ATAC LA MUNTELE ATHOS: Cum barfeste un ignar SCHITUL PRODROMU acuzand “PROTOCRONISMUL CLINIC”

22-01-2013 2 minute Sublinieri

 Când ai identitatea şubredă eşti gata sa crezi ca românii sînt o rasă unică şi că dacii zburau cu nave spațiale. De câte ori merg la muntele Athos, descopăr că ideologia naționalistă a calugărilor români de acolo depăşeşte in aberație protocronismul din vremea lui Ceauşescu. La principalul schit românesc, Prodromou, monahii mai luminati le explica pelerinilor ca –pe langa faptul ca franc-masonii si evreii controleaza nu doar planeta in general, ci pana si Sfântul Munte, ceea ce ar explica situatia inferioara a schimnicilor români de acolo– românii sint o rasa unica pe care doar pizma celorlalti a tinut-o pina acum intr-o mediocritate fortata. Pe scurt, calugarii români de la muntele Athos se închină protocronic.

În perioada de glorie a comunismului naționalist din România, protocronismul, acel curent pseudo-academic încurajat odinioară în mod oficial, le spunea românilor ca stramosii lor au fost o rasa aparte si ca pe teritoriul României de azi s-au produs cele mai mari salturi calitative din istoria omenirii, ca aici a fost descoperit focul, a fost inventata roata si domesticit calul.

La muntele Athos am aflat insa ca protocronismul actual nu mai rabda nici macar ca in detalii românii sa fi invatat ceva de la altcineva. La Athos, dintr-o discutie cu invatati calugari si pelerini, am aflat ca nu limba româna vine din latina, ci ca, dimpotriva si exact invers, latina ar fi o varianta corcita de româna.

Rationamentul, asa cum mi l-a rezumat unul din cei mai distinsi calugari din Sfântul Munte, in aplauzele pelerinilor, e urmatorul: Roma, asa cum ne spune propria ei traditie, a fost fondata de troieni; troienii erau niste traci, deci un fel de daci; fondatorii Romei nu erau asadar decit o mâna de daci care si-au dus limba cu ei in Italia, asa incât atunci cand Traian s-a intors sa cucereasca Dacia, el si latinii lui corciti au descoperit ca dacii vorbeau aceeasi limba ca ei, numai ca mult mai curata. De-aia cele doua popoare au fuzionat asa usor, insa limba vorbita de unii si altii era cam aceeasi. Asa incat, nu româna vine din latina, ci, invers, dacii i-au invatat latina pe legionarii lui Traian.

Revenit in România dupa ametitoarea initiere, am aflat ca exista un intreg curent subteran de compatrioti care adera la aceste fantasmagorii oculte. Edituri, precum Orfeu in Bucuresti, sau Obiectiv in Craiova, publica sau re-publica pe banda rulanta carti cu titluri precum Dacia – Tara Zeilor, Sistemul Sumerian al Limbii Române, sau Ramania (de la Ramayana indiana) – Paradisul Regasit… Aceasta din urma poarta de altfel pe coperta mentiunea ca “Dacii zburau cu nave spatiale”!…

Dincolo de asemenea cazuri evident clinice, ramane chestiunea identitatii si a incontestabilului sentiment de inferioritate al românilor. La nivel individual, a cauta sa te convingi ca stramosii tai s-au aflat la originea civilizatiei planetare si ca un soi de conspiratie mondiala cauta sa ascunda acest lucru ar fi de ajuns pentru o internare. Pentru pelerinii români de la muntele Athos insa, aceasta betie cu amagiri oculte aduce un soi de mangaiere. Sintem ultimii si cei mai umili, insa, cum o spun Evangheliile, cei din urma vor fi cei dintâi… sau au fost deja… ma rog, hai sa nu ne lasam incurcati in cuvinte cum ar vrea iudeo-masonii, care pe langa ca nu iubesc dacii, mai sint probabil si atei.

Nota noastra:

Dan Alexe nu e la prima flegma aruncata asupra ortodoxiei. Si vrednicul de pomenire Petre Tutea a fost tinta invectivelor sale care, de altfel, ar putea fi interpretate ca denotand un caracter josnic, ori o problema …de labilitate.

Sa mergi la Muntele Athos doar ca sa emiti astfel de mizerii este incalificabil. Sa echivalezi tot Muntele Athos romanesc si toti pelerinii care merg acolo cu cine stie ce rataciti care sustin teoriile aberante legate de daci (demontate aici si aici) este, iarasi, inadmisibil. Atatia alti jurnalisti sau oameni de litere cu prezenta mediatica au fost la Athos si, din intamplare (?) s-au intors de acolo incarcati de cu totul alt gen de simtaminte (exemple aici, aici si aici). Dar, deh, fiecare gaseste ce cauta, nu? Albina cauta polenul, musca… gunoiul.

Articolul a fost preluat si pe hotnews.ro, care unde se ataca si decizia guvernului de a sustine financiar Schitul Prodromu.

Jegos, domnilor, jegos mai procedati!

Legaturi:


Categorii

1. DIVERSE, Razboiul impotriva Bisericii/ crestinismului, Sfanta Chinotita (Muntele Athos)

Etichete (taguri)

, , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

18 Commentarii la “ATAC LA MUNTELE ATHOS: Cum barfeste un ignar SCHITUL PRODROMU acuzand “PROTOCRONISMUL CLINIC”

 1. Aveti mila de Dan Alexe, “musca… ce cauta gunoiul”. Si eu am fost la Athos. A doua oara am avut privilegiul sa vorbesc cu Parintele Iulian ale carui cuvinte desi putine m-au orientat in viata. In noaptea in care am dormit acolo intr-un dormitor comun de vreo 10 persoane (cu ciorapi si picioare nespalate si transpirate dupa mersul pe jos pina la Prodromu) pina dimineata am simtit un miros placut si mi l-am explicat prin aceea ca focul din soba era alimentat cu lemn de dafin(lucru pe care nu l-am verificat, am lasat lucrurile asa cum mi se dezvaluiau). As fi vrut sa aud ce a auzit musca de mai sus, dar nu am avut ocazia. Doamne miluieste pe toti vietuitorii dela Schitul Prodromu.

 2. e vorba de aceeasi CIA_Europa Libera ???

  in rest, sa te duci la spital si in loc sa mergi la consultatii-tratament sa stai cu ochiul pe gaura cheii la un cabinet,sa_ti imaginezi lucuri pe care sa le povesteti voluptos celor care au timp de pierdut cu tine…asta da reteta succesului in viata. Daca nu cumva, revin, ai fost in serviciu comandat.

 3. Iertare fratilor pentru ca am exprimat dispret fata de Dan Alexe. Unul ca el are nevoie pe linga mila de rugaciune ca sa iasa la lumina fiind inselat ori naimit(platit) ca sa scrie asa. Prin cuviosul arhimandrit Sofronie dela Essex (Rugaciunea – experienta Vietii Vesnice traducere dupa His Life is Mine) am aflat ca mandria din mine m-a facut sa fac aceasta gresala.
  Doamne miluieste.

 4. Articolul cu pricina este publicat de sus numitul Alexe Dan pe site-ul Europa Libera la data de 12 septembrie 2011.
  Dupa cum usor se poate verifica urmand linkul de mai jos:
  http://www.europalibera.org/content/article/24325153.html

  In cazul in care va intrebati care este motivatia acestui lucru straniu atunci aflati ca a fost reciclat la acest moment de catre Hotnews (daca nu si de altii) pentru a sustine un atac mizer la adresa proiectului de buget prin care se prevede continuarea finantarii schitului romanesc Prodromu.
  Dupa cum usor se poate verifica citind UPDATELE pus de “jurnalistii” de la Hotnews, inaintea citarii articolului cu pricina:

  Nota Redactiei: Proiectul de buget pentru 2013 publicat de Ministerul Finantelor prevede finantarea Schitului romanesc Prodromu de la Muntele Athos cu 1.100.000 lei (din bugetul Secretariatului General al Guvernului), o suma in crestere cu 0,92% fata de 2012.

  Puteti deduce si singuri, in continuare, a cui agenda o perpetueaza si in slujba cui lucreaza organul media Hotnews. Pomul dupa roade se cunoaste.

 5. Nu inteleg de ce il deranjeaza asa de mult pe acest ziarist posibilitatea ca dacii sa fi existat ca popor si ca limba inaintea formarii poporului si a limbii latine? Sunt istorici si lingvisti care pot, astazi, sa dovedeasca acest lucru. Si daca el poate fi dovedit, nu e oare numai o rea vointa din partea unora, de a-l recunoaste? Cred ca aici nu e vorba de cine a fost primul, ci de respectarea unor adevaruri, care poate ca incomodeaza pe unii…

 6. @sonia:

  Pe noi ne-a deranjat atitudinea de nedescris si manevra murdara de a lovi in Prodromu din motive politice, de basism. Cu dacii noi nu prea impartasim teoriile mai recente…

 7. Cand sunt mahnita in suflet de nedreptatile si ratacirile din jur , singurul leac de linistire il gasesc cand ascult cantari de la Prodromu, in special Fecioara Curata, pe tine te fericim…, sunt Dumnezeiesti, iar cei care nu-l au pe D-zeu nici nu inteleg

 8. Eu nu stiam ce este Prodromu.Am aflat intamplator.Cautam cantece bisericesti mai deosebite si am descoperit ,,Fecioara Curata….. , cantat la Sf .Munte Athos.Cantarile de aici sunt unice si nu cred ca numai cantarile.Mama , care este cadru didactic, a invatat un copil al unui preot , copil care a devenit preot si a plecat la Muntele Athos.Cat despre daci , nu trebuie sa-i ignoram.Ei erau pagani,asta e adevarul .Dar a venit Sf Andrei care i-a crestinat mai usor decat alte neamurisi sunt inainatasii nostri.Nu trebuie sa ne fie rusine.Chiar as vvrea sa stiu semnificatia numelui Prodromu, caci este deosebit.

 9. Bun ,noi vorbim latina.Oare de ce se invata greu limba romana si atat de usor italiana? Nu din cauza suntele ş î ă ţ sunete pe care un englez sau un italian nu lepot rosti.Sunt filolog si stiu mai bine.Limba română nu este chiar latina. Nu cumva pentru ca ni se spune români să fim acuzaţi ca noi l-am rstignit pe Iisus, cand de fapt nici romanii de acum 2000 de ani nu L-au răstignit pe Iisus?
  Eu scult cu mare drag cantari de la Prodromu.Ma intreb care este semnificatia acestui cuvânt, căci este deosebit.Un fost consatean de-al meu , elev al mamei mele , este la Muntele Athos.
  Se vrea sa fie acuzati de ceva ce nu este adevarat pentru ca este un loc cheie pentru omenirea asta, care a inceput sa se clatine rau.

 10. Este un loc minunat Prodromu.Se vede din imagine.Plin de Duhul Sfant.

 11. @elena madalina:

  Prodromu inseamna “Inaintemergatorul” in greaca.

  Ne iertati, dar ideea ca ne numim romani ca sa fim confundati cu rastignitorii Mantuitorului este… un fel de culme a teoriilor speculativ-conspirationiste. 🙂

 12. Da multumesc pt sfat.Am sa tin cont.

 13. ce este o teorie speculativ-conspirationista?

 14. Am inteles ce ati vrut sa spuneti.Aveti dreptate.

 15. In afara de “Inaintemergatorul” mai este numit si schitul zilelor din urma.Parintele Iulian Dumnezeu sa il tie cat mai mult,printre noi ca altfel o sa il tie oricum,a facut foarte mult pentru tara noastra si probabil va mai face.Noi sa fim vrednici de ce vine peste noi si sa dam ascultare lui Dumnezeu si dusmanului.

 16. Imi este greu .Fac aceste comentarii cu drag.Stiu ca cineva a vrut sa ma piarda.Apoi nu poti sluji la doi staapani.Eu L-am ales pe Iisus.

 17. Cat despre teoria speculativ – conspirationista, suntem singurul popor care ne numim Români.Italienii nu se mai numesc romani.Nu sugerez sa luati in calcul aceasta ipoteza, dar nu este exclus.

 18. Imi plac cateva versuri din Tudor Arghezi:,, Tare sunt singur Doamne şi pieziş /Copac pribeag în îndârjită fire,, sau ,, referitor la Atotputernicul :,, Dintr-o împărăţie semeaţă,/Ai facut puţină ceaţă , ,, Am vrut sa-ti smulg cu vulturii taria.
  Vasile Voiculescu , poet : ,,În gradina Ghetsemani.

Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare