Comisia Europeana confirma dezastrul din sistemul sanitar romanesc: CEL MAI MIC NUMAR DE MEDICI, CELE MAI MICI SALARII, CELE MAI PUTINE RESURSE MEDICALE

29-03-2015 1 minut Sublinieri

spitale

România este situată în rândul țărilor cu numărul cel mai mic de doctori din UE (2,5 la 1000 de locuitori), în condițiile în care suntem o importantă țară sursă pentru migrația medicilor, atrage atenția Federația Solidaritatea Sanitară din România. 

Federația Solidaritatea Sanitară din România atrage atenția asupra faptului că cifrele unui raport al Comisiei Uniunii Europene arată situația dramatică a personalului din sistemul sanitar românesc. Astfel, țara noastră este situată în rândul statelor cu numărul cel mai mic de doctori din Uniunea Europeană, de doar 2,5 la mia de locuitori, în condițiile în care suntem o importantă țară sursă pentru migrația medicilor.

“Deși avem numărul cel mai mic de medici, suntem pe primele locuri în ceea ce privește numărul de pacienți externați la 1000 de locuitori: 217. Specialiștii tratează acest număr mare de pacienți în condițiile celui mai mic nivel al cheltuielilor pentru sănătate per capita din întreaga Uniune Europeană, care înseamnă cele mai puține resurse pentru tratament și îngrijire; situația este identică și în ceea ce privește procentul din PIB alocat Sănătății”, informează Federația Solidaritatea Sanitară din România.

Țara noastră are numărul cel mai mare de pacienți externați per medic din întreaga U.E.,  86, în condițiile celui mai mic nivel de salarizare și ale celui mai mic nivel de finanțare per capita. Cu alte cuvinte, medicii din România muncesc cel mai mult din întreaga U.E. pe cele mai mici salarii. Numărul mediu al zilelor de spitalizare per pacient (7,5)  este sub media U.E. (7,8), fapt care indică eficiența activității prestate.

Nu numai că medicii din România au cel mai mare număr de pacienți din U.E., însă ei trebuie să-i trateze în condițiile în care au cele mai puține resurse. Ilustrativ în acest sens este faptul că România are cel mai mic număr de investigații CT și RMN din întreaga Uniune, ceea ce arată dificultățile pe care le întâmpină medicii în stabilirea diagnosticului.

“Cifrele indică adevărata cauză a dramelor din spitalele publice românești, cărora le cad victime, deopotrivă, pacienții și personalul”, mai arată sursa citată.


Categorii

1. DIVERSE, Sistemul romanesc de sanatate

Etichete (taguri)

, ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

3 Commentarii la “Comisia Europeana confirma dezastrul din sistemul sanitar romanesc: CEL MAI MIC NUMAR DE MEDICI, CELE MAI MICI SALARII, CELE MAI PUTINE RESURSE MEDICALE

 1. >Raport negru al Comisiei Europene.

  Daca ar fi dorit sa faca imbunatateasca situatia sistemului sanitar din Romania, ‘Comisia Europeana’ ar fi trebut din start:

  1) Sa condamne politicile corporatiilor farmaceutice fata de Romania: costurile medicamentelor (de 7 -8 ori mai mare ca in tari occidentale).
  2) Sa condamne distrugerea premeditata a fabricilor producatoare de medicamente (accesibile pt populatie), la comanda exeterna prin politici economice.

  Din raport rezulta ca sunt de vina romanii, pt ca au ales in fruntea tarii asasinii economici desemnati de ologarhia globalista.

 2. @MirceaB:

  Si, mai ales, sa nu mai ceara reducerea numarului de paturi din spitale, asa cum a facut-o alaturi de FMI.

 3. Dar cei de la UE ar fi trebuit sa continuie sa spuna ca foarte multi medici de la noi au plecat iN UE de unde si dezastrul.

Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare