CRESTINII COPTI (monofiziti) DIN EGIPT – SARBATORIND PASTILE IN CIUDA AMENINTARILOR CU BOMBE/ Celebrand Pastile in Siria/ Atentat sinucigas monstruos in SIRIA: 126 morti, dintre care 68 COPII (Video, Foto)/ MANASTIREA SF. ECATERINA DIN SINAI – ATACATA

18-04-2017 3 minute Sublinieri

PASTELE IN EGIPT PASTELE IN EGIPT

Nici bombele, nici amenintarile cu bombe si moarte nu ne-au impiedicat sa praznuim Pastile. Slujba de Pasti si celebrarea noilor martiri la Catedrala Sf. Marcu, Egipt. (tr.n.) 

Un atac impotriva fortelor de securitate de langa manastirea Sfanta Ecaterina din sudul Muntelui Sinai s-a soldat cu o persoana decedata si patru raniti, potrivit Reuters.

Manastirea Sfanta Ecaterina este un lacas de cult, astazi greco-ortodox, in Sinai, in Egipt, fondat intre 548 si 565 si este inca cea mai veche manastire crestina locuita.

Acest atentat vine la doar o saptamana dupa doua atacuri cu bomba asupra unor biserici care au omorat 45 de persoane, revendicate de catre Statul Islamic.

Creștinii de diferite confesiuni din Siria eliberată de sub teroarea ISIS serbează Paștile. În Vinerea Mare, Bisericile din majoritatea orașelor siriene au fost pline, existând inclusiv grupuri de pelerini veniți din străinătate.

P.S. În timp ce ei stau sub spectrul unui carnagiu, posibil oricând prin acțiunile unor teroriști demenți, la noi multă lume face Sf. Paști la televizor…

Un copil supravietuiror din atacul cu bomba.

Aproximativ 200 civili sirieni de religie siita, majoritatea de sex feminin,  de provenienta din localitatile Fu’ah si Kefraya, situate in provincia Idlib, au fost rapiti de catre teroristii jihadisti din gruparea Jabhat Al Nusra (Al Qaeda), la scurt timp dupa atentatul soldat cu 126 de morti si 55 de raniti, provocat de un atentator sinucigas care a lovit convoiul de autocare, cu care acestia erau transportati catre orasul Alep.

Potrivit martorilor oculari, sinucigasul responsabil pentru comiterea atentatului ar fi spus că transportă provizii pentru oameni si ar fi strigat din masina ca are chipsuri pentru copii, moment in care 68 dintre acestia au inceput sa fuga catre masina pentru a lua, acesta detonandu-se si omorandu-i pe toti. Nici un grup terorist afiliat Opozitiei Siriene nu a revendicat inca atacul, insa se zvoneste ca ar fi fost orchestrat de catre gruparea jihadista Faylaq Al Sham (Legiunea Sham), acestea impotrivindu-se cel mai vehement acordului qatarezo-iranian de transfer al populatiei, stabilit pe data de 30 martie, acord cu care cele mai puternice grupari jihadiste afiliate Opozitiei Siriene, Miscarea Islamica Ahrar Al Sham si Jabhat Al Nusra (Al Qaeda), au fost de acord.

Faylaq Al Sham (Legiunea Sham), numara cateva mii de luptatori si a participat la operatiunea ”Scutul Eufratului”, alaturi de armata turca, fiind o grupare care supravietuieste in mod expres prin sprijinul primit de la Ankara. Acordul incheiat intre Qatar si Republica Islamica Iran prevedea evacuarea localitatilor Zabadani şi Madaya, situate în provincia Damasc şi incercuite de fortele pro-guvernamentale siriene, în schimbul evacuării localitatilor siite Fou’ah şi Kefraya din provincia Idlib, încercuite din anul 2015 de teroristii islamisti si jihadisti din Opozitia Siriana, si in ciuda atentatului sangeros care a avut loc in suburbia Rashideen a orasului Alep, va fi dus pana la capat. Situatia celor 200 de civili rapiti in urma atentatului de catre Jabhat Al Nusra (Al Qaeda) ramane insa incerta.

În mod (in)explicabil, de data asta nimeni nu știe cine sînt autorii acestei atrocități, care nu se califică la celebritatea celei cu gaz sarin și rachete Tomahawk. Sinistre vremuri!

Un atentat cu mașină-capcană comis sâmbătă de un kamikaze în apropierea unui convoi de autobuze care transportau persoanele evacuate în ajun din localități siriene proguvernamentale s-a soldat cu mai mulți morți și răniți, a informat Observatorul Sirian al Drepturilor Omului (OSDO).

UPDATE: Cel puţin 68 de copii se numără printre cei 126 de oameni ucişi sâmbătă, în atacul cu bombă care a vizat autocare cu refugiaţi din oraşe siriene aflate sub asediu, au declarat activişti citaţi de BBC News.

UPDATE: O sută douăsprezece persoane și-au pierdut viața în atentatul sinucigaș care a avut loc sâmbătă împotriva unor autobuze care transportau persoane evacuate din localități siriene loiale regimului, indică un nou bilanț al Observatorului Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO), relatează duminică AFP și Reuters.

Potrivit OSDO, printre cei 112 morți figurează 98 de persoane evacuate din localitățile Foah și Karfaya (nord-vest).

UPDATE ora 19.00 RIA Novosti, citând surse din Alep, afirmă că ar fi vorba de peste 70 de morţi peste 130 de răniţi. “Numărul victimelor deja este de cel puțin 70 de oameni, circa 130 sunt răniți. E greu să afirmăm ceva cu exactitate, sunt multe cadavre arse și părți de cadavre aruncate în jurul autobuzelor arse“, a declarat sursa citată de RIA Novosti.

UPDATE ora 18.15 De la o oră la alta numărul victimelor este mai mare. Sunt cel puţin 39 de morţi.

UPDATE ora 17.35 Ultimul bilanţ indică 24 de morţi în urma atentatului.

UPDATE ora 17.10 Numărul morţilor ar fi de cel puţin 22, potrivit primelor estimări ale martorilor. În privinţa răniţilor nu s-a avandat încă nicio cifră.

ŞTIREA INIŢIALĂ. Potrivit OSDO, care nu furnizează un bilanț exact, mașina-capcană a explodat la Rashidin, un cartier rebel situat la vest de Alep unde erau staționate autobuzele care transportau 5.000 de oameni — în majoritate șiiți — evacuați vineri din Foua și Kafraya, două localități proregim din nord-vestul Siriei asediate de insurgenți.

Televiziunea de stat siriană a anunțat că în atac au fost uciși sau răniți mai mulți oameni, al căror număr nu este cunoscut. În imaginile difuzate de televiziunea de stat se putea vedea ceea ce părea a fi locul atacului imediat după explozie, cu trupuri întinse pe jos, incendii și fuioare negre de fum. Autobuzele erau înnegrite de la explozie, cu geamurile făcute țăndări.

Syrian children, wounded in a suicide car bombing that targeted their buses in Rashidin, west of Aleppo, as they were being evacuated from two besieged government-held towns of Fuaa and Kafraya during an evacuation deal between the regime and rebels, receive treatment at a hospital in the government-held part of Aleppo on April 15, 2017. / AFP PHOTO / George OURFALIAN (Photo credit should read GEORGE OURFALIAN/AFP/Getty Images)Categorii

1. DIVERSE, Martiri si jertfe in zilele noastre/ Biserica rastignita, Siria, Video

Etichete (taguri)

, , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

4 Commentarii la “CRESTINII COPTI (monofiziti) DIN EGIPT – SARBATORIND PASTILE IN CIUDA AMENINTARILOR CU BOMBE/ Celebrand Pastile in Siria/ Atentat sinucigas monstruos in SIRIA: 126 morti, dintre care 68 COPII (Video, Foto)/ MANASTIREA SF. ECATERINA DIN SINAI – ATACATA

 1. Hristos a Inviat!
  Ceeace se intimpla in Egipt la ora actuala demonstreaza un lucru clar. atentatele impotriva crestinilor sint neaose….adica pur islamiste provocate de bastinasi, care cel mult s-au inspirat din exemplele fartatzilor europeni. Oricum, atentate in Egipt impotriva crestinilor se petrec de peste 10 ani si mai bine numai ca acum au crescut in intensitate. Cu alte cuvinte, or fi americanii de vina pentru ce se intimpla……dar si-au gasit o unealta perfecta si dornica de actiune – masele musulmane. Crestinii copti au intr-adevar curaj!

  Trump: chestia care ma ingrijoreaza cel mai mult in comportamentul acestuia este rapiditatea cu care trece la actiune si rapiditatea schimbarilor de atitudine. Nu mai tine cont de Congres, nu mai sta la declaratii multe: omul este de actiune- apasa pe buton. Peste noapte Putin a redevenit inamicul nr. 1 si tot peste noapte SUA au atacat Siria mai abitir ca inainte. Adica NASOL! Cu alte cuvinte, oricit ni s-ar parea de ciudat dar Trump s-ar putea sa fie exact omul care ne va baga in razboi la fel de rapid cum a luat toate deciziile de pina acum. Adica, mi se pare cel mai periculos dintre toti, judecind dupa actiunile sale de la inscaunare.

 2. A fi creștin devine din ce în ce mai periculos,chiar și în Europa creștină.În Siria și Egipt sunt islamiștii.În Europa sunt seculariștii.Primii omoară creștini la propriu.Ceilalți nu omoară, dar ,,te obligă,, să își lași credința acasă.
  Doamne ajută!

 3. Pe de alta parte, multe manastiri din occident au devenit accesibile numai celor cu dare de mana, “credinta” cere sacrificii!

  Fontevraud-l’Abbaye
  http://86andco.blogspot.ro/2015/08/fontevraud-l-abbaye-restaurant.html#!/2015/08/fontevraud-l-abbaye-restaurant.html

  Couvent des Minimes
  http://www.alliance-lille.com/

  Park Hotel ai Cappuccini
  https://www.evasionssecretes.fr/park-hotel-ai-cappuccini-gubbio-italie/sale

  Monastère des Avellanes, El Claustre
  http://www.catalunya.com/el-claustre-monestir-de-les-avellanes-17-14001-379?language=fr

Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare