Croatia revizuieste prin REFERENDUM Constitutia pentru a interzice CASATORIILE HOMOSEXUALE

1-12-2013 47 secunde Sublinieri

croatia2

Croatii au votat duminica in favoarea unei reviziuiri a Constitutiei pentru a interzice casatoria intre homosexuali, intr-un referendum solicitat de ONG-uri conservatoare, insa considerat discriminatoriu de militantii pentru drepturile omului, relateaza AFP. 

Potrivit primelor rezultate partiale, dupa evaluarea buletinelor de vot din 33% din sectii, 65% dintre croati au raspuns afirmativ la intrebarea: “Trebuie casatoria sa fie definita de Constitutie ca uniunea dintre un barbat si o femeie?”

Restul au raspuns “nu”. 

Cu trei ore inainte de inchiderea urnelor, participarea era de 26,75%, mult inferioara celei de la referendumul pentru aderarea Croatiei la UE la aceeasi ora (33,79%).

Biserica Catolica, cea mai influenta din tara, si-a declarat din plin sustinerea organizarii acestui referendum. 

Guvernul de centru stanga, condus de Zoran Milanovic, a facut apel in aceste zile catre cetateni sa voteze impotriva acestui amendament. “Este un referendum trist si fara sens. Sper ca este ultima data cand organizam un astfel de scrutin, de aceasta maniera si asupra acestor chestiuni”, a declarat Milanovic dupa ce a votat.

Insa liderul principalului partid de opozitie, nationalist de dreapta, a declarat ca a vota “Da” inseamna “protejarea valorilor traditionale”. 

In 2003, Croatia a acordat cuplurilor de acelasi sex aceleasi drepturi pe care le au si cuplurile heterosexuale care traiesc in uniune libera.


Categorii

1. DIVERSE, Homosexualitate

Etichete (taguri)

, , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

2 Commentarii la “Croatia revizuieste prin REFERENDUM Constitutia pentru a interzice CASATORIILE HOMOSEXUALE

  1. Pingback: In ciuda unui referendum si a propriei Constitutii, guvernul din CROATIA a adoptat un proiect de lege ce instituie UNIUNILE CIVILE pentru HOMOSEXUALI - Recomandari
  2. Pingback: LA LOC COMANDA! Dragnea mai tradeaza o data? AMANA sine die MITINGUL PENTRU FAMILIE, EVITA ORICE DECIZIE SI ORICE CALENDAR PRIVITOARE LA REFERENDUM, in schimb "lucreaza" cu ONG-urile LGBT la LEGALIZAREA PARTENERIATULUI CIVIL!/ Se ofera in contin
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare