“De ce am sărit în apă? Pentru că aşa e normal”. EROISMUL CA NORMALITATE… EXCEPTIONALA. Un tanar si un politist au salvat de la moarte o mama si un copil din masina cazuta in Dambovita, IN TIMP CE O MULTIME DE OAMENI FILMA INCIDENTUL SI COMENTA DE PE MARGINE… (video)

29-02-2016 4 minute Sublinieri

“Personal, consider ca asta este normalitatea. Nu e necesar sa multumim pentru ea, nu trebuie ridicata in slavi, ci trebuie inteleasa, asumata si practicata de fiecare dintre noi”

  • Digi 24:

EXCLUSIV. Eroul care a sărit în apele reci ale Dâmboviței și a salvat două vieți

Un tânăr de 30 [de ani] este eroul care a sărit în apa rece a Dâmboviţei şi a scos la mal victimele prinse între fiarele contorsionate ale maşinii căzute ieri în râu. În timp ce alţi şoferi filmau accidentul sau vorbeau despre drama copilului de 8 ani şi a părinţilor acestuia, prizonieri încă în maşina scufundată cu roţile în sus, bărbatul a sărit în apă. Gestul său a salvat viaţa băiatului şi a mamei acestuia.

Sunt imaginile filmate de martorii oculari, în momentul în care Alexandru Puiu îl aduce la mal pe copilul de 8 ani. Un singur om îi sare în ajutor salvatorului. Restul continuă să filmeze operaţiunea de salvare.

„Am dat prima oară de copil, l-am prins de mână, l-am scos, a fost momentul de bucurie şi în acelaşi timp de groază. Sincer, de frig, de abia puteam să mai înaintez, am avut noroc că a sărit un băiat de pe mal să mă ajute pentru că eram foarte înfrigurat. Am auzit maşina poliţiei după ce l-am scos pe băiat, ulterior m-am întors să îl scot şi pe bărbat”, povestește Alexandru Puiu.

Totul s-a întâmplat în doar câteva clipe. În timp ce Alexandru încerca să îl scoată din maşină pe şoferul maşinii, pe mal agentul George Dorin resuscita copilul de 8 ani.

„În maşina care era în Dâmboviţa, în momentul în care eu am ajuns şi acordam primul ajutor, o persoană de sex masculin l-a scos pe presupun tatăl copilului, şoferul. Am procedat la masajul cardiac, mi-am dat jos hainele de pe mine ca să îl încălzesc după care au venit cei de la SMURD şi l-au preluat în ambulanţă”, spune George Dorin, agent de poliție.

„Prima grijă a fost copilul, m-am dus la el şi am văzut că domnul poliţist a fost omul potrivit la locul potrivit”, adaugă Alexandru Puiu.

Până la sosirea ambulanţei, Alexandru a dispărut în mulţime. Poliţiştii nici n-au apucat să-i mulţumească pentru pentru gestul său.

„Nu am făcut chestia asta ca să ies în evidenţă. De ce am sărit în apă? Pentru că aşa e normal. Aşa ar fi trebuit să facă cei din jur, mulţimea. Ăsta ar fi trebuit să fie primul impuls”, spune Alexandru Puiu.

Astăzi, atât Alexandru Puiu, cât şi agentul Dorin George au luat legătura cu medicii care se îngrijesc de copilul de 8 ani. Doctorii le-au spus că micuţul se simte mai bine, dar că pericolul nu a trecut.

În urmă cu două zile, o femeie a murit în râul Dâmbovița, după ce a căzut cu mașina în apă.

Protest inedit pe Splaiul Dâmboviței. Oamenii cer montarea de parapeți în zonă

Zeci de accidente au loc în fiecare an pe Splaiul Dâmboviţei. Parapeţii au dispărut în urmă cu mai bine de un an, iar în locul lor au apărut maldăre de gunoaie şi bucăţi de beton. Aici, şoferii care pierd controlul asupra volanului ajung direct în Dâmboviţa. Sute de șoferi au protestat, duminică, pe Splaiul Dâmboviței față de indiferența autorităților bucureștene care a curmat viețile a două persoane în această săptămână.

Astfel, sute de șoferi, majoritatea locuitori din zonă, au ieșit cu mașinile pe Splaiul Dâmboviței pentru a a trage un semnal de alarmă pentru autorități. Oamenii au cerut ca drumul să fie mai bine semnalizat, asfaltul reparat, iar în zonele cu pericol de derapaj să se monteze parapeți de beton.

Protestatarii și-au lipit mesaje pe mașini și și-au legat banderole negre în semn de doliu față de oamenii care au murit în această săptămână, după ce au căzut cu mașina în Dâmbovița.

Oamenii au spus că trimis numeroase sesizări autorităților și primăriei din Popești-Leordeni, dar fără rezultat.

Splaiul Unirii este un loc ce pare pustiu, în care gunoaiele răsar precum iarba şi acoperă tot. Din când în când, doar zgomotul motoarelor turate deranjează liniştea locului. Şoferii accelerează şi merg ca pe autostradă pe şosea, să îşi scurteze puţin drumul spre mare. Nu sunt, însă, pe un drum al nimănui. Aşa cum arată plăcuţa, ei circulă prin judeţul Ilfov, mai exact, prin localitatea Popeşti-Leordeni. Miile de oameni care locuiesc în cele două cartiere rezidenţiale de la marginea oraşului, plătesc impozite şi cer ajutor de ani de zile. Oamenii spun că nu e lună în care o maşină să nu plonjeze în apă.

„Noi, ce demersuri am făcut din partea asociaţiilor de proprietari, n-am obţinut nimic. Acum mor oameni pe splai. Nu e marcat, nu are parapet sau gard la marginea apei. Oamenii mor zilnic”, a declarat Bogdan Gheorghiu.

„E periculos să circulăm pe Splai. Vorbesc ca o mamă care îşi duce copilul la şcoală şi care trebuie luat. Dacă nu se va face un gard normal se va face unul din cruci”, a adăugat un locuitor de pe Splaiul Dâmboviței.

În timp ce oamenii îşi riscă zilnic viaţa, autorităţile pasează vina dintr-o curte în alta. Împărţirea administrativă se vede clar pe hartă. Şoseaua, pe ambele sensuri, este în administrarea autorităţilor Capitalei. Bucata mai mică, ce are doar terenul viran şi blocurile de locuinţe, este administrată de autorităţile ilfovene. Chiar şi aşa, de ani buni, nimeni nu face nimic pentru siguranţa oamenilor care locuiesc aici. Acum patru ani, maşina unui bărbat a derapat şi a ajuns în apă, exact în locul în care ieri tatăl unui copil de opt ani a pierit înecat.

„Au pasat cazul de la unii la alții. Că nu e la București, e la Ilfov, că e la Popești”, a precizat un locatar de pe Splaiul Dâmboviței.

La mai puţin de 72 de ore de la accidentele în care doi oameni şi-au pierdut viaţa şi alţi doi au fost răniţi pe Splaiul Unirii, singura măsura luată a fost aceea de a vâna vitezomanii. Poliţiştii ilfoveni şi bucureşteni au instalat radare pe cele două sensuri ale şoselei şi au împărţit zeci de amenzi în doar câteva ore. Oamenii care locuiesc în zonă nu renunţă, însă, uşor. Au ieşit în stradă şi şi-au cerut dreptul la viaţă.

Explicaţiile în privinţa lipsei parapeţilor ar trebui să fie date de cei de la Primăria Capitalei. În ciuda insistenţelor, nu am reuşit să dăm de niciun reprezentant al instituţiei.

Dragii mei,

Aceste zile au fost coplesitoare, din multe puncte de vedere. Nu sunt obisnuit cu atata atentie, asa ca vreau sa va multumesc pentru multitudinea de ganduri frumoase. Personal, consider ca asta este normalitatea. Nu e necesar sa multumim pentru ea, nu trebuie ridicata in slavi, ci trebuie inteleasa, asumata si practicata de fiecare dintre noi. Sper ca ecoul acestei intamplari sa rasune acolo unde trebuie si sa reusim treptat sa facem din Romania o tara civilizata, cu oameni de bun simt, conducatori responsabili si masuri de preventie a unor astfel de tragedii.

P.S: Daca cineva are informatii despre starea baietelului, va rog sa ma anuntati. Mi-as dori tare mult sa fiu la curent cu evolutia lui.

Legaturi:


Categorii

1. DIVERSE, Eroism, omenie, Video

Etichete (taguri)

, , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

1 Commentariu la ““De ce am sărit în apă? Pentru că aşa e normal”. EROISMUL CA NORMALITATE… EXCEPTIONALA. Un tanar si un politist au salvat de la moarte o mama si un copil din masina cazuta in Dambovita, IN TIMP CE O MULTIME DE OAMENI FILMA INCIDENTUL SI COMENTA DE PE MARGINE… (video)

  1. Pentru mine ramane o dureroasa enigma: cum se poate ca intr-o tara ortodoxa reflexul colectiv sa fie acela de a sta calm, cu mainile in buzunare, pe margine privind cum un om isi pune viata in primejdie pentru a face singur ce ar fi trebuit sa faca mai multi, in timp ce in alte tari, neortodoxe, lucrurile in astfel de situatii s-ar fi desfasurat – cum perfect observa tanarul salvator – NORMAL? E un paradox cu care eu una nu izbutesc inca sa ma impac…

Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare