu se știe!

În spatele acestui circ cu accente grotești nu se află nici urmă de știință, de necesitate socială obiectivă sau de adaptare la realitate. Ci 100% ideologie, agresivă și totalitară, care odată cu legiferarea „căsătoriilor” între persoane de același sex va fi adusă și predată ca materie obligatorie în școlile românești. Cine controlează școlile, controlează mințile copiilor, iar cine controlează mințile copiilor, controlează societatea și viitorul.

Aceasta este de fapt problema cea mai mare și pericolul major căruia trebuie să îi spunem un „NU” ferm.

Și mai există alte victime, colaterale de data asta, ale acestei ideologii: homosexualii înșiși, sacrificați de grupurile de lobby care pretind, în mod mincinos, că le reprezintă interesele.

http://www.spectator.co.uk/…/why-be-lgbt-when-you-can-be-l…/

Coalitia pentru familie:

STOP îndoctrinării copiilor cu propagandă homosexualistă!

UNESCO a publicat recent un document care urmărește folosirea propagandei homosexualiste pentru îndoctrinarea copiilor de școală în întreaga lume, sub pretenția că luptă contra violenței și hărțuirii.

Semnați petiția de mai jos pentru a-i opri:

http://www.citizengo.org/…/38639-unesco-seeks-indoctrinate-…

O bancă din Marea Britanie a devenit prima din lume care oferă a treia opțiune în ceea ce privește sexul clienților care apelează la o astfel de instituție, informează Business Insider.

Metro Bank a introdus în documentele sale oficiale dedicate clienților, alături de clasicele opțiuni în ceea ce privește sexul — masculin și feminin — varianta „non-binar”. Acesta este termenul folosit de indivizii care nu se identifică nici bărbați, nici femei, potrivit Agerpres.

De asemenea, banca a adăugat formula de adresare „Mx” (derivată din „Mr” — dl., „Mrs” — dna., Ms. — domnișoară), folosită de obicei de persoanele transsexuale sau de cele non-binare, care preferă să fie apelate cu pronume neutre din punct de vedere al genului.

Decizia a fost luată după ce o tânără de origine scoțiană, Kaelin Fanish, nu a reușit să-și deschidă un cont la Metro Bank deoarece aceasta nu avea decât două opțiuni în privința sexului, masculin sau feminin, iar ea nu se regăsea în acestea.

Kaelin Fanish a salutat decizia istorică pe care a catalogat-o drept „un pas mare înainte” pentru un sistem bancar care timp de 600 de ani nu a oferit decât două opțiuni în ceea ce privește sexul clienților săi.

Directorul de comunicare al Metro Bank a declarat pentru Buzzfeed UK că politica băncii este de a asculta clienții și că spre deosebire de unele situații în care lucrurile sunt „prea dificile pentru a face ceva în privința lor”, cazul de față „nu a fost, în mod clar, unul dintre ele”.

Suntem în campanie electorală, iar divizarea românilor în funcție de alegerile personale de viață, susținută de politicieni, împarte electoratul. Vă amintim în acest context de inițiativa legislativă cetățenească, semnată de trei milioane de români. Ei vor modificarea Constituției astfel încât familia să fie definită ca formată din bărbat și femeie. Mișcarea este una împotriva căsătoriilor între persoane de același sex. Inițiativa a ajuns în Parlament, dar este blocată de campania electorală, deși cei care au lansat-o ar fi vrut referendum în aceeași zi cu alegerile parlamentare, 11 decembrie. În Sibiu, pe sediul PNL, stăteau până de curând două afișe: unul cu președinte Klaus Iohannis, unul al Coaliției pentru Familie. Cu toate acestea, Alina Gorghiu afirmă că PNL susține și minoritățile.

Între timp, cei care susțin căsătoriile între persoanele de același sex reacționează și ies în stradă, în 19 noiembrie.

Ai tot auzit în ultima vreme despre Coaliţia pentru Familie şi despre încercarea lor de a modifica Constituţia şi a interzice căsătoriile gay. Pe diverse canale, reprezentanţii acestora îţi vorbesc despre “familie tradiţională”, “valori strămoşeşti” sau credinţă.

Politicienii li s-au alăturat cu voioşie.

În ce societate ne dorim să trăim, una în care diferite grupuri sunt marginalizate şi demonizate, sau într-o societate deschisă, în care ne respectăm reciproc şi ne preţuim ca cetăţeni egali în faţa legii?

Pe 19 noiembrie, vino alături de noi în Piața Romană (colț cu str. Căderea Bastiliei) pentru a spune răspicat #SusținLGBT și a transmite un semnal politicienilor care se află săptămânile acestea în campanie electorală, că drepturile omului nu sunt negociabile şi că separaţia dintre stat şi Biserică este un principiu constituţional de bază. Politicienii au datoria să asculte toate grupurile din societate şi să îi reprezinte pe toţi cetăţenii aşa cum se cuvine.

Indiferent dacă eşti sau nu ataşată cauzei LGBT, te aşteptăm alături de noi pentru că atunci când drepturile unor cetăţeni sunt puse sub semnul îndoielii, drepturile fiecăruia dintre noi sunt în pericol. Astăzi e vorba despre comunitatea LGBT, însă la fel de bine mâine poate fi despre drepturile reproductive ale femeilor, despre divorţ, modificarea legislaţiei penale sau a sistemului de taxare. #SusținLGBT”, este unul dintre anunțurile de pe Facebook.

Aceste teme sunt de natură de activare a temelor divizatoare, care polarizează votul.

Sâmbătă, 19 noiembrie 2016, la București au loc două evenimente corelate: Marșul „Dumnezeu nu face politică” și Forumul „Aleg drepturi egale”.

Marșul Marșul „Dumnezeu nu face politică” are loca la Piața Romană, începând de la ora 14.oo.

Este organizat de ONG-urile MozaiQ și TRANSform, de promovare a culturii LGBT, și este prezentat pe Facebook astfel:

Ai tot auzit în ultima vreme despre Coaliţia pentru Familie şi despre încercarea lor de a modifica Constituţia şi a interzice căsătoriile gay. Pe diverse canale, reprezentanţii acestora îţi vorbesc despre “familie tradiţională”, “valori strămoşeşti” sau credinţă. Politicienii li s-au alăturat cu voioşie. În ce societate ne dorim să trăim, una în care diferite grupuri sunt marginalizate şi demonizate, sau într-o societate deschisă, în care ne respectăm reciproc şi ne preţuim ca cetăţeni egali în faţa legii?

Pe 19 noiembrie, vino alături de noi în Piața Romană (colț cu str. Căderea Bastiliei) pentru a spune răspicat #SusținLGBT și a transmite un semnal politicienilor care se află săptămânile acestea în campanie electorală, că drepturile omului nu sunt negociabile şi că separaţia dintre stat şi Biserică este un principiu constituţional de bază. Politicienii au datoria să asculte toate grupurile din societate şi să îi reprezinte pe toţi cetăţenii aşa cum se cuvine.

Indiferent dacă eşti sau nu ataşată cauzei LGBT, te aşteptăm alături de noi pentru că atunci când drepturile unor cetăţeni sunt puse sub semnul îndoielii, drepturile fiecăruia dintre noi sunt în pericol. Astăzi e vorba despre comunitatea LGBT, însă la fel de bine mâine poate fi despre drepturile reproductive ale femeilor, despre divorţ, modificarea legislaţiei penale sau a sistemului de taxare. #SusținLGBT

Forumul „Aleg drepturi egale” are loc de la 16.30 la Muzeul Național de Artă Contemporană (MNAC) și se prezintă după cum urmează:

MozaiQ, TRANSform și Lindenfeld vă invită la Forumul electoral “Aleg Drepturi Egale”, o întâlnire cu candidații la alegerile parlamentare din București, sâmbătă, 19 noiembrie, de la ora 16:30 la MNAC.

În cadrul Forumului, candidații înscriși la alegerile parlamentare 2016 vor putea să își prezinte platforma și propunerile electorale privind prioritățile pentru trei comunități minoritare din București: comunitatea romă, a femeilor [1] și a persoanelor LGBT. Fiecare comunitate are alocată o secțiune de 30 de minute, moderată de către o organizație non-guvernamentală reprezentativă.

Organizațiile non-guvernamentale partenere ce vor asigura moderarea fiecărei secțiuni sunt: Centrul Romilor Romani Criss, MozaiQ, Centrul Filia.

În acest moment au confirmat participarea: Remus Cernea (independent), Petre Florin Manole (PSD) [2], Vișinel Bălan (independent).

***Proiectul ”Equality Campaign ’16 – Advocacy LGBT pentru alegerile locale şi parlamentare din 2016” este implementat de către Asociaţia Lindenfeld împreună cu partenerii Asociaţia TRANSform şi Community Voices Heard (SUA), cu sprijinul Asociaţiei MozaiQ LGBT. Proiect realizat cu sprijinul financiar al Fondului pentru Inovare Civică, un program dezvoltat de Fundaţia pentru Dezvoltarea Societăţii Civile în parteneriat cu Romanian-American Foundation şi Trust for Civil Society în Central and Eastern Europe.

Nota redacției:

[1] Referitor la structura pe sexe a populației din regiunea București-Ilfov, cele mai recente date de la Institutul Național de Statistică arată că femeile nu sunt o minoritate în această regiune. Dimpotrivă, reprezintă o majoritate de 53% din populație:

populatia-minoritara-feminina

[2] Petre Florin Manole este membru CNCD nominalizat de PSD.

Luni, liberalii au facut primul pas pentru semnarea unui protocol cu aceasta organizatie.

PNL ar dori ca referendumul pentru modificarea Legii Fundamentale sa aiba loc in aprilie 2017. Liberalii au tinut sa precizeze ca sustin familia traditionala, insa cred in masuri de protectie juridica pentru minoritati asa cum prevede Constitutia.

Solicitarea celor din “Coalitia pentru familie” vine ca urmare a unei initiative a societatii civile semnata de peste trei milioane de romani, care cer ca in Constitutie sa fie precizat ca familia se intemeiaza pe casatoria liber consimtita dintre un barbat si o femeie.

Demersul este sustinut si de social-democrati care au spus in repetate randuri ca sunt de acord cu organizarea unui referendum.

Tot luni si ALDE a anuntat semnarea protocolului in acest sens cu Coalitia pentru Familie, in timp ce unii lideri USR, sunt si ei de parere, ca o decizie pe aceasta tem trebuie luata numai in urma unei consultari populare.

În prima parte a zilei de 14 noiembrie 2016, deputatul PNL Daniel Gheorghe a postat pe pagina sa de Facebook următorul mesaj:

Astăzi, Biroul Politic Național al Partidului Naţional Liberal a decis susținerea referendumului pentru Familie. Am votat cu o majoritate zdrobitoare ratificarea protocolului dintre PNL și Coaliția pentru Familie!

Copresedintele ALDE Calin Popescu-Tariceanu si Coalitia pentru Familie reprezentata de Mihai Gheorghiu, presedinte al Comitetului de Initiativa, au semnat, luni, un protocol cu privire la organizarea unui referendum national pentru revizuirea Constitutiei Romaniei, referitor la redefinirea notiunii de familie. Tot luni, PNL a votat in Biroul Politic sa sustina Coalitia pentru Familie si organizarea referendumului, cel mai probabil in luna aprilie.

“Acest demers vine ca urmare a unei initiative fara precedent a societatii civile, semnata de peste trei milioane de cetateni cu drept de vot, care solicita inlocuirea in art. 48, din Constitutia Romaniei, a termenului ‘soti’ cu sintagma ‘barbat si femeie’, asa incat alineatul 1 al art. 48 sa aiba in viitor urmatoarea formulare: ‘Familia se intemeiaza pe casatoria liber consimtita intre un barbat si o femeie, pe egalitatea acestora si pe dreptul si indatorirea parintilor de a asigura cresterea, educatia si instruirea copiilor“, se arata intr-un comunicat de presa al ALDE, citat de Agerpres.

Potrivit sursei citate, prin semnarea acestui protocol ALDE va sustine adoptarea legii de revizuire, dar si a legii privind organizarea si desfasurarea referendumului de revizuire, astfel incat organizarea scrutinului popular sa poata avea loc in luna aprilie 2017.

Astfel, PSD, PNL si ALDE sunt de acord cu organizarea referendumului in luna aprilie a anului viitor

Prim-vicepreşedintele PNL Adriana Săftoiu a confirmat luni seara că s-a abţinut la votul dat în Biroul Politic Naíonal privindu susţinerea refrendumului propus de Coaliţia pentru Familie, arătând că liberalii ar trebui să se gândească mai mult la principiul protejării drepturilor fiecărui individ.

Azi, am întrebat dacă eu cu fiul meu suntem o familie. Şi dacă cumva un partid naţional liberal nu ar trebui să plece, în orice judecată despre res publica, de la dezideratul că nici o minoritate nu trebuie neglijată, doar pentru că o majoritate se pronunţă diferit. M-am abţinut la vot! Nu singura! Am fost mai mulţi, dar nu cei mai mulţi. Însă suntem voci care susţinem că, atunci cînd majoritatea decide într-un fel, obligaţia politicului este să găsească acele formule prin care să ofere protecţie şi minorităţii. Nu am nici un chef să intru acum în discuţii despre căt de veselă e familia tradiţională şi cât de fericiţi sunt copiii crescuţi în familii tradiţionale, în care urletele pot prăbuşi blocuri. Mă limitez să spun doar atât: orice voi face ca om politic va pleca de la principiul protejării drepturilor fiecărui individ”, a scris Săftoiu pe Facebook.

Surse din PNL au declarat anterior pentru MEDIAFAX că decizia de a susţine iniţiativa Coaliţiei pentru familie privind modificarea Constituţiei a fost aprobată cu majoritate de voturi, înregistrându-se doar cinci abţineri. În rândul celor cinci liberali care s-au abţinut au fost Adriana Săftoiu şi preşedintele PNL Sector 1, Mihai Voicu.

Am căzut de acord că în legislatura următoare iniţiativa care este astăzi în Parlamentul României trebuie să se desfăşoare, chiar s-a făcut şi un calcul al timpului în care se poate realiza un referedum şi există o estimare pentru luna aprilie. (…) S-a calculat că o dată cu începerea noului Legislativ din luna februarie se poate realiza un referendum, solicitarea Coaliţiei pentru familie, cele trei milioane de semnături, plus aprobarea CCR, (…)în luna aprilie, cu bugetare din partea noului Guvern”, a declarat luni şeful de campanie al PNL, Gheorghe Falcă.

Putem răspunde noi la întrebarea d-nei Ana Adriana Săftoiu:

– DA, mama și copilul său sunt, împreună, o familie, întrucât descendența naște relații de familie (la fel ca și adopția). Asta o indică legea și practica juridică, suficient de bogată, din România.

– Minoritățile sexuale sunt protejate, având exact aceleași drepturi ca și majoritatea. Nu se pot crea drepturi speciale pentru nimeni.

– În ce privește problemele din familiile românești, d-na AS preia o marotă aruncată în spațiul public de adversarii inițiativei cetățenești, care eșuează totuși în a ne spune cum ajută la rezolvarea acestor probleme, de care suntem conștienți, legalizarea „căsătoriei” între persoane de același sex.

 Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, marţi, la Palatul Cotroceni, că i se pare „o decizie înţeleaptă” să fie organizat un referendum anul viitor în aprilie pe tema definirii familiei în Constituţie, dat fiind faptul că unele partide au semnat deja un acord cu Coaliţia pentru familie în acest sens.

„Mi se pare o decizie înţeleaptă să se facă referendum în primăvară”, a declarat preşedintele Klaus Iohannis, întrebat cum vede organizarea unui referendum în aprilie privind modificarea Constituţiei în sensul definirii familiei, având în vedere că mai multe partide semnează un protocol cu Coaliţia pentru familie în acest sens.

„Eu aşa înţeleg, dacă toate partidele doresc să fie de partea Coaliţiei pentru familie înseamnă că acolo se promovează cel mai bine toleranţa”, arătat şeful statului.

Potrivit News.ro, Coaliţia pentru Familie şi ALDE au încheiat un protocol prin care ALDE se obligă să susţină legea privind organizarea referendumului pe tema definirii familiei în Constituţiei astfel încât plebiscitul să aibă loc în aprilie 2017.

Protocolul a fost semnat, din partea ALDE, de către Călin Popescu-Tăriceanu, iar din partea Coaliţiei pentru Familie, de către Mihai Gheorghiu, preşedintele Comitetului de Iniţiativă.

Coalita pentru familie:

Credem că pacea socială nu poate fi clădită decât în jurul valorilor societății noastre, familia fiind cea mai importantă dintre ele. Dacă în numele corectitudinii politice sau al oricărei alte ideologii se calcă în picioare unul dintre fundamentele societății, avem de fapt un nou totalitarism ce se opune identității noastre. Și comuniștii se lăudau cu „pacea socială”, în timp ce închisorile erau pline.

Pacea socială este liniștea copilului lângă mama sa și tatăl său. Orice altă decizie politică ar trebui indirect să ocrotească această realitate.

O celebră butadă definește „corectitudinea politică” a fi „tehnica prin care un rahat poate fi apucat de partea curată”. Desigur, oricât de perfecționată ar fi tehnica de apucare, scopul rămâne doar un ideal iluzoriu, produsul fiziologic invocat neavând vreo parte care să poată fi preferată alteia.

Aforismul nu este doar unul inspirat și plin de ironie, dar ultima perioadă de timp îl consacră drept un veritabil adevăr filosofic.

Până la un punct, „corectitudinea politică” este o chestiune care ține strict de bunul-simț și constă în a nu-ți bate joc, fie ca om, fie ca societate, de cel care este alcătuit, crede, are obiceiuri, sau se comporta altfel decât tine, cu condiția ca vreuna dintre caracteristicile de mai sus să nu provoace vătămare celor din jur. Astfel, în România, dezincriminarea homosexualității, scoaterea ei din rândul faptelor penale, a fost privită ca o chestiune absolut firească. La fel de firesc, orice părinte întreg la minte și la suflet își învață copilul să-și trateze semenii, pe toți, ca pe ființe umane aidoma lui, și îi formează reflexe de precauție și apărare împotriva răului, nu împotriva culorii părului, a epidermei, a unui picior mai scurt, sau a preferințelor de tot felul. Altminteri, copilul ar fi dezarmat. Atent la culori sau gusturi, nu la pericolele reale, s-ar așeza într-o certă postura de victimă.

Lucrurile au ieșit, însă, din zona bunului-simț, moment din care și butada reprodusă mai sus a devenit dintr-un soi de banc, amuzant pentru unii, un aforism încărcat de adevăr. Asta nu doar în România, și nu doar în problema homosexualității, ci pe peste tot în lumea civilizată și în multiple alte privințe. Momentul a fost acela în care a început să se dea un negru asalt asupra grădinițelor și școlilor, asupra copiilor, asupra minților lor crude, asupra sufletelor lor curate. Nemernicia aici a început! Nu voi intra în detaliile abominabilului atac. Ziarul nostru a făcut-o pe larg, o va face și în continuare. Așezarea țintei în această zonă, cea în care se formează viitorii adulți, are o explicație simplă: ceea ce nu se poate reuși cu maturul de astăzi, greu sau imposibil de îndoctrinat, se poate reuși cu adultul de mâine, copilul de astăzi. Mai mult decât în alte părți ale lumii, școlile din nordul Europei, Canadei și Statelor Unite au devenit veritabile scene ale unui teatru absurd, ale unor scenarii demne de pana autorului romanului „1984”, George Orwell. Normal, copiii de pe acolo au părinți, părinți educați într-un sistem de valori durat și verificat la scara istoriei, unul în care s-au format națiunile cărora le aparțin copii și părinți, deopotrivă. Acești părinți, cea mai mare parte a lor, au reacționat în fața absurdului malign în care și-au vazut scufundați copiii, unde?, exact în locul în locul în care îi trimiteau pe banii lor, ca să fie educați, la școală. S-au trezit că puii lor învață de la dascăli să nu mai foloseasca pronumele personale „el” și „ea”, pentru că sunt greșite, îi jignesc pe cei care nu sunt nici „el” și nici „ea”, că propoziția „Ana are mere” poate deveni oricând o palmă freudiană care, în mințile bolnave, este dată subliminal unor Ane care ar vrea să-și schimbe sexul, ocazie cu care și-ar înlătura chirurgical și „merele”.

Lista inepțiilor care nu fac altceva decât să distrugă mințile unor generații de copii, prin inocularea patologicului sub eticheta „corectitudinii politice”, poate astfel continua. Și la noi s-au făcut simțite, sub presiunea organismelor UE, a ONG-urilor și a ambasadelor occidentale de la București, aceleași tentative de alterare a minților copiilor, a tinerei generații. Reacția socială a fost, însă, una uimitor de rapidă. Coaliția pentru Familie a strâns trei milioane de semnături pentru modificarea Constituţiei în sensul definirii familiei ca uniunea între un bărbat şi o femeie. Să recunoștem, actuala formulare din Constituţie nu este una șchioapă, imputabilă autorilor ei. Doar că acelora nu le-a dat prin cap să legifereze definind mai jos de nivelul de intelegere numit „la mintea cocoșului”. Revenind, 3 milioane de semnaturi, dintre care 150 le-am strâns doar eu, singur, într-o seară și dimineața următoare, fără a folosi nici cel mai vag argument biblic, religios, ci doar argumente juridice.

Klaus Iohannis, președintele unei parți a românilor de pe Facebook, a unei părți din SRI și STS, și a cancelarului german Angela Merkel, vrând-nevrând, a trebuit să spună și el ceva pe subiect. Și a spus: „Deşi a fost o temă ridicată cu aproximativ trei milioane de semnături şi are susţinători importanţi, nu cred că este o temă care a penetrat societatea românească.” Este foarte greu să-ți alegi cuvintele potrivite ca să comentezi așa ceva, să eviți niște epitete care îți vin firesc pe buze, la adresa unei minți în stare să debiteze o asemenea inepție, cum că 3 milioane de adulți cu drept de vot, din vreo 12-13, câte or mai fi prin țară, nu dau măsura „penetrării sociale” a unui fenomen. Să fie doar prostie în formă pură? Cu siguranță! Dar mai este încă ceva pe lângă prostie: tentația negării evidențelor neplăcute. Consecința acestui tip de negare, a unei anumite stari de lucruri supărătoare, nu face ca acea stare să dispară, ci doar să-i amâne deznodământul, unul mult amplificat la data scadentă, tocmai prin amânarea abordării la timp, prin ignorarea existenței și cauzelor sale obiective.

Dar trec peste consternare, ca să închei într-o notă veselă: dacă președintele Klaus Iohannis nu a simțit încă penetrarea de care a pomenit, sigur o va simți pe cea prilejuită de alegerile parlamentare care se apropie dar, mai ales, de ceea va urma după ele.


Categorii

Homosexualitate, Razboiul impotriva familiei / vietii/ copiilor, Referendum casatorie familie, Revizuirea constitutiei

Etichete (taguri)

, , , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

10 Commentarii la “Forum al …”crestinilor” LGBT organizat in BUCURESTI!/ COALITIA PENTRU FAMILIE a inceput sa incheie protocoale cu partidele politice pentru REFERENDUM IN APRILIE 2017. LGBT-istii vor sa iasa in strada. IOHANNIS o da la intors, continuand, insa, PERSIFLAREA initiativei/ O banca din Marea Britanie a introdus categoria AL TREILEA SEX

 1. In tot acest timp m-am intrebat:raspunsurile lui Iohannis sunt ale lui ,personale (adica are o anumita conduita personala,ideologie,credinta ,chiar denaturata)sau pursisimplu repeta ,ca un android, ceea ce ii este pus sub nas de catre consilierii sai ,sau ce cei UE ?.E aberant sa vezi un om ,(n-am litere mai mici) ,ce da raspunsuri nedemne chiar de un copil de 2 ani.A ajuns pe postul pe care e,de presedinte,pt. ca noi sa fim incercati ,ca popor al lui Dumnezeu.Sa ne ajute Dumnezeu ,in postul care a venit,sa luam deizia care trebue in evenimentele care vin.DOAMNE AJUTA!

 2. Fraților, cred că trebuie organizat un MITING în următoarea perioadă pentru a susține mai vehement subiectul familiei tradiționale.
  TREBUIE SĂ NE FACEM AUZITI.
  Iată, susținătorii LGBT au miting pe 19 noiembrie. Ei știu să se facă auziți. Și își dau seama că în această privință politicienii vor fi de partea celor care strigă mai tare. Și vor fi mediatizați intens de mass-media.
  Dar noi suntem imensa majoritate a acestei țări. Ar trebui să profităm de asta și să fim mai organizați și mai activi. Dacă noi vom tăcea, datorită mass-mediei oficiale care îi prezintă pe homosexuali ca fiind nedreptățiți, încet încet tot mai mulți oameni vor fi trași de partea lor. Și atunci va veni un moment când politicienii nu se vor mai putea împotrivi.

  Ar fi fost nemaipomenit dacă s-ar fi acceptat ca referendumul să fie ținut odată cu alegerile. Datorită referendumului situația familiei ar fi fost o temă mai importană în campania electorală iar politicienii ar fi fost tentați să se declare mai ferm de partea familiei tradiționale.

  Dar chiar și așa, trebuie profitat de campania electorală.
  Eu vă propun un miting pe data de 3 decembrie. Ar mai putea fi 26 noiembrie dar mi se pare cam din scurt și nu știu dacă apucăm să ne organizăm. Ar mai putea fi 10 decembrie dar mă gândesc că ar fi bine să nu fie chiar înaintea alegerilor ca să aibă timp să fie preluate știrile despre miting în presă. Dacă vor fi preluate.
  Oricum mitingul trebuie promovat intens pe Internet pentru a veni cât mai multă lume căci dacă vom fi puțini, mitingul s-ar putea ca mai mult să dăuneze decât să ajute. Căci mass-media va da de înțeles că familia tradițională nu e susținută de prea multă lume sau că acesta e un subiect care nu-i interesează pe prea mulți. Și atunci politicienii vor fi trași și mai mult de partea LGBT-ilor.

  În privința organizării referendumuilui în primăvară:
  Am citit pe Internet că prezența minimâ pentru ca referendumul să fie validat e de 30%. Iar mass-media nu va sufla o vorbă despre el. Va trebui să-l facem cunoscut prin propriile forțe. Deci organizarea a cât mai multe mitinguri în această perioadă ar fi un alt mijloc de a aduce în atenția opiniei publice acest subiect pentru ca mass-media să nu-l mai poată ignora.

 3. Buna ideea Coaliției …nu neaparat ca nu s-ar putea ca niste protocoale sa fie apoi neglijate/ignorate chiar de semnatari dupa alegeri dar măcar ne da posibilitatea de a vedea acum , inainte de alegeri , ce le poate debita neuronul unora…
  Nu e greseala lgbt-ilor ca ies sa scandeze , pentru ei toate tevatura are dublu scop : protest si propaganda. Dar este impardonabil pentru noi , creștinii ca iarăsi nu reusim sa facem coalitie cu “c” mic si ne multumim doar cu coaliția cu “C” mare. Puteam sa iesim NOI sa protestăm ca suntem ignorați si ca un presedinte al tuturor romanilor , isi permite sa ia la misto si sa puna pe o lunga lista de asteptare , optiunea a foarte mulți dintre aceeasi romani . Nu cred ca e in regula faptul ca toate acțiunea se desfasoara atât de silentios , doar “la varf” …Am mai spus-o si o s-o repet : nu suntem luati in serios tocmai pentru ca nu ne-au vazut niciodată pe toți “la-un-loc” . Au vazut doar niste hârtii cu semnături si atât…Asta suntem pana in acest moment: simple coli A4 cu niste litere si mazgaleli pe ele. PUNCT
  Iar efectele se vor vedea mai ales asupra urmasilor nostri si nu cred ca ne-o vor ierta . In acest caz nu merge cu intorsul obrazului , nu este doar obrazul tau ci doare pe mult mai mulți , fie din cei sfinți care ne privesc caldicimea , de sus din ceruri , fie din generațiile urmatoare …
  Doamne , ajuta-ne !

 4. Dacă tot vrem să facem și altceva împotriva propagandei LGBT, decât facem de obicei, și face Coaliția și mai fac și alții, nicidecum o adunare publică și un protest în stradă nu sunt acum de folos, ci post, rugăciune și prezență masivă la vot în 11 Decembrie, încercând astfel să promovăm Alianța Noastră România cu cât mai mare procentaj în Parlament.
  Apoi, dacă până în primăvară nu se întâmplă lucrurile precum dorim, atunci va fi timpul potrivit și ptr proteste bine gândite și organizate.

 5. @Cristina,
  de acord cu tine.Rugaciunea ,si un numar mare la vot ,inpotriva unui sistem vandut, ar fi protestul cel putin de moment.DOAMNE AJUTA!

 6. Urata impresie a facut acea Adriana Saftoiu nu credeam ca e in stare sa sustina asa ceva. Pana la anu mai e si sa vedem daca nu cumva o sa-si schimbe impresia cei care se asociaza cu usr. E posibila o avalansa de emisiuni la tv care sa sustina homosexualitatea ajungandu-se ca in Irlanda ca cei care sustin anormalitatea sa creada ca sprijina pe cineva, ca fac vreun bine unora “oropsiti”.
  Evz nu stiam ca sustine coalitia pt familie, a scris ceva si inainte in mod laudativ?
  Ceea ce face coalitia este o actiune inteleapta, desi esti tentat sa nu vorbesti cu nici un partid pt ca nici unul nu sustine clar initiativa. (Totusi am auzit ca pru a declarat oficial ca sustine coalitia.)
  Cine din presa vorbeste impotriva acestei ideologii homosexuale aparute asa tam nesam ca o tehnica de a lovi in intreaga majoritate? Acum se dau pe langa coalitie, ii iau in seama, desi la momentul strangerii semnaturilor se tacea. Cine a scris despre aceasta initiativa atunci, pana sa se auda de cele 3 mil semnaturi?

 7. Marș LGBT în București: „Dumnezeu nu face politică”
  Aproximativ 500 de persoane au luat parte, în București, la un marș în sprijinul ideii de egalitate în drepturi și al principiului laicității statului.
  Participanții la marș s-au strîns în Piața Romană din București, după care au ajuns în fața sediului Guvernului, în Piața Victoriei.
  http://www.europafm.ro/mars-pentru-drepturi-egale-in-bucuresti-dumnezeu-nu-face-politica/

  Pe pagina de Facebook a evenimentului şi-au anunţat prezenţa peste 780 de persoane, iar alte 1300 şi-au manifestat interesul faţă de marş.
  http://newsring.ro/sute-de-oameni-vor-participa-sambata-in-bucuresti-la-marsul-dumnezeu-nu-face-politica-evenimentul-este-initiat-de-comunitatea-lgbt-din-romania/

  Se pare ca fondurile LGBT nu au permis plata decat a 500 de manifestanti.

 8. Pingback: MARSUL “DUMNEZEU NU FACE POLITICA” – O MANIPULARE A MILITANTILOR LGBT/ Mars pro-homosexualitate cu LICEENI/ Directorul ASPEN, sustinator al cauzeu GAY/ Liderul MozaiQ refuza sa raspunda la intrebari incomode: AU DREPTUL COPIII SA FIE CRE
 9. Pingback: MARSUL “DUMNEZEU NU FACE POLITICA” – O MANIPULARE A MILITANTILOR LGBT/ Mars pro-homosexualitate cu LICEENI/ Directorul ASPEN, sustinator al cauzei GAY/ Liderul MozaiQ refuza sa raspunda la intrebari incomode: AU DREPTUL COPIII SA FIE CRE
 10. Pentru o clipa am ras asa sanatos ca am simtit nevoia sa-ti multumesc. 🙂
  Dar, in realitate, e trist…

Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare