DALAI LAMA sustine CASATORIILE HOMOSEXUALE

7-03-2014 42 secunde Sublinieri

DalaiLama3

Dalai Lama a susţinut joi că nu vede nicio problemă în căsătoria între persoane de acelaşi sex şi a condamnat homofobia.

“Dacă două persoane aflate într-un cuplu consideră că le ajută mai mult, că le mulţumeşte mai mult şi sunt de acord, atunci nu am nimic împotrivă”, a spus liderul spiritual într-un interviu acordat celebrului jurnalist Larry King.

“Persecutările şi violenţele nu sunt bune. Sunt încălcări ale drepturilor omului”, a adăugat liderul tibetan în exil, aflat în prezent într-o vizită în Statele Unite.

Căsătoria între persoane de acelaşi sex este din ce în ce mai mult acceptată în lumea occidentală şi în America Latină. Cu toate acestea, nicio ţară cu majoritate budistă nu o acceptă şi este o temă dezbătută în mai multe ţări asiatice, între care Nepal, Taiwan sau Vietnam.

Dalai Lama s-a întâlnit joi, la Washington, cu aleşi din Congres, după ce, pe 21 februarie, a fost primit de preşedintele american, Barack Obama, la Casa Albă. Întâlnirea dintre Dalai Lama şi Barack Obama a fost denunţată de China, care l-a convocat ulterior pe însărcinatul american cu Afaceri în semn de protest.


Categorii

1. DIVERSE, Homosexualitate

Etichete (taguri)

, , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

8 Commentarii la “DALAI LAMA sustine CASATORIILE HOMOSEXUALE

 1. Vedeti, domnilor, ce OPEN MINDED e maestrul Dalai? Ce-i tot dati cu Ortodoxia voastra, inapoiatilor, homofobilor, ciudatilor, incuiatilor, extremistilor, ipocritilor, fanaticilor etc. In lumea asta in criza, in loc sa munciti sa va faceti un rost si sa contribuiti la dezvoltarea tarii, a lumii, voi va permiteti sa visati ingerasi si dracusori, sa pierdeti timpul la coada la moaste si asteptati minuni de la ele sau de la niste tablouri sau poze, pe care le pupati si le numiti icoane, crezand intr-un Dumnezeu care va lasa in halul asta si care ingaduie tot raul asta din lume? Unde e Dumnezeul vostru cand vedem atatea dezastre, razboaie, nedreptate si de ce preotii vostri se dau cu mertzanele, in timp ce atatia saraci mor de foame si scolile si spitalele sunt in paragina? Nu vedeti ca sunteti complet depasiti de vremurile astea, ca v-a luat-o istoria inainte? Nu mai bine, ati mai lasa prostiile astea de-o parte si, revenindu-va, ati fi un pic mai toleranti cu cei din jurul vostru, care au si alte pareri? Cu ce esti tu mai bun, ca ortodox, decat altul? Nu munceste si acela la fel ca tine? Nu iubeste si acela, nu are copii, nu sufera la fel? Si cu ce esti tu mai bun decat un homosexual – ce, doar tu ai dreptul la iubire, la acceptare din partea Bisericii sau a lui Dumnezeu?

  (evident, textul de mai sus trebuie citit ca un pamflet, amar)

 2. Dumnezeu să-l ierte, că suntem în Postul Paştelui.

 3. In martie 2011, tipul si-a dat demisia din politica.
  Faptul ca isi da cu parerea in Senatul sua este in totala contradictie cu calitatea sa de “simplu calugar”, dupa cum s-a auto-definit.
  Rugacinea pe care a rostit-o public este cat se poate de lamuritoare asupra carcterului sau si a naturii convingerilor dumisale, religioase.
  http://videos.tf1.fr/infos/2014/le-dalai-lama-recite-sa-priere-preferee-devant-le-senat-americain-8378124.html

 4. Cred ca papa s-a simtit putin frustrat ca i-a luat-o inainte chinezu’ itinerant: http://news.yahoo.com/pope-francis-dolan-gay-marriage-150312090.html

 5. Nu ma mira atitudinea lui.

 6. Care va sa zica Dalailama nu vede nici o problema intre casatoriile de acelsi sex.
  Poate ar trebui sa si schimbe ochelari,…ca nu mai vede bine…

Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare