Conferinta si lansare de carte la Bucuresti a PARINTELUI AMBROZIE IURASOV. “Ortodoxia si protestantismul pe intelesul tuturor”

22-11-2013 1 minut Sublinieri

iurasov

Marti 26 noiembrie, la Facultatea de Teologie Bucuresti/ 18:00

Învățătura protestantă a apărut în secolul al XVI‐lea, dar cu toate acestea, adepții lor consideră că anume ei sunt cei mai apropiaţi de creștinismul din primele veacuri și păstrează neschimbate semințele prețioase ale adevărului. Protestanții nu au legătură cu Biserica cea Una, Sobornicească și Apostolească, întemeiată de Domnul nostru Iisus Hristos. Iar acolo unde nu există o legătură directă succesorală, acolo nu există și nici nu poate exista o înțelegere corectă a Cuvântului lui Dumnezeu, nu există harul preoției, nu există sfințirea lucrurilor prin Duhul lui Dumnezeu, ‐ acolo nu există nici mântuire. Duhul Sfânt este prezent numai în Biserică. «Unde este Biserica – acolo este Duhul lui Dumnezeu și unde este Duhul lui Dumnezeu, acolo este tot harul», ‐ învață Sfântul Irineu, episcopul de Lyon.

Condițiile istorice au fost de așa natură, încât protestantismul în Rusia s‐a bucurat de o răspândire largă. Sectele dețin niște mijloace largi de predicare, o rețea ramificată de comunități, o mulțime de «presbiteri», se bucură de susținere din străinătate. Biserica lui Hristos este de neînvins, porțile iadului nu o vor putea birui, și totuși nu trebuie să tratăm cu indiferență învățătura protestantă. Păstorii credinţei noastre trebuie să cunoască toate rătăcirile de bază ale protestantismului, pentru a putea în orice moment să se ridice în apărarea Bisericii Ortodoxe.

«Să fiţi gata totdeauna să răspundeţi oricui vă cere socoteală despre nădejdea voastră, dar cu blândeţe şi cu frică» (1 Petru 3, 15).

Fragment din Ortodoxia si protestantismul

Invitatul special este Arhimandritul rus Ambrozie Iurasov. In cadrul conferintei vom putea afla istoria vietii unui om care a predicat Cuvantul lui Dumnezeu in timpul perioadelor grele prin care trecea Biserica Ortodoxa din Rusia. Aceasta conferinta este un prilej unic de a intalni rezistenta duhovniceasca din Rusia si de a avea contact cu realitatile unui regim care a inspirat si teroarea comunista din Romania. In cadrul conferintei se va lansa cartea Ortodoxia si Protestantismul, al carei autor este Parintele Ambrozie.

In continuare va prezint cateva date biografice despre parintele Ambrozie:

Parintele arhimandrit Ambrozie Iurasov este duhovnicul Manastirii Ivanovo din Rusia, pe care a infiintat-o in anul 1990. Astazi, in asezamântul monahal de pe lânga Catedrala „Intrarea Maicii Domnului in Biserica“ din orasul Ivanovo, isi lucreaza mântuirea peste 200 de maici. Parintele Ambrozie este fondator si duhovnic al Fratiei Ortodoxe Radonej, Centrul de Presa al Patriarhiei Ruse, unde se adreseaza tinerilor in cadrul unor emisiuni crestine radiofonice si televizate. Este un predicator talentat si se remarca printr-o bogata activitate publicistica pe teme apologetice, catehetice si omiletice, concretizata prin cele 10 carti cu continut duhovnicesc, din care trei sunt traduse si in limba româna. Este redactor la gazeta „Cuvânt de mângâiere“ si presedintele Fundatiei de Asistenta Spirituala si Educatie Morala „Inaltarea“. Parintele Ambrozie Iurasov este duhovnicul aparatului de conducere al Ministerului de Interne al Rusiei, coordoneaza activitatea Departamentului pentru asistenta religioasa in penitenciare si este presedintele Comisiei episcopale de canonizare a noilor mucenici rusi. Pentru intreaga activitate si pentru zelul misionar, a fost distins in Rusia cu peste 50 de medalii si ordine. Din cei 73 de ani pe are ii are, 45 sunt de slujire monahala.

iurasov2


Categorii

1. DIVERSE, anunturi, Pagini Ortodoxe

Etichete (taguri)

, ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare