O membra a familiei si concernului ROTHSCHILD va fi sustinuta de guvern pentru CA al ELECTRICA. Ocazie cu care aflam ca familia ROTHSCHILD – ramura franceza – a fost implicata in MARILE PRIVATIZARI ale Romaniei

24-08-2014 4 minute Sublinieri

adr

Departamentul pentru Energie anunta ca o va sustine pentru pozitia de membru independent in viitorul Consiliu de Administratie al Electrica pe baroneasa Arielle Malard de Rothschild, in prezent managing director si vicepresedinte pentru Europa de Est al Rothschild & Cie. De asemenea, Departamentul pentru Energie ii va propune si sustine pentru noul CA al Electrica pe Victor Cionga, fost director general al Bursei de Valori Bucuresti, si pe Victor Grigorescu, expert in cadrul Directiei Generale Privatizare si Administrare a Participatiilor Statului in Energie.

Intr-un comunicat remis duminica, Departamentul pentru Energie informeaza ca statul roman va inainta catre Adunarea Generala a Actionarilor (AGA) Electrica doua propuneri de candidatura pentru Consiliul de Administratie (CA), alti doi candidati urmand a fi alesi pe baza propunerilor facute de actionarii minoritari. Potrivit sursei citate, al cincilea membru al CA va fi ales dintr-o lista de propuneri prezentata de un consultant independent specializat in recrutare, angajat de Electrica S.A.

Departamentul pentru Energie precizeaza ca procedura descrisa mai sus respecta Acordul de guvernanta corporativa incheiat de societatea Electrica S.A. cu Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare si care a fost prezentat investitorilor in perioada listarii.

Astfel, pentru pozitia de membru independent al CA, mandatul dat de ministrul delegat pentru Energie catre reprezentantii statului in AGA va viza acordarea voturilor de sustinere pentru baroneasa Arielle Malard de Rothschild, actualmente managing director si vicepresedinte pentru Europa de Est al Rothschild & Cie, anunta Departamentul pentru Energie.

Faptul ca persoane de o asemenea anvergura internationala, ca Arielle Malard de Rothschild, doresc sa se implice in transformarea societatilor de stat din energie este o dovada de incredere in dorinta Romaniei de imbunatatire a performantelor din domeniu, intr-o maniera noua, in care statul roman ramane actionarul principal. Am discutat mult cu doamna de Rothschild despre perspectivele Electrica, o societate aflata la un nou inceput de drum, dupa listarea pe bursa de la Bucuresti si pe cea de la Londra. Sunt absolut convins ca aducerea unor personalitati la conducerea societatilor din energie este extrem de benefica si, de aceea, intentionez sa continui sa incurajez acest lucru”, a declarat Razvan Nicolescu, ministrul delegat pentru Energie, citat in comunicat.

De asemenea, Departamentul pentru Energie ii va propune si ii va sustine pentru noul CA al Electrica pe Victor Cionga, fost director general al Bursei de Valori Bucuresti, si pe Victor Grigorescu, un tanar profesionist, cu experienta in mediul international, potrivit sursei citate.

In 22 septembrie va avea loc prima AGA Electrica S.A., dupa listarea companiei pe bursa romaneasca si pe bursa de la Londra, prilej cu care va fi desemnat viitorul CA al societatii de stat, aminteste Departamentul pentru Energie.

Capital noteaza ca schimbarea administratorilor este necesara in conditiile in care listarea la bursa, prin oferta publica din 4 iulie, a modificat structura actionariatului. Statul si-a redus detinerea de la 100% la 48,7% din capital, BERD are 8,65% din actiuni, pachete semnificative fiind detinute si de fondurile de pensii private.

Detalii suplimentare despre viitorii membri ai CA Electrica:

Arielle Malard de Rothschild, 51 ani, cetatean francez, este managing director si vicepresedinte pentru Europa de Est al Rothschild & Cie, presedinte al Consiliului de Administratie al CARE France. A mai lucrat pentru Banca Mondiala si pentru Lazard, precum si in domeniul consilierii pe probleme financiare pentru mai multe guverne. Are un doctorat in economie la Instituts d’Etudes Politiques din Paris, iar specializarea sa este in fuziuni si achizitii (M&A).[…]/ integral pe hotnews.ro

După cum declara în urmă cu câţiva ani, într-un interviu acordat Capital, Arielle Mallard de Rothschild a început să vină în România din 1996, cunoaşte personal mulţi demnitari români, a fost implicată direct în cele mai mari privatizări din ţară şi ştie istoria acestora chiar din momentul de început – 1992 (compania la care lucra atunci fiind cea care a consiliat statul român în crearea Fondului Proprietății de Stat (FPS), prima instituție cu astfel de atribuții). Acum, reprezentanta familiei Rothschild se află, potrivit informaţiilor publicate în presă, pe lista scurtă a candidaților pentru noul Consiliu de Administraţie al Electrica.

[…]

Consultantul Erste la privatizarea BCR

Cea mai importantă dintre acestea a fost cea a Băncii Comerciale Române, unde Rothschild a fost angajată de Erste Group. Austriecii au preferat să lucreze cu banca de investiţii tocmai pentru că specialistii acesteia cunosteau foarte bine mediul de afaceri din Romania, unde intermediaseră numeroase tranzacţii, modul de lucru al statului, căruia i-au fost consultanţi cu ani în urmă, şi chiar membri ai Executivului, întâlniţi în guvernarea anterioară.

În 2006, la câteva luni după ce Erste a fost desemnat câştigător, Arielle Mallard a acordat un interviu pentru Capital în care a prezentat atât detalii din culisele pregătirii pentru privatizarea BCR, cât şi istoria comună mult mai veche pe care o are cu privatizările din România. La Bucureşti, a început sa vină frecvent din 1996, cu mult înainte de a se fi angajat la Rothschild. Pe atunci, fostul său angajator, banca de investiţii Lazard Freres, oferea consultanţă Renault pentru Dacia. Atunci l-a cunoscut pe Călin Popescu Tăriceanu, care era ministrul Industriilor, ajuns premier în perioada privatizării BCR cu Erste.

Tot din perioada guvernării CDR, Arielle Mallard de Rothschild spunea că îl ştie şi pe ministrul finantelor implicat în coordonarea privatizării BCR, Sebastian Vladescu, în condiţiile în care acordase consultanţă, din partea Rothschild, Fondului Proprietăţii de Stat. De FPS îşi amintea chiar mai demult, din 1992, când foştii colegi de la Lazard au consiliat statul roman în crearea instituţiei. Între timp, alături de Rothschild, a pregătit mai multe tranzacţii în România, unele reuşite, altele eşuate.

O cunoaştere de acest fel a României şi a oficialilor ţării a convins Erste Bank să aleagă Rothschild în consorţiul de consultanţi pentru privatizarea CEC şi apoi a BCR, chiar dacă nu era banca de investiţii cu care lucraîin mod tradiţional. Cu atat mai mult, cu cat o idee despre BCR îşi făcusera deja la prima încercare de privatizare, cand au reprezentat Eulia. “Am început să lucrăm cu Erste din februarie 2005, pentru CEC. Pe atunci, se credea că va fi prima privatizată. Ulterior, a devenit clar că prima va fi BCR”, spunea Arielle Malard, după încheierea procesului de privatizare.

Inainte de due-dilligence, Rothschild a ajutat Erste să înţeleagă care poate fi valoarea băncii. “S-au făcut mai multe scenarii pentru business-plan, pentru că valoarea lucrului pe care îl cumperi este dată şi de creşterea aşteptată în viitor”, explica Mallard, care aprecia atunci că BCR nu a fost “supra-platita” prin preţul uriaş de 3,75 miliarde de euro, potenţialul de creştere fiind mult mai mare decât la o bancă occidentală. Aşteptările optimiste de atunci sunt, probabil, regretate acum de Erste în contextul pierderilor uriaşe înregistrate de BCR în ultimii ani.

Rothschild a continuat să acorde consultanţă la Erste şi după privatizarea BCR, făcând inclusiv evaluarea celor două instituţii financiare, pentru stabilirea raportului la care SIF-urile au schimbat acţiuni BCR cu titluri Erste.

Cunoştinţe vechi

Lista clienţilor de care Rothschild se ocupase în România, după angajarea lui Arielle Mallard, înainte de privatizarea BCR, era mult mai lungă. Printre aceştia:

1998-2000:

– Fondul Proprietăţii de Stat;

– Guvernul României – privatizare Petrom (amânată)

Dupa 2000:

– Pechiney-AIG/EMP – privatizare Alro (amânata);

– Azomures;

– BERD şi SG AssetManagement – vânzarea Arctic firmei Arcelik;

– Eulia – privatizare BCR (amânată);

– Luxten;

– şase fonduri – vânzarea Terapia către Advent,

– Enel – pentru Distrigaz Sud şi Nord

După 2005:

– NCH – vânzarea Romportmet către Mittal Steel;

– Ion Ţiriac – fuziunea Banca Ţiriac-HVB;

– Ministerul Industriilor – privatizare Electrica Muntenia Nord, Transilvania Nord, Transilvania Sud.

Cine este soţul, Édouard de Rothschild?

Arielle Mallard este născută în 1963 şi a intrat în aripa franceză a familiei Rothschild în 1991, când s-a căsătorit cu omul de afaceri Édouard Étienne Alphonse de Rothschild, născut în 1957, cu care are în prezent patru copii. Soţul său a absolvit Stern School of Business, la New York University şi a fondat, la Paris, în 1987, împreună cu fratele său vitreg, David Rene de Rothschild, banca Rothschild & Cie Banque. […]/ integral pe capital.ro

etienne


Categorii

1. DIVERSE, Masonerie, Razboiul impotriva Romaniei

Etichete (taguri)

, , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

5 Commentarii la “O membra a familiei si concernului ROTHSCHILD va fi sustinuta de guvern pentru CA al ELECTRICA. Ocazie cu care aflam ca familia ROTHSCHILD – ramura franceza – a fost implicata in MARILE PRIVATIZARI ale Romaniei

  1. ce sa mai, jaf si distrugere cu eticheta de privatizare, si mai ami aduc aminte de un slogan de ala rotchild citez: datimi finantele lumii pe mina caci nu ma mai intereseaza cine fac legile, adica cu alte cuvinte totul decurge de la sine

  2. Ah, cine isi aduce aminte de Tevie Laptarul? E cam mult de atunci:

    TEVIE DER MILHIKER (TEVIE LAPTARUL) de SALOM, ALEHEM
    Teatrul Evreiesc de Stat – Bucureşti
    22.03.1975

    cu FISCHLER, SAMUEL in rolul lui TEVIE

    Dar cintecelul lui Tevi (cintat si de Gica Petrescu) a ramas:

    “Ven ich bin a Rotshild Oi di didl didl didl didl didl didl dam / Ganze teg volt ich sich bidy”.

  3. Rothschild spune, in termeni eleganti, ca sistemul financiar global este in pragul colapsului.

    Lord Jacob Rothschild: “World seeing greatest monetary policy experiment in History”
    “The six months under review have seen central bankers continuing what is surely the greatest experiment in monetary policy in the history of the world. We are therefore in uncharted waters and it is impossible to predict the unintended consequences of very low interest rates, with some 30 percent of global government debt at negative yields, combined with quantitative easing on a massive scale,” Rothschild writes in the company’s semi-annual financial report.
    http://www.businessnewsworld.com/news/world-seeing-greatest-monetary-policy-experiment-in-history-rothschild.html
    https://www.rt.com/business/356148-rothschild-experiment-world-economy/

  4. Rothschild si-a vandut 23% din investitiile in Anglia si si-a bagat banii in metale pretioase.
    HSBC, cea mai mare banca din lume, cu sediul la Londra este in pragul falimentului. Au inceput sa cada capete.

    Rothschild’s RIT Capital dumps sterling assets as it braces for the latest monetary ‘experiment’

    RIT sold off sterling-linked assets from its £2.5bn portfolio during the first half of the year, taking them down from 47pc to 34pc of the group’s holdings. This has since fallen even further to 25pc. Meanwhile, the firm increased its holdings of safe haven assets including gold and precious metals.
    http://www.telegraph.co.uk/business/2016/08/15/rothschilds-rit-capital-dumps-sterling-assets-as-it-braces-for-t/

    HSBC (The Hongkong and Shanghai Banking Corporation) este cea mai mare bancă din Europa în ceea ce privește capitalizarea, înființată în anul 1865 în Hong Kong și Shanghai, sub numele The Hongkong and Shanghai Banking Corporation. Având sediul în Londra, Anglia, compania este prezentă la nivel mondial și are peste 300.000 de angajați. HSBC are peste 10.000 de sucursale în 83 de țări. Conform listei Forbes Global 2000 din anul 2008, HSBC este cea mai mare companie din lume.
    https://ro.wikipedia.org/wiki/HSBC

    Why are HSBC’s shares soaring despite gloomy results? The City is buying its rosy view of ‘the truth’
    The bank has a host of problems, but it’s keeping up with City expectations so its stock has been in demand on the markets
    First half profits fell by 29 per cent to $9.7bn (£7.3bn).
    http://www.independent.co.uk/news/business/comment/why-are-hsbcs-shares-soaring-despite-gloomy-results-the-city-is-buying-its-rosy-view-of-the-truth-a7169831.html

    HSBC Bank’s chief of foreign exchange cash trading arrested
    http://www.foxnews.com/us/2016/07/20/hsbc-bank-chief-foreign-exchange-cash-trading-arrested.html

    British HSBC executive released on $1m bail in $3.5bn US forex cash trading
    http://www.telegraph.co.uk/business/2016/07/20/senior-hsbc-exec-arrested-in-us-forex-trading-probe/

    HSBC Head of Iberian Capital Finance Rivas Said to Leave Bank
    HSBC Holdings Plc’s head of capital financing for Iberia, Borja Rivas, is leaving after less than a year following a restructuring of its investment bank, according to three people with knowledge of the matter.

    Rivas, who joined from UBS Group AG, is currently on leave after the capital-financing team was combined with global banking, said one of the people, who asked not to be identified because the matter is private. Rivas, who previously also worked at JPMorgan Chase & Co., declined to comment when reached by phone.
    http://www.bloomberg.com/news/articles/2016-07-21/hsbc-head-of-iberian-capital-finance-rivas-said-to-leave-bank

Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare