UPDATE: Presedintele a recidivat vorbind despre “OSTRACIZAREA MINORITATILOR”! Horatiu Pepine (DW): Iohannis, lipsit de onestitate si manipulator/ HANS KLEMM SE SIMTE “INCURAJAT” DE GROSOLANIA CU “FANATICII RELIGIOSI” A LUI IOHANNIS. AFR il critica dur pe presedintele Românei: ”NICI OBAMA NU AR FI ZIS-O MAI BINE”/ Stratagema Ciolos-PNL: casatorie traditionala, dar PARTENERIATE GAY?

27-10-2016 12 minute Sublinieri
"Upper hand". Mana intinsa a lui Iohannis catre ambasadorul Klemm denota subordonare. Dintre cei doi, cel din stanga e seful.

“Upper hand”. Mana intinsa a lui Iohannis catre ambasadorul Klemm denota subordonare. Dintre cei doi, cel din stanga e seful.

Ambasadorul SUA, Hans Klemm, afirmă că susţine căsătoriile între persoane de acelaşi sex, „ca american”, având în vedere decizia Curţii Supreme din Statele Unite, dar fiecare ţară, inclusiv România, trebuie să ia propria decizie în acest sens, într-un interviu acordatNews.ro.  Ambasadorul american mai spune că a fost „încurajat” de afirmaţiile lui Klaus Iohannis pe această temă.

„Este un subiect sensibil. Aveţi dreptate, acum câţiva ani, în SUA Curtea Supremă a rezolvat cel puţin problema legală a căsătoriei între homosexuali, stabilind că este neconstituţional, ilegal, să negi căsătoriile civile cuplurilor de acelaşi sex. Prin urmare, ca american trebuie să susţin căsătoriile între homosexuali peste tot în lume”, a declarat Hans Klemm.

Ambasadorul a precizat însă că celelalte ţări trebuie să decidă singure care este calea pe care vor merge.

„În cele din urmă, ţările vor decide singure în privinţa legalităţii căsătoriilor gay, astfel încât acesta este un lucru pe care România va trebui să îl decidă, dar eu am fost foarte încurajat şi am găsit foarte convingătoare comentariile preşedintelui Iohannis la această problemă”, a precizat Hans Klemm.

Coaliţia pentru familie a obţinut recent avizul Curţii Constituţionale pentru modificare articolului 48 din Constituţie astfel încât să prevadă expres că familia este alcătuită din bărbat si femeie, excluzând posibilitatea căsătoriilor gay. Tot Curtea Constituţională ar urma să se pronunţe în câteva zile asupra solicitării unui cuplu de homosexuali de a i se recunoaşte căsătoria oficiată în străinătate.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, întrebat ce părere are despre demersul modificării Constituţiei în sensul definirii căsătoriei ca fiind exclusiv între o femeie şi un bărbat, că el este adeptul toleranţei şi consideră ca fiind „greşită” calea „fanatismului religios” şi a solicitărilor ultimative.

Declaraţiile preşedintelui Klaus Iohannis, dar şi cele ale ale premierului Dacian Cioloş, care a pledat pentru toleranţă şi pentru respectarea ideii de familie tradiţională, au provocat reacţii şi dezbateri inclusiv pe reţelele de socializare. Biserica şi Coaliţia pentru familie au criticat atitudinea preşedintelui. Argumentul unora dintre cei care se pronunţă în favoarea căsătoriilor gay a fost inclusiv acela că de multe ori în familia tradiţională au loc abuzuri şi agresiuni şi că abia acestea sunt blamabile.

Hans Klemm – „Susțin căsătoriile gay…Am fost foarte încurajat şi am găsit foarte convingătoare comentariile preşedintelui Iohannis la această problemă”.

Se grăbesc băieții, nu glumă!

Asta dovedește că declarația lui Iohannis, neobișnuit de brutală pentru el, nu a fost întâmplătoare.

Într-un interviu acordat ziarului Adevărul, președintele Klaus Iohannis revine asupra unui subiect care creează tensiuni puternice în societatea românească: căsătoriile homosexuale.

Este surprinzătoare transformarea președintelui Klaus Iohannis. Era un om din provincie, cu un aer ușor desuet, care lăsase să se creadă în campania prezidențială că are o legătură cu biserica evanghelică și că profesează un conservatorism moderat. Mai mult, imediat după alegeri, a anunțat că va participa pe rând la oficiul religios al fiecărui cult din România, ca reverență față de tradițiile comunitare. Nimeni nu își imaginase că primarul de la Sibiu ar fi fost vreun practicant fervent, căci era prea evidentă firea sa practică, orientată către plăcerile simple ale vieții, dar românii văzuseră în el un om politicos după tipar vechi.

Se pare însă că președintele nu a înțeles bine sensul mandatului primit, căci ceea ce plăcuse la el nu era nici pe departe atașamentul său cosmopolit la linia avangardei progresiste, ci tocmai aerul cuminte și serios de provincie. Nimeni nu crezuse, de exemplu, că ar fi fost un primar corupt, în ciuda faptului că se găsea în proces cu Agenția de Integritate și prea puțini dăduseră crezare zvonurilor neplăcute despre tranzacțiile sale, dar asta tocmai pentru că avea aerul unui om ”dus la biserică”  sau, cu alte cuvinte, pentru că făcea impresia că este încă impregnat de valorile Provinciei. Atunci când Capitala se asociase prea mult cu tranzacționismul, frivolitatea și corupția de toate soiurile, Provincia părea o rezervă salvatoare de seriozitate.

Dar președintele pare dispus să se lepede de ”provincialismul” lui, fără să vadă că era, de fapt, principala sa calitate. Și din păcate o face fără onestitate și într-un mod manipulatoriu. În cursul interviului de miercuri de la Adevărul a spus, cu referire la tema căsătoriilor homosexuale: ”Trebuie să discutăm foarte aşezat dacă vrem să ostracizăm minorităţi sau dacă vrem să-i integrăm pe toţi. Or, a spune că unii ar dori ostracizarea altora conține concluzia. Și atunci ce să mai discutăm? Iată, președintele știe dinainte răspunsul.

Dar, în prima sa intervenție asupra acestui subiect, fusese de-a dreptul jignitor în referirile sale la cele trei milioane de semnatari ai inițiativei de modificare a Constituției: ”Este greșit să dăm ascultare sau să mergem pe calea fanatismului religios și a solicitărilor ultimative. Eu nu cred în ele și nu le sprijin. Eu sunt adeptul toleranței, încrederii și deschiderii spre celălalt.”

Se află aici o violență de ton regretabilă. Dar nu atât violența e problema, ci falsificarea premeditată a situației, căci nimeni nu a făcut nicio solicitare ultimativă. Semnatarii apelului la modificarea Constituției au recurs la dreptul lor constituțional, solicitând declanșarea unei dezbateri parlamentare și, ulterior, dacă va fi cazul, a referendumului pentru validarea modificării adoptate. Semnatarii inițiativei au o opinie clară cu privie la căsătorie, pe care o văd, în tradiție biblică, ca pe o uniune dintre un bărbat și o femeie, dar ei cer consacrarea acestui fapt pe cale democratică și nu prin ”solicitări ultimative”.  

Unde este ultimatumul și pe ce pe temei ar putea fi el formulat? Și mai ales unde se află amenințarea? Președintele strecoară ilicit aceste presupoziții cu scopul de a-și descalifica interlocutorii, pe care îi numește în plus ”fanatici religioși”. Cum să discuți cu niște fanatici religoși? Ei trebuie destituiți rapid din drepturi, mai înainte ca vocea lor să fie auzită.

Problema gravă este că președintele interzice el însuși ”o discuție așezată”, de pe poziții prezumțioase și autoritare. Dintr-un om oarecum ezitant care își caută cuvintele, a devenit un tip cu posturi profesorale. Căci interviul oferit ziarului Adevărul nu a fost despre politică decât în plan secundar, fiind în primul rând un discurs didactic despre cum ar trebui să se reformeze partidele și mai ales cum ar fi bine să voteze și să gândească oamenii.

Am arătat însă cu altă ocazie că instituirea liderului politic într-o instanță morală e o patologie a democrației. Oamenii nu așteaptă ca cel pe care l-au învestit cu putere să devină un îndrumător etic, să le explice cum trebuie trăită viața, să le țină lecții de înțelepciune practică. Ideea reprezentativității, aflată de două secole în miezul teoriei politice, presupune, dimpotrivă, ca omul politic să exercite un soi de ministerium, să se supună cu modestie alegătorilor săi, desigur, nu printr-un mandat imperativ, ci ca orientare generală. Iar tehnic vorbind singura legitimitate a președintelui decurge din faptul că este învestit de majoritatea alegătorilor săi și nu de către o minoritate desemnată. Puterea poate avea și alte surse, dar legitimitatea nu.

Judecatorii Curtii Constitutionale au amanat pentru data de 29 noiembrie o decizie privind exceptia de neconstitutionalitate prin care un cuplu gay casatorit in Belgia cere recunoasterea acestei casatorii si in Romania, au precizat joi pentru Mediafax surse din CCR.

Exceptia de neconstitutionalitate a fost dezbatuta prima data pe 20 iulie la Curtea Constitutionala, argumentele principale invocate de cei care au ridicat exceptia fiind recunoasterea dreptului fundamental la viata privata. Presedintele Consiliului National pentru Combaterea Discriminarii (CNCD) a pledat atunci in favoarea recunoasterii casatoriei.

Autorii exceptiei de neconstitutionalitate au contestat articolul 277, alin. (2) si alin. (4) din Codul Civil, care se refera la interzicerea recunoasterii pe teritoriul Romaniei a casatoriilor intre persoane de acelasi sex incheiate in afara granitelor, respectiv la libera circulatie in cadrul Uniunii Europene.

In pledoaria sa din 20 iulie in fata judecatorilor, avocata cuplului gay, Iustina Ionescu, a adus o serie de argumente din jurisprudenta Curtii Europene a Drepturilor Omului (CEDO), care, in opinia sa “detaliaza felul in care dreptul la viata privata si familie si dreptul de a nu fi discriminat, incluse si in Constitutia Romaniei, ar trebui sa fie interpretate si aplicate de toate statele membre ale Consiliului Europei”. “Constitutia Romaniei este clara: apara si protejeaza drepturile la viata privata si de familie in mod egal pentru toti cetatenii tarii”, a declarat Ionescu in fata judecatorilor CCR.

Iustina Ionescu a mai spus ca faptul ca statul roman nu recunoaste casatoria clientilor sai, incheiata in 2010 in Belgia, e ca si cum “relatia lor de 14 ani nu exista” pentru ca cei doi “nu se pot inregistra pe teritoriul Romaniei sub nicio forma juridica”. “Doar sase state din cele 28 ale Uniunii Europene interzic explicit prin Constitutie casatoriile homosexuale“, a mai adaugat avocata, precizand ca tara noastra nu se numara printre acestea si ca, prin urmare, “in contextul romanesc se incearca restrangerea abuziva a casatoriei”.

Prezent la sedinta de judecata din 20 iulie, presedintele CNCD, Csaba Asztalos, a pledat si el pentru recunoasterea casatoriilor intre persoane de acelasi sex pe teritoriul Romaniei. “Apreciem ca actuala legislatie ingradeste dreptul la demnitate umana, viata intima si de familie a persoanelor din minoritatea sexuala pentru ca, interzicand casatoriile intre persoane de acelasi sex si nerecunoasterea acestor casatorii, respectiv a parteneriatelor civile ii asaza in afara societatii”, a spus Csaba.

Subiectul cuplurilor homosexuale este unul extrem de sensibil pentru societatea romaneasca, mai ales ca in paralel a fost depusa la Parlament o initiativa populara, semnata de peste trei milioane de persoane, de revizuire a Constitutiei in sensul redefinirii familiei. Astfel, initiatorii isi doresc sa scrie negru pe alb in legea fundamentala ca familia este formata dintr-un barbat si o femeie, eliminand astfel posibilitatea oricarei viitoare legislatii care sa permita casatoriile intre persoane de acelasi sex. In prezent, Constitutia Romaniei prevede ca “familia se intemeiaza pe casatoria liber consimtita intre soti”. Initiativa de revizuire a fost aprobata formal de Curtea Constitutionala, care a constatat ca toate procedurile legale ale initiativei populare au fost respectate, iar acum se afla la Senat unde asteapta sa intre in dezbatere.

Presedintele Klaus Iohannis a pledat pentru toleranta. “Cred ca trebuie sa revenim la ceea ce se numeste toleranta si acceptarea celuilalt, acceptarea celuilalt cu bune si cu rele. Nu suntem toti la fel, nu toate gupurile etnice si toate grupurile religioase sunt la fel. Este gresit sa dam ascultare sau sa mergem pe calea fanatismului religios si a solicitarilor ultimative. Eu nu cred in ele si nu le sprijin. Sunt adeptul tolerantei, al increderii si deschiderii spre celalalt“, a declarat Iohannis, intrebat despre initiativa privind Constitutia.

La polul opus s-a situat seful PSD, Liviu Dragnea, care nici nu vrea sa auda de casatorii intre persoane de acelasi sex. ”Sunt un fanatic religios. Eu sunt un om traditionalist. Daca pentru asta pot fi considerat fanatic religios, sunt un fanatic religios. Sunt crestin-ortodox si eu vad familia formata dintr-un barbat si o femeie si, cand vrea Dumnezeu, si cu copii”, a spus seful PSD.

Pozitii mai moderate au avut prim-ministrul Dacian Ciolos si presedinta PNL, Alina Gorghiu, ambii pledand pentru familia traditionala, dar totodata si pentru introducerea unor forme de protectie pentru minoritatile sexuale, precum parteneriatul civil.

“Eu pledez pentru toleranta cu respectarea ideii de familie. Avem o Constitutie, cred ca familia e un element important, un nucleu al societatii din Romania si nu cred ca ideea de familie in Romania ar trebui sistematic pusa in contradictie cu ideea de toleranta. Toleranta se manifesta respectand alegerile pe care altii le fac”, a fost reactia prim-ministrului Dacian Ciolos.

“PNL a spus de multa vreme ca are un angajament ferm pentru familia traditionala, pentru ca respectam Codul Civil, care spune foarte clar ca o casatorie este valabila intre un barbat si o femeie. Asta nu inseamna ca nu trebuie sa existe forme de protectie pentru minoritati. Parteneriatul civil este destul de dezbatut in parlament si in toate mediile. Eu sper ca toate aceste discutii sa le putem purta civilizat, asezat, in afara companiei electorale”, a fost si replica presedintei PNL, Alina Gorghiu.

ALIANTA FAMILIILOR DIN ROMANIA
27 octombrie 2016

DECLARATIILE IRESPONSABILE ALE dlui IOHANNIS

V-am citit mesajele si v-am auzit indignarea. O impartasim. Declaratiile iresponsabile ale dlui Ioahnnis ca raspuns la o intrebare legitima din parte unui cetaten, lider al unui grup religios, care si-a exercitat dreptul constitutional de a se adresa Executivului, ingrijoreaza. Dl Iohannis dovedeste din nou ca vorbeste cind nu trebuie, si cind vorbeste, vorbeste fara intelepciune. Iar cind trebuie sa vorbeasca, nu vorbeste. Tace chitic, dovedind ca ii lipseste sira spinarii ori, si mai ingrijorator, ca nu are alura unui om politic (“statesman”). Ii lipseste si patriotismul, pentru ca atunci cind trebuie sa vorbeasca in interesele tarii ori ale valorilor ei si al cetatenilor ei, nu o face. Dimpotriva, fie ca se pronunta impotriva lor, ori alege calea de mjloc – aceea a tacerii. Un lider politic, or “statesman”, ca sa folosim un termen imprumutat din biografiile marilor oameni politici, nu tace si nu se eschiveaza cind cetatenii tarii i-o cer cu insistenta. Dl Iohannis are mult de invatat de la un De Gaulle, Churchill, ori Reagan.

Dl Iohannis si-a dovedit lasitatea politica de doua ori anul acesta. La sfarsitul anului trecut intreaga Romanie are socata de confiscarea copiilor Boandriu de autoritatile Norvegiei. Cu toate ca zeci de mii de romani din toata lumea au iesit in strada si au protestat actiunile criminale ale norvegienilor, liderul politic al Romaniei a tacut chitic. Si asta cu toate ca i s-a cerut din nou si din nou sa se pronunte. Drepturile parentale si dreptul fundamental al parintilor la copiii lor e un drept sacrosant. Statului nu i se permite sa-l abroge ori sa ne confiste copiii. Dlui Presedinte i-ar fi stat bine sa-si fi exprimat ingrijorarea fata de atrocitatile norvegienilor. Nu a facut-o. 

A doua mare gafa, la fel de iresponsabila si nejustificabila din partea lui ca lider politic, a fost aroganta, lisa de intelepciune, si dispretul cu care a vorbit, saptamina trecuta, celor 2,8 de milioane de cetateni cu drept de vot care si-au exprimat, in mod respectuos, ordonat, exemplar, si demn de oricare democratie matura, un punct de vedere rational, intelept si prudent – vrem ca familia si casatoria naturala sa fie inscrise in Legea Fundamentala a Tarii. Ce e rau cu asta? In loc ca dl Iohannis sa vada in actiunea cetateneasca de revizuire a Constitutiei o dovada a maturitatii democratiei romane, el ne-a numit fanatici religiosi, ne-a dispretuit si, cu aroganta, a vrut sa ne arate ca, spre deosebire de noi, el e tolerant, deschis la minte, mai bun si superior noua si valorilor noastre – adica plebea. Dle Ioahnnis ne-ati ofesant. Declaratiile dvs au fost un afront la adresa milioanelor de cetateni romani care  vad casatoria asa cum a fost ea de la Zidirea lumii, intre un barbat si o femeie. Ati ofensat 2,8 milioane de cetateni care se asteptau la intelepciune din partea dvs dar ati dovedit infantilism. Dl Iohannis a uitat ca ajuns la Cotroceni in primul rind cu sprijinul masiv al crestinilor din Romania si a romanilor din diaspora. Romanii din diaspora sunt conservatori. Iubesc familia si casatoria data de Dumnezeu, pentru ca ei traiesc intr-un Occident diluat de valori si vad, cu ochii lor, consecintele nefaste ale declinului ori eliminarii institutiei familiei acolo unde traiesc. Acesti romani au stau la cozi imense sa-l voteze pe dl Iohannis, doar a fi numiti, acum, fanatici religiosi. 

Dl Iohannis nu impartaseste valorile crestine

Nu e prima data cind va informam ca Dl Ioahnnis nu este pro-valori. Inca in 2014 v-am informat despre asta cind a candidat la Presedintia Romaniei. Redam din nou, astazi, ce am scris despre el in august 2014. 

PREZIDENTIALE – KLAUS IOHANNIS

Avem datoria sa va informam privind candidatii la prezidentiale. Cu ani in urma AFR s-a intersectat cu dl Klaus Ioannis, azi candidatul Aliantei Crestin-Liberale la presedintia Romaniei. Din nefericire dinsul nu ne-a luat in seama, dar acum ne solicita voturile. In Decembrie 2008 AFR i-a transmis nota alaturata la care inca asteptam raspuns. Credem ca este important ca miscarea pro-familie si pro-vita din Romania sa cunoasca pozitiile dlui Iohannis privind casatoria, promiscuitatea sexuala, valorile si dreptul la viata al copiilor nenascuti. Veti vedea mai jos ca in 2006 dl Iohannis nu a demonstrat pozitii pro-familie ori provalori pe durata proiectului constitutional de revizuire a articolului 48. Dimpotriva, ne-a stat in cale. Ramine de vazut daca acum va raspunde. Redam in intregime mesajul electronic transmis lui pe 20 decembrie 2008. 

Decembrie 20, 2008: Buna ziua D-le Primar Klaus Iohannis: Va scriu din partea Aliantei Familiilor din Romania din al carui consiliu director fac parte. AFR este o organizatie civica profamilie si provalori care reprezinta sute de mii de familii din Romania.

Va scriu privind un incident despre care am citit recent in publicatia Can Can si care s-a petrecut in Sibiu in timpul campaniei electorale din luna trecuta. Publicatia relata despre un comentariu presupus facut de Deputata Raluca Turcan la adresa unui grup de tineri aflati in orasul D-tra pentru filmari cu prilejul campaniei electorale. Publicatia Can Can relata comentariul D-nei Turcan ca “i s-a facut rau cind a aflat” ca in grupul de tineri erau “homosexuali.” Tot ziarul Can Can a relatat comentariul D-tra de raspuns ca “este foarte grav daca a spus asa ceva¨” si ca “declaratiile homofobe descalifica politicienii.” 

Va scriu presupunind ca relatarile ziarului Can Can sunt corecte, avind in vedere caracterul lui scandalos bine cunoscut. In cazul ca afirmatiile D-tre au fost corecte, AFR i-si exprima ingrijorarea fata de ele si le dezaproba. 

Credem ca este inadmisibil pentru o persoana in functia D-tra sa afirme ce a afirmat. Majoritatea covirsitoare a cetatenilor Romaniei dezaproba homosexualitatea si o considera imorala. Sondaje de opinie facute in vara acestui an arata ca peste  doua treimi din cetatenii Romaniei au o opinie negativa sau foarte negativa fata de homosexualitate. Ca atare, gasim comentariul D-tra la adresa D-nei Turcan nepotrivit. AFR afirma ca autoritatile civile trebuie sa incurajeze moralitatea si sa o protejeze nu sa o descurajeze.

Ne exprimam deasemenea ingrijorarea fata de comentariul D-tra pentru ca dauneaza libertatii de exprimare a opiniilor. Nu e potrivit pentru o personalitate publica sa ridiculizeze opiniile cetatenilor, mai ales cind ele au de a face cu subiecte controversate.

Folosesc acest prilej sa ridic un alt subiect oarecum similar. In 2006 AFR a initiat prima miscare constitutionala cetateneasca din istoria Romaniei desemnata sa modifice Articolul 48 din Constitutia Romaniei entru protejarea institutiei casatoriei. Am strins 650.000 de semnaturi in toata tara, dintre care cam 23.000 in judetul D-tra. In conformitate cu legile Romaniei cele 23.000 de semnaturi au fost inaintate primariei D-tre pentru a fi validate. Primaria D-tra a validat doar aproximativ 17.000 de semnaturi, cu mult mai putin decit cele 20.000 de care aveau nevoie cetatenii judetului D-tra pentru initierea referendului constitutional. Liderii judeteni ai miscarii constitutionale ne-au raportat ostilitate din partea primariei orasului Sibiu fata de actiunea noastra si ca majoritatea celor 6.000 de semnaturi respinse au fost invalidate fara temei.

Nu stiu daca D-tra ati fost primarul orasului Sibiu in Decembrie 2006 cind aceste evenimente au avut loc. Ne vom interesa insa. In cazul in care a-ti fost primarul Sibiului atunci, ne exprimam din nou ingrijorarea fata de actiunile D-tra. AFR are peste 23.000 de simpatizanti in Judetul Sibiu care pot fi mobilizati in actiuni democrate pentru alegerea sau demiterea oficialitatilor publice. AFR va monitoriza declaratiile, actiunile si aspiratiile D-tre politice, iar daca va fi nevoie i-si va mobiliza constituenta depinzind de pozitiile D-tra privind familia, moralitatea si valorile. 

Nici Obama nu ar fi zis-o mai bine

Nici chiar Obama nu putea sa o zica mai bine ca dl Iohannis. Asemenea lui Iohannis, dlui Obama ii place sa ofenseze miscarea profamilie si crestina.  Dar problema e mult mai grava decit scaparea limbii Presedintelui Romaniei. Suspectam ca declaratiile lui nu au fost scrise de el, ci de consilierii care-l inconjoara. Inclinam sa gandim ca dl Iohannis nu are capacitatea intelectuala sa conceapa mesajul atit de secular, scris int-un limbaj atit de secular, si folosind o terminologie atit de precisa la adresa oamenior intelepti si responsabili. Termenii folositi de el sunt termenii standard folositi de grupurile de lobbying si propaganda a homosexualilor occidentali cind se lanseaza impotriva celor care nu agreeaza cu ei, in principal crestinii, Biserica ori Vaticanul. E rusinos ca acest tip de vocabular virulent anticrestin a ajuns la noi prin intermediul Presedintelui, o persoana care se declara crestina. E rusinos si pentru ca dl Iohannis se identifica ca fiind o persoana de dreapta si apartinind unui partid politic de dreapta. Dle Iohannis – miscarea conservatoare din Romania va repudiaza. Nu va consideram un adept al conservatorismului politic. Conservatorii pretuiesc religia, valorile crestine, viata copiilor nenascuti, familia, casatoria. Declaratiile dvs arata ca nu pretuiti aceste valori. Dl Iohannis are mai mult in comun cu dl Remus Cernea decit cu crestinii Romaniei. 

Dl Iohannis ne aminteste ca apartine unei minoritati religioase. Dar pare a nu-i impartasi valorile. Cancelarul Germaniei, Angela Merkel, e si ea, asemenea dlui Iohannis, luterana. De fapt, e fiica de pastor luteran din fosta Germanie de Est comunista unde a crescut. Dar spre deosebire de Presedintele german al Romaniei, dna Merkel a fost categorica si consistenta de la inceput pina azi – se pronunta si s-a pronuntat mereu impotriva casatoriilor homosexuale, este pro-viata, si a criticat de multe ori experimentele bizare facute de oamenii de stiinta pe embrionul uman. In privinta valorilor crestine mostenite de la tatal ei, dna Merkel a dovedit ca are o sira a spirarii. In contrast, dlui Iohannis pare sa ii fie rusine de valorile crestine. De acum inainte ne va fi si noua rusine de el.

Consilierii cu care dl Iohannis s-a inconjurat sunt secularisti, unii dintre ei facind afirmatii anticrestine in public. Sunt consilieri de tip sorosist, anticrestini, globalizanti, care dispretuiesc suveranitatea nationala, si se asociaza elitei intelectuale seculariste. Dispretuiesc crestinismul. Consilierii dlui Iohannis impartasesc valorile seculare, anticrestine ale Occidentului. Unii dintre ei au ajuns sa prinda un curs ori semestru ori masterat la o universitatea occidentala (chiar la “Stannford” cum scria, pocit, una din politicienele Romaniei al carei nume nu merita sa fie mentionat aici), au imbratisat ideile bizare ale unor profesori universitari radicali si extremisti occidentali, si la intoarcerea in Romania au inceput sa ne spuna ca suntem inapoiati, demodati, intoleranti si ingusti la minte. Sunt prozeliti secularisti care fac prozelitism in favoarea secularismului. Uita ca, asa cum aminteam mai sus, crestinii i-au asigurat dlui Iohannis pozitia pe care o are astazi. Cu toate astea, printre consilierii lui nu se afla niciun crestin. Dl Iohannis le-a acceptat voturile dar dintre ei nu a pus pe nimeni in functii importante, nu a numit ambasadori, consuli, ori demnitari crestini care sa reprezinte Romania in institutiile europene ori internationale. 

Legiuitori crestini tradatori

Dar mai exista o problema. Aceea a politicienilor, legiuitorilor ori judecatorilor crestini care, de dragul puterii, ori din dragoste pentru lume, asemenea lui Dima din Noul Testament, isi abandoneaza valorile crestine odata ajunsi la putere, in parlament, ori in inaltele dregatorii. Din nefericire cazuri de genul acesta au fost si inca sunt frecvente in tarile occidentale si acum si in Romania. Indraznim sa afirmam ca daca crestinii nu ar fi trecut de partea secularistilor, astazi avortul nu ar fi fost transformat intr-un drept al omului, iar casatoriile homosexuale nu ar fi devenit o realitate in multe tari. In Marea Britanie, David Cameron, care se declara crestin, a fost varful de lance care a legalizat casatoriile homosexuale. In SUA judecatorii crestini din Tribunalul Suprem au trecut de partea secularistilor declarind un drept la casatorii homosexuale. Mentionam si cazul, regretabil, al dlui Ivan Popescu, delegat roman al Ucrainei in Consiliul Europei, care ani la rind a votat in favoarea homosexualilor in Adunarea Parlamentara a Consiliului Europei. Cu sediul la Hliboka (Adincata) in raionul Cernauti, dl Popescu a fost atentionat de catre AFR acum citiva ani asupra gafelor pe care le-a facut. Din fericire, Dl Popescu si-a indreptat purtarea si ulterior si-a afirmat loialitatea fata de valorile crestine.

Dl Iohannis va trebui sa aleaga cu cine vrea sa mearga inainte si cu cine vrea sa cladeasca viitorul tarii. Daca ii pasa de ea. Fie ca il construieste cu cetatenii responsabili ai tarii, pe care ii numeste “fanatici religiosi”, fie ca va incerca sa-l cladeasca cu cei care ies pe strada odata pe an, imbracati in costumatii bizare si stridente, pe jumatate goi, cu pene in cap, rujati, vopsiti in culorile cucrubeului si confuzi privind identitatea sexuala. Cu primii, o societate civila si o civilizatie pot fi cladite. Cu cei din urma nu. Primii aduc pe lume copii, ii educa, le dau o viata echilibrata, fiind crescuti de o mama si un tata. Cei din urma nu aduc pe lume copii si nici nu sunt capabili sa dea copiilor o viata echilibrata. A lovi in cei responsabili care sunt baza si viitorul tarii este un act iresponsabil de o gravitate extrema. Dl Iohannis a comis acest act.

Da, e posibil ca dl Iohannis sa ne fi pacalit in 2014. Speram insa, sa fie si ultima oara. Exista e expresie plastica in limba engleza care se potriveste acestei situatii: “Fool me once, shame on you. Fool me twice, shame on me”. (“M-ai prostit odata, rusine tie. M-ai prostit a doua oara, rusine mie”. E bine, deci, sa avem discernamint. Cine are urechi de auzit sa auda.

iohannis


Categorii

America, Articolele saptamanii, Homosexualitate, Razboiul impotriva familiei / vietii/ copiilor, Razboiul impotriva Romaniei, Revizuirea constitutiei, Tradatori si lichele

Etichete (taguri)

, , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

24 Commentarii la “UPDATE: Presedintele a recidivat vorbind despre “OSTRACIZAREA MINORITATILOR”! Horatiu Pepine (DW): Iohannis, lipsit de onestitate si manipulator/ HANS KLEMM SE SIMTE “INCURAJAT” DE GROSOLANIA CU “FANATICII RELIGIOSI” A LUI IOHANNIS. AFR il critica dur pe presedintele Românei: ”NICI OBAMA NU AR FI ZIS-O MAI BINE”/ Stratagema Ciolos-PNL: casatorie traditionala, dar PARTENERIATE GAY?

  1. Nu imi pot imagina la ce presiune sunt supusi magistratii Curtii Constitutionale, insa incep sa intrevad un rezultat nu prea incurajator al acestui razboi demonic. Sa ne ajute bunul Dumnezeu in marea Lui mila sa meritam un raspuns in favoarea firii…

  2. Prin faptul ca a spus ca noi putem alege, ca popor, ceea ce credem de cuviinta, cred ca le-a deschis portita celor de la Curtea Constitutionala. Numai sa fie pe faza.

  3. Americanii vor să ne impună „dreptul” de a prefera și fabrica orice lege și principiu moral. Dar noi, ca și creștini, avem datoria de a mărturisi legea pusă de Dumnezeu în fire și în Evanghelie. Altfel pietrele vor striga, dacă nu mai sunt oameni întregi la minte care să vorbească.

  4. Partea interesanta e ca l-a tras si pe Ciolos dupa el la vale, desi primul ministru a incercat sa se distanteze de faza cu nuca-n peretele romanesc. Cred ca a ramas si Klemm surprins si poate si enervat ca iarasi trebuie sa iasa la rampa. Fata de inflacaratul Gittenstein, Klemm mai mult bifeaza cu sila gesturi simbolice. Ba cu drapelul secuiesc, ba acum sa sara sa-i salveze fundul lui Iohannis. Si a zis si el ca Zegrean, cand l-au intrebat de parere, ca american trebuie sa fac asta, dar ca om s-ar putea sa-i fie un pic sila, se poate intelege din formulare. Sa dam slava ca s-a produs acum revelatia si nu dupa alegerile prezidentiale.

  5. Nu am nici o indoiala ca s-au facut presiuni foarte mari asupra lui Iohannis, cu oarece condamnare pe 7 decembrie. (http://www.agerpres.ro/justitie/2016/09/28/arges-un-nou-termen-pe-7-decembrie-in-procesul-casei-lui-iohannis-10-17-40)

    Acum 2 ani Iohannis era mai rezervat decat Ponta cu privire la casatoriile gay.

    Victor Ponta: “Nu cred că societatea românească este pregătită încă pentru aşa ceva. Dar am fost întotdeauna de acord cu orice fel de înlăturare a discriminării legate de gen, de apartenenţă.”

    Klaus Iohannis: “Eu sunt căsătorit într-o familie clasică și ăsta e modelul meu. Reprezint o minoritate etnică, dar văd că în secolul XXI minoritățile de alt fel sunt mai interesante.”
    http://www.stiripesurse.ro/ponta-i-iohannis-despre-legalizarea-casatoriilor-intre-persoanele-de-acela-i-sex_937716.html

  6. @M
    Da. Asa se vede daca esti de fier sau de tabla.

  7. @Ileana
    De unde stii cum se vede daca esti de fier sau de tabla?

  8. http://inregistrari.b1.ro/view-28_Oct-2016-%C8%98tiri_ora_20-41.html

    Arafat,excelent ca deobicei,spre deosebire de penibilii de la Realitatea(care isi continua propaganda subversiva bine cunoscuta).

  9. @M
    Tabla se indoaie. Haide ca n-am nimic cu Klaus Werner Iohannis si ma rog pentru el. Am mai zis in alt comentariu ca lucreaza de la un anumit nivel cu pistolul la tampla oficialii. Dar poate el este convins ca toti ortodocsii ii urasc pe homosexuali, altfel nu-mi explic de ce ii face pe unii fanatici religiosi. Zilele astea toti s-au pus cu tunul pe el, asa ca eu am bagat prastia in buzunar, pentru ca eu nu am aceeasi motivatie ca Dragnea sau Tariceanu. Am zis ce am avut de zis de cand am semnat petitia Coalitiei pentru Familie si am repetat acelasi lucru cu ocazia asta. Si am zis si alta data ca il admir ca a ramas in Romania, desi putea sa plece mai demult. Uite, Ciolos acum declara ca vrea sa stea in Romania, ca sotia s-a saturat de Bruxelles si alte declaratii patriotarde. Iohannis nu trebuie sa demonstreze asa ceva, nu-l acuza nimeni de lipsa de credibilitate, pentru ca e roman sadea din punctul asta de vedere. Da uite am o conceptie diferita cu privire la cum arata o familie. Pana la urma eu zic sa bage totul la conceptul de prietenie sau persoane dragi, sau gasesc ei un termen, si sa poti sa-ti asiguri un prieten, doi, daca n-ai familie. Poate si un vecin mai nevoias. Sau colegi de serviciu, din partea mea, daca tot e vorba numai de beneficii si ca ei nu le-ar avea. Normal ar fi sa fim toti asigurati, dar ar fi anormal sa intre doi barbati sau doua femei in Biserica sa se cunune. Aici este problema nu ca ar avea nevoie ei de recunoasterea noastra. Pai daca sunt atat de pe fata, se cunoaste, nu se mai recunoaste. N-am eu pe cine sa recunosc. Asta e clar, si si mai clar e ca nu poate sa-i recunoasca Dumnezeu.

  10. Hominternul s-a infiltrat in SUA de multa vreme, iar acum o conduce, de la ONU.

    McCarthyism in the US believed a “homosexual underground” was abetting the “communist conspiracy”, which was sometimes called the Homintern. A number of homosexual rights groups came into being during this period. These groups, now known as the “homophile” movement, often had left-wing or socialist politics, such as the communist Mattachine Society and the Dutch COC which originated on the left.

    In 1951, the Socialist Party USA was close to adopting a platform plank in favor of gay rights, with one article in the Youth Socialist Party press supporting such a move. African American socialist and civil rights activist Bayard Rustin was arrested in Pasadena, California, in 1953 for homosexual activity with two other men in a parked car.
    He had been and remained candid about his sexuality, although homosexuality was still criminalized throughout the United States.
    https://en.wikipedia.org/wiki/Socialism_and_LGBT_rights#The_.22homophile_movement.22_and_US_socialism

    http://www.romanialibera.ro/stil-de-viata/familie/-onu-recunoaste-mariajele-angajatilor-sai-gay–342215?c=q2561

    http://www.culturavietii.ro/2015/11/25/onu-include-baietii-de-zece-ani-in-definirea-comportamentului-homosexual/

  11. Homintern was a term used from the 1930s onwards for a supposed conspiracy theory, which claimed that a large number of gay men in elite positions controlled the arts, scholarship and/or the theatre world, similar to the concept of a “gay mafia”.
    The term “Homintern” was used by anti-Communist American Senator Joe McCarthy during the McCarthyist lavender scare, who used it to claim that the administrations of Franklin D. Roosevelt and Harry S. Truman, which was set on destroying America from within.
    https://en.wikipedia.org/wiki/Homintern

  12. Magistrații apreciază că afirmațiile lui Hans Klemm sunt specifice Hominternului

    Este de neînțeles motivul pentru care reprezentantul Statelor Unite, țară care este luată ca reper pentru respectarea drepturilor și libertăților individuale, face apel la ‘justiția populară’, o formă de justiție străină de statul de drept și specifică regimurilor totalitare, cu rădăcini în gândirea de drept sovietică”, se arată în scrisoarea deschisă.
    http://www.activenews.ro/stiri-justitie/Magistratii-apreciaza-ca-afirmatiile-lui-Hans-Klemm-aduc-o-grava-atingere-imaginii-justitiei-si-vorbesc-de-mentalitati-de-tipul-comisarilor-sovietici-137787

  13. Pingback: REFERENDUMUL PENTRU FAMILIE – AMANAT SINE DIE IN PARLAMENT? Biroul Permanent al Senatului a respins o initiativa de dezbatere a proiectului COALITIEI PENTRU FAMILIE | Cuvântul Ortodox
  14. Pingback: TAVALUGUL ANTIHRISTIC de reinstaurare a comunismului cultural total, de redefinire a familiei, de rasturnare a normalitatii si de reeducare fortata a oamenilor: NOILE FORME SI CULMI ALE DEMENTEI, INTOLERANTEI si TOTALITARISMULUI IDEOLOGIILOR “GENULU
  15. Pingback: LECTIA LUI TRUMP, CA UN URLET (INUTIL?) SI PENTRU SURZII DIN ROMÂNIA. Iohannis continua campania de depreciere a REFERENDUMULUI pentru FAMILIE cu o declaratie halucinanta: ”NU SE POATE OBTINE PRIN VOT PACEA SOCIALA”. Atunci, poate, prin DIKTAT CORECT
  16. Pingback: LECTIA LUI TRUMP, CA UN URLET (INUTIL?) SI PENTRU SURZII DIN ROMÂNIA. Iohannis continua campania de depreciere a REFERENDUMULUI pentru FAMILIE cu o declaratie halucinanta/ COALITIA PENTRU FAMILIE cere un calendar clar pentru organizarea REFERENDUMULUI de
  17. Pingback: Forum al …”crestinilor” LGBT organizat in BUCURESTI!/ COALITIA PENTRU FAMILIE a inceput sa incheie protocoale cu partidele politice pentru REFERENDUM IN APRILIE 2016. LGBT-istii vor sa iasa in strada. IOHANNIS o da la intors, continuand,
  18. Pingback: Abjectiile unui ambasador. HANS KLEMM se foloseste de HOLOCAUST pentru a pun egal intre nationalismul economic si critica multinationalelor cu ANTISEMITISMUL
  19. Pingback: MISCAREA ROMÂNIA ÎMPREUNĂ - constructia politica a fostului premier „tehnocrat” DACIAN CIOLOS se intemeiaza pe un FURT DE IDENTITATE/ Reactia Platformei civice ÎMPREUNĂ/ MÎR-ul ciolosit, o momeala pentru electoratul sensibil la teme de IDENTITAT
  20. Pingback: IOHANNIS, PRESEDINTELE ACCEPT, NU AL ROMÂNIEI. Presedintele respinge din nou REFERENDUMUL PENTRU CASATORIE, anuntand legi pentru eliminarea TOTALA a ”discriminarii”
  21. Pingback: KLAUS IOHANNIS inversunat si batjocoritor impotriva milioanelor de "INTOLERANTI" care au sustinut REFERENDUMUL familiei naturale: "Românii au dat o lecție imensă acestor INFATUAȚI CARE AU PROMOVAT URA și i-au TRATAT CU FLIT"/ Reac
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare