ATENTATE ANTICRESTINE IN EGIPT DE FLORII. Zeci de morti si de raniti in urma atacurilor revendicate de STATUL ISLAMIC (Video)

9-04-2017 2 minute Sublinieri


Cel putin 25 de oameni si-au pierdut viata si alti 60 au fost raniti duminica intr-un atentat cu bomba comis intr-o biserica copta din Egipt in timpul slujbei de Florii, indica un bilant al Ministerului Sanatatii de la Cairo, citat de Reuters.

Ora 15:21: 11 morti si 35 de raniti in atentatul din Alexandria.

Ora 14:38: Explozia din fata bisericii din Alexandria – un atentat comis de un atacator sinucigas: 2 morti si 21 de raniti. (Reuters)

Ora 14:15: O noua explozie, in fata unei biserici din orasul Alexandria: doi morti si cativa raniti.

Explozia s-a produs intr-o biserica din orasul Tanta, la 120 de kilometri de capitala Cairo.

In decembrie anul trecut, 25 de oameni si-au pierdut viata intr-un atentat sinucigas comis intr-o catedrala din Cairo. Atacul a fost revendicat de Statul Islamic.

Cel puţin 27 de persoane au decedat şi alte 78 au fost rănite în urma unei explozii care a avut loc într-o biserică coptă, creştin ortodoxă, din oraşul egiptean Tanta, la nord de Cairo. Explozia a avut loc în timp ce mulţimea se adunase pentru a celebra Floriile. La câteva ore, un atacator sinucigaş s-a aruncat în aer în faţa unei biserici copte din Alexandria, omorând cel puţin 18 oameni şi rănind alte 66 de persoane. Gruparea teroristă Statul Islamic a revendicat ambele atacuri.

Cel mai recent bilanţ oferit de ministerul Sănătăţii egiptean arată că cel puţin 27 de oameni au murit şi 78 au fost răniţi, în urma exploziei de la biserica Sfântul Gheorghe din oraşul Tanta, din Delta Nilului, la nord de Cairo, conform publicaţiei egiptene Al Ahram.

Explozia a fost provocată de un dispozitiv amplasat în interiorul bisericii, de un atentator sinucigaş, conform unui oficial citat de agenţia de stat MENA.

Câteva ore mai târziu, un atacator sinucigaş s-a aruncat în aer în Alexandria, în faţa bisericii copte ortodoxe Sfântul Marcu. Înăuntru se afla Papa Tawadros, liderul bisericii copte din Alexandria. Atacatorul voia să intre în biserică pentru a se detona înăuntru, însă a fost oprit de poliţişti la intrare şi s-a aruncat în aer în faţa bisericii. Cel mai recent bilanţ al atacului de la Alexandria indică 18 persoane ucise şi 66 rănite.

Ambele atacuri au fost revendicate de Statul Islamic.

Exploziile au avut loc în timp ce mulţimea se aduna pentru a celebra Floriile. Copţii sunt creştini ortodocşi şi reprezintă în jur de 10% din populaţia Egiptului.

UPDATE 16:15 Bilanţul victimelor din atentatul de la Alexandria a ajuns la 18 morţi, conform ministrului Sănătăţii din Egipt.

UPDATE 16:00 Statul Islamic a revendicat ambele atacuri de la bisericile ortodoxe copte din Egipt, a anunţat agenţia Amaq a grupării teroriste, conform grupului de monitorizare SITE Intel.

UPDATE 15:50 Atacatorul sinucigaş de la biserica din Alexandria avea o centură cu explozibili şi a încercat să intre în biserică cu ea, dar a fost oprit de forţele de ordine şi s-a detonat în afara bisericii, conform ministrului de Interne egiptean. În biserică se afla Papa Tawadros, liderul bisericii copte din Alexandria. Trei poliţişti au fost ucişi în explozie, după ce l-au împiedicat pe atacator să intre în biserică.

UPDATE 15:25 Forţele de securitate ar fi dezamorsat două bombe la moscheea Sidi Abdel Rahim din Tanta, conform Al Ahram.

UPDATE 15:15 Bilanţurile victimelor din cele două atentate au crescut. La Tanta au murit 26 de oameni şi 72 au fost răniţi, în timp ce la Alexandria au murit 11 persoane şi 66 au fost rănite.

UPDATE 14:50 Un alt atentat cu bombă a avut loc în faţa unei biserici copte ortodoxe din Alexandria, primul bilanţ indicând 6 morţi şi 33 de răniţi.

UPDATE 14:00 Cel mai recent bilanţ anunţat de ministrul Sănătăţii arată că 25 de persoane au murit şi 71 sunt rănite.

UPDATE 13:20 Premierul Sherif Ismail a plecat către Tanta. Imamul sunnit de la Universitatea Al Ahzar din Cairo a declarat că „acest atac terorist este lipsit de orice principiu de umanitate şi civilizaţie” şi că „scopul acestui atentat terorist laş este să destabilizeze securitatea şi stabilitatea Egiptului şi unitatea poporului egiptean”.

Incidentul are loc la câteva zile după ce un poliţist a fost ucis şi alte 15 persoane au fost rănite în oraşul Tanta, în urma exploziei unei bombe.

Este al doilea mare atac împotriva Bisericii Copte egiptene din ultima perioadă, pe 11 decembrie 2016 un atacator sinucigaş omorând 28 de oameni şi rănind alţi 40 în biserica Sfântul Petru şi Pavel din centrul capitalei Cairo.

ATENTATE IN EGIPT DE FLORII ATENTATE IN EGIPT DE FLORII


Categorii

1. DIVERSE, Razboiul impotriva Bisericii/ crestinismului, Uncategorized, Video

Etichete (taguri)

, , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

4 Commentarii la “ATENTATE ANTICRESTINE IN EGIPT DE FLORII. Zeci de morti si de raniti in urma atacurilor revendicate de STATUL ISLAMIC (Video)

 1. Pingback: CRESTINI SARBATORIND PASTELE IN EGIPT IN CIUDA AMENINTATILOR CU BOMBE/ Celebrand Pastile in Siria/ Atentat sinucigas in Siria: 126 morti, dintre care 68 COPII (Video, Foto)
 2. Pingback: MASACRU ANTICRESTIN IN EGIPT. 26 de morti, printre care si copii, si zeci de raniti, dupa ce un microbuz cu pelerini a fost atacat
 3. Comandantii organizatiei Stat Islamic deschid o tabara de antrenament pe Inaltimile Golan, langa granita cu Israelul

  Islamic State chiefs gather near Israel border, set up training camp
  https://www.timesofisrael.com/tv-report-islamic-state-chiefs-gather-near-israel-border-set-up-training-camp/

 4. “Democratiile” lupta din greu cu teroristii: Stat Islamic colaboreaza strans cu Egiptul si Israelul impotriva extinderii influentei Iranului si sprijinului pe care il acorda Hamas.

  Islamic State terrorists in Sinai intercepted an Iranian arms shipment intended for Hamas. The shipment included anti-tank GPS-guided missiles.
  A senior Egyptian military official told the newspaper that the shipment was substantial, and included 9M133 Kornets – modern Russian man-portable anti-tank guided missiles – and other GPS-guided missiles.
  https://www.jpost.com/Israel-News/Report-Hamas-is-searching-after-Israeli-task-force-members-left-in-Gaza-572680

Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare