Inca o nebunie: NEW-AGE DACIC. Cum a devenit Zamolxe “MODELUL” lui Hristos si cum ne-ar fi furat EVREII-ILUMINATI intaietatea lumii!

30-05-2012 6 minute Sublinieri

In ultima vreme circula o serie de materiale (printre care si un documentar video) si diverse teorii protocroniste care se invart in jurul temelor istorice dacice. In esenta, este vorba despre o revalorizare a perioadei dacice a poporului nostru. Dincolo de aspectele problematice din punct de istoric ale unor astfel de teze, incepe sa se contureze tot mai clar si o revalorizare a paganismului dacic. Practic, avem de-a face cu un new age-ism de inspiratie dacica, in care Zamolxe este precursorul lui Hristos si dacii erau crestini inainte de a exista crestinismul. Asemenea lucru nu este doar fals (aberant), din punct de vedere istoric, dar este si o inselare extrem de grava. Redam mai jos, spre exemplificare pentru a vedea la ce se poate ajunge, un text care circula intens pe mailuri, postat la rubrica de comentarii de unul din comentatori, urmand ca apoi sa aducem cateva precizari:


De ce nu iubesc Iluminaţii, România
Păi,din destule motive!

Teritoriul pe care se află România pare să fi fost Vatra Lumii, locul din care s-a răspândit civilizaţia umană! La Bugiuleşti(Vâlcea), Nicolăescu-Plopşor a descoperit un femur uman vechi de două milioane de ani. Pe Valea Oltului au fost descoperite urmele unor locuinţe vechi de un milion de ani, iar la Tărtăria, pe Mureş, au fost descoperite trei tăbliţe continând cea mai veche scriere din lume , cu o vechime de sapte mii de ani. Aşezarea de la Româneşti – Dâmboviţa datează din anii 30.000 î.e.n. Aici a fost inventat arcul, s-a născut legenda lui Prometeu, au apărut primele mine şi furnale din Europa , aici s-au format popoarele indo-europene.

De aici au pornit o serie de popoare ca pelasgii, sciţii, cimmerienii , ilirii, ligulii, bascii, sarmaţii, elenii (ahei şi dorieni,hitiţii, carienii, italicii sau frigienii ), etc. Aici s-au pus bazele Troiei şi apoi ale Romei . De altfel , vechea Romă a existat pe locul actualului oraş Roman , iar cuvântul Roma este de origine tracică.

Traco-dacii reprezintă cea mai veche cultură de pe Terra , anterioară sumerului şi totodată cea mai numeroasă şi mai extinsă populaţie a antichităţii. Puteau fi găsiţi în întreaga Europă (Balcani, Ucraina, Ungaria,Austria, Germania, Polonia, Italia,Franţa, Spania,Turcia Europeană), Tadjikistan , Asia Mică, Africa. Chiar şi burii din Africa de Sud sunt neam dacic ! Cu multe secole înainte de cucerirea romană , dacii reuşiseră să obţină un an de 365,242197 zile, faţă de anul astronomic modern de 365,242198 zile, sau faţă de cel Iulian al alexandrinului Sosigenes de 365,25 zile . Homer a remarcat unitatea lingvistică, etnică şi de civilizaţie a tracilor începând cu mileniul V î.e.n., de când acest spaţiu a iradiat cultură . Tot el ne spune că numai ei ştiau să lupte călare şi să folosească arcul ca armă de luptă .
Traco- macedonenii au creat şi primul imperiu din Europa , cel al lui Alexandru Macedon , care a creat şi cultura “elenistică”. Dascălul său , Aristotel din Stagiro-Makedonia , era tot un traco-macedonean .

Scrisul a apărut mai întâi în spaţiul tracic, apoi în cel greco-roman . Primii poeţi au fost tot de origine tracă . Traco-dacii se remarcau printr-o corectitudine deosebită , toate convenţiile fiind încheiate doar verbal.De pildă, lipsa de acasă era semnalată printr-un băţ aşezat la poartă. De remarcat că acelaşi obicei îl aveau şi mayasii ! Oare cine îi invăţase să traiască într-un asemenea identic spirit de cinste?

Dacia a avut cea mai veche agricultură din Europa. Dacii erau singurul popor din lume care foloseau cercul pentru măsurarea timpului (vezi actualele ceasuri)! Minele de aur din Dacia erau cele mai bogate din Europa . Numai tezaurul regal al lui Decebal , jefuit de romani , conţinea 1640 de tone de aur şi 3310 tone de argint. Cu el, Imperiul Roman a scăpat de faliment , permiţând ca locuitorii Romei să fie scutiţi de impozite timp de un an , să primească fiecare câte 650 de denari şi să se finanţeze , timp de 123 de zile serbările de la Roma cu peste 10.000 de gladiatori si 11.000 de fiare sălbatice!

Primul popor antic European care a realizat o unificare a tuturor triburilor având aceeasi etnie a fost cel dac. Ocupaţia romană a întrerupt procesul de unificare naţională pentru 1812 ani … Unde ar fi fost acum România, fără aceste vicisitudini ale istoriei? De reţinut: pentru cucerirea Daciei , Traian a fost nevoit să mobilizeze peste 60% din armata imperiului! In secolele VI-V î.e.n. , civilizaţia dacică era atât de dezvoltată , încât se putea măsura cu cea persană a lui Darius (522-486 ien.). Herodot afirma că “tracii sunt cel mai numeros popor după inzi”.In această zonă, se înregistrează cea mai veche locuire în bordeie din lume (18.000 de ani) , cea mai veche activitate de minerit din lume, cel mai vechi topor-tarnăcop de miner , cel mai vechi harpoon , şi cel mai vechi vârf de lance cu două caneluri(tip baionetă) din lume (toate peste 18.000 de ani vechime) , cea mai veche activitate din metalurgia aramei din lume (8.000 de ani), cea mai veche exploatare şi prelucrare a aurului din Europa şi cea mai veche scriere din lume (7000 de ani). Limba română este cea mai unitară limbă din Europa ,vorbită de cel mai mare număr de oameni şi cuprinde cel mai mare număr de cuvinte de origine latină în raport cu celelalte limbi neolatine.In fapt,romanii descindeau din marea şi nobila gintă a traco-dacilor .

Pe la 1400 î.e.n. în Dacia nord-dunareană a apărut cea dintai şcoală cu local propriu de pe Terra , ANDRONICONUL, unde preoţii zalmoxieni predau toate disciplinele universitare , începând cu teologia, astronomia şi astologia. Pitagora şi elevii săi şi-au completat studiile universitare la şcoala zalmoxiană întrucât după mărturiile lui Platon şi Socrate , în Dacia nord-dunareană erau cei mai învăţaţi medici din lume , superiori medicilor greci. Hesion scria că Zalmoxa “a promovat o învaţatură despre un trai nou, mai înţelept decât al grecilor”. Tot Zalmoxa a introdus în şcoala sa studiul Dreptului , Belaginele , care stau la baza civilizaţiei umane . Pe atunci, evreii erau încă sclavi in Egipt! Platon, Socrate, Orfeu,Achile,Traian vorbeau limba daco-tracă. In Dacia se scria cu litere latine, care erau şi litere dacice! In această limbă comună i-a scris Decebal lui Traian pe o iască de fag . Marele lingvist italian Giaccomo Devoto stabileşte “începutul tranziţiei daco-romane dincolo de anul 2000 î.e.n.”, când evreii nu existau nici măcar ca păstori! De unde vine denumirea de Dacia? De la prima regină a statului dac străbun, Dacia-Dokia-Sorita,slujitoarea Soarelui,Marele Zeu,care a fost preoteasă şi regină pe la 3.000 î.e.n .

La impactul cu romanii,dacii credeau în nemurirea sufletului şi erau deja monoteişti. Din punct de vedere al concepţiei filosofico-religioase , erau şi au rămas net superiori romanilor. Ei nu credeau decât într-un singur om-zeu, Zalmolxis, care avea să devină model pentru Iisus Hristos mai târziu, aşa cum Kybele-Kotys avea să devină sursa de inspiraţie pentru Fecioara Maria . Geţii cinsteau crucea văzând că una din cele mai frumoase constelaţii din emisfera boreală ( 50 de stele vizibile) are principalele stele dispuse în cruce, în dreptul Căii Lactee. Numele constelaţiei Lebăda este astfel un omagiu adus Păsării Divine pentru daci.

Iată ce ne arată Platon în “Charmides” , unul din celebrele lui dialoguri, din care extragem un pasaj absolut senzaţional: “Aşa stau lucrurile,Charmides, şi cu descântecul nostru. L-am învătat, cu prilejul unei expediţii, de la unul dintre medicii traci ai lui Zalmoxis , despre care se zice că au şi darul de a te face nemuritor! Căci,spunea el, toate se trag din suflet , atât cele rele, cât şi cele bune, ale trupului şi ale fiintei noastre întregi , revărsându-se din suflet , aşa cum se răsfrâng de la cap asupra ochiului. Ca urmare, mai ales sufletului trebuie să îi dăm îngrijire,dacă vrem că,deopotrivă,capul,cât şi restul trupului să o ducă bine. Iar sufletul spunea el, se îngrijeşte cu anumite descântece, care sunt , la rândul lor , spusele şi gândurile frumoase!” Freud şi psihanaliza lui? Evreii au “descoperit iar America” după mii de ani!

Si încă o informaţie care ne lasă fără grai : într-o locuinţă de pe dealul Grădiştei a fost descoperită o trusă medicală cu bisturiu şi pensetă din bronz; la Piatra Rosie , un scalpellum tot din bronz, iar la Poiana sonde medicale şi un schelet cu craniul trepanat! Religia geţilor spunea că la naşterea celor doi Fraţi Divini, Apollo şi Artemis, care a avut loc la solstiţiul de iarnă, Domnul Ceresc a luminat şi a încălzit pămantul, încat zapezile s-au topit şi au înflorit merii . In acelaşi timp, numele Zeitei Mame , Maria-Maris însemna şi “floare de măr”. De atunci , de când au înflorit merii iarna,Anul Nou , care era la 1 martie a fost mutat la 1 ianuarie , dată preluată mai târziu şi de romani . Ei bine, evreii au preluat de la traco-daci şi data de 1 martie ca An Nou , dar şi pe Fecioara Maria, devenită biblică. S-a mai spus apoi ca Iisus Hristos a fost influenţat, în filosofia sa,de esenieni.Numai ca esenienii au fost iniţiaţi de traci, de preoţii lui Zalmoxe. Acest lucru este recunoscut pană şi de Jose Phus Flavius , fostul răzvrătit iudeu împotriva Romei, devenit…mare istoric în “Antichitaţile iudaice”:”Ei nu trăiesc prea diferit de lume , dar viaţa lor aminteste în cel mai înalt grad de cea a dacilor numiţi pleistai “.

După cum ne arată Jose Phus Flavius , în “Razboiul iudaic” , esenienii constituiau practic prima confererie de tip comunist din istorie : dispreţuiau bogaţia , între ei nu vindeau şi nu cumpărau nimic , jurau sa respecte dreptatea faţă de oameni , trăiau în “frăţii” cărora işi predau toate veniturile şi bunurile , gestionate in comun , respingeau prezenta femeilor (temandu-se de desfrânarea şi trădarea lor). Intenţii şi obiceiuri pozitive pe care , ulterior , evreii le vor adapta negativ în viitoarele lor “frăţii” masonice. Realitatea de care evreii , cei mai mari falsificatori ai istoriei, fug ca dracul de tămaie , este ca filosofia pozitivă creştină s-a născut pe teritoriul Daciei , ei nefăcând altceva decât să o preia in folos propriu pentru a distruge din interior Imperiul Roman şi a-şi justifica pretenţiile de “popor ales” , dornic de a stăpani Lumea ! Aşa cum Biblia a fost “prelucrată”,timp de 1000 de ani, în folos propriu , aşa şi dovezile istorice privind primordialitatea universală a Traco-Daciei de Centru al Lumii , au fost distruse cu perseverenţă pe parcursul ultimelor două milenii!

Istoria mai are multe mistere şi unul dintre acestea , absolut senzaţional, poate fi modul în care două popoare înrudite , traco-dacii şi romanii , care dominau lumea antică , au putut fi asmuţite unul împotriva celuilalt . Oare , întâmplător, vizionarul Indian Sundar Sing a prevestit , prin anii ’30, ca România va fi Noul Pămant al Făgăduinţei , iar Bucureştiul Noul Ierusalim ? In care se va afla Casa Popoarelor descrisă în Biblie şi realizată întocmai de Ceauşescu sub denumirea de Casa Poporului!

Nota noastra:

Este absolut stupefiant cum au reusit sa scorneasca asa ceva!

Prin urmare, dragi romani, crestinismul este inventat de evrei doar ca sa desparta pe daci de romani si sa guverneze ei, prin masonerie, lumea, care altfel ar fi fost condusa de noi, geto-daco-romanii. Nici nu stii ce sa faci mai intai: sa razi, sa iti dai doua palme ca sa te asiguri ca nu visezi, sa casti gura pana la proxima musca? Rar asemenea aberatii!

Trebuie insa remarcat ca textul e scris cu talent: in ritm alert, cu o naratiune care “prinde”, folosind teoria vulgara a conspiratiei, adica teoria iluminati si a evreului conspirator, inducand auto-victimizarea laolalta cu sentimentul auto-adularii (dacii ca neam ales si primordial)… Niciunul din ingrediente nu lipseste – nici macar Ceausescu si faraonismul lui! A fost adaugata, ca o sireasa pe tort, si profetia antihristica a lui Sing despre Romania – Noul Ierusalim. Sigur, dacii reusesc performanta (pe langa toate celelalte, de la psihanalisti avant la lettre la academicieni de renume international) sa fie si monoteisti si politeisti (Zeul Soare, Zeita Mama, Fii Divini – etc.) in acelasi timp, dar, repetam, nu coerenta e scopul acestui text. Textul e perfect pentru a circula in masa pe internet si pentru a prinde in el naivii si cei care casca gura la astfel de teorii, asa cum o face hartia de prins muste. 

Asa ca cine se gandeste ca e doar un text aberant si atat probabil greseseste. Aici avem un text de artist. Probabil cineva vrea sa provoace o psihoza “geto-dacica”?

QUI PRODEST?


Categorii

Dezinformari, hoaxuri, diversiuni, manipulari, Erezii, secte, rataciri, sminteli, inselari, scandaluri..., Opinii, analize, Razboiul impotriva Bisericii/ crestinismului

Etichete (taguri)

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

74 Commentarii la “Inca o nebunie: NEW-AGE DACIC. Cum a devenit Zamolxe “MODELUL” lui Hristos si cum ne-ar fi furat EVREII-ILUMINATI intaietatea lumii!

VEZI COMENTARII MAI VECHI << Pagina 2 / 2 >>

  1. Din cate stiu si istoricii si alti cercetatori sustin ca primii oameni au trait in zona Israelului,mai precis prin zona raurilor Tigru si Eufrat, e clar ca sustin o aberatie.

  2. Elisa
    di cate sustin cercetatorii , primii oameni au trait in zona Tigru si Eufrat. Daca cercetatorii nu ne-ar fi spus asta, ne-ar fi fost tare greu sa credem sfintele Scripturi care ne spun clar unde au trait protoparintii nostrii Adam si Eva. Suntem de nerecunoscut.
    Sebi
    Nota 10 pentru cel mai bun comentariu . Cat se poate de adevarat. Si chiar de nu o fi asa, tot ai pus punctul pe i . Pe imparatul Hristos trebuie sa-l cautam nu pe maretii daci. Am cugetat si eu de multe ori ca ceva a avut Dumnezeu cu dacii daca ia bagat la spam :))
    Relule tata
    Deci tu esti ala un_mare_mincinos care arunca cu mizerii pe blogu saccsiv. Ala care statea cu piciorusele in baltoaca si striga UNIRE, presupun ca mic fiind, stiai ce strigi si de ce, ca doar erai toba de istorie. Bine te-a articulat comentatorul florin cand ti-a zis ca esti dus rau cu capul. Daca adminii sint de-acord eu te invit sa mars de aici ca imbolnavesti blogul. Du-te si blesteama acolo cat voiesti .

  3. Dacii se inchinau lui Zamolxis, zeitatea principala (de aici se spune de monoteism), insa izvoarele pomenesc si alte nume de zeitati precum Gebeleizis, Bendis, Derzelas.

    @Sebi,

    Oare chiar credem ca daca Dacia ar fi fost placuta lui Dumnezeu ar fi ingaduit sa dispara cu desavarsire ?
    […]
    Ma gandesc ca nu de putine ori, s-a consemnat in cronici sau izvoare ca dacii aveau printre altele si obiceiul pagan de a-si trece copiii prin foc pentru Zamolxe.

    Obiceiul de ardere a copiilor apartinea grecilor. Dar da, acesta a fost motivul. Dacii, pe langa sacrificiile animale, aduceau si sacrificii umane, o data la patru ani aruncau in sulite un “sol” trimis la Zamolxis, care se alegea dintre cei mai buni prin tragere la sorti. Si alte popoare aduceau jertfe umane, chiar mai numeroase, si nu doar o data la patru ani, insa infrangerea cu romanii din anii 101-102, a avut loc dupa dupa 70 de ani de la Invierea lui Hristos, si desi insasi Sfantul Apostol Andrei trecuse prin Dobrogea si crestinase o parte din populatia zonei, aducand Cuvantul Domnului pe teritoriul Daciei, sacrificiile ritualice si jertfele aduse zeilor au continuat. Decebal, cu toate ca stia de noua invatatura adusa de Sfantul Andrei, nu a renuntat la religia “oficiala”, idolatra, si a respins astfel Vestea cea Buna, Cuvantul Evangheliei. Cred ca din acest motiv Dumnezeu a ingaduit ca Dacia sa fie colonizata.

    “daca Dacia ar fi fost placuta lui Dumnezeu ar fi ingaduit sa dispara cu desavarsire” – da, dar in acelasi timp Dumnezeu a ingaduit ca pe acest teritoriu sa treaca un important Apostol al Sau, sa ne crestineze si sa fim prima tara crestinata, si sa fim un popor ortodox, si e mare lucru acesta. Dacia nu a disparut efectiv ci doar si-a pierdut independenta, si poate tocmai acest lucru a permis mai usor trecerea la crestinism.

    Nu ne este de ajuns ca-l avem pe Hristos si pe Maica Sa, spre a-L iubi si urma. Dorim cu patima sa-l iubim si pe Hristos si pe Burebista , sa-i avem pe ambii icoanele inimilor noastre. Unul pentru mantuirea noastra iar celalalt pentru satisfacerea mandriei noastre.

    Nu e chiar asa, orice om e dator sa isi iubeasca tara si stramosii, fara a cadea neaparat in mandrie. E vorba de cinstirea memoriei neamului din care ne tragem. Este bine sa cunoastem istoria neamului si sa recunoastem partile ei bune. Dacii au fost, in afara de idolatria lor, caracteristica acelor vremuri din pacate, un popor virtuos si demn. Insasi Herodot, parintele istoriei, spune aceasta, caracterizandu-i “cei mai viteji si mai drepti dintre traci”. Eu ii iubesc. 🙂

    nu m-ar mira ca peste putin timp sa fim indemnati sa nu ne mai rugam la Maica Domnului sau sfintii Apostoli pentru ca sunt evrei si asta te-ar putea arata anticrestin sau antiroman

    Deja se intampla, exista voci care afirma acest lucru. Si sa fac o paranteza, stiu de ceva timp aceste teorii vehiculate despre daci, am fost si la un congres de dacologie mai demult, nu sunt de acum acestea. Din pacate, orice lucru bun atunci cand este exagerat face rau. In loc sa recunoastem si sa respectam trecutul nostru si sa ne limitam la atat, unii s-au apucat sa inchine ode si sa faca din stramosii daci un fel de idoli (la modul metaforic cel putin). Multe organizatii si miscari ezoterice au preluat subiectul despre geto-daci, amplificandu-l, iar altii precum Pavel Corut sau Lorin Fortuna (liderul fostei “Miscari spirituale Sarmisegetuza” si actualul lider al “Miscarii astrale Romania”, cel cu reptilienii) merg pana intr-acolo incat ajung sa ii considere adevarate modele de urmat chiar (sau mai ales) in ceea ce priveste credinta lor idolatra. Ambii fiind anti-crestini virulenti, hulitori ai lui Hristos, dar si anti-evrei. La ei am auzit aceasta idee, ca am preluat o credinta evreiasca, care nu e specifica europenilor, si ca ar trebui sa ne intoarcem la religia dacilor. Si nu pt ca ar iubi-o foarte tare, dar pentru ca urasc pe Hristos si tot ce inseamna crestinism, au descoperit aceasta gaselnita, de intoarcere la izvoare.

    Ca sa va faceti o idee, citez din de pe site-ul lui Fortuna (cel cu nume de zeitate, sic!):
    religia crestina, care este o religie falsa si subversiva, astfel incat nu doar ca nu asigura mantuirea celor care o practica si o promoveaza, ci doar o ingreuneaza, sau chiar o impiedica.

    Respectivul are ca scop, printre altele, citez: “Fondarea unei noi religii nationale, bazata pe valorile spirituale specifice romanilor si ascendentilor lor genealogici principali (moldoveni, daci, geti, sciti si traci), extinsa la valorile spirituale specifice Rasei Albe, precum si la valorile spirituale specifice intregii Omeniri.”

  4. Mirela
    Da, dacii sacrificau un “sol” o data la patru ani, dar acel sacrificiu era benevol, cu acordul celui sacrificat. Daci, nu era un sacrificiu “clasic”.

    Relu,
    Despre capetele negre de pe steagul Valahiei am citit o interpretare asemanatoare: acele capete semnifica faptul ca ne tragem din pamant, ne-am nacut din pamant.
    Teoria romanizarii este absurda dar de la a ne sti istoria adevarata si pana la a reinvia paganismul este o cale lunga. Trebuie sa dicernem lucrurile. Nu cred ca adevarata cunoastere a istoriei insemana intoarcerea la paganism. Daca unii vor sa induca aceasta trebuie combatuti si atat. Nu o sa ne negam istoria doar fiindca unii doresc reinvierea paganismului.

  5. Hartile Europei medievale, facute de altii ce-i drept (istoria o scriu invingatorii si ‘vae victis’), nu vorbesc decat tarziu de Tarile Romane, ci mai curand de CUMANIA (neaga).Negru-Voda trece, Coman, Comanescu, Comaneci….nu stiu cat de negre erau capetele.

    Sunt si opinii ca ideea cu Traco-Dacia face parte din razboiul URSS de dilutie a Romaniei. ‘Nu suntem urmasii Romei’ , Dacia Nu a fost cucerita decat pe sfert si Moldova nu e noastra si nici a urmasilor nostri….ci a unor moldoveni

    Nu am nicio competenta, dar a te juca cu fierastraul stand pe craca imi pare delicat.(daca-l gasesc voi scrie linkul catre un site al unui lingvist care explica ce riscant e, cel putin din perspectiva limbii, sa fi diletant)

  6. DEX-ul e scris de lingvisti. Daca te iei dupa el, limba romana e un ghiveci lingvistic care a luat cuvinte de la toate popoarele Europei, de pe unde a putut. Si bineinteles, cuvintele de origine daca sunt aproape inexistente. Daca ne uitam in DEx la “opinca” vedem ca e de origina bulgara. Dar dacii de pe columna lui Traian poarta in picioare opinci. Explicatia pe care o da un lingvist la asa ceva e ca populatia locala a luat cuvantul de la migratorii slavi. Atunci ori stramosii nostri au inceput sa poarte opinci odata cu venirea slavilor or au schimbat in masa denumirea incaltarilor pe care le purtau. Ce anume i-a putut determina sa schimbe un cuvant extrem de folosit pt a adopta o noua denumire al aceluias obiect de la migratori? Asta in conditiile in care nu exista nici urma de mass-media. Cam asta e logica lingvistilor actuali, iar dex-ul e plin de aberatii de genul asta. Nu e mai logic sa ne gandim ca noi ne-am pastrat limba stramosilor daci? Asa s-ar rezolva foarte multe necunoscute.
    Istoria e foarte alunecoasa si scrisa de invingatori. Mai dau un ex.: Stim cu totii ca Mircea cel Batran l-a invins pe Baiazid la Rovine. Domnitorul nostru a cerut ajutorul lui Sigismund de Luxemburg al Ungariei dar acesta a venit cu oastea la finele bataliei cand turcii erau pusi pe fuga. Vazind soarta bataliei, a trimis imediat soli in apus, la Viena si Paris sa anunte ca el, Sigismund l-a invins pe Baiazid. Tot Apusul l-a ridicat in slavi, s-au tras clopote in cinstea lui, samd. Cronicile turcesti au consemnat victoria lui Mircea, dar un secol mai tarziu, cand au disparut toti martorii, aceleasi cronici consemnau victoria lui Baiazid.
    Concluzia e ca istoria trebuie gandita prin prisma bunului-simt. Fiecare fapt istoric trebuie gandit din mai multe puncte de vedere, si unul din ele, major, este elementul uman. Teoria romanizarii spune ca dupa ce dacii au fost invinsi, multi dintre ei murind, si multi fiind luati ca sclavi la Roma, femeile dace s-au casatorit cu soldati romani (si e chestionabil daca erau romani fiindca romanii foloseau mercenari) si asa s-a format poporul roman. Sa-mi spuna acum femeile din tara asta, daca vin ungurii peste noi, ne omoara sotii, tatii si fratii, cate se marita cu cei care i-au omorat?
    La scoala am invatat o gramada de aiureli. Ar fi bine ca macar de acum incolo sa ne folosim si capul pentru a judeca ceea ce ne este servit drept adevar. Lucru valabil pt toata mass-media.

  7. Ne protejam buna vointa cu tot ce se poate. Astfel, cat de cat, sa ii mai amanam topirea.
    Printre alte solutii oferite pt PC, este una despre care nu prea se stie si lucreaza direct in inima sistemului de operare Windows: http://winhelp2002.mvps.org/hosts.htm
    Apoi adaugati si un scheduled task pentru decuplarea internetului intr-un interval orar. (vezi explicatii mai jos)
    Acum cumparati si un temporizator de priza, cuplati TV-ul la el si respectati-i programul pe care il impuneti.
    Nu e o ironie, chiar de loc. Ca sa nu ramanem numai cu lauda stramosilor si sa nu ne ardem creierii de unii singuri, sa incepem de la cele bazice: eliminarea junk time din programul zilnic, fara scuze. Ca daca venim de la Biserica / slujba / alergatura, apoi punem matzolul la cale si ne asternem la stirile cui or fi.. si apoi punem de o clatire a intelectului pe net, o sa tot plangem pe forum invocandu-l pe Voltaire.

    explicatii pt decuplare de la net:
    -gasiti aplicatia “scheduled task” in start- programs – accessories – scheduled task (la XP; la W7 sau Vista e si mai simplu)
    -Adaugati un nou task a carui comanda sa fie
    C:\WINDOWS\system32\cmd.exe /c ipconfig /release
    precum si o ora pe care v-o fixati. Aceasta comanda va intrerupe toate serviciile de internet, zilnic, la ora pe care o veti seta voi.
    Pentru reactivarea serviciilor de net, trebuie infiintat un task asemanator, care sa aiba comanda:
    C:\WINDOWS\system32\cmd.exe /c ipconfig /renew
    comanda care va repune serviciile de internet in functiune, zilnic, la ora pe care o veti seta voi.
    Pot fi puse mai multe perechi de asemenea task-uri in interiorul unei zile.

    Aceste comenzi au fost experimentate de mine.
    Aceste comenzi sunt valabile pentru majoritatea celor cuplati la cablu sau modem-uri si routere.
    Aceste comenzi afecteaza comunicatia cand ati putea avea nevoie mai mare de ea. In caz ca aveti nevoie de internet in afara intervalului autoimpus, intrati in start – run – si scrieti in linia de comanda:
    ipconfig /renew
    Comanda va activa internetul pana la o noua dezactivare existenta in Scheduled tasks.

    Nu rulati aceste comenzi daca nu sunteti determinati sa va autoimpuneti un program junk free, dar nici nu mai plangeti pe net ca nu ne ridicam la inaltimea stramosilor. Aceia traiau cu lumina de la lampa si cu incaltarile ude pe timp de iarna iar in restul anului isi rupeau picioarele si mainile pe camp sau la oaste. De unde atat? Internet pe mobil, TV non stop- e deja membru al familiei, masinuta/ metrou/ autobuz si rupem patul sub noi de somn, mancarica e la 2m in frigider, la orice ora. Fara disciplina nu mai e timp decat de junk-uri.

  8. N-ar fi prima oara cind se manipuleaza istoria pre-crestina, adica pagina. Grecii sint un foarte bun exemplu in acest sens. Societatea mainstream cu tot ce inseamna ea de la mass-media la educatie exalta societatea greaca pre-crestina, adica pagana, cu filozofia si valorile ei, intr-adevar indiscutabile DAR ceea ce este foarte discutabil este obscurizarea unei uriase perioade istorice de aproape 1000 de ani: Istoria Imperiului Bizantin. MI se pare extraordinar cum mentalul grec modern este mult mai “legat” si mult mai cunoscator al istoriei antice decit a Imperiului Bizantin mai apropiat in timp. Se vrobeste de perioada elenistica dar Imperiul Bizantin a dus pe culmi neatinse in perioada antica raspindirea limbii grecesti si dominatia politica. Ma si mira cum de grecii suspina dupa vremurile apuse ale asa numitei epoci de aur elenistice de acum 2500 de ani cind de fapt ar trebui sa se mindreasca mult mai mult cu Imperiul Bizantin crestin, unicul imperiu crestin-ortodox din istoria lumii, cu o durata de viata chiar mai mare decit cel Roman si cu o stralucire egala acestuia desi nu neaparat tot atit de intins ca el.

    De altfel, studiile de istorie bizantina in Europa ocupa un spatiu mult mai mic decit cele despre Istoria Antica a Greciei, in general. Se stiu mult mai putine lucruri despre Imperiul Bizantin decit despre ruinele Acropolelor. Foarte multi greci din zilele noastre considera triumful crestin ortodox ca o degradare a culturii si filozofiei pagane. Si toate astea se intimpla tocmai datorita viziunii occidentale care a permeat mentalul grec. Despre Imperiul Bizantin mentalul colectiv stie doar atit: coruptie si intriga. Si asta in contrast cu Occidentul cavalerilor “pur si dur”. Si uite -asa s-a mai manipulat inca o data istoria. De data asta prin uitare si obscurizare.

    Insa .revenind la subiect: exaltarea unui trecut pagin intr-o forma care nu are nimic de-a face cu realitatea istorica doar pentru a anula orice urma de atasament istoric si sentimental la radacinile crestine nu este ceva nou si este o tactica practicata de ceva vreme cu rezultate fenomenale: oamenii nici nu -si dau seama ca au creierele spalate.

  9. @petra:

    E o explicatie: grecii pretuiesc perioada antica pentru ca Occidentul o pretuieste. Si, din acel istoric complex de inferioritate pe care il au popoarele rasaritene, prefera sa iubeasca acea imagine care place strainilor, nu ceea ce ii reprezinta cu adevarat.

  10. Sebi
    Excelent comentariu si plin de adevar. Mai exista o chestiune ciudata care ma pune pe ganduri legat de “romanismul” sfantului amparat Constantin. Sa-mi fie cu iertare , dar mai avem sa-i declaram si pe cei 12 apostoli ca fiind romani si rezulta ca noi am crestinat lumea.

  11. Dragii mei,

    Ma bucura sincer atitudinea voastra impotriva lucrarii perfide a vicleanului diavol. Eu propun ca in primul rind sa ne bucuram si sa multumim lui Dumnezeu de inaintasii nostri Romani care au aparat cu pret de singe sau chiar cu pretul vietii au aparat tara noastra draga precum si scumpa noastra credinta si biserica ORTODOXA ! Sa multumim lui Dumnezeu pentru Darul Sau minunat de a ne fi tinut in corabia mantuirii-Ortodoxia. Sa multumim lui Dumnezeu pentru Sfintii pe care I-a ridicat din poporul Roman !
    Apoi ce a fost mai inainte de increstinare, este pe planul al doilea ca importanta in viata noastra, deoarece tine de lumesc, de trecator. Ne bucuram daca se descopera Adevarul ca stramosii nostri au avut oarece merite sau influente benefice pentru omenire. Ne bucuram, bineinteles. Dar pentru noi ramane de importanta capitala trairea credintei noastre asa cum ne-au lasat-o Sfintii Parinti, lupta cea buna cu ajutorul lui Dumnezeu, increderea in Invierea Mantuitorului si a Domnului nostru Iisus Hristos, Dumnezeu Fiul care S-a intrupat pentru a ne mantui, invingind moartea prin Jertfa Sa din Dragoste pentru toate sufletele !
    Eu cam asa cred ca trebuie sa fie atitudinea noastra, sa ma iertati

    DOAMNE AJUTA !

    Mircea

  12. Sebi
    Nota 10 pentru cel mai bun comentariu . Cat se poate de adevarat.

    Sebi
    Excelent comentariu si plin de adevar.

    Aplaudati fratilor, aplaudati niste minciuni…(fara suparare)
    Referirile lui Sebi la stramosi sunt cat se poate de gresite. Una este sa il cautam pe Hristos si alta este sa nu ne respectam neamul din care ne tragem. Poti sa iti iubesti si sa iti respecti stramosii si in acelasi timp sa Il iubesti si sa Il cauti pe Hristos, acestea doua nu se exclud reciproc. Nu toti care isi respecta neamul din care se trag neaga crestinismul sau nu sunt (buni) crestini. Doar mintile ratacite pot inlocui crestinismul cu o credinta pagana. Dar se face vad aceasta aberanta generalizare: “iti pretuiesti stramosii, inseamna ca dispretuiesti crestinismul”. E trist ca am ajuns sa ne dispretuim stramosii, cu atat mai mult cu cat facem o mare nedreptate. Pe mine m-au mahnit unele lucruri pe care le-a spus Sebi, la fel ca si aplauzele pe care le-a primit, ceea ce arata ca sunt multi care gandesc la fel.

    De ce a ingaduit Dumnezeu sa dispara acestea de pe fata pamintului ? Pentru ca au starnit urgia lui Dumnezeu prin ceea ce faceau. De ce nu avem curajul sa privim problema si din celalalt unghi in sensul ca poate Dacia a fost stearsa de Dumnezeu pentru tocmai paganismul si practicile sale […] Oare chiar credem ca daca Dacia ar fi fost placuta lui Dumnezeu ar fi ingaduit sa dispara cu desavarsire ?
    […]
    Ma gandesc ca nu de putine ori, s-a consemnat in cronici sau izvoare ca dacii aveau printre altele si obiceiul pagan de a-si trece copiii prin foc pentru Zamolxe. Daca cineva in trecut ne-a creat aceasta istorie destul de glorioasa tocmai, pentru a ascunde aspecte rusinoase din trecutul nostru ?

    Dacii nu au disparut “de pe fata pamantului”, este o manipulare aceasta. Atunci noii romanii din cine ne tragem, din romani si din triburi barbare migratoare? Se face un mare deserviciu poporului nostru venind cu aceste ipoteze, in favoarea celor care de abia asteapta sa afirme ca nu avem radacini pe acest pamant, ca n-avem continuitate, ca suntem niste barbari obscuri si necivilizati. Cat priveste “disparitia”, dacii au dus razboaie pe care le-au pierdut la un moment dat cu cel mai puternic imperiu (desi au fost singurii care le-au putut tine piept romanilor atat de mult timp). Exista un alt popor care sa se fi luptat cu romanii si sa nu fi fost supus de acestia? Nu exista. A disparut denumirea de daci, dar asta s-a intamplat si la alte popoare, asa cum nu existau in acele vremuri nici denumirea de popor ceh, englez, francez, olandez, etc.
    Insa dacii (in afara de cei care au murit in lupte) au ramas pe acest teritoriu, nu au murit cu totii, nu au disparut “cu desavarsire”, caci nu a fost nicio urgie, precum la potop sau in cazul Sodomei si Gomorei, ca sa venim cu aceasta ipoteza, a maniei lui Dumnezeu.

    Obiceiul de ardere al copiilor in foc era al grecilor, si ei vad ca nu au disparut de pe fata pamantului, daca tot e sa vorbim despre urgia lui Dumnezeu. Dacii faceau foarte rar cate un sacrificiu uman, numai la mare stramtorare, trimitand un sol, cu acceptul sau, la divinitatea lor, in cadrul unui rit razboinic, caci aceasta era credinta lor. In plus, in acele vremuri TOATE popoarele erau pagane si aveau ritualuri panesti, dacii fiind chiar mult mai putin sangerosi cu aceste ritualuri decat alte neamuri. Nu e corect sa comparam poporul dac cu popoarele crestine ulterioare, ci tot cu contemporanii lor.

    Bucurie pentru ca indiferent ce pacate grele or fi facut stramosii nostrii, Hristos a veniti si la noi…

    Nu imi place deloc ca se vine cu aceste insinuari, “pacatele grele”, “aspectele nerusinoase” si altele, este nedrept si putem grai in desert, pentru care vom da socoteala, gresim fata de sufletele lor. Lauda, nelauda, geto-dacii au fost un popor moral, nu intamplator Herodot i-a numit “cei mai drepti”, era un lucru stiut acesta, aveau cinste, onoare, verticalitate, vitejie, spirit de sacrificiu (acestea de obicei merg impreuna). Asa a fost planul lui Dumnezeu pentru crestinarea lor, sa fie infransi in razboi, pentru pe langa virtutiile sale, dacii erau si un popor mandru, a vrut Dumnezeu sa ii mai smereasca in acest fel, sa-i inoiasca in Hristos. Dar sa tinem cont si de faptul ca spre deosbire de alte parti ale Europei, unde crestinarea s-a facut cu multa greutate si cu persecutii, aici nu s-a intamplat asa ceva. Probabil nu intamplator Dumnezeu a ingaduit sa fim crestinati de insasi un Apostul al Domnului si sa ne pastram credinta ortodoxa pana astazi. Asta nu vrem sa o vedem, ca poate a avut si caracterul deosebit dacilor un rol aici, in indurarile lui Dumnezeu pentru aceasta parte de lume…

    Bunaoara nu sunt tocmai valide aceste dezvaluiri venite din partea unor “rauvoitori” si suntem unanim de acord ca sunt rauvoitori si falsificatori.

    Dar parerile noastre or fi valide, nu suntem rauvoitori noi, cei care ii banuim pe stramosii nostri de lucruri rusinoase si pacate grele, fara sa avem prea mult habar cine au fost cu adevarat?

    Faptul ca romanii, prin Apolodor din Damasc, le-au plasat imaginile in locul cel mai prestigios, in inima Romei, in Forul lui Traian si pe columna lui Traian, e o dovada ca i-au respectat chiar daca i-au invins in lupta. De remarcat este fizionomia lor in sculpturile acestor lucrari, adevarate opere de arta (admirate de insusi Michelangelo si multi alti artisti mai tarziu), figura lor demna si care ii caracterizeaza: aici spre exemplu, aici, sau aici

    Sa nu exageram cu acest cult al dacilor? Da, dar nici sa ii dispretuim sau sa le minimalizam importanta in istorie, pentru ca pana la urma sunt AI NOSTRI, ii mostenim in mare parte (genetic cel putin).

  13. Pingback: Inca o controversa: Prelevari de ADN de la VOIEVOZI, inclusiv de la Mircea cel Batran, pentru a DEMONSTRA NE-ROMANITATEA LOR? - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  14. Pingback: ATAC LA MUNTELE ATHOS: Cum barfeste un ignar SCHITUL PRODROMU acuzand “PROTOCRONISMUL CLINIC” - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  15. Protocronismul a îndrăznit prea mult. Am aflat că există o nouă biblie numită Cartea Lui Zamolxe sau Inteleapta Scriptura sau Noul Testament al Dacilor. Ce este aceasta? O blasfemie? Poate cineva să comenteze?

  16. @ Sandu:

    Ei nu chiar de Inviere, totusi, daca mai avem catusi de putina evlavie… Haideti sa nu facem si din cea mai sfanta zi o zi comuna…

  17. Pingback: Pr. Eftimie Mitra: NEW AGE SI DACISMUL IN ROMANIA - Recomandari
  18. In ceea ce ne priveste nu vorbim de o identitate proprie, ca popor. Traditiile, ce-i drept, ne mai fac sa ne mai amintim. Indiferent cat am incerca sa descriem situatia in care suntem, sminteala in care traim, ne e din ce in ce mai greu sa spunem ce simtim. Ne este din ce in ce mai greu sa raspundem la intrebarea ,, cine suntem?” si daca raspundem ,, suntem romani” ne este forte greu sa ne raportam la ceva concret. Eu cred ca suntem manipulati , mintiti,indepartati de adevar de catre multi ,,straini”. Ma intreb cum se simteau strabunii nostri care aveau puterea sa infrunte dusmanul in multe razboaie. Erau ei mai capabili sa argumenteze la vremea respectiva raspunsul ,, SUNT ROMAN!”?

  19. si io sunt roman,si am crescut in invataturile crestin-ortodoxe,dar de mic nu am fost atras de ele foarte mult,si am devenit ateu.E dreptul meu,nu?Mai atras sunt de acest cult dac,decat de crestinism.Nu am de gand sa ma inchin la nici un zeu,ca mai toti sunt inventati de cei care vor sa tina in frau “gloata” :),iar cei care nu vor sa creada in stramosi nostri,treaba lor.Eu sper sa se cerceteze cu adevarat istoria noastra,pentru ca s-ar putea sa fie adevarat ce se spune despre Dacia.

  20. Dragii mei, eu sunt ortodoxa.

    Eu nu cred ca crestinismul s-a originat in Dacia. Crestinismul a inceput cu Domnul Nostru Iisus Hristos in Galileea si Iudea, etc.

    Vincularea zeilor si azeitelor cu crestinismul este foarte, foarte fortata. Ba mai mult chiar este o aberatie teribila.

    Dar nici nu pot sa neg meritele dacilor. Modul lor de a vietui a fost unic intre popoarele acelor vremuri – si au fost resprectati – ca popor – tocmai de aceea.
    Singurul lucru care ma face sa-mi fie repulsivi sunt sacrificiile omenesti pe care la practicau.

  21. @Sebi (commentul 40)
    De unde tragi tu concluzia ca iubim sau ca trebuie sa iubim pe Burebista?

    Istoria incearca sa determine adevarul celor trecute. Adica sa se descopere cine au fost in realitate dacii si de ce atatea conspiratii si incercari sa-i denigreze. In definitiva sunt sigura ca aproape toti romanii vrem sa stim adevarul cu respect la daci.
    De exemplu: de ce din toate popoarele cucerite de Traian numai dacii au beneficiat de statui in forum roman? (corectati-ma daca gresesc) Ce importanta aveau dacii in contextul perioadei de atunci?

    Trebuie sa admitem, totusi ca e o blasfemie sa measteci pe Domnul Nostru Iisus Hristos cu dacii! Nu au nimic de a face invatatura Lui cu viata care o duceau dacii pe atunci. Apropo: dacii – cred – erau politeisti nu monoteisti. Zamolxe nu era un zeu era o persona umana pe care dacii il respectau foarte mult. (Tocmai mi-a trecut prin cap o idee! Si daca Zamolxe era esenian si i-a invatat pe daci sa traiasca conform principiilor asemanatoare iudeilor – ceea ce a facilitat trecerea la crestinism?)

  22. Ma iertati ca revim cu atatea comentarii. Citesc cele de mai sus si pe masura ce citesc raspund… 🙂

    Eu sunt ortodoxa de botez, din nefericire am fost multi ani de zile departe de biserica fiind atrasa de practici – ca sa zic asa- mai putin ortodoxe.

    In prezent imi recunosc si accept greselile, am cerut iertare pentru ele(prin spovedanie) si din fericire am primit-o.
    Ma ingrozesc de cine am fost in trecut si de ce am facut, dar, din punctul meu de vedere cel mai mult conteaza cine sunt in prezent si ce voi face in viitor.
    Este mai important faptul ca sunt acum ortodoxa adevarata decat cine am fost in trecut.
    Adica. De ce sa ne fie frica de raspunsul la ´´cine au fost dacii?´´ Important este ´´cine suntem noi romanii?´´ – in prezent?
    In prezent suntem aproape 90% ortodocsi crestinati de apostolul Andrei – cel dintai chemat! Asta nu va zice nimic?
    Sa luptam in contra ereziilor new-daciste de genul ´´mentalitatea crestinismului vine de la daci´´ si sa luptam sa pastram ortodoxia PURA.
    Dar nici sa nu ne fie teama sa descoperim cine au fost stramosii nostrii. Este un lucru normal si de bun simt ca fiecare popor sa-si cunoasca istoria!
    Doamne ajuta

  23. eu am citit undeva ca cel care l-ar fi flagelat pe Domnul era un mercenar traco-dac, poate asta si explica disparitia completa a neamului din istorie… si ca mercenarii daci erau cei mai fierce din imperiu, asa ca ce s-o mai dam cotita, mai bine cautam la rezultate, unde-or fi acum dacii cei stapani ai lumii… e ridicol, mai bine ne-am intreba, mai cum de-au disparut din istorie un popor asa de numeros ca ei, chiar ca pare o minune dumnezeiasca disparitia lor…

  24. @Minodora,

    Sfantul Apostol Andrei a propavaduit Cuvantul lui Dumnezeu in Scitia minora, Dobrogea de azi, si a hirotonit preoti si episcopi, de atunci crestinismul s-a raspandit pe teritoriul nostru, asta se intampla in sec. I d.H. Daco-getii au pierdut in razboaiele cu Imperiul Roman (condus de imparatul Traian), ultimul in anul 105-106, adica la inceputul secolului al II-lea. Ideea este ca cei care au condus Dacia in acele vremuri, printre care si Decebal, desi auzisera de invatatura Sfantului Andrei, de crestinism, nu au renuntat la cultul lui Zamolxe si la obiceiurile pagane, inclusiv la sacrificii umane (trimiterea de soli catre Zamolxe, prin aruncarea lor in sulite). Aceasta a fost motivatia spirituala pentru caderea lor, pentru invingerea de catre Imperiul Roman. In orice caz, ei nu au disparut decat ca stat, insa populatia (cei care au supravietuit in urma razboailor) a ramas pe aceste teritorii, nu au disparut complet ca neam. Noi suntem stramosii geto-dacilor, Provinciile romanesti fiind cele care au urmat ca forma de organizare dupa disparitia statului dac.

  25. Eu as fi curios cine si de ce sta in spatele acestor basme pseudo-istorico-academice.Aceste texte se axeaza pe trunchierea intr-un mod foarte viclean a unor date si teorii istorice, ajungandu-se la fantasmagorii iesite din comun.Cred ca multe scorneli au inceput odata cu maculatura lui Pavel Corut, care a devenit idolul scriitorilor de propaganda din perioada comunista- ajunsi saraci lipiti, trebuiau sa-si foloseasca si ei calitatile narative la ceva, nu? Insusi Corut marturisea ca aceste carti l-au scos din saracie.El este anticrestin, dar pt a “prinde” si naivii crestini in plasa discipolii ex-securistului au dat o noua forma aberatiilor cu iz academic – l-au facut pe Zamolxis “model” pentru Christos…o nebunie, dar un timp aceste elucubratii au avut ceva ecou…macar de acum inainte sper sa lasam basmele in cartile de Ispirescu si sa ne folosim pe de-a intregul creierele !

  26. As indrazni sa spun ca e chiar o tema de actualitate. Apar in ziua de azi pe facebook fel de fel de postari si comentarii, care enunta ideea ca dacismul trebuia sa triumfe si Zamolxe e un Dumnezeu sau un fel de predecesor al lui Iisus. Eu am explicat ce inseamna crestinism. Am argumentat faptul ca Sfantul Apostol Andrei a crestinat oamenii pe teritoriul tarii noastre, iar raspunsul a fost ca Apostolul Andrei a fost in Dobrogea si aici a ramas ca n-a avut de ce sa treaca dincolo de Dunare. Asadar romanii apartin lui Zamolxe. La un asemenea raspuns, cum sa va spun, primul lucru a fost sa fiu mult mai mirata decat as fi in mod normal, daca as auzi o stire aberanta. Nu stiam daca in acel moment sa rad sau sa inchid facebook-ul. Gluma, gluma, dar asa se smintesc altii.

  27. Pingback: CONFISCAREA PARINTELUI ARSENIE BOCA DE CURENTE EZOTERICE, DACISTE SI NEW-AGE | Cuvântul Ortodox
  28. Sunt de acord cu Bogdan in comentariul precedent cu specificatia .Putem fi mai atenti la adevarurile partiale ce au scopul de a credibiliza o forma de manipulare

  29. In primul rand trebuie cercetat de ce si cum s-a ajuns la crestinarea Dacilor, care au fost cauzele pentru care au renuntat la religia lor.
    Cat despre Daci, trebuie sapat adanc si serios si cercetati responsabil de catre cei specializati sa faca acest lucru.
    Numai la pronuntarea numelor lui Zalmolxe, Deceneu, Decebal ti se zburleste parul pe tine, lucru ce nu se intampla cu personajele crestinismului.
    Nu este corect a respinge categoric ceva ce s-ar putea, poate, sa ne defineasca si sa ne reprezente ca si neam, ca si popor.

  30. Mai fratilor , nu v-ati prins de păcăleală ? Herodot n-avea habar de daci sau de Dacia !

  31. pt. Relu -asteptam de la tine cuvinte de origine daca !

  32. Navighez si eu pe net ca toata lumea si dau peste tot felul de “texte” despre illuminati & co si despre dacii care erau atat de avansati incat puteau zbura pe luna, personal am ajuns sa cred ca textele sunt scrise de indivizi ce cauta like-uri si “trafic” pt site-urile lor si sunt mancare pt o natie frustrata, de aceea si au prins si sunt raspandite in continuare, din acelasi motiv au prins si manelele, asta e adevarul, suntem o natie de frustrati.
    Personal urmaresc emisiunea istoricului Mircea Dogaru si dupa intelegerea mea el spune ca: 1. noi suntem geti, daci e denumirea data de romani populatiei gete cucerite, 2. insemnatatea denumirii de roman s-a schimbat de-a lungul vremii, atunci in perioada stapanirii romane avea sens social, “cine nu era roman, era sclav”, mai tarziu, dupa invaziile slavilor insemna ca ne tragem din “romani”.
    Pe romani nu-i interesa sa corupa, sa converteasca populatiile cucerite ca pe unguri si sovietici, ii interesa doar aurul(rosia montana) si-o sa vedeti harta cu zona ocupata si-o multime de castre de aparare.
    Daca va uitati la harti, doar o perioada scurta aparem pe hartile imp. roman, dupa retragerea aureliana suntem “afara”, multumita fratilor geti din zonele necucerite ce au impins administratia romana dincolo de dunare.
    Crestinismul, parerea mea, consta in istoria israelitilor raspandita lumii intregi, sa stie si ceilalti cum si ce-au facut romanii si toate povestile despre regii lor si partea a 2-a filozofia iertarii asupritorului, pt ca nu stie ce face, a iubirii aproapelui.
    Mesaj pe care l-am primit de la 2 apostoli, Andrei la nord de dunare, in Dobrogea si Paul/Pavel la sud de dunare.
    Acum daca am mai incurcat datele, ma scuzati si cercetati si domniile dvs.

  33. @Minodora “eu am citit undeva ca cel care l-ar fi flagelat pe Domnul era un mercenar traco-dac”
    chestiile astea sunt copilarii,
    Vorbind despre mercenari traci, M. Dogaru spune ca razboiul dintre decebal si traian e inceputul sfrasitului, eram ultimul regat geto-trac ramas, iar trupele de cucerire aveau in componenta ostasi geto-traci. Cauta pe net info. despre legiunile si cohortele stationate in israel si chiar in marea britanie si-o sa vezi ca multe au traci in componenta.
    https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_Roman_auxiliary_regiments – e un tabel cu componenta etnica a auxiliarilor, vezi original tribe/city si language(josul paginii)
    https://en.wikipedia.org/wiki/Roman_auxiliaries_in_Britain – vezi alae/cohorte [I Thracum, II Thracum veterana, VII Thracum]

  34. Pe Iisus nu l-a inventat nimeni. Este o realitate. El a trait acum 2000 de ani si nici predecesor nu putea avea. Pentru ca Iisus Hristos exista dintotdeauna, alaturi de Dumnezeu. Iisus este cuvantul lui Dumnezeu si a murit pentru noi, lasandu-ne invataturile pentru a stii a urma calea dreapta in viata. Iisus este cuvantul lui Dumnezeu si exista dintotdeauna, la fel ca Dumnezeu.. si bineîinteles exista si de la facerea lumii. Lumea a fost facuta prin CUVANT, care a fost intotdeauna alutarea lui Dumnezeu, iar cuvantul lui Dumnezeu este Iisus. Prin cuvant s-a facut si Lumea. Orocine ar fi fost Zalmoxis, si orice speculatii ar exista, cel care a murit în chinuri pentru noi este Iisus Hristos, de El stim care este calea cea dreapta si Dumnezeu adevarat. Restul … ciuperci dupa ploaie

Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare