COBAI umani pentru INDUSTRIA FARMACEUTICA germana

29-12-2012 1 minut Sublinieri

Grupuri farmaceutice occidentale au efectuat teste de medicamente, în anii ’80, asupra unor pacienţi ai unor spitale din fosta Republică Democratică Germană (RDG) care nu erau informaţi întotdeauna în acest sens, scrie un ziar german în ediţia de vineri, citând documente de arhivă, relatează AFP.

“Dispunem de documente care atestă contracte încheiate între întreprinderi farmaceutice occidentale şi instituţii din RDG cu privire la testarea de medicamente”, a declarat pentru AFP o colaboratoare a Arhivelor Naţionale germane, confirmând parţial informaţii din articol.

Potrivit cotidianului german Tagespiegel, care a studiat în detaliu aceste documente, peste 50 de firme occidentale au încheiat contracte cu Ministerul Sănătăţii din Germania de Est cu scopul efectuării a 165 de teste de medicamente în perioada 1983-1989. Asemenea teste puteau aduce venituri de până la 860.000 de Deutsche Mark – deviza vest-germană foarte apreciată în fosta RDG comunistă – scrie ziarul.

Cotidianul citează diverse întreprinderi din vremea respectivă, dintre care unele şi-au schimbat numele între timp, în urma unor fuziuni sau preluări, ca Bayer, Schering, Hoechst (integrată în Sanofi), Boehringer Ingelheim sau Gödecke (în prezent Pfizer). Iar uneori “cobaii” nu erau informaţi, adaugă cotidianul, evocând şapte cazuri concrete ale unor pacienţi care afirmă că nu au ştiut despre aceste teste.

Televiziunea germană regională MDR, care a lucrat la acest dosar, citează cazul unui pacient în vârstă de 60 de ani, Gerhard Lehrer, aflat sub îngrijiri intensive în urma unui infarct la un spital din Dresda, în 1989. După ce a luat medicamente “speciale”, “care nu se aflau în comerţ”, prescrise de un medic de la spital, starea sa de sănătate s-a deteriorat şi mai multAceste pilule, dintre care soţia lui Lehrer a păstrat câteva, s-au adeverit, potrivit unor teste de laborator efectuate la solicitarea MDR, a fi utilizate pentru un efect de placebo în cadrul unui studiu comandat de Hoechst.

Legaturi:


Categorii

1. DIVERSE, Razboiul impotriva sanatatii

Etichete (taguri)

, , , , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

3 Commentarii la “COBAI umani pentru INDUSTRIA FARMACEUTICA germana

  1. Pingback: EUROCRATIE. Comisia Europeana blocheaza un medicament vital PROTEJAND INTERESELE UNEI COMPANII FARMACEUTICE ADVENTISTE. Cu - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  2. Pingback: Zeci de mii de oameni din fosta RDG: COBAI PENTRU BIG PHARMA - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  3. Pingback: LEACUL PENTRU CANCER, INTERZIS DE MAFIA INDUSTRIEI "BIG PHARMA"? De unde ne putem lua VITAMINA B17 (Amigdalina)? - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare