“NE E DOR DE MAMA, NE E DOR DE ACASA”. Autoritatile finlandeze nu i-au permis PS MACARIE sa viziteze copiii Cameliei Smicala. Parintele episcop a reusit sa vorbeasca la telefon cu ei

23-05-2017 51 secunde Sublinieri

SALVAREA COPIILOR CAMELIEI SMICALA

„Ne e dor de mama și de acasă”

Preasfințitul Părinte Episcop Macarie Drăgoi al Episcopiei Ortodoxe Române a Europei de Nord a continuat, astăzi, 23 mai 2017, în Tampere, Finlanda, demersurile de ajutorare a Cameliei-Mihaela Smicală și a copiilor acesteia. După ce, ieri, a încurajat-o duhovnicește pe mamă, ierarhul român a contactat autoritățile pentru a vizita, în calitate de părinte duhovnicesc, cei doi copii ai acesteia, preluați de Protecția Copilului: Johan-Mihail și Maria-Alexandra.

Protecția Copilului a răspuns, din păcate, negativ. În această situație, Părintele Episcop Macarie a cerut să vorbească, măcar la telefon, cu cei doi copii, lucru ce a fost acceptat.

În convorbirea telefonică purtată cu Johan-Mihail și Maria-Alexandra, ierarhul român a transmis binecuvântări și a încurajat copiii, făgăduindu-le că va continua demersurile pentru a-i putea vizita. Copiii, la rândul lor, au transmis că le este dor de mama lor și de „acasă”.

Preasfințitul Părinte Episcop Macarie mulțumește autorităților finlandeze pentru posibilitatea de a vorbi telefonic cu copiii Cameliei-Mihaela Smicală, dar regretă profund, totodată, răspunsul negativ al acestora în ceea ce privește vizitarea lor. Accesul ierarhului român, având în vedere calitatea sa de părinte duhovnicesc al familiei, ar trebui să fie neîngrădit, inclusiv din perspectiva drepturilor copilului de a avea o religie și de a beneficia de asistență spirituală.

BIROUL DE PRESĂ AL EPISCOPIEI ORTODOXE ROMÂNE A EUROPEI DE NORD

Episcopul Europei de Nord, alături de Camelia SmicalăCategorii

1. DIVERSE, Confiscarea copiilor de catre stat, PS Macarie Dragoi

Etichete (taguri)

, , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

4 Commentarii la ““NE E DOR DE MAMA, NE E DOR DE ACASA”. Autoritatile finlandeze nu i-au permis PS MACARIE sa viziteze copiii Cameliei Smicala. Parintele episcop a reusit sa vorbeasca la telefon cu ei

 1. Nu-i lasa Dumnezeu si Maica Domnului pe copii si pe mama lor. Le-a dat Dumnezeu putere sa reziste acestei torturi.

 2. Copiii nu au drepturi in numele “drepturilor copiiilor”.

  Este mama lor o femeie violenta, inculta, abuziva, incapabila sa-si creasca copiii, drogata, criminala, fara sentimente materne, fanatica, terorista, anti-sociala ?

  Cam acestea ar fi motive suficiente pentru “confiscarea copiiilor”.

  Pana la urma de ce este acuzata, cu evidente,mama copiiilor?

  Dar daca mama lor nu este dovedita a fi in nici una din categoriile de mai sus atunci actiunile statului sant nejustificate si inumane.

 3. Pingback: CONTINUA REPERCUSIUNILE PENTRU CAMELIA SMICALA. Medicului român i s-a desfacut contractul de munca
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare