“REVOLUTIA”… A INFRANT! Iohannis l-a desemnat prim-ministru pe fostul comisar european DACIAN JULIEN CIOLOŞ – fix numele primit “IN PLIC” de presedinte si DAT CA SIGUR CU MULT INAINTE DE ORICE “CONSULTARI” BUTAFORICE, ba chiar si inainte de masacrul de la Colectiv! “Marea schimbare acum este a corupților noștri cu corupții altora. Tot pe spatele poporului român…”

10-11-2015 18 minute Sublinieri

OPERATIUNEA “STRADA” S-A INCHEIAT:

“#COLECTIVUL” SI-A FACUT DATORIA, “#COLECTIVUL” POATE SA PLECE…

12191691_10153358609244195_1470204716507302385_n

“Strada a cerut ce a vrut ea, iar Iohannis i-a dat ce a vrut el, după consultări de paradă, pentru că oricum Cioloș era pe listă de la bun început, dinainte de a începe protestele. Numai că e greu de crezut că Iohannis a făcut ce a vrut el. A făcut, la rândul său, ce au vrut alții. Vrem o țară ca afară s-a transformat în avem o țară condusă de afară pentru interesele celor de afară”.

***

Dupa ce si-au atins “misiunea”, protestele “anti-sistem” din Piata Universitatii si din toate “pietele” tarii s-au evaporat subit, ca la ordin… tocmai la timp, ca sa fie “liniste” si sa poata fi desemnat premierul cerut de Stapanii din afara si… STIUT DE TOATA LUMEA. Urmeaza guvernul “tehnocrat” al… societatii securitatii civile!

dacian_ciolos_91897000

OFICIAL Dacian Cioloș a fost desemnat să formeze noul guvern / VIDEO

Dacian Cioloş a făcut primele declaraţii ca premier: ‘Voi face totul’ / VIDEO

Bogdan Diaconu: Strada a vorbit degeaba, Iohannis i-a dat tot ce a vrut el

Numele lui Dacian Cioloș e vehiculat de multă vreme ca premier al lui Iohannis. Apariția lui acum nu are nicio legătură cu protestele, cu revolta populară sau cu schimbarea clasei politice, ci doar cu impunerea agendei Cotroceniului care s-a folosit de prilejul tragic ca să se vadă cu sacii în căruță. Adică, concret, cu Dacian Cioloș la Palatul Victoria.

Cioloș este, dincolo de vehiculatele sale legături de rudenie cu un grangure al serviciilor de la noi și cu un grangure al serviciilor din Franța, un bruxellez. Acum, pentru cei care vor o țară ca afară, acest lucru ar trebui să fie de bine. Numai că, atenția, atunci când a fost comisar european cică din partea României, Cioloș a ajutat Franța, care l-a susținut să ajungă acolo, nu România. Așadar, întrebarea corectă este ce state străine l-au impus pe Cioloș la guvernare? Dacă dăm răspunsul corect, vom afla și cine va avea de profitat de pe urma venirii lui. Românii nu au nicio treabă cu Cioloș și el nu are nicio treabă cu românii, el fiind, de altfel căsătorit cu o franțuzoaică. Poate are și cetățenia franceză, nu știm. Oricum, butoanele lui sunt în altă parte. Dar nu pentru ca România să devină o țară ca afară, ci pentru ca România să fie și mai abitir o țară condusă de afară. Nu vă bucurați prea tare, condusă de afară nu înseamnă condusă bine, ci doar manevrată pentru interesele celor de afară.

Așa că strada a cerut ce a vrut ea, iar Iohannis i-a dat ce a vrut el, după consultări de paradă, pentru că oricum Cioloș era pe listă de la bun început, dinainte de a începe protestele. Numai că e greu de crezut că Iohannis a făcut ce a vrut el. A făcut, la rândul său, ce au vrut alții. Vrem o țară ca afară s-a transformat în avem o țară condusă de afară pentru interesele celor de afară. Crede cineva că aceasta era soluția ca să scăpăm de corupție? Stați să vedeți, pentru că pe corupții noștri DNA îi mai poate prinde și așa am început să scăpăm de ei. Dar pe cei de afară cine o să-i dezvăluie? O să permită cineva DNA-ului să meargă pe urma lobby-ului de la Bruxelles, a marilor multinaționale, a așa-zișilor investitori străini care au găsit în România o colonie profitabilă? Câte companii străine, care au furat cot la cot cu politicienii români și cu ajutorul lor, ați văzut la DNA. Marea schimbare acum este a corupților noștri cu corupții altora. Tot pe spatele poporului român…

 •  ActiveNews:

Credeți în coincidențe? Rareș Bogdan a anunțat, cu o SĂPTĂMÂNĂ înainte de tragedia de la Colectiv, că Dacian Cioloș va fi noul premier al României. IATĂ dovada

Rareș Bogdan, realizator de la Realitatea TV, dar și cunoscut simpatizant al președintelui Klaus Iohannis, a anunțat cu o săptămână înainte de explozia de la Colectiv, cine va fi noul premier al României.

Dezvăluirea a fost făcută în cadrul unei emisiuni de la Realitatea FM Cluj. Iată ce spunea atunci, Rareș Bogdan:
Vom avea un prim ministru tehnocrat, ca şi acum 15 ani, când Mugur Isărescu a condus timp de un an guvernul şi a pregătit alegerile parlamentare de la finalul anului 2000. Este vorba de fostul comisar european Dacian Cioloş. Este un tehnocrat 100% ardelean, cunoaşte foarte bine instituţiile europene. Dacian Cioloş are cele mai mari şanse să ajungă premier, pe o formulă de guvern PNL-UNPR sau într-un guvern de uniune naţională PNL-PSD-UNPR”, a explicat Rareş Bogdan.

Emisiunea a avut loc pe 22 octombrie, cu opt zile înainte de explozia de la Colectiv, incident care a dus la proteste de stradă și în urma cărora, cel puțin formal, premierul Ponta și-a anunțat demisia.

Una din cerințele protestatarilor, după cum anunța jurnalistul Vlad Mixich, a fost tocmai un premier tehnocrat.

Premieră în istoria României: Guvernul va fi condus de un prim ministru pe care-l cheamă JULIEN .Cum se reface la vârful României alianța franco-germană

Mai mult ca sigur, noul premier al României va fi fostul comisar european, Dacian Cioloș, președintele Klaus Iohannis urmând să facă anunțul. Pe numele său întreg, Dacian JULIEN Cioloș, este născut la Zalău în 1969 și este de meserie inginer agronom.

Mai mult ca sigur, noul premier al României va fi fostul comisar european, Dacian Cioloș. Pe numele său întreg, Dacian JULIEN Cioloș, este născut la Zalău în 1969 și este de meserie inginer agronom.

Fiul lui Ioan și Floarea, Dacian JULIEN Cioloș, a plecat la studii în Franța, la Rennes, între 1995 și 1997, timp în care a obținut un master în “Economia dezvoltării agricole, agro-alimentare și rurale”.

Afinitatea sa față de Franța a fost remarcaată și de presa franceză, care nu a putut să nu observe că Cioloș este căsătorit cu o franțuzoiacă. Mai mult, ziarul L’Humanite, de stânga,considera că Cioloș este “al doilea comisar european francez”. 

De altfel, soția sa, Valerie Cioloș-Villemin, s-a remarcat în 2004 prin realizarea unui studiu care arăta că “vinurile românești sunt de slabă calitate sau contrafăcute”. Întâmplător sau nu, Franța este unul din marii jucători pe piața vinului din Europa, iar vinul românesc urma să intre în UE, trei ani mai târziu.

În ceea ce privește averea lui Dacian Cioloș,în 2008 acesta declara pe propria răspundere că nu are aproape nimic.

În 2014, însă, în declarația de avere apar un teren în localitatea Mărișel, o casă de locuit în București, dar și o mașină Nissan Qashqai.

Dacian Cioloș a fost ministru al agriculturii între 11 octombrie 2007 – 22 decembrie 2008 în Guvernul Tăriceanu. În 2010 a fost investit în funcția de Comisar European pe agricultură, pe care a deținut-o până în 2014.

Recent, fostul ministru de externe, Adrian Severin, scria că protestele de la București au în spate dorința de revenire în forță pe plaiurile mioritice a duo-ului Franța-Germania.

***

Razvan Savaliuc despre noul guvern CIOLOŞ, regimul procurorilor si SFARSITUL PARTIDELOR:

Radu Tudor despre desemnarea lui Cioloş premier: OPERATIUNEA STRADA S-A TERMINAT. Noua majoritate a SECURITATII nationale:

Ilie Serbanescu despre Dacian Cioloş: URMARESTE INTERESELE EUROPENE MAI MULT DECAT INTERESELE ROMANESTI


“Mie mi se pare că alegerea d-lui Iohannis este extrem de potrivită. Eu cred că era greu de găsit un personaj politic care să fi se fi îngrijit tot timpul, extrem de delicat, de urmărirea intereselor europene înaintea celor românești. Haideţi să facem un inventar. Pe vremea domnului Cioloș s-a stabilit așa-zisa liberalizare a preţurilor pământului în urma căreia românii vor rămâne fără pământ. Dacă e liber la vânzare, în mod obiectiv conform legilor capitaliste cei care sunt săraci rămân fără pământ în favoarea celor bogaţi. În mandatul domnului Cioloș în calitate de comisar pe agricultură, dânsul a acţionat mai mult în favoarea intereselor Franţei decât în favoarea intereselor românești. De pe vremea acelui mandat așa zișii fermieri români au rămas cu cea mai mică subvenţie agricolă. La vremea lui Dacian Cioloș, era de 5 ori mai mică decât a fermierilor francezi sau a celor germani. (…) Nu întâmplător domnul Iohannis a accentuat asupra acestui lucru. A spus foarte clar: atrag atenţia că poziţia României va fi cu fermitate pe linia europeană. Se potrivește domnului Cioloș perfect. Dânsul a urmărit interesele europene mai mult decât pe cele locale. Eu cred că fiecare din UE întâi face ceva pentru interesele ţării lui, după aia pentru cele ale celorlalte ţări europene”.

***

[…]

Iată integral editorialul scris de Radu Călin Cristea pentru DCNews:

Un bluf: Cioloș și tehnocrații

Nu se știe cine este autorul expresiei “a i se urî cu binele”. În lumina ultimelor evenimente din România, pare să fie un conațional. Canalizată spre protestele ce au cunoscut apogeul la mijlocul săptămînii trecute, tensiunea extraordinară generată de tragedia de la “Colectiv” a impus un curent public foarte radical. Numitorul comun al tuturor contestațiilor a privit un Ground Zero de unde democrația românească să poată fi restartată. Deși exprimau dorințe legitime, cele mai multe din revendicările pieței nu s-au situat în interiorul cadrului constituțional ori au scos la iveală răbufniri personale cu tematică diversă. S-a trecut de la desființarea clasei politice la alegerea unui Guvern alcătuit eminamente din virginități apolitice. Mesajul extrem de puternic, deși foarte tulbure al protestatarilor s-a bucurat de interesul Președintelui Iohannis. Șeful statului dă de înțeles că a recepționat semnalele unei mulțimi socotite a reprezenta nucleul tare al stării națiunii. Consultările paralele cu partidele parlamentare au fost derutante, de la autodecapitarea hilară a UNPR la îngîndurările moromețiene ale celor din PSD și la imprudenta pledoarie a PNL pentru anticiparea alegerilor – ipoteză care, pusă în operă, i-ar fi îngenuncheat, în primul rînd, tocmai pe liberali.

Președintele-jucător

Micul ceremonial de la Cotroceni a fost de florile mărului pentru că opțiunea șefului statului pentru Cioloș și guvernarea cu tehnocrați devenise, la două-trei zile după demisia lui Ponta, secretul lui Polichinelle. Cadrilul partidelor parlamentare a semănat cu o discretă cedare de competențe către Iohannis și consilierii acestuia. Liderii politici nu i-au lăsat lui Iohannis altă șansă decît aceea de a intra în pielea “Președintelui – jucător“, atingînd astfel punctele cele mai vulnerabile ale competenței sale prezidențiale. Trăit în provincie și navetînd apoi, pentru scurt timp, pe ruta Sibiu – București, Klaus Iohannis n-a avut răgazul unor experiențe indispensabile pentru zonele eterate ale politicii. Dacă aș remarca disciplina Președintelui în absorbția de informații pe subiecte unde expertiza sa șchioapătă, nu m-aș bizui în schimb pe capacitatea de sinteză și pe deplina autonomie a deciziilor șefului statului. În circumstanțele menționate, aproape o mană cerească pentru Iohannis a fost o soluție care să-l implice cît mai puțin, agreată extern, oarecum neutră și fără conexiuni recente cu politica băștinașă. Astfel s-a trezit în mînecă, aproape fără să-și dea seama, înainte de discuțiile cu partidele, cu Dacian Cioloș. Fost Comisar european pentru Agricultură și Dezvoltare Rurală, actualmente consilier special al Președintelui Junker pentru siguranța alimentară, Cioloș a condus Ministerul Agriculturii în Guvernul Tăriceanu, între 11 octombrie 2007 și 22 decembrie 2008.

Relația Cioloș-Băsescu

A fost un demnitar aseptic, fără reliefuri și destul de stingherit de reflectoarele politicului. A fost numit apoi de Președintele Băsescu șef al unei comisii prezidențiale pentru politici publice de dezvoltare a agriculturii. Cioloș îi datorează lui Traian Băsescu nominalizarea și protecția sa pentru postul de comisar la Bruxelles. Același Băsescu a încercat în 2014, fără succes însă, să-l mențină comisar. Cioloș va fi asociat cu Băsescu și va deveni carne de tun pentru nu puținii inamici politici ai acestuia. Logica lui “am scăpat de Băsescu și am dat peste Cioloș” va domina, aproape cert, retorica opoziției. În 2014, Parchetul General a început urmărirea penală împotriva lui Cioloș pentru infracțiunea de abuz în serviciu în așa-numitul dosar “I.C.A.”. Inutil să adaug că un implant al Comisiei Europene în fruntea executivului de la București satisface interesul celor mai importante cercuri politice, economice și financiare occidentale de a avea un lider devotat la conducerea Guvernului, într-o țară învecinată cu atîtea turbulențe la joasă înălțime. Problema cea mai spinoasă pentru Dacian Cioloș pare să fie decuplarea sa publică de la problemele societății românești. N-a lăsat niciun indiciu că ar fi preocupat de România ultimilor cinci-șase ani. Nu s-a simțit că i-ar fi păsat de chestiunile românești, ceea ce va marca și mai apăsat imaginea sa de “străin” de România impus din afară. Ascultînd vocile pieței, Președintele Iohannis ar fi detectat și o masivă cerere de apolitism. Apreciind că doleanțele protestatarilor pot fi considerate de largă respirație națională, șeful statului înclină către un Guvern de tehnocrați.

Premier salvator

De obicei, tehnocrații intră în scenă pe fondul epuizării celorlalte soluții de guvernare și au o durată de viață limitată de proximele alegeri anticipate. Cu o susținere parlamentară întotdeauna nebuloasă și chinuită, guvernele tehnocrate sunt instanțe de pasaj pentru gestionarea unor crize scurte. Nici nu vreau să-mi imaginez din ce cutiuțe muzicale vor fi extrași balerinii tehnocrați ai lui Iohannis. Soluția Cioloș este pe stilul și gustul Președintelui: un Prim-Ministru salvator, cerut de Occident și nepătat, cel puțin aparent, de mlaștina politicii neaoșe. La fel, tehnocrații vin oarecum din lumea Președintelui, fiind administratori anonimi, oameni dedicați serviciilor publice, care trudesc în uriașa primărie care a ajuns România din decembrie 2014 încoace.

“PNL va scoate din foc castanele Președintelui, înghițind cu noduri toate eșecurile unui Guvern asumat de șeful lor de la Cotroceni”

Prima construcție politică a șefului statului induce, atipic, un spirit beligerant și aruncă sămînța confruntării într-o perioadă relativ calmă economic și politic. Cel mai cîștigat din proiectul Iohannis ar fi PSD care va pune toate tunurile pe omul lui Băsescu de la Palatul Victoria și pe fragilii tehnocrați, arătînd cît de împiedicat înaintează aceștia prin comparație cu marșul impetuos al Guvernelor conduse de Victor Ponta. PNL va scoate din foc castanele Președintelui, înghițind cu noduri toate eșecurile unui Guvern asumat de șeful lor de la Cotroceni. Anticipatele n-au intrat nicio o clipă în calcul. Președintele nici nu le-a forțat pentru că ar fi prins PSD pe un val bun, după o guvernare căreia o bună parte din electorat îi dă note incomparabil mai mari decît indignații din stradă.Ni s-a urît cu binele” – mă tem că vor spune românii după un an de guvernare dominată de neputințe și scandaluri, cu Cioloș și tehnocrații săi cerșind indulgențe în parlament și așteptînd de la Președinte să convingă populația că apolitismul este garantul suprem al competenței.

[…]

Doua lucruri: 1. Cand treci prin Piata Unirii din Iasi si vezi atasate de statuia lui Al. I. Cuza pancarte cu sloganuri pline de greseli de ortografie cerand guvern de tehnocrati, iti creste inima de bucurie. La urma urmelor, ce poate fi mai normal decat niste analfabeti cerand un guvern de tehnocrati?

2. Cand scrii cu litere mari de tipar: “VREM GUVERN TEHNOCRAT”, deja ai pretentia de a fi ascultat, luat in seama, reprezentat. Adica vorbesti de politica. Adica nu vrei guvern tehnocrat, care nu e obligat sa tina seama de tine, ci de “indicatorii de plan”, de buget, de eficienta samd. Pentru un guvern de tehnocrati, ce vrea poporul este egal cu zero. Avem nevoie de reprezentare politica mai mult decat oricand. Ce s-a intamplat in toti acesti ani a fost posibil doar datorita unor guverne de tehnocrati ai furtului, apolitici (dupa cum o dovedesc si traseismele perpetue).

PS: Cartea lui Baricco a fost tradusa excelent in romaneste de Dragos Cojocaru, din nefericire, pentru Humanitas, ca alti editori mai vrednici interesati de traduceri nu se afla (http://www.humanitas.ro/humanitas/barbarii-eseu-despre-mutatie).

Laura Codruta Kovesi incepe sa prinda speranta ca va mai sta inca trei ani in fruntea DNA, dupa ce, la 15 mai 2016 (ziua ei de nastere), ii va expira mandatul de procuror sef al parchetului anticoruptie. Asta deoarece Dacian Ciolos, fost ministru al Agriculturii, fost consilier al lui Traian Basescu si fost comisar european, este dorit de presedintele Klaus Iohannis in functia de premier. Ciolos a fost desemnat de Klaus Iohannis pentru functia de prim-ministru, urmand ca propunerea sa ajunga in Parlament pentru validare.

Putini stiu insa ca Laura Kovesi si Dacian Ciolos se cunosc foarte bine si au cate ceva in comun. Exista si dovezi scapate in presa din neglijenta unei prietene a celor doi, mai exact a judecatoarei CEDO, fosta CCR, Iulia Motoc.

Dacian Ciolos si Codruta Kovesi s-au tras in poza la Bruxelles la o sindrofie in compania judecatoarei CEDO Iulia Motoc. Pozele, publicate in premiera de Lumeajustitiei.ro in decembrie 2012, au fost realizate in perioada in care actuala sefa DNA era detasata la MAE ocupand un post de Inalt reprezentant la Misiunea Romaniei la Bruxelles pe probleme privind reforma justitiei si lupta anticoruptie. Fotografiile au fost postate de Iulia Motoc pe pagina se Facebook, judecatoarea CEDO scriind „golden exile”, probabil facand trimitere la trimiterea lui Kovesi peste granita.

Astfel, Laura Codruta Kovesi apare in trei poze puse pe Facebook de Iulia Motoc.Intr-una dintre ele, actuala sefa DNA este impreuna cu sotul judecatoarei CEDO, Mihnea Motoc (foto 3). In celelalte doua (foto 1 si foto 2), Kovesi este insotita de fostul ministru al Agriculturii, premierul propus de Iohannis, Dacian Ciolos, pe atunci comisar european.

Asadar, iata ca dupa ani, Laura Codruta Kovesi se va reintalni cu Dacian Ciolos. De data aceasta o vor face in cadrul oficial si vor urma sa colaboreze pentru binele Romaniei, din postura de sefa DNA, respectiv premier.

Iata mai jos postarile Iuliei Motoc in care aceasta publica pozele cu Laura Codruta Kovesi si Dacian Ciolos:

Dacian Cioloș a fost desemnat premier de președintele Klaus Iohannis și au și apărut primele dezvăluiri despre el. O primă informație face referire la soția sa. Puţini ştiu că soţia lui Dacian Cioloş este franţuzoaica Valerie Ciolos-Villemin, despre care sunt voci care susţin că aceasta este nepoata fostului ministru de externe al Franței Michel Barnier.

Valerie Ciolos-Villemin este expertă în domeniul agriculturii, exact domeniul în care soţul său Dacian a fost comisar european. Ea a ocupat mai multe funcţii în zona agriculturii, cu focus pe zona României şi a Republicii Moldova.

Conform profilului său de Linkedin, Valerie Ciolos-Villemin este absolventă de studii superioare în ştiinţele agriculturii, iar în momentul de faţă este consultant independent.

A ocupat funcţia de cercetător la Montpellier SupAgro, precum şi funcţia de director la Agence Universitaire de la Francophonie, filiala din Republica Moldova.

Un raport realizat de Valerie Ciolos-Villemin arăta în 2004 că vinurile româneşti sunt de slabă calitate sau contrafacute, scrie capital.ro.

Desemnarea de catre presedintele Comisiei de la Bruxelles, Durao Barroso, a dlui Dacian Ciolos drept comisar pentru Agricultura in Executivul european este cea mai mare minune care i s-a putut intampla Romaniei de la primirea in NATO si Uniunea Europeana. Minune, pentru ca, in mod evident, asa a vrut Dumnezeu sa fie sau asa s-or fi asezat astrele. Caci desemnarea n-are nici o legatura cu meritele Romaniei si nici macar cu meritele dlui Ciolos, despre care se spune unanim ca sunt incontestabile, dar care n-ar fi contat nici cat negru sub unghie daca nu s-ar fi asezat intr-un anumit fel cine stie ce astre! Aceste merite ar fi ramas pe undeva pe sub carul cu boi pe care il reprezinta Romania in Uniunea Europeana.

Nominalizarea dlui Ciolos in functia de comisar pentru Agricultura – care ar urma sa gestioneze domeniul ce absoarbe o treime din bugetul Executivului european – nu este cumva vreo recunoastere a politicii duduinde de europenism a Romaniei, ci o biata consemnare a simplei existente a Romaniei in spatiul european, existenta uitata de atatia si pentru a carei uitare s-au straduit profund si sistematic lideri importanti de la Bucuresti si, din pacate, nu numai ei.

Mai mult de atat n-ar putea fi! Caci, dincolo de simpla consemnare a prezentei Romaniei in spatiul european, desemnarea dlui Ciolos in functia cu pricina este o strasnica bizarerie. Romania nu este numai codasa Uniunii Europene, dar este si intruchiparea esecului agricol in Europa, adica exact domeniul in care primeste responsabilitati dl Ciolos.

Desemnarea unui roman in functia cu pricina apare aproape o gluma, in masura in care, daca privim obiectiv lucrurile, Romania consemneaza un esec rasunator tocmai in domeniul unde politica Uniunii Europene, in ciuda controverselor si disputelor, a marcat un mare succes istoric. si, mai mult, in masura in care politicii respective i-a venit ceasul reformelor, iar mandatul actualului comisar are exact aceasta sarcina a reformarii. N-are rost acum sa trecem in revista coordonatele esecului agricol romanesc, fiind de ajuns a spune ca in Romania, despre care se pretinde ca ar avea potential de a hrani 80 de milioane de oameni, se mananca la orase in proportie de doua treimi din import.

Sa ne bucuram insa ca o tara cu un asemenea palmares are sansa de a ocupa un post cu atata notorietate in structurile Uniunii Europene! Este o sansa? si pentru cine?! Pentru dl Ciolos? Pentru Romania? Daca cineva ii va trasa ca sarcina sa ajute Romania – exact in domeniul in care aceasta sta mai prost – sau domnia sa isi va asuma singur o asemenea misiune, dl Ciolos se va afla la mijloc, daca nu chiar intr-o situatie imposibila. Toti ochii – si nu doar cei mai taiosi, ci si cei mai indulgenti – vor fi atintiti asupra domniei sale tocmai sa nu care cumva sa favorizeze tara careia ii apartine. si situatia in care se gaseste tara careia ii apartine in structurile si mecanismele agricole ale Uniunii Europene este una tragica.

Pentru ca, in esenta, pe de o parte, prin starile de lucruri din teren ale agriculturii din Romania, aceasta nu poate realmente profita de pe urma politicilor comunitare in domeniu, iar, pe de alta parte, desi nu prea se vrea a se recunoaste acest fapt, exact falimentul agriculturii din Romania face fericiti fermieri din tot restul tarilor europene si constituie unul dintre motivele detensionarii problemelor puse de agricultura in Uniunea Europeana, indeosebi din cauza surplusurilor agricole. In starea in care se afla agricultura ei, Romania, in loc de producator si exportator agricol potrivit potentialului pe care il are si de care se vorbeste atata, este mare importator net de produse agroalimentare, cu contributie masiva la absorbtia surplusurilor agroalimentare de zona temperata din Uniunea Europeana. O nefericire doar pentru Romania, o fericire insa pentru toti ceilalti din comunitate! si e greu sa te lupti impotriva nefericirii romanesti pe seama fericirii celorlalti!

S-ar putea insa ca dl Ciolos nici sa nu ajunga a se ocupa de Romania pe cat va fi de strivit de presiunile venind, pe de o parte, de la contribuentii neti la politica agricola comunitara spre a o reforma (inainte de toti, Germania si Marea Britanie), iar, pe de alta parte, de la beneficiarii neti, precum Franta, care, neputand sa refuze reforma, incearca s-o tergiverseze sau taraganeze. Dl Ciolos nu este deloc de invidiat. Este insa de admirat ca a spus fara echivoc ca-si asuma functia. Sa speram ca stie ce vorbeste, intrucat la Bruxelles se face nu numai meserie, dar si politica!

 • Voxpublica:

Costi Rogozanu: Avuserăm o revoltă. Ce-a rămas după ea

Peste 50 de ani, un istoric al României ar putea scrie cam aşa: oamenii au ieşit furioşi după un tragic accident într-un club şi au dat jos un guvern; după cîteva zile au început să ceară şi să vorbească “antisistem” exact precum sistemul.

Să tragem concluzia că după 7 ani de post-criză nişte oameni au ieşit în stradă ca să întărească nişte instituţii precum BNR sau DNA, consiliul investitorilor străini sau capitalul autohton? A fost aşa o revoltă profundă că tot ce a putut produce au fost cele mai mainstream, mai hard core idei ale establishmentului?

A fost mai curînd o demonstraţie de forţă a puterii zilele astea, putere ideologică – pentru că or fi hoţi, dar trebuie să înţelegem că aceia care-i mai saltă din cînd în cînd de fapt îi “alternează politic” şi schimbă cel mult ideea taxării, de la una informală, la una, mai mică, dar totuşi la vedere. (NU-i  susţin în spaime nici pe cei care nu mai pot după capitalul autohton, nici pe cei care cred că multinaţionala e un OZN care te ia şi te duce în lumea bună şi corectă a capitalului. – indiferent ce capital e, trebuie să-l ţii în şah cu un front critic real, aşa ceva n-avem).

Se pare că atunci cînd ieşim în stradă strigăm exact ce vor ăia care ne-au condus şi pînă acum. Piaţa Universităţii a generat cel mult idei primite de-a gata. În rest, mesaje cu mai puţină priză mediatică dar mult mai importante în esenţă au fost lăsate în afara publicităţii. După un mecanism deja privizibil:

 • cele mai fără idei revendicări politice: să ne conducă ţara tehnocraţii, asta însemnînd reverii cu instituţii cu “imagine”: BNR, DNA chiar, văd că şi SRI se bagă în seamă cu propuneri:)
 • să se reducă parlamentarii – să se reducă, n-are nici o relevanţă
 • să nu mai fie partidele alea mari care ne mint. Păi dacă nu le mai vreţi de ce vorbiţi ca ele? Că şi politicienii versaţi explică tot că e nevoie de specialişti şi apoi îşi aduc specialiştii lobbyşti care-şi fac treaba.
 • partidele mari au avut talent în consens împotriva unei baze de sărăcime şi precaritate. A clătinat cineva asta (am semnat şi eu manifeste foarte bune ale unor gruprui lucide din piaţă, dar trebuie să recunoaştem, marginale).
 • ca să provoci o castă de la putere trebuie să le ameninţi minmal respectiva putere: avere, politici pentru afacerile care îi susţin. Nu s-a întîmplat asta nici o fărîmă.
 • Vrem reglementare, dar nu vrem să regîndim cine taxează, cine plăteşte sistemul social în România.
 • revolta asta ne-a mai adus şi cele mai mercenare ONG-uri să “reprezinte strada”. Au venit cu aceleaşi baliverne care în principiu spun un lucru: noi sîntem oricum consumatori de bani publici cu fiecare guvern, ne înţelegem cu toată lumea, vor să taie?, le dăm să taie, vor şi mai prietenos mediul de afaceri unii sponsori?, ok facem un raport şi pentru ei
 • a fost şi rîndul unor ziarişti mainstream să propovăduiască şi mai mult un sistem flexibil şi pro-afaceri în numele anticorupţiei. Asta după ce un sistem legal ultraflexibil a încurajat businessul divertismentului în Bucureşti
 • a venit rîndul ziarismului quality să fie şi mai paranoic cu “ruşii intoxicatori”; a venit şi rîndul rentierilor dintr-un regim să-i vrea jos pe rentierii acestui regim
 • a venit şi rîndul conspiraţiei – ca formă de protest care nu are împotriva unui discurs hegemonic un alt discurs hegemonic-comercial al netului: conspiraţia click-urilor şi conspiraţia masonică merg bine împreună
 • s-a pornit războiul între partea privată şi oengistică salvatoare şi sistemul de sănătate corupt. De fapt o reeditare a taberelor pro şi contra Arafat, pro şi contra privatizare a (atenţie!). Nu s-a lămurit dacă o fi bine sau rău că zeci de răniţi de la Colectiv erau neasiguraţi: poate o fi de la un sistem prost conceput care se tot privatizează? Dar nu, nu ne punem astfel de întrebări. Cum de rămîn atîţia oameni în afara sistemului. Cum a fost posibil cazul Mariei Ion, tratat apoi cu cinism de autorităţi (a primit o casă care i se cuvenea postmortem…)
 • au dispărut complet preocupări pentru cîştigurile minimale ale păturii sărace: mărirea salariului minim, nişte măriri pentru bugetarii prost plătiţi. Au rămas măcar revendicări pentru sănătate şi educaţie. Au dispărut revendicări pentru sărăcimea din mediul privat.
 • pînă şi la muzică ni s-a orientat strada către muzică expirată şi “românii a talent” (vezi Chirilă)

Cu ce-am rămas după o revoltă spontană? Cu o reconfirmare a unor instituţii care ar fi trebuit chestionate nu întărite. Toată lumea cînd zice tehnocraţie alege un om de la BNR, una dintre cele mai ideologizate instituţii ale momentului. DNA e pe cai mari şi în continuare fără control democratic real – sînt anticorupţie, tocmai de aia nu accept interpretarea anticorupţiei ca o formă de “curăţat politic” sau de “îndeplinit obiective”. La pachet cu DNA merge şi SRI-ul, mult mai puţin luat la întrebări decît BOR. Dragnea se duce la negocieri cu Georgian Pop, ăla care n-a controlat SRI-ul ani de zile din comisia parlamentară. O fi “tehnocrat”.

Strada a măturat un premier ciuruit oricum, timp de un an, din toate părţile, de propriul partid, de DNA, de sine însuşi prin prostiile comise, de excrescenţe ale sistmeului precum Oprea et comp. Dar mai departe am rămas cu un discurs al puterii mai pur, mai frumos, cu o cale deschisă pentru abuzuri nedmeocratice şi mai mari. Mai periculos decît corupţia, e să creştem forţele instituţionale imposibil de controlat democratic în numele anticorupţiei.

Închei cu reveria unui comentator economic, ca să vedeţi că ne situăm totuşi într-o visare nedemocratică. Deci, cine lipsea din toată hora asta instituţional-corporate de lideri şi feţe de “olimpici” ingenuu-experţi-în-imitarea-puterii:

Dacă am aduna toate companiile din spate şi antreprenorii români care fac parte din aceste organizaţii, cifra de afaceri totală anuală de care sunt ei responsabili, ar fi mai mult de 150 mld. euro (peste 60% din cifra de afaceri totală a tuturor companiilor din România), cu un număr de peste un milion de angajaţi. În spate sunt companiile Petrom, Dacia, Orange, Vodafone, Telekom, Oracle, Glaxo, Pfizer, BCR, BRD, GDF, Enel etc.

Nu există o altă organizaţie din România care să aibă puterea acestei coaliţii şi a principalelor organizaţii care o compun.

Această coaliţie care s-a format în urmă cu un an şi jumătate poate să schimbe legi dacă interesele membrilor ei o cer (vezi amnistia fiscală din vară pentru programatori şi persoanele independente etc.), uşile le sunt deschise la primul-ministru şi la miniştri şi, mai mult decât atât, vocea membrilor este cea mai ascultată şi luată în seamă. (Cristian Hostiuc, ZF)

În rest, prin noi înşine cică: nu mai aruncăm hîrtii pe jos, facem juma de oră sport pe zi şi bem doi litri de apă. Şi gata.

P.S. Nişte minime rezultate pozitive au fost, să nu fim complet negativişti. UNPR ar putea fi ras, deşi văd că Oprea se zbate în continuare. Şi dacă votează cu preşedintele nu cred că mai scapă. Asta dacă nu se trezeşte Dragnea să-l sprijine iar.

Costi Rogozanu: Din nou cu poporul pe canapea

Dacă e posibil ca preşedintele să aibă întîlniri cu strada, ba la Cotroceni, ba la Piaţa Universităţii, de ce n-ar fi posibil ca un psiholog, Daniel David, să ia poporul tînăr şi frumos şi să-l trîntească pe canapea?

Ce observă psihologul e, culmea, şi programul politic al unei şcoli de la Cluj oarecum transpartinice, reprezentate de Vasile Dâncu. Trecere de la “colectivismul” cel rău la individualismul cel bun. De la centru, la descentralizare, de la păcatele autohtone, la modernizarea europeană. De la un naţionalism vechi la unul bun şi nou şi modernizator, şi oleacă european şi cu bănuţul mai gros în buzunare autohtnone etc.

Şi mai puţină corupţie, desigur. Păi să spui că nu mai vrei corupţie e ca şi cum ai vrea să spui că vrei să fii mai fericit. CUM ajungi acolo că de vrut fericire vrem cu toţii? Psihiatrul nostru nu ne spune cum, ne spune ce trebuie să simţim ca să fim bine. Să nu fim colectivişti şi să nu fim anarahişti. Pentru fericire există medicaţie:

In concluzie „autonomii” din strada trebuie sa fie atenti acum la doua lucruri majore: (1) sa nu fie recaptati in matricile colectiviste de putere prin structuri vechi imbracate in forme noi si (2) sa nu intareasca vidul anarhic, rezultat inerent din destructurarea unor retele/mentalitati colectiviste, ci sa se solidarizeze prin valori vestice in comunitati prin care sa participe democratic la modernizarea tarii.

Practic, implicit, fiecare participant la mitingurile din aceste zile simte ca este nevoie de o schimbare majora in tara. Explicit insa nu o formuleaza clar/nu o constientizeaza clar, deoarece, prin natura sa, profilul (matricea) psihocultural este adesea implicit/tacit. Eu risc si cred ca, formulata explicit, aceasta schimbare cautata ar insemna urmatorul lucru: modernizarea Romaniei prin sincronizarea acesteia cu tarile vestice, prin adaptarea profilului psihocultural al tarii (ex. de la profil colectivist la profil autonom; de la centralizarea puterii la descentralizarea/distribuirea puterii), pentru a putea asimila valori si institutii vestice: individual autonom care, prin incredere, evaluare rationala si cooperare, genereaza comunitati solidare si generoase, in care indivizii se bucura de o calitate crescuta a vietii.” (astea şi altelegăsiţi aici)

Avem aici un caz de ideologizare prin “psihologia naţiei”. Or fi tinerii “anti-colectivişti”, cum le zice David (merge asta cu “colectivismul” ca nuca în perete acum, mă rog).

Dar asta poate pentru că li s-a repetat din fragedă pruncie că sistemul de sănătate e ceva “necolectivist”. Ba e ceva foarte “colectivist” şi n-ar trebui să fie nici privatizat, nici “autonomizat” că dup-aia nu te mai bagă nimeni în seamă dacă n-ai bani destui, dacă nu eşti într-o zonă geografică inspirată etc.

Armonia politico-ştiinţifică e dubioasă din start. Psihologul nostru imaginează aici un “duşman”, nici măcar un dialog politic. Pluralismul vocilor nu e bun în capul omului, ştiu, dar e bun în democraţie. NU ştiam că psihologii sau psihiatrii lucrează cu exorcizări. De altfel, tot în numele exorcizărilor cu sutana europeană în cap s-au comis şi cele mai nocive şi cretine tăieri din austeritatea europeană în ultimul deceniu. Dar asta e prea complicat, se recomandă mastercard şi prozac.

Ştefan Guga a rezumat mult mai bine problemele cu acest tip de abordări de psihologie a poporului, reiau un mic fragment:

A doua problemă majoră cu concepția esențialistă a culturii în discursul științific este dată de potențialul de deturnare a acesteia în spațiul public și în câmpul politic, ceea ce se traduce automat în instrumentalizarea științelor sociale în scopuri străine de menirea declarată a acestor științe și, în majoritatea cazurilor, chiar de intențiile oamenilor de știință. Este cazul, pentru a lua un exemplu pe jumătate la întâmplare, instrumentalizării discursurilor științifice despre „națiune” în definirea unui discurs naționalist politic (de stat sau nu), sau în susținerea mobilizării populației pentru război. Ce au înțeles sociologii și antropologii din critica noțiunii esențialiste de cultură și din cercetările despre formarea istorică a grupurilor sociale, a fost că, la fel ca orice alt discurs public despre cultură, mai ales odată ce iese din spațiul restrâns al mediului academic, discursul științific despre cultură funcționează ca ideologie (în sensul tare al cuvântului), putând fi relativ ușor distorsionat și deturnat în diverse scopuri politice (în sensul ceva mai larg al cuvântului, deci nu neapărat ca politică de partid).

Simplificările lui Daniel David sînt periculoase nu doar ştiinţific, ci şi politic. După ce am văzut pozînd zilele astea “societate civilă” nesimţit de oportunistă care acum 4-5 ani cerea tăierea paturilor din spitale sau acceptarea pieţei libere europene de medici şi “creiere” în general, trebuia să vină şi alţi “tehnocraţi” care să ungă ideile hegemonice ale deceniului românesco-european cu ceva sclipici.

Pentru impactul politicilor europene coordonate, in domeniul agriculturii, de Dacian Ciolos, a se vedea si:

De asemenea:

Ilie Serbanescu despre comisarul european al coloniei Romania, ce(nu) a facut Dacian Ciolos, vanzarea pamanturilor


Ilie Serbanescu despre comisarul european al… de medialert

Categorii

Articolele saptamanii, Clubul Colectiv, ILIE SERBANESCU, Razboiul impotriva Romaniei, Tradatori si lichele

Etichete (taguri)

, , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

40 Commentarii la ““REVOLUTIA”… A INFRANT! Iohannis l-a desemnat prim-ministru pe fostul comisar european DACIAN JULIEN CIOLOŞ – fix numele primit “IN PLIC” de presedinte si DAT CA SIGUR CU MULT INAINTE DE ORICE “CONSULTARI” BUTAFORICE, ba chiar si inainte de masacrul de la Colectiv! “Marea schimbare acum este a corupților noștri cu corupții altora. Tot pe spatele poporului român…”

 1. Miroase a facatura. Miros de … ceapa Julien.

 2. Ce ironie, cand te gandesti ca au plecat de la ‘Nu suntem numere’ si au sfarsit intr-o statistica rece.

 3. Adolescentii invitati la emisiunea Sinteza vorbind despre numirea lui Ciolos si cerintele strazii, parca ii si vad, explicand tema scriind cu creta pe tabla in fata clasei si a profesorului, “daca integral de a patrat + b patrat este mai mare decat radical din c patrat”… Imi vine sa rad.
  :facepalm:

 4. Dupa mintea mea putina, din doua una: ori a fost un accident de pe urma caruia s-a profitat pe principiul “acum ori niciodata”, ori a fost o mina criminala, antrenata sa grabeasca evenimentele. Cert este ca duhul in care se petrec toate nu e bun, nici sufleteste (Biserica batuta in brese), nici trupeste (ne pasc vremuri si mai grele de restriste cind in sfirsit, mai respiram putin). Avutiile tarii, cite mai sint, si mai sint! se vor topi, sufletele se vor imputina si ele, inca din fragezimea anilor prunciei (cu educatia sexualizanta care se preconizeaza). Tinerii “frumosi, liberi si destepti” sint cei crescuti de parintii care aveau virsta lor in 89 si care au iesit in strada. N-au invatat nimic de la ei? Sau ei nu i-au invatat? Ce va fi cu copiii acestor “minunati” crescuti cu MTV/manele, tablete, feisbuc s.a.? Pamintul de sub talpile lor cu bogatii cu tot nu le va mai apartine, dar, la vreme de “nevoie” pentru sistem, cind altii ca cei din “colectiv” vor fi adusi jertfa (satanica sau mundana, tot un aghiuta e), vor zbiera in strada ca vor lanturi si mai grele, crezind ca striga dupa libertate.

 5. nimic nou sub soare au plecat,,ai nostrii”, au venit ,,ai nostri”, noi raminem tot ca prosti, totul este rotativ

 6. Şi… ce?
  Şi ce a reuşit strada? Ce a facut strada?
  Aaa. A gasit soluția.
  Ne mutam în stadă.
  (Pâna termină deratizarea DNA-ul)
  S-a vazut în stadă scris avertismentul: E DOAR ÎNCEPUTUL!
  Am vazut şi la voi pozați manifestanții cu ea, nu doar în stradă.

  “E doar începutul”, aşa scria pe pancardele tinerilor frumoşi şi liberi.
  Ce poate sa însemne asta?
  Şi cine o spune?
  Părea că manifestanții tineri frumoşi şi liberi spun asta. Acum pare altfel.
  E DOAR ÎNCEPUTUL!
  Ei probabil n-au citit-o. O purtau s-o citim noi.
  Ințelege-ți.
  Atunci când am vazut pancarda înțelegeam altceva.
  Acum… înțelegem cum trebuie.
  Au spus-o cei…lalți (de i-a trimis cu…)
  AVEM DEMOCRAȚIE. Asta o putem spune noi acum, după…
  Avem dreptul de a alege. De a alege ce?
  Pe purtatorii de pancarte sau…
  Îi alegem pe cei numiți de…?
  Alegem să inghițim ce ni se serveşte! Asta alegem. De 25 de ani.
  Vremea lui Caragea. Cum spunea nu de mult cineva pe aici.

 7. Cat de confuzi sunt tinerii astia… Divertis – pur si simplu.

 8. @Daciana,

  Tinerii “frumosi, liberi si destepti” sint cei crescuti de parintii care aveau virsta lor in 89 si care au iesit in strada. N-au invatat nimic de la ei? Sau ei nu i-au invatat? Ce va fi cu copiii acestor “minunati” crescuti cu MTV/manele, tablete, feisbuc s.a.?

  Tinerii “frumosi si liberi”, punct, nu mai mult. 🙂
  Eu cred ca o mare parte din crezul si manifestarile lor ateiste se datoreaza educatiei de parinti, parinti care au fost educati in materialismul dialectic in timpul regimului comunist, si care nu si-au educat odraslele in spiritul credintei in Dumnezeu, si nici nu i-au dus la biserica. Rezultatele se vad astazi – indrazneala acestor tineri de a huli fara jena Biserica si chiar si pe Dumnezeu (in mediul online si nu numai).

 9. “Ceea ce nu se spune despre Dacian Ciolos este faptul ca in urma cu cativa ani s-a casatorit cu fiica unui ofiter cu functie foarte mare in randul serviciilor secrete franceze (DST). Insa, omul care a pus umarul din greu la ascensiunea lui Ciolos este unchiul sau, care este nimeni altul decat controversatul chestor de politie Virgil Ardelean, cunoscut sub numele de Vulpea.”
  […]

  Sursa: http://gandeste.org/general/cv-ul-necosmetizat-al-lui-dacian-ciolos-2/60913

  “Virgil Ardelean a îndeplinit funcţiile de adjunct al şefului Poliţiei Municipiului Cluj şi apoi şef al Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti. În perioada cât a condus Poliţia municipiului Cluj, el a dispus în anul 1994 un control la birourile Caritas, care patronau un celebru joc piramidal desfăşurat în perioada 1991-1994 şi care a păgubit 250.000 de români. După cum îl acuză presa, în urma controlului, au dispărut dischetele “speciale” cu evidenţele plăţilor făcute oamenilor politici de atunci.”
  […]
  “La începutul anului 2009 acesta a fost numit din nou la şefia DGIPI (fostul “Doi şi un sfert”) …”
  […]

  Sursa: http://www.napocanews.ro/2009/11/vulpea-virgil-ardelean-se-pensioneaza-si-isi-face-serviciu-privat-de-informatii.html

 10. UPDATE VIDEO (in postare):

  Razvan Savaliuc despre noul guvern CIOLOŞ, regimul procurorilor si SFARSITUL PARTIDELOR:

  Radu Tudor despre desemnarea lui Cioloş premier: OPERATIUNEA STRADA S-A TERMINAT. Noua majoritate a SECURITATII nationale:

  Ilie Serbanescu despre Dacian Cioloş: URMARESTE INTERESELE EUROPENE MAI MULT DECAT INTERESELE ROMANESTI

 11. Pentru situatiile in care nici DNA, nici fiscul nu au motive sa intervina, a mai aparut o unealta utila in lupta impotriva capitalului romanesc: ISU; orice firma poate fi, de acum incolo, inchisa de ISU, pe motiv de „nerespectare a normelor de siguranta la incendii”: http://www.mediafax.ro/social/revolta-la-bazarul-suceava-peste-300-de-comercianti-au-protestat-dupa-ce-isu-a-inchis-spatiu-pentru-ca-nu-respecta-normele-de-siguranta-la-incendii-14880728

 12. @ czc:

  Da, dar asta pentru ca, in urma acestui incendiu, se pune presiune uriasa pe angajatii ISU, o data ce 2 angajati ai lor au fost arestati in cazul Colectiv. Deci tot DNA-ul e in spate, ei sunt doar la mijloc.

 13. Iata ce sper ca isi va aduce aminte viitorul prim ministru Dacian Ciolos, agronomul francofil sustinut politic de grupuri de interes internationale, printre care se afla si Monsanto.
  http://www.lemonde.fr/planete/article/2015/03/25/le-desherbant-roundup-classe-cancerogene_4600906_3244.html
  La sfarsitul lunii decembrie urmeaza sa expire acordul comercializarii in Europa a pesticidului cancerigen Roundup, fabricat de Monsanto.
  Daca viitorul ministru al agriculturii propus de Dacian Ciolos nu va sustine interzicerea utilizarii Roundup in Romania, atunci putem avea certitudinea ca presedintele Iohannis nu a fost inspirat de Duhul Sfant pentru numirea in postul de prim ministru al Romaniei.

  „Noi hranim lumea” este un film documentar pe care romanii ar trebui sa i-l dedice lui Dacian Ciolos.
  http://bindiribli.ro/2014/02/21/noi-hranim-lumea-we-feed-the-world-documentar-despre-controlul-abuziv-al-alimentelor-pe-planeta-si-in-romania/

  […]

 14. @ RomeoB:

  Iohannis inspirat de Duhul Sfant?!?! Oh, Doamne, dar cum ne-a apucat orbirea dilematica asa brusc? Si de ce ar trebui recomandat un text propagandistic de pe Rostonline?

 15. @admin2
  Nu e postarea mea, ci a lui Clement de pe Forumul Rost online. Eu am citat, cu linkul.
  Inspiratia de la “Duhul Sfant” e o ironie !

 16. Pingback: DAN PURIC la România TV despre #COLECTIV si INSTRUMENTALIZAREA TRAGEDIEI: “Intuiesc o MÂNĂ CRIMINALĂ în acest accident. Ţara trebuie DEVASTATĂ de PRĂDĂTORII din jurul nostru. România va rămâne la mâna OCULTEI internaţionale și a derbe
 17. @ Romeob:

  Asa se explica 🙂

 18. Unii frati de la Rost, abordand pur politic realitatile vremii dupa principiul dreapta-bun, stanga-rau, si crezand ca de exemplu Basescu e “de dreapta” iar Ponta comunist, sustin nenuant tot ce e “anticomunist” inclusiv Iohanis.
  Vedeti ca l-au pacalit si pe Marian munteanu, care a aparut pe Realitatea TV la Rares Bogdan, sustinand rascoala contra lui Ponta…

  Poate mai intervin si alti forumisi si incearca incet-incet sa-si vina in fire.

  Prea multa lume de calitate scrie la Rost online.

 19. @ RomeoB:

  In unele cazuri, infantilismul si orbirea ideologica nu prea mai au scuze. Mai ales daca ai trait in ultimii 10 ani in Romania si nu cu capul in nisip.

 20. @Mirela
  >Cat de confuzi sunt tinerii astia…

  Azi noapte tarziu pe Antena 3, Gadea a intrebat-o pe o revolutionara din piata, adusa in studio pe cine a votat la uninominale, si de ce.
  Fatuca n-a stiut sa dea detalii privitoare la persoana care a votat si nici consideretele pt care a facut optiunea.

 21. @RomeoB,

  Da, mult intuneric in mintea acestor tineri. Aceeasi fata intrebata cum e cu votul si democratia, a declarat ca si punerea in aplicare a cerintelor strazii este democratica [desi doar VOTUL oamenilor este singurul care are legatura cu adevarata democratie]. Intrebata fiind, in acest caz, ce se intampla daca va iesi in strada un grup de tineri mai extremisti, sa zicem cei de la Noua Dreapta pt a-si impune cerintele, raspunsul ei a fost ca in acest caz pentru a se alege o solutie democratica, conteaza argumentele celor iesiti in strada (!) [deci daca sunt bune sau nu – cine hotareste asta?!]. Asadar, in opinia ei, democratia ar tine de argumente nu de reprezentativitate (adica de numarul cat mai mare al cetatenilor care hotaresc o schimbare – ceea ce se intampla doar la o iesire la vot).

  Tinerii astia vor ceva, vor o schimbare dar nu stiu nici ei ce vor mai exact, sunt intr-o mare ceata, nu au nici macar minime informatii despre ce anume inseamna o democratie. Sunt si naivi, nu isi dau seama ca sunt manipulati, accepta orice informatie din presa fara sa faca o minima verificare. Studiile superioare pe care le au multi dintre ei, si care au aparut si in sondajul facut la fata locului, sunt in mare parte facute nu la stat, ci la facultati particulare, adica nu atat pe merit cat pe bani (sunt si unii care invata la particular, dar nu sunt multi acestia). Asadar studiile lor, prin care au trecut mai degraba ca gasca prin apa, nu i-au ajutat sa-si dezvolte o gandire critica, analitica, logica. Si mai este si lipsa de discernamant duhovnicesc, caci nu prea au treaba cu credinta (ori este o credinta eterodoxa, pe stil nou, amestecata), altfel nu ar fi acceptat sa participe la un meeting unde s-a cerut impozitarea Bisericii sau alte bazaconii.

 22. Pingback: TORPILAREA COMPLETA A ROMÂNIEI – Cum se distruge “stiintific” o tara, care sunt MIZELE RESETARII si cum se ajunge ca principalii conducatori sa fie etnici franco-germani? GUVERNUL “TEHNOCRAT” IOHANNIS-CIOLOŞ si TRIUMFUL LUI
 23. Pingback: “A trebuit să moară oameni pentru…” a avea un premier numit de UE?/ VREMEA “OAMENILOR GRI”. Ion Cristoiu despre SUSPICIUNILE DE MUSAMALIZARE SECURISTICA A ANCHETEI IN CAZUL “COLECTIV” si despre GUVERNUL “B
 24. Pingback: MAREA CACEALMA NEOLIBERALA. GUVERNUL TEHNOCR(E)AT CIOLOS – ca o shaorma stricata cu de toate. “ONG”-drona la Justitie, CORPORATIILE la ECONOMIE, FMI & Comisia Europeana la FINANTE si ceva realmente socant si rizibil: METROSEXUALUL de
 25. Pingback: MAREA CACEALMA NEOLIBERALA. GUVERNUL TEHNOCR(E)AT CIOLOS – ca o shaorma stricata cu de toate. “ONG”-drona la Justitie, CORPORATIILE la ECONOMIE, FMI & Comisia Europeana la FINANTE si ceva realmente socant si rizibil: propunerea retra
 26. Pingback: MAREA CACEALMA NEOLIBERALA. GUVERNUL TEHNOCR(E)AT CIOLOS – ca o shaorma cu de toate. La JUSTITIE – o ONG-ista sorosist-macovist-basista fara studii juridice, CORPORATIILE la ECONOMIE, FMI & Comisia Europeana la FINANTE, sociologul SRI din
 27. Pingback: GUVERNUL DACIAN… SOROS? Senatorul Daniel Savu, fost ofiter de contraspionaj, despre legaturile premierului CIOLOŞ cu secta yoghina MISA a odiosului GREGORIAN BIVOLARU si despre RETEAUA DE INFLUENTA A FORTELOR EXTERNE. Cine este in spatele Cristinei
 28. Pingback: GUVERNUL DACIAN… SOROS? Senator fost ofiter de contraspionaj despre legaturile premierului CIOLOŞ cu secta yoghina MISA a odiosului GREGORIAN BIVOLARU si despre RETEAUA DE INFLUENTA A FORTELOR EXTERNE. Cine este in spatele Cristinei GUSETH, oengist
 29. Pingback: Premierul DACIAN CIOLOŞ declară: “EU SUNT CREŞTIN ORTODOX. Bunica m-a învăţat să mă rog şi rugăciunile astea m-au ajutat foarte mult în decursul vieţii, dar sunt lucruri de care nu vreau să fac tapaj” | Cuvântul Ortodox
 30. Pingback: GUVERNUL “TEHNOCRAT” sau TIRANIA cocotata prin manipulare pe umerii democratiei/ DE CE A UITAT PRIMUL MINISTRU CIOLOŞ SA-SI TREACA IN CV APARTENENTA LA UN “THINK TANK” FINANTAT DE SOROS si condus de fostul sef Bilderberg?/ INCA O
 31. Pingback: SCRISOAREA – AVERTISMENT A PARINTILOR ATHONITI AI SCHITULUI PRODROMU catre poporul român dreptcredincios “INTR-UN MOMENT DE RASCRUCE, poate cu mult mai grav decat la anul 1990″. PERICOLUL este cel al “instituirii unei NOI ORDINI A
 32. Pingback: FLORIN ZAMFIRESCU, interviu la “Dincolo de stiri” (VIDEO): “DOMNULE CIOLOŞ, FACETI PARTE DIN CEI VANDUTI! Ne credeti tampiti pe toti!” “SUNTEM IN PRAGUL UNUI RAZBOI MONDIAL, s-ar putea sa ajungem la suferinte care ne vor fac
 33. Pingback: “Acolo s-a dat foc. Se stia, ma! Păi dacă i-a făcut ca la rotisor…” Ipoteza PROVOCARII INTENTIONATE A INCENDIULUI DE LA COLECTIV “da foc” spatiului public dupa scurgerea suspecta a unor INTERCEPTARI. “Schimbarea de parad
 34. Pingback: Avocatul Piperea si fostul sef al Fiscului sunt convinsi ca STATUL “PREGĂTEȘTE” PREMEDITAT UN IMPRUMUT LA FMI, CU MASURI DE AUSTERITATE SIMILARE CU CELE DIN 2010. “Guvernul ZERO” – tehnocratii nu fac incasari la Buget, nu i
 35. Pingback: SOROSLEAKS. Hackerii au spart siteurile FUNDATIEI PENTRU O SOCIETATE DESCHISA a influentului GEORGE SOROS. Influentarea dezbaterilor electorale, manipularea temelor migrantilor si a crizei financiare din Europa, “consilierea” mai marilor lumii
 36. Pingback: OAMENII LUI SOROS STRANG RANDURILE: Nicusor Dan (USR) vrea sa defileze mai departe cu CIOLOS, GHINEA si toti tehnocratii “in civil”/ SORIN DUMITRESCU: “Grupările Soros AU IMPLEMENTAT VALORI STRAINE, AU DISTRUS ROMÂNIA şi au acaparat i
 37. Pingback: EXPERIMENTUL ANTIPOLITIC CIOLOȘ CONTINUA, RESAPAT PENTRU ALEGERI. ”Tehnocratul” manevrat de aceleasi SERVICII SECRETE si penibila sa ”PLATFORMA” pentru România | Cuvântul Ortodox
 38. Pingback: “Cioloșenia pământului” sau cum se fabrica in laboratoarele anti-românesti CIOLOȘOLATRIA – cel mai recent si mai strident EXPERIMENT (ANTI)POLITIC de “zeificare” a ZERO-ului absolut si de PROSTIRE IN FATA A ROMÂNILOR.
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare