CONTINUA REPRESALIILE PENTRU CAMELIA SMICALĂ. Medicului român i s-a desfacut contractul de munca, iar copilul retinut de autoritati mutat, se pare, intr-o scoala de corectie

6-06-2017 9 minute Sublinieri

Cazul doctoriței Camelia Smicală căreia statul finlandez i-a confiscat doi din cei trei copii a făcut vâlvă în România, totul culminând cu o serie de proteste în ziua Sfinților Împărați Constantin și Elena, un mesaj ferm de susținere al ministerului nostru de Externe și organizarea unei delegații parlamentare oficiale care a mers la Helsinky, în perioada 30 mai- 1 iunie.

Luni, 5 iunie, doctorița a postat, pe contul său de socializare următorul mesaj: „Mi s-a reziliat si contractul de muncă azi. S-au dat niște telefoane. Practic nu mai am nici o posibilitate de trai. Deoarece nimeni nu are curajul sa ma angajeze!”

Ea lucra la un spital finlandez, spital care în urmă cu o lună îi acordase o diplomă de merit, dar, între timp, a intervenit condamnarea doctoriței (la fond, sentință nedefinitivă) pentru că i-ar fi agresat pe executorii care, acum doi ani, i-au ridicat copiii de acasă. Din videoul care a făcut  înconjorul lumii reiese însă clar că femeia a fost cea lovită, când Mihai și Maria (11 și, respectiv, 10 ani) sunt efectiv smulși din brațele ei.

Vă reamintesc faptul că Smicală și-a pierdut copiii după ce a divorțat de tatăl lor, finlandez, din cauza violențelor domestice. Inițial, instanțele i-au acordat custodie pentru Mihai și Maria, dar, când doctorița a vrut să părsească Finlanda, copiii au fost luați. Maria și Mihai Smicală sunt cetățeni români.

Imediat după acest anunț, deputatul Doru Coliu a scris: ”Vom strânge bani ca să poată sta în Finlanda și să lupte cu ei! Voi solicita domnului ministru Meleșcanu să o angajeze pe Camelia Smicală la Ambasada României în Finlanda!”

Doru Coliu a făcut parte, alături de Constantin Codreanu și Matei Dobrovie, din delegația Camerei Deputaților care a mers în Finlanda, sperând să descâlcească problema Cameliei Smicală-Jalaskoski. Ei ar fi trebuit să fie primiți la ministerele Justiției, de Externe și al Afacerilor Sociale și Sănătății, precum și de parlamentari locali, lucrători ai serviciilor sociale din Tampere.

Delegația nu a avut efectul scontat, de exemplu deputații români neavând voie să discute și cu copiii, dar măcar au averrtizat statul finlandez că doctorița nu e abandonată de România.

Mihai, 11 ani, e cel mai afectat de despărțirea de mamă. De ceva timp este ținut într-un orfelinat cu măsuri stricte de supraveghere. Tot luni, 5 iunie, Camelia Smicală a anunțat că ”Mihai a fost mutat la ora 14, folosinde-se forța!”

Se pare că minorul român este acum într-o școală de corecție.

  • ActiveNews: 

Auzind de Cazul Smicală, ambasadoarea Finlandei în România i-a închis ușa diplomației în nas președintelui Comisiei de Politică Externă a PNL

Profesorul Radu Carp a transmis public că a expus astăzi o poziție instituțională legată de Cazul Camelia Smicală. Citindu-l, rămâi șocat. Radu Carp este secretarul executiv al PNL și președinte al Comisiei de Politică Externă și afirmă negru pe alb că a fost pus în fața unui fapt fără precedent în analele diplomatice post-1989, în ceea ce privește un stat partener, membru al UE:

“Reprezentanții PNL au contactat Ambasada Finlandei la București pentru a avea o întrevedere cu doamna ambasador în vederea discutării cazului Smicală. În momentul în care reprezentanții ambasadei au aflat obiectul acestei solicitări, s-a încetat orice corespondență. Avem de-a face, din păcate, cu un exemplu al faptului că autoritățile finlandeze refuză în continuare dialogul deschis pe marginea acestui caz. Este pentru prima oară când, la solicitări similare din partea PNL, se răspunde practic cu un refuz al dialogului.”

Având în vedere că premierul Finlandei, Juha Sipila, urmează să vină în vizită oficială în România, pe 13 iunie, este foarte posibil, ca urmare a intervenției de mai jos, să o ia la plecare și pe Excelența Sa, Paivi Pohjanheimo, pentru o sesiune de reeducare diplomatică.

Iată comunicatul integral al PNL, partidul care l-a dat României pe președintele Klaus Iohannis:

Comunicat de presă privind abuzul autorităților finlandeze în cazul doamnei Smicală

PNL este un partid politic devotat integral respectării drepturilor omului și libertăților fundamentale. De asemenea, pilonul politicilor noastre îl reprezintă respectarea drepturilor cetățenilor români care se află în străinătate.

Suntem extrem de preocupați de cazul doamnei Smicală, stabilită de 16 ani în Finlanda, ai cărei copii minori se află momentan în custodia autorităților din această țară.

Deciziile instanțelor judecătorești nu pot fi puse în discuție dar drepturile acestor copii prevalează în fața oricăror legi și decizii. Am luat la cunoștință faptul că celor doi copii li s-a interzis contactul direct cu ierarhul român, părintele duhovnicesc al copiilor, fiindu-i permisă doar conversația telefonică. Considerăm că prin acest gest autoritățile finlandeze au încălcat grav libertatea religioasă a membrilor familiei Smicală.

Am luat la cunoștință, de asemenea, de faptul că, după vizita delegației parlamentare din România și după ce autoritățile finlandeze s-au angajat la luarea unor decizii în interesul copiilor, în data de 5 iunie unuia dintre acești copii i s-a aplicat o pedeapsă disproporționată de către autoritățile finlandeze, iar doamna Smicală și-a pierdut locul de muncă.

Este inacceptabil ca, ulterior contactelor româno — finlandeze și a implicării MAE român, această situație să se agraveze, în sensul nerespectării drepturilor omului.

Reprezentanții PNL au contactat Ambasada Finlandei la București pentru a avea o întrevedere cu doamna ambasador în vederea discutării cazului Smicală. În momentul în care reprezentanții ambasadei au aflat obiectul acestei solicitări, s-a încetat orice corespondență. Avem de-a face, din păcate, cu un exemplu al faptului că autoritățile finlandeze refuză în continuare dialogul deschis pe marginea acestui caz. Este pentru prima oară când, la solicitări similare din partea PNL, se răspunde practic cu un refuz al dialogului.

Sprijinim orice efort al autorităților române în vederea rezolvării acestui caz și solicităm în continuare autorităților finlandeze respectarea drepturilor acestor copii. Mecanismele de protecție a acestor drepturi la nivel european sunt extrem de eficiente, familia Smicală va avea oricând câștig de cauză prin apelul la acestea, iar din acest motiv rezolvarea problemei în acest moment ar fi cea mai indicată soluție.

Comunicatul este semnat de Radu Carp, secretar executiv, co-președinte Comisia de politică externă și Ben – Oni Ardelean, senator, prim-vicepreședinte PNL, și este difuzat de Agenția națională de presă Agerpres.

Copiii Smicală, monedă de schimb a finlandezilor contra unor contracte grase ale industriei de armament? Premierul Sipilä vine la București pe fondul întețirii persecuțiilor în Finlanda

În condițiile în care Primul Ministru finlandez, Juha Sipilä, se pregătește să vină la București, pe 13 iunie, pentru a semna câteva contracte grase pentru industria de armament – transportoare blindate “Patria” și elicoptere “Super-Puma” de reparat -, în Finlanda se întețesc persecuțiile la adresa “mult încercatei Familii Smicală”, pentru al cita pe Episcopul Macarie al Europei de Nord, căruia i s-a interzis accesul la cei doi copii minori, Maria și Mihai, ținuți ostatici de autoritățile finlandeze de “protecția copilului”. Dacă nici Armata României nu reușește să-i elibereze pe copii, atunci chiar ne-am dus pe copcă ca națiune, după cum ne avertizează că există riscul academicianul Dinu Giurescu.

Cazul doctoriței Camelia Smicală căreia statul finlandez i-a confiscat doi din cei trei copii a făcut vâlvă în România, totul culminând cu o serie de proteste în ziua Sfinților Împărați Constantin și Elena, un mesaj ferm de susținere al ministerului nostru de Externe și organizarea unei delegații parlamentare oficiale care a mers la Helsinky, în perioada 30 mai- 1 iunie, scrie EvZ în ediția de azi.

Luni, 5 iunie, doctorița a postat, pe contul său de socializare următorul mesaj: „Mi s-a reziliat si contractul de muncă azi. S-au dat niște telefoane. Practic nu mai am nici o posibilitate de trai. Deoarece nimeni nu are curajul sa ma angajeze!”

Ea lucra la un spital finlandez, spital care în urmă cu o lună îi acordase o diplomă de merit, dar, între timp, a intervenit condamnarea doctoriței ( la fond, sentință nedefinitivă) pentru că i-ar fi agresat pe executorii care, acum doi ani, i-au ridicat copiii de acasă. Din videoul care a făcut înconjorul lumii reiese însă clar că femeia a fost cea lovită, când Mihai și Maria (11 și, respectiv, 10 ani) sunt efectiv smulși din brațele ei.

Vă reamintesc faptul că Smicală și-a pierdut copiii după ce a divorțat de tatăl lor, finlandez, din cauza violențelor domestice. Inițial, instanțele i-au acordat custodie pentru Mihai și Maria, dar, când doctorița ar fi vrut să părsească Finlanda, copiii au fost luați. Maria și Mihai Smicală sunt cetățeni români, amintește Alecu Racoviceanu în EvZ.

Noile persecuții la care este supusă românca și copii săi au generat reacția rapidă a unor membri ai societății civile românești. Organizatorii protestelor naționale de Sf. Constantin și Elena au anunțat pe Facebook că, după această involuție a situației “Ne simțim obligați să continuam campania de proteste până la eliberarea celor doi copii”. Detaliile urmează să fie comunicate pe Facebook.

“Represaliile Finlandei la adresa dnei dr. Camelia Smicală ne determină să trecem la acțiune. Astăzi, autoritățile finlandeze au dat-o afară de la locul de muncă pe doctorița Camelia Smicală și i-au mutat fiul răpit, Mihai, la o casă de corecție izolată într-o pădure. În acest caz ne simțim obligați să continuam campania de proteste până la eliberarea celor doi copii. Cerem autorităților finlandeze ca, în ultimul ceas, să dea dovadă de omenie și să respecte Convențiile internaționale privind drepturile copilului și ale omului la care Finlanda este parte. În caz contrar, reiterăm avertismentul: declanșăm războiul diplomatic!”, a scris Asociația Civic Media pe Facebook.

Până atunci, vă îndemnăm să scrieți la MAE român și finlanez și la Ambasada finlandeză de la București, pentru a informați autoritățile române și finlandeze asupra Convențiilor internaționale și a drepturilor omului încălcate de Finlanda în Cazul Smicală, conform materialelor pe care vi le punem la dispoziție, în română și engleză, se afirmă pe Ziaristi Online.

Conform informațiilor ActiveNews, o nouă delegație, inter-departamentală, urmează să se deplaseze la Helsinki și Tampere. Experți de la ministerele de Externe, al Muncii (Protecția Copilului), Justiției și Afacerilor Interne vor încerca să explice autorităților finlandeze unde greșesc. Vor reuși măcar acești experți români să-i vadă pe copii, după ce a fost refuzată vizita delegației parlamentare și chiar și împărtășirea copiilor de către Preasfințitul Macarie Dragoi?

Imediat după anunțul de ieri, deputatul Doru Coliu a scris: „Vom strânge bani ca să poată sta în Finlanda și să lupte cu ei! Voi solicita domnului ministru Meleșcanu să o angajeze pe Camelia Smicală la Ambasada României în Finlanda!”. Doru Coliu a făcut parte, alături de Constantin Codreanu și Matei Dobrovie, din delegația Camerei Deputaților care a mers în Finlanda, sperând să descâlcească problema Cameliei Smicală-Jalaskoski. Ei ar fi trebuit să fie primiți la ministerele Justiției, de Externe și al Afacerilor Sociale și Sănătății, precum și de parlamentari locali, lucrători ai serviciilor sociale din Tampere.

Delegația nu a avut efectul scontat, de exemplu deputații români neavând voie să discute și cu copiii, dar măcar au avertizat statul finlandez că doctorița nu e abandonată de România. Mihai, 11 ani, e cel mai afectat de despărțirea de mamă. De ceva timp este ținut într-un orfelinat cu măsuri stricte de supraveghere. Tot luni, 5 iunie, Camelia Smicală a anunțat că „Mihai a fost mutat la ora 14, folosindu-se forța!”. Se pare că minorul român este acum într-o școală de corecție, mai scrie EvZ.

Reamintim că de 1 iunie, Coaliția Pentru Familie le-a solicitat Președintelui și Premierului României să se implice în acest caz: „Vă rugăm să interveniți cu autoritatea Dvs. de Președinte, respectiv Premier, al tuturor românilor, și să aparați drepturile încălcate ale celor patru cetățeni români – dintre care doi minori aflați în situație gravă. Vă rugăm, faceți acest lucru în numele copiilor României și al demnității naționale“, se arată în Scrisoarea Deschisă a Coaliției.

În țară, manifestările de solidaritate cu greu încercata Familie Smicală au continuat. Astfel, la hramul Mănăstirii Poarta Albă, de pe locul fostului lagăr de la Canal, mănăstire ctitorită de vrednicul de pomenire Părinte Justin, fost duhovnic al doctoriței Camelia Smicală, credincioșii, între care s-au distins membrii Fratiei Ortodoxe Sf. Mare Mucenic Gheorghe purtătorul de Biruință, au transmis copiilor Smicală următorul mesaj.

Da, știu că problemele zilei sunt altele, unele atent fixate în prime line ca să țină atenția sus, în vreme ce ni se umblă la buzunare, dar nu e vina mea că am memorie și țin minte lucruri.

Așa că azi vă întreb dacă vă mai amintiți de cazul Bodnariu? Precis vă amintiți, dacă dați deoparte vălul media frumos colorat. Și mai sigur vă amintiți victoria acestei familii împotriva Serviciului de protecție a copilului din Norvegia, Barnevernet, a statului norvegian, până la urmă. Amintesc cazul doar pentru cei ce s-au născut mai târziu sau pentru cei cu memoria mai slabă. Au ieșit la iveală atunci mizeriile și abuzurile Barnevernetului nu doar legate de cazul Bodnariu, ci la un nivel mult mai mare. În plus, cazul a prilejuit o introspectivă asupra istoriei copiilor-sclavi. Pentru cine nu știe această practică de adopții forțate are o lungă și murdară istorie în statele germanice. Am mai scris despre asta.

Revenind, cel mai interesant aspect al cazului Bodnariu a fost exact victoria lor asupra sistemului norvegian. Nu, nu e nevoie de confetti sau șampanie, pentru că recuperarea copiilor nu a fost deloc meritul familiei respective. A fost bine că familia s-a reîntregit, dar e de zis că tolomacii s-au făcut un pic de cacao, recunoscând că altoiau din când în când puradeii. Victoria a fost a unui alt sistem, căci soții Bodnariu făceau parte dintr-o congregație religioasă puternică, respectiv erau (și sunt) membri ai Cultului Penticostal. La o ocheadă simplă, afilierea nu spune mare lucru, privind războiul media declanșat de acest cult împotriva Barnevernetului și rezultatul meciului, lucrurile stau cu totul altfel. O mobilizare largă, ce a cuprins manifestații consistente în foarte multe orașe mari europene și americane, anchete, interviuri, dezvăluiri din care Barnevernetul a ieșit jumulit, cu hainele rupte, ochii vineți și prada scăpată. Nici Norvegia n-a ieșit glorioasă din încleștare, imaginea ei la nivel internațional va trebui cilindrată minim un deceniu ca să arate din nou cât de cât prezentabilă. Cum am zis, nu Bodnarii nu au avut nici un merit, Norvegia s-a luptat cu Cultul Penticostal, care i-a tras o clanță dureroasă. Practic un sistem a fost învins de alt sistem. Am mai vorbit despre treaba asta și am spus atunci că e vai de omul care luptă cu un sistem, fără să aibă în spate un alt sistem, preferabil contrar primului. Omul pierde în 99,99% din cazuri.

De ce spun acum, din nou, toate acestea?

Pentru că există undeva un om, o mamă care are o problemă relativ similară cu cea a Bodnariilor. I s-au luat copii. Nu de norvegieni, ci de finlandezi, dar am spus că practica și racilele ei este pangermanică (da, știu finlandezii nu-s germanici, dar aparțin acelui spațiu cultural). Finlanda are peste 400 de case de copii și cam 25.000 de internați, asta așa de gust.

Camelia Smicală trăiește o dramă de acest fel. În primăvara anului 2015 s-a trezit cu executorii judecătorești la ușă, după o plângere formulată de fostul ei soț, finlandez. Acesta s-a plâns autorităților că fosta consoartă plănuiește să fugă din țara adoptivă, în România, împreună cu cei doi copii din căsătoria lor, în vârstă de 10 şi 11 ani. Femeia divorțase de bărbat după ce acesta se dovedise extrem de agresiv, inclusiv cu copiii. În ciuda acestui comportament din partea tatălui, autoritățile finlandeze i-au suspendat ei dreptul de a-și vedea copiii și i-au luat. Micuții au ajuns în plasament, iar Camelia, medic originar din Piatra Neamț, a fost acuzată și condamnată la 6 luni închisoare pentru defăimarea instituțiilor statului finlandez. Pentru că biata femeia scris peste tot ce a pățit, aruncând o altă lumină asupra raiului finlandez. Camelia Smicală nu face parte din niciun cult religios, așa că sistemele de acest fel au ignorat strigătele ei, presa a pișcat subiectul ici-colo, dar găsindu-l nesuculent, l-au uitat iute, opinia publică e atentă doar la capa roșie fluturată strategic prin fața ochilor, iar România, prin instituțiile sale bine plătite (ambasadă) și ONG-urile bine lătrătoare în tot felul de rahaturi nu doar că nu au ajutat-o, ci au conlucrat parcă cu finlandezii, împotriva femeii.

Camelia Smicală e singură împotriva tuturor. Coaliția pentru Familie are alte interese, probabil că o mamă și copiii  ei nu sunt chiar familia visată, ONG-urile de profil or fi simțit că nu e nici un câștig și oricum nu mișcă nimic dacă nu-s asmuțite de stăpânii lor, iar lumea românească doarme pe ea, atentă la luptele cu făcălețul și contrele dintre Dragnea și Grindeanu. Și mai tare mă miră lipsa de reacție organizată a mămicilor, feministelor și în general a tuturor tipurilor de femei, altfel foarte gureșe în toate alea.

S-au organizat câteva acțiuni de protest, dar prea puțin pentru această mamă şi copiii ei.

Camelia Smicală e singură împotriva tuturor. Mă rog, nu chiar singură, sunt și eu de partea ei, de parcă asta ar însemna ceva.

Tu cum ești? Noi suntem un sistem?

Dacă dai mai departe povestea Cameliei poate devenim un sistem, pentru că numai un sistem îi poate reda copii înapoi acestei mame.


Categorii

1. DIVERSE, Confiscarea copiilor de catre stat

Etichete (taguri)

,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

11 Commentarii la “CONTINUA REPRESALIILE PENTRU CAMELIA SMICALĂ. Medicului român i s-a desfacut contractul de munca, iar copilul retinut de autoritati mutat, se pare, intr-o scoala de corectie

  1. Nu numai că românii nu sunt solidari,dar tind să creadă versiunea finlandeză.Sigur a făcut doctorița ceva,spun cârcotașii…Nimic nu justifică despărțirea copiilor de mamă.

  2. Sa dea Dumnezeu sa ajunga toti patru teferi inapoi in tara!

  3. Atunci haideti sa facem ceva concret pt familia aceasta. Noi crestinii sa ne rugam iar cei care au experienta in legi si celelate sa vina cu initiative sa ne unim. Am semnat petitia…am distribuit peste tot…trebuie mai mult. Sa o pomenim seara impreuna cu copiii nostri, caci rugaciunea copiilor nu va ramane neascultata.

  4. Pingback: PROTEST PENTRU FAMILIA CAMELIEI SMICALA. Autoritatile vor sa-i puna diagnostic de ADHD unuia din fratii rapiti, pentru a-i "neutraliza" protestele/ "Oricând se poate întâmpla să ajungem într-o situație similară"
  5. Pingback: Părintele Episcop MACARIE DRĂGOI despre SFINȚII MARTIRI NĂSĂUDENI: "Să nu ne pierdem credința, fiindcă nu ne putem juca cu mântuirea noastră!". MĂRTURIE TARE ȘI INTERVENȚIE ÎN CAZUL COPIILOR CONFISCAȚI ȘI TRAUMATIZAȚI AI CAMELIE
  6. Pingback: "Reducerea la tacere naste sfinti si monstri" - STRIGATUL STINS AL UNEI MAME careia i s-au furat copiii de 2 ani... CAZUL COPIILOR CAMELIEI SMICALA DIN FINLANDA, confiscati si ucisi psihologic lent si... "legal" de autoritatile unui ST
  7. Pingback: PREASFINȚITUL MACARIE împreună cu enoriașii de la Stockholm, în rugăciune CU și PENTRU CAMELIA SMICALĂ (video, text): "SUNTEM ÎMPREUNĂ! Aceasta înseamnă Biserica. SĂ TE DOARĂ ATUNCI CÂND FRATELE TĂU ESTE ÎN DURERE. Este cumplit atunc
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare