STALINISMUL STRUCTURAL al americanofililor români si cum este negata o valoare fundamentala occidentala. Revolutia neoliberala a ajuns la FAZA “LIBERTATE DE EXPRIMARE DOAR PENTRU NOI”. LISTE NEGRE CU SITEURI “DE EVITAT”. Printre ele: doxologia.ro, activenews.ro, dar si criticatac.ro sau dcnews.ro

10-11-2015 4 minute Sublinieri
liste-negre

Captura facebook Lucian Mandruta

Valul de dezinformari, minciuni si interpretari in cheie mistica si alte aberatii ce s-au raspandit in retelele sociale dupa dezastrul de la Colectiv i-a determinat in ultimele zile pe multi oameni sa faca liste cu site-uri “de stiri” pe care le considera dubioase. Ei ii indeamna pe prietenii lor sa nu mai distribuie materiale de pe asemenea site-uri, unele pline de continut “de pe alta lume”, altele – unde texte copiate pur si simplu de pe principalele site-uri de stiri, pentru a da impresia de seriozitate, sunt publicate alaturi de mesaje antiamericane si opinii in care se regasesc marile teme ale propagandei ruse.

Clubul Colectiv prezentat drept “locas al satanismului”. Rockul ca amenintare nu doar la adresa BOR, ci a intregii spiritualitati ortodoxe. Conspiratii in care americanii ar fi de vina pentru tot ce s-a intamplat in ultimele zile. Acuzatii ca Soros si-ar fi trimis oamenii la consultarile de la Cotroceni. Teoriile antiamericane exprimate de Traian Basescu la B1 TV. Toate au circulat masiv, in ultima saptamana, pe Facebook, distribuite de oameni printre picaturile de informatii despre ce se intampla in spitale si in Piata Universitatii, printre apelurile la ajutor si printre share-urile cu senzationalul tabloid al emisiunilor de tip WOWbiz.

Multi utilizatori de Facebook – unii dintre ei jurnalisti, altii oameni de comunicare – au inceput sa isi avertizeze prietenii sa verifice sursa informatiilor pe care le distribuie si sa ii indemne sa ocoleasca site-uri neasumate, site-uri extremiste, de propaganda sau care prezinta conspiratii universale. Totul, intr-un moment cand pentru presa este si asa extrem de dificil sa trieze si sa verifice informatia relevanta, iar unele siteuri de stiri, interesate de audienta, publica la randul lor comentariile si dezinformarile de pe site-uri obscure.

Alte liste:

Avand in vedere ca graul si neghina informationale s-au amestecat intr-o naclaiala scarboasa, am strans mai jos o lista de site-uri care se ocupa, foarte activ, cu dezinformarea si manipularea. Unele sunt pur si simplu stupide, chiar si cunoscute, altele au prins glas si share de curand.
Lista nu e nicidecum completa, dar, de la teorii preluate din facebook despre tragedia recenta si pana la descoperiri niciodata publicate despre civilizatii stravechi, e totul acolo.
Cumulate, like-urile paginilor de facebook ce corespund site-urilor depasesc surprinzatorul numar 200.000.
1. cocoon.ro – cu motto-ul superb “Conspiratii indeplinite”
2. fluierul.ro – un nume de traditie, mai ales in biserica
3. nedreptate.net – cu si despre dezvaluiri
4. expunere.com – cu expuneri, fireste
5. descrieri.ro – cu drame
6. cunoastelumea.ro – cu prostii, era clar din nume
7. activenews.ro – cu multă compasiune de la Răsărit
8. cyd.ro – cu mult Arsenie Boca
9. aflasitu . ro – intr-un cuvant, ȘOCANT
10. infoalert.ro – zodii, dragoste si rusi, cu DOVEZI
11. social-media-romania.eu – “Sangele Dacilor Striga prin Noi”
One more thing:
Never trust a person who gets their news from their newsfeed.
‪#‎dixit‬

P.S. despre aflasitu pana si facebook spune ca e unsafe, de-aici si space-urile grin emoticon

Actualizare si acutizare a listei dezinformatorilor de opinie. Pe langa misticism si desele exaltari, un sentiment strabate fiecare mesaj: sa va fie frica.
12. efemeride.ro – un titlu spune ca “Au fost descoperite lucruri misterioase care adancesc misterul piramidelor din Egipt”
13. nationalisti.ro – au acelasi motto ca SRI, Patria a priori
14. nasul.tv – o fi televiziunea libera, dar site-ul e de trepanati
15. searchnewsglobal.wordpress.com – e practic un blog, dar nu pot ignora titluri ca RAZBOIUL CU BISERICA AL SCLAVILOR FERICITI. Tinerii revolutionari cu voie de la “sistem”
16. nuv.ro – care titreaza INCIDENTE la protestele de ieri, cu o poza din 2012
17. lovendal.ro – “Cel mai bun site de secrete din Romania”
18. ziaristionline.ro – care intr-un articol conspirativ despre Colectiv citeaza “un observator atent”, numit Info Pescuit, care comentase pe Youtube
19. yno.ro – mizerii de tipul “Prietenii patronilor din Colectiv au fost avertizati sa plece cu 10 minute inainte de tragedie”
20. caplimpede.ro – au mixuri new age de cea mai buna calitate, cum ar fi “Care erau zodiile apostolilor lui Iisus!? legatura gasita de astrologi despre personalitatea fiecaruia!”
‪#‎sănefiedebine‬

(via Iuliana + update-uri, multumim tuturor) SITEURI DE EVITAT cand vrei sa te informezi zilele astea
cocoonro, expunerecom, stiripesursero, criticatacro, nationalistiro, efemeridero, infoalertro, comisaruro, onlinereportro, reportervirtualro, dcnewsro, cydro, activenewsro, nuvro, stirinefiltratero, fluierulro, stiri-extremero, exclusiv24net, roblastingnewscom, inliniedreaptanet, napocanewsro, ortodoxmd, doxologiaro, bn24ro, stirilerotvro, lovendalro, gandesteorg thks, Doru pt efort!

Unele dintre aceste liste se schimba de la un moment la altul si de la un om la altul, avand in vedere ca ele includ si site-uri care ii deranjeaza pe cei care intocmesc astfel de avertismente, dar nu si pe altii, dintre cei care le distribuie. Ultima lista, de exemplu, include intre altele:

 • site-uri de stiri facute de jurnalisti cunoscuti, citate inclusiv de HotNews.ro in multe cazuri, precum bn24.ro, reportervirtual.ro sau stiripesurse.ro.
 • site-uri ale unor institutii religioase (doxologia.ro, ce apartine Mitropoliei Moldovei si Bucovinei)
 • site-uri asumate de jurnalisti si comentatori, care reprezinta pozitii conservatoare care ii deranjeaza pe multi dintre protestatarii acestor zile (vezi cazul Inliniedreapta.net, care a luat apararea BOR in discutiile din ultima saptamana).

Pe de alta parte, cele mai cunoscute site-uri ce promoveaza propaganda rusa sau diverse conspiratii se regasesc pe aceste liste. Vezi cazul gandeste.org, expunere.com sau activenews.ro, care, intre altele, au iesit luna trecuta in evidenta prin promovarea intensa a vestitului clip in care un grup de “tineri revoltati” se dezlantuiau impotriva liderilor politici si oranduirii si exprimau mesaje anti-UE si antiamericane. Despre acest clip, Pressone.ro a publicat, saptamana trecuta, o ancheta din care reiese ca tinerii fusesera efectiv folositi, pentru acest mesaj, de persoane cu interese obscure, care refuza sa dea informatii despre materialul video deoarece finantarea Pressone.ro “vine din America”.

Printre site-urile care se regasesc pe mai toate aceste liste se mai numara: cocoon.ro, fluierul.ro, efemeride.ro, nationalisti.ro, lovendal.ro, napocanews.ro.

Nota noastra

A face liste cu siteuri “de evitat” nu este ceva rau in sine. Pus in context, demersul incurajeaza, insa, practic, un nou tip de cenzura, “populara”, de Facebook, stagiu pregatitor inclusiv pentru etapa coercitiva cand, in uralele tinerilor frumosi si liberi, se vor inchide cu forta siteurile care trebuie “evitate”.

In listele de mai sus sunt multe siteuri pe care si noi le evitam. Siteuri de tip hoax, junk, primitiv-“conspirationiste”, care se ocupa cu ocultisme, extremisme etc. Le evitam insa normal, nepopularizandu-le, atragand atentia cand e cazul, fara sa ne fi trecut prin minte ca trebuie declansate campanii impotriva lor. Si nu ne-a trecut prin minte dintr-un motiv simplu: regula spatiului online este de libertate de exprimare.

Campaniile de tip Hotnews, cu listele negre ale siteurilor, nu sunt doar simple avertismente. In spatele lor sta intentia de a schimba regulile exprimarii publice pe internet si retele sociale. Adica intentia de a introduce cenzura sistematica. Dar nu asa, oricum, ca o initiativa venita din partea institutiilor, ci ca ceva care vine “de jos“, din partea “sistemului imunitar”, a tinerilor frumosi si liberi, reprezentati, aici, sub forma gardienilor sanatatii gandirii publice. 

Printre ei sunt celebritati cu vadite conceptii rasist-sociale, ca Lucian Mandruta, sau altii care se preteaza la diversiuni si manipulari grosolane. Dar, nu-i asa, strategia hotii striga hotii e veche si la fel de eficienta.

In listele de mai sus sunt amestecate, deliberat, siteuri intr-adevar dubioase cu siteuri care pur si simplu nu convin pentru orientarea lor, lucru care atenteaza si mai grav la libertatea de exprimare. Criteriul de a fi pe lista neagra, asadar, tine, in ultima instanta, de a fi pe linia corecta sau nu, a fi “deviationist” sau nu de la dictatul revolutiei neoliberale. Ai alta viziune despre lume, despre viata, despre evenimentele actualitatii? Mars pe lista neagra! 

Asa au ajuns siteuri ca doxologia.ro sau activenews.ro, chiar si dcnews.ro pe lista alaturi de efemeride si alte bazaconii. Pana la urma, ajungi sa te si miri: de unde atata incrancenare impotriva doxologia, portalul Mitropoliei de la Iasi? Pasamite, Biserica realmente nu are voie sa aiba un portal mai de Doamne-ajuta, cu potential de public semnificativ pe online si Facebook…

De asemenea, a se observa cum fostele slugi ale lui Traian Basescu au tratat declaratiile sale brutal antiamericane. La prima ocazie, le-au amestecat cu teoriile de pe Wowbiz ca sa le compromita si marginalizeze.

Si inca ceva: acesti propagandisti cu vana stalinista fac caz de americanismul lor. Iata o valoare americana pe care, insa, nu au interiorizat-o, din cauza bolsevismului lor structural: “I disapprove of what you say, but I will defend to the death your right to say it”. 

PS: Oricat incearca unii de pe criticatac.ro sa se dea pe linia neoliberala, iata ca ocupa un loc de cinste alaturi de siteurile pe care, la randul lor (a unor autori publicati acolo), au inceput sa le indexeze si sa le amestece, rauvoitor, cu tot felul de aberatii din marea gradina a internetului. 


Categorii

1. DIVERSE, Facebook, Inscenari, facaturi, Internet, New Media, Noile Tehnologii, Opinii, analize, Razboiul impotriva Bisericii/ crestinismului, Razboiul impotriva Romaniei, Tradarea intelectualilor, Tradatori si lichele

Etichete (taguri)

, ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

12 Commentarii la “STALINISMUL STRUCTURAL al americanofililor români si cum este negata o valoare fundamentala occidentala. Revolutia neoliberala a ajuns la FAZA “LIBERTATE DE EXPRIMARE DOAR PENTRU NOI”. LISTE NEGRE CU SITEURI “DE EVITAT”. Printre ele: doxologia.ro, activenews.ro, dar si criticatac.ro sau dcnews.ro

 1. Așadar cine nu este cu noi, porta-vocea Departamentului de Stat al SUA în duet cu Soros, acela este limpede împotriva noastră și ciocu-mic și marș în pas de defilare, că altminteri ……
  Întrebarea mea este: cum ar putea cei vizați de hotnews and Co (Gândul, Adevărul, ProTV, Realitatea TV, etc.) să ceară cenzurarea intoleranților acestora? Cea mai bună apărare este atacul!!!

 2. S-o luam logic. Cine are timp ca sa clasifice atit de multe site -uri pe lista neagra? Adica cine ar petrece in fata calculatorului ore si zile ca sa faca o lista de tipuri de site-uri si inca atit de multe, FARA SA FIE PLATIT?

  Asa ca daca- i cautam la origini p-astia care fac liste negre, ei nu sint altceva decit securisti sub acoperire platiti de securitate care nu mai este demult romaneasca sau “a noastra” cu toate ca este platita din banii celor care inca mai muncesc in tara.

  Am spus-o mai demult: numarul celor care lucreaza pentru asa -zisa securitate pe post de: filatori, turnatori, provocatori sau agitatori, oameni pentru treburi murdare (de la batausi si hoti pina la …..) este incredibil de mare la noi in tara. Mai ales cei care intra in primele 3 categorii (turnatori, filatori si provocatori). Este enorm!!! Este cu mult mai mare decit isi poate inchipui un om obisnuit care nu s-a confruntat cu sistemul asta direct, pe pielea lui. Cred ca numai cei din interior la nivel inalt cunosc exact suma, iar cei care au suferit pe pielea lor si-au format o idee destul de corecta…dar cam atit,. Si, ma mai spus-o ea nu este de ieri de azi, nici de pe timpul lui Basescu, nici de pe timpu lui Ponta, ea a inceput sa se manifeste asa cum o stim inca de la inceputul anilor 90.

  Stiu ca ma repet dar ar trebui sa ne fie clar: oricit de multi spalati pe creier ar fi ei nu ar putea fi pusi in miscare fara un aparat de propaganda, de turnatori, de provocatori si de filatori enorm, urias. Este urias pentru ca numai in Romania se intimpla ceea ce se intimpla apropo de acuzatii aberante si atitudini aberante de linsaj public. Nici macar bulgarii nu-si trag covorul de sub picior asa cum o facem noi, ca sa nu mai vorbim de restul Est europenilor.

  Am mai observat ca nu e nevoie sa fii cine stie ce antrenat ca sa te bage in sistemul asta. Romanii, multi foarte multi, ca urmare a unor presiuni minore sau mai rau, ca rezultat al unor promisiuni de “mai bine” intra fara probleme in sistemul securist de acest gen. In fond este mult mai usor sa provoci, sa torni, sa filezi decit sa muncesti. Mai ales in conditiile pietei de munca aproape inexistente. Incep sa cred ca alde astia sint asa de multi incit practic o minoritate de oameni munceste ca sa tina in carca o armata de trantori securisti care fac ceea ce stim cu totii ca fac. Ori numarul astora urias mi se pare mie ca este marea problema. Daca, noi ca popor, sintem capabilil sa dam atit de multi tradatori ….nu la nivel inalt ci la nivel de strada….oare ce speranta de viitor sa mai existe pentru noi….ca popor? Ma mir ca mai fiintam.

 3. Cam asa decurg lucrurile cu presa. De cand nu mai e Basescu la putere au ramas cam in deriva cei de la EVZ.

  http://adevarul.ro/news/eveniment/cum-hotara-elena-udrea-publice-ziarele-televiziunile-scumpete-tinem-foarte-apara-stirea-dinatasament-era-presa-prietena-1_5641e8d2f5eaafab2c77d86d/index.html

  Plesu vrea si el sa se suie iar pe val, dar incurajeaza tocmai actiunile impotriva Bisericii. Eu nu ii inteleg pe astia care sunt ortodocsi, dar sunt indragostiti iremediabil de dogma catolica.

  http://adevarul.ro/cultura/spiritualitate/despre-smerenie-suris-1_564059ecf5eaafab2c6e7f51/index.html

  Tinerii au fost gazati cu Zyklon B (acid cianhidric) in urma arderii buretilor si a altor lucruri inflamabile.

  http://adevarul.ro/locale/vaslui/cat-grava-fost-intoxicatia-suferita-tinerii-colectiv-otrava-inhalata-fost-folosita-nazisti-crime-masa-1_5641d120f5eaafab2c773e24/index.html

  Urmatorul pas in presa, o sa fim calificati toti ortodocsii practicanti drept antisemiti, dupa cum incepe deja tratarea subiectului in presa. Ar vrea unii sa se uite in ce conditii au murit bietii oameni (club, distractie, nu mai insist) si sa le puna moartea in spatele Bisericii. Ortodocsii sun tapii ispasitori din toata afacerea asta murdara cu bureti. Nu Biserica i-a trimis la club sa-si riste fara voie viata. Si nu Biserica i-a gazat cu Zyklon B. Insa tot atacul asupra Bisericii, mai precis asupra pastorilor ei, este o perdea de fum in spatele careia se fac manevre politice aproape ilegale. Se evoca tot mai des antisemitismul in trecut si povestile cu legionarii si mai ales faptul ca preotii ar fi instigat in mod obisnuit la ura impotriva evreilor. De aici pana la ura impotriva ortodocsilor ma e doar un pas. Si totusi “uraciosii” astia ar fi o minoriatate, dar cu minoritatile se lucreaza cel mai bine.

  http://adevarul.ro/locale/botosani/de-i-au-urat-romanii-evrei-istoria-nespusa-antisemitismului-autohton-pornita-credinta-evreii-ucisi-timp-timp-pacatele-lor-1_56409e51f5eaafab2c701f35/index.html

 4. EXCELENT ARTICOLUL! Asa mai aflu si eu despre alte site-uri ce vor fi in curand interzise. Mai putem citi si noi ceva care nu vine de la SISTEM. Cat mai este posibil si legal! Cine nu doreste sa le citeasaca se poate indobitoci in continuare cu stiri de la hot- news. Insa acestora le transmitem dictonul latin: “Audiatur et altera pars”.
  O zi buna si informata!

 5. si CO? Nicaieri? Chiar ma simt ofensata! 🙂

 6. @puiulescu:

  Multe din siteurile alea chiar sunt, sa stii, de tip hoax, adica par a fi mai degraba masini de produs informatie ”antisistem” pe baza de algoritm decat initiative ale unor oarecare ce vor sa priveasca altfel lumea… Sigur, la categoria asta nu intra siteurile dcnews, criticatac si cu atat mai putin doxologia. Faptul ca noi nu recomandam si privim cu mare neincredere siteuri ca efemeride, expunere, vremuritulburi etc., nu inseamna, insa, ca nu privim ca stalinista dorinta irepresibila a unora de a le inchide. Oricum, banuiala noastra este ca unele din ele sunt create special pentru a putea, ulterior, prin extrapolare, culpabiliza tot ce inseamna sursa online alternativa fata de propaganda oficiala.

  @Doroteea:

  Noi, nu.

 7. Pingback: FURIA LISTELOR NEGRE cu siteuri “suspecte” frizeaza LINSAJUL si se apropie de caz penal. DATELE PERSONALE ale proprietarilor siteului, inclusiv adrese de domiciliu – EXPUSE PUBLIC in CONTEXT DE INCITARE LA URA | Cuvântul Ortodox
 8. Pingback: FURIA LISTELOR NEGRE cu siteuri “suspecte” frizeaza LINSAJUL si se apropie de caz penal. DATELE PERSONALE ale proprietarilor siteului, inclusiv adrese de domiciliu – EXPUSE PUBLIC in CONTEXT DE INSTIGARE LA URA | Cuvântul Ortodox
 9. Pingback: MARIAN MUNTEANU – NOMINALIZAREA PNL LA PRIMARIA CAPITALEI. De la “agentul schimbarii sociale” al NATIONAL ENDOWMENT FOR DEMOCRACY la reprezentantul hulit al “NATIONALISMULUI DE GROTA”. Care poate fi sensul acestui joc politic
 10. Pingback: MINERIADA MORALISTILOR CARE NE ARATA “DIRECTIA”. Va experimenta Romania un amestec de ultra-liberalism economic si tiranie biopolitica? | Cuvântul Ortodox
 11. Pingback: FILTRELE CENZURII. LISTELE NEGRE revin in actualitate. Zeci de siteuri de stiri, printre care si ActiveNews.ro sau Luju.ro, STIGMATIZATE pe criterii obscure/ BOICOTUL PUBLICITARILOR IMPOTRIVA TELEVIZIUNILOR. Initiatoarea campaniei impotriva Antenei 3 si R
 12. Pingback: ”EPIDEMIE” DE CONTURI BLOCATE PE FACEBOOK-ul ROMÂNESC. Control social prin cenzura privatizata si raportare selectiva. Utilizatorii suspendati sunt cunoscuti pentru opiniile incorecte politic sau contrare propagandei ”tefeliste”
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare