Dr. Vasile Astarastoae despre proiectul legislativ ce instituie MAMELE SUROGAT: nu cumva transformam femeia intr-un incubator viu?

24-02-2011 2 minute Sublinieri

Preşedintele Colegiului Medicilor din România, Vasile Astărăstoae, a declarat că proiectul de lege privind reproducerea umană asistată medical înaintat de deputatul PDL Mihaela Şandru ar fi trebuit discutat înainte de a fi depus, mai ales sub aspect etic, pentru că acest domeniu este unul “ultrasensibil”.

“Un asemenea domeniu este un domeniu ultrasensibil şi aş fi preferat ca acest proiect să fie analizat înainte  de a fi depus, mai ales sub aspecte etice. Pentru că problemele nu sunt de tehnică, problemele sunt strict etice. Şi atunci să vedem dacă nu cumva transformăm femeia într-un incubator viu. Dacă nu este comercial. Noi ştim câte tranzacţii se pot realiza pe piaţă şi modalitatea prin care putem să înlăturăm acest lucru”, a declarat pentru REALITATEA.NET prof. dr. Vasile Astărăstoae, preşedintele Colegiului Medicilor din România.

În al doilea rând trebuie o discuţie de fond cu privire la dezvoltarea ulterioară a acestui copil. Pentru că, paradoxal, pentru ce-i care nu ştiu, copilul simte afectiv, are percepţii senzoriale încă din viaţa intrauterină, Şi carenţa afectivă este principalul motiv pentru care evoluţia ulterioară merge către egocentrism, personalităţi psihopatoide. Sunt foarte multe lucruri. Sper că va fi o dezbatere reală şi trebuie să-l vedem. Pentru că a mai fost o tentativă făcută de către legislativ de a da o lege a reproducerii asistate, avorturilor şi aşa mai departe care a trecut şi până la urmă Curtea Constituţională a descoperit că aproape 90% dintre articole nu sunt constituţionale”, a mai explicat

Deputatul PDL Mihaela Şandru a depus marţi la Senat un proiect de lege ce reglementează situaţia mamelor surogat. Potrivit proiectului, femeile care nu pot avea copii vor putea apela la mame surogat.

[Pericolul evident al unei astfel de legi, desi nu este deloc aratat in aceste stiri, este acela ca permite cuplurilor de homosexuali si de lesbiene sa aiba copii prin terte persoane surogat. De fapt, din cate se pare, acest lucru nu este nici macar luat in calcul de acest proiect legislativ, desi pana mai ieri era postata pretutindeni stirea cum ca cantaretul Elton John a devenit “tatal” unui baietel nascut de o mama surogat in California, dupa ce, in prealabil, incercase, impreuna cu partenerul sau de viata, sa adopte un copil orfan din Ucraina, bolnav de Sida. Alte vedete au facut acelasi lucru, creand astfel un curent de opinie favorabil acestei practici. Ele si-au justificat demersul fiecare care mai de care mai diferit si mai ciudat, semn foarte clar ca aceasta reproducere umana asistata medical *(RUAM) permite foarte usor abuzul. Un astfel de exemplu de abuz poate fi si cazul lui Cristiano Ronaldo, care a apelat la aceasta varianta in dorinta de a deveni “tata” fara obligatiile ulterioare ale unui mariaj. Exemplele negative pot continua.

“Vom deveni una dintre tarile cele mai liberale” spunea liberala Mihaela Sandru, cand a facut referire la posibilitatea adoptarii favorabil in plenul Senatului a acestui proiect legislativ. De ce insa aceasta graba? Tot ea raspunde, evident cu un limbaj europenizat expirat: “am considerat ca decat sa fie o activitate ilegala, sa-i dam o natura legala”. Atunci care e rostul tau de parlamentar, daca politica ta este aceea de a “legaliza” practicile ilegale si nu de a le stavili prin legi?

Senatorul PDL Iulian Urban [! -n. R.C.] – n a avut si el in 2009 un proiect de lege privind reproducerea umana asistata medical, proiect pe care il puteti citi integral AICI. Ce s-a intamplat ulterior cu el, nu stiu. Probabil ca a fost respins, de vreme ce se mentioneaza in comunicatul asociatiei “SOS Infertilitatea” ca anterior acestui demers al ei alte doua tentative de legiferare a acestei practici au fost respinse.

Noutatea ce-o aduce acest proiect de lege este aceea ca infertilitatea este denumita ca fiind “boala”, insa nu neaparat la nivel personal, ci la nivelul populatiei, care influenteaza negativ demografia Romaniei. Este de fapt motto-ul asociatiei, care militeaza pentru legiferarea RUAM. Scopul lor este de a sustine “cuplurile” (atentie, nu familiile) in lupta pentru a avea copii. Este si aici un inteles secularizat ascuns, care prevede ca fiecare femeie are “dreptul” de a avea copii, cu oricine – in orice fel si in orice conditii, chiar si atunci cand Dumnezeu nu-ti da acest “drept“, duhovniceste spus “dar”. Ar fi interesanta o pledoarie pe aceasta tema argumentata biblic, cu referire indeosebi la cazurile prezentate in Vechiul Testament. – dan.camen.]


Categorii

1. DIVERSE, Razboiul impotriva familiei / vietii/ copiilor, Vasile Astărăstoae

Etichete (taguri)

, , , , , , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

6 Commentarii la “Dr. Vasile Astarastoae despre proiectul legislativ ce instituie MAMELE SUROGAT: nu cumva transformam femeia intr-un incubator viu?

 1. Ce se intampla cu femeile din tara asta?
  Tocmai noi care ar trebui sa avem mai multa sensibilitate si mai multa dragoste, chiar si omeneste vorbind?
  Nu erau suficiente aberatiile feminine din ziare, vine si dna. Mihaela Sandru si pune cireasa pe tort.

  Cand eram copil am vizionat un film indian in care o familie care nu avea copii a apelat la aceasta solutie – mama surogat. Finalul era tragic pentru ca tanara care acceptase “compromisul” pentru a-si ajuta familia saraca, nu mai vrea sa se desparta de copilas, dar si tatal se indragosteste de ea.
  Acum, vad ca “viata bate filmul”. Adevarat, suntem f liberali 🙁

 2. Pingback: LEGEA REPRODUCERII ASISTATE MEDICAL CU TERT DONATOR: o lege anti-viata si anti-familie, aprobata de Guvern. Ce presupune? - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
 3. Pingback: IPS Laurentiu Streza a criticat dur procedura fertilizarii in vitro. “PENTRU PRIMA OARA, POPORUL ROMAN ISI POATE INTREZARI SFARSITUL!” - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
 4. Pingback: CEDO legalizeaza implicit practica MAMEI SUROGAT. Decizia poate avea impact si in Romania - Recomandari
 5. Pingback: Medic francez: VACCINUL GARDASIL – CEL MAI MARE SCANDAL AL TUTUROR TIMPURILOR/ Asociatia PRO-VITA: atitudine pe tema EDUCATIEI SEXUALE promovate prin programul SEXUL VS BARZA/ Sustinere pentru “OBIECTIA DE CONSTIINTA” a medicilor din Mat
 6. Pingback: Vasile Astărăstoae despre LIMITAREA LIBERTATILOR INDIVIDUALE sub pretextul SANATATII PUBLICE | Cuvântul Ortodox
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare