COLINDELE, POARTA RAIULUI – Mănăstirea OAȘA și OTS SIBIU (video). “Să ne lăsăm pătrunși de colinde, de conținutul lor, de viața din ele”

23-12-2017 47 secunde Sublinieri

Părintele Iustin Miron, starețul mănăstirii Oașa:

„Noi așteptăm să murim ca să mergem în rai dar am văzut că, prin colinde, intri de viu în rai, intri cu totul, cu trup și sânge, cu ultima celulă pe care o ai. Poți să intri în rai prin colinde. Colindele sunt raiul, de fapt, sunt raiul deschis. Am observat că fiecare colindă e o poartă a cerului, dar nu o poartă închisă, ci o poartă deschisă, și prin fiecare colindă intri în rai și raiul intră în tine.”

„În sat se mergea pe cete la colindat. Copil fiind, cel mai mare dintre ei, m-am prins odată cu bătrânii, chiar dacă eram mai tânăr și nu pricepeam eu prea multe atunci. Impresionant! Era alt ritm, alt sens, altă viață. Când au început bătrânii să colinde așa parcă m-au trecut toți fiorii. Nu mai era treabă de divertisment acolo, era treabă serioasă. Și dintr-odată a devenit ca în biserică. Deci, nu se juca cu colindatul. Au fost vremuri în care mergeau și stropeau cu agheasmă colindătorii, ca și preotul. Acesta era rostul lor – să transfigureze, să sfințească.

Să ne lăsăm pătrunși de colinde, de conținutul lor, de viața din ele. E o treabă foarte adâncă.


***

INTRE CRACIUNUL DE “ACASA” SI CEL EXILAT DE RAUTATEA IDEOLOGILOR GLOBALISTI. De la Tabara de la Manastirea Oasa (cu COLINDE VIDEO SI AUDIO) la asaltul mizantrop al stangii globaliste din SUA

“LARG DESCHIDEȚI POARTA SUFLETELOR VOASTRE: N-AM VENIT SĂ CEREM, CI-AM VENIT SĂ DĂM…” – Grupul minunat de colindători de la Parohia Vorona Mare, Botoșani (VIDEO)

COLINDE VECHI ROMANESTI cu grupurile Anton Pann si Cetatea Veche (VIDEO, AUDIO)

Hristos, Dumnezeul Cel marginalizat, născut în iesle și scos în afara cetății și marginalizații lumii. PREASFINȚITUL MACARIE DRĂGOI, EPISCOPUL COLINDĂTOR și COLINDĂTORII DE PE VALEA ȚIBLEȘULUI (video)

CONCERTE SPECIALE DE COLINDE 2017: Grupurile psaltice TRONOS, SF. IOAN DAMASCHIN, Coruri de maici din Moldova, Corala ARMONIA s.a. (VIDEO)

Cele mai frumoase CONCERTE DE COLINDE si CANTARI BISERICESTI LA NASTEREA DOMNULUI (psaltice, corale, folk, populare)

“Valoarea faptei”: OAȘA – TINDA RAIULUI (Reportaj Trinitas TV)

“România, te iubesc” in FAMILIA DUHOVNICEASCA de la MĂNĂSTIREA OAŞA – “MANASTIREA TINERILOR” (video – I). Locul “ceresc” al (re)gasirii sensului, pacii si valorilor traditionale pentru mii de tineri. PARINTELE SAVA, “AMERICANUL”, FOSTUL CATOLIC BOTEZAT IN ORTODOXIE: “Dumnezeu vorbeste la nivelul inimii”

TINERII SI TABERELE de spiritualitate ortodoxa si de civilizatie romaneasca LA MANASTIRI: Tabara de la Oaşa. Virgiliu Gheorghe despre CRIZA TINERILOR DE AZI


Categorii

1. DIVERSE, COLINDE, Craciunul, Manastirea Oaşa, Video

Etichete (taguri)

, , , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare