„Eroilor din linia întâi”… Cocktailul toxic de STALINISM CULPABILIZATOR REPRESIV, incompetență și CINISM ANTIUMAN omoară mai mult decât COVID/ Bătaie de joc continuă față de bolnavii cronici/ MĂSURILE ANTI-COVID: CAUZA EXCESULUI DE DECESE?/ Idei sociopate: „negaționiștii” să-și asume neîngrijirea medicală dacă fac Covid/ Un Sindicat sanitar vrea SUSPENDAREA MALPRAXISULUI/ Impresii de pacient Covid despre spital: „Pușcăria iadului”, „Lagăr de exterminare”/ Proftorii testelor PCR

2-11-2020 18 minute Sublinieri

Cezar Irimia, preşedintele Federaţia Asociaţiilor Bolnavilor de Cancer: „Este inuman ca noi, pacienţii cu cancer să stăm câte 10-12 ore la uşa unui medic să fim testaţi Covid” (26 oct)

Hotnews:

Pacienții cu hepatită nu mai au acces la tratament. Cauzele: dificultăți în a accesa servicii medicale, programări târzii, dar și teama pacienților de a merge la spital, din cauza pandemiei

Asociația Pacienților cu Afecțiuni Hepatice atrage atenția că pe fondul celui de-al doilea val al pandemiei de COVID-19, se remarcă numărul redus de pacienți care au accesat terapia antivirală, în special pe programul Cost/Volum/Rezultat în hepatita C. Principalele cauze sunt dificultatea de a accesa unele servicii din spitale, programările destul de târzii în unele cazuri, dar și teama pacienților de a nu ajunge în spitale și a se infecta cu noul coronavirus sau de a nu fi depistați cu COVID-19.

“Hepatita este o boală infecțioasă. Trebuie să învățăm din experiența acestei pandemii”

Asociația Pacienților cu Afecțiuni Hepatice din România (APAH-RO) atrage atenția asupra accesului la diagnostic și tratament al pacienților hepatici, în contextul Ediției a Xll-a a Conferinței pacienților cu afecțiuni hepatice.

În perioada 29-31 octombrie se desfășoară în format online a Xll-a ediție a Conferinței Naționale a Pacienților cu Afecțiuni Hepatice. Evenimentul va da ocazia pacienților să interacționeze pentru prima dată virtual cu medici din întreaga țară atât pe probleme hepatice, cât și pe afecțiuni conexe, cum ar fi cele reumatismale sau hematologice.

Conferința reprezintă un prilej de a da un nou semnal de alarmă asupra situației în care se află pacienții cu hepatite virale și de etiologie nonvirală (steatoze hepatice).

Asociația Pacienților cu Afecțiuni Hepatice din România atrage atenția că pe fondul celui de-al doilea val al pandemiei de COVID-19, se remarcă numărul redus de pacienți care au accesat terapia antivirală, în special pe programul Cost/Volum/Rezultat în hepatita C. Printre cauze se află dificultatea de accesa unele servicii din spitale, programările destul de târzii în unele cazuri, dar și teama pacienților de a nu ajunge în spitale și a se infecta cu noul coronavirus sau de a nu fi depistați cu COVID-19.

De asemenea, un alt factor este rata de testare extrem de scăzută comparativ cu ultimii ani, care a dus la o situație greu de anticipat la început de an. Multe programe de testare au fost abandonate și, chiar dacă medicii de familie au posibilitatea de a recomanda testarea, de a prescrie markerii virali pe analizele de bază pentru orice pacient asigurat din lista sa, suspect sau aflat în factorii de risc, în continuare numărul celor depistați este destul de mic.

În acest context, APAH-RO face apel către toți cei implicați să acorde o atenție deosebită testarii și identificării pacienților cu hepatite virale care au nevoie să ajungă la un medic gastroenterolog sau de boli infecțioase (acolo unde este posibil) pentru a primi terapia antivirală.

“Este momentul să fim o echipă – medici/autorități/asociații de pacienți și să gasim soluții pentru ca niciun pacient să nu rămână fără medicația de care are nevoie sau mai grav, să nu fie depistat la timp. Înțelegem situația critică în care se află sistemul de sănătate din România, dar pacienții cu afecțiuni hepatice nu trebuie abandonați. Circuitele din spitale sunt esențiale, astfel încât atât pacientul, cât și medicul să se simtă în siguranță. Să nu uităm că vorbim de o boală infecțioasă, dacă ne gândim la infecțiile cu virus hepatitic B, C sau B plus Delta, și, cu atât mai mult, trebuie să învățăm din experiența acestei pandemii”, explică Marinela Debu, președintele Asociației Pacienților cu Afecțiuni Hepatice.

Medicul Adrian Marinescu: “Toate afecțiunile cronice trebuie să fie monitorizate”

“Chiar dacă suntem în condiții de pandemie și aproape tot timpul ni-l ocupăm cu pacienții cu infecție Sars-CoV-2, eu cred că toate afecțiunile cronice trebuie să fie monitorizate. Exact așa cum se întâmpla și înainte de criză. Pacienții cu afecțiuni hepatice cronice au nevoie de diagnostic, au nevoie de terapie și au nevoie, în general, de monitorizare. Cred că putem găsi acea variantă de echilibru în care clinicile de specialitate, de boli infecțioase sau de gastro-enterologie, să se poată ocupa de pacienții cu afecțiuni hepatice cronice chiar dacă pandemia va mai dura ceva timp de acum încolo. Cred că ar fi o greșeală destul de mare să existe un lockdown pentru afecțiunile cronice în general. Motivul este simplu. Acest interval de timp până se rezolvă pandemia să ducă la agravarea și lipsa de tratament chiar să își spună cuvântul mai târziu. Trebuie să găsim acele variante ca lucrurile să meargă în paralel: ceea ce ține de infecția Sars-CoV-2 pe de o parte și ceea ce ține de rezolvarea afecțiunilor hepatice cronice. Cred că asta este cheia lucrurilor care vor urma, mai ales că în momentul de față avem terapii noi care realmente vindecă dacă vorbim de hepatită C și într-o măsură mai mică la Hepatita B și la Hepatita B plus Delta.”, afirmă dr. Adrian Marinescu, medic specialist boli infecțioase Institutul Național de Boli Infecțioase Matei Balș.

O altă temere a pacienților este aceea că, odată cu finalizarea acestui Contract Cost/Volum/Rezultat, nu va exista o continuitate în acordarea terapiei antivirale și în continuare nu se vor găsi soluții pentru pacienții neasigurați, deși este absolut necesar să le acordăm o șansă la diagnosticare și tratament pentru a reintra pe drumul spre eliminare în conformitate cu obiectivul OMS.

“Pandemia și rezervele pe care unii pacienți le-au avut de a se adresa serviciilor medicale de specialitate, au făcut ca numărul total de pacienți cu hepatită C care a accesat tratamentul în acest an (cifra din luna septembrie) să fie de 5.142. În momentul de față, avem în derulare contracte care pot asigura tratamentul pentru 17.600 de pacienți. Am început cu 5800 în 2015, a crescut numărul pacienților înrolați în anul 2017 la 12 000, iar în perioada 2018-2019, 13000 de pacienți.”, spune Adela Cojan, președintele Casei Naționale de Asigurări de Sănătate.
“România a implementat multe lucruri bune în ultimii ani și este păcat să nu continuăm aceste eforturi. Este esențial să fie asigurată o continuitate în ceea ce privește accesul la terapii, depistarea afecțiunilor hepatice și a accesului cât mai urgent spre terapie a cazurilor pentru care medicul face recomandare în acest sens”, adaugă Marinela Debu, președintele Asociației Pacienților cu Afecțiuni Hepatice.

În România trăiesc peste 3 milioane de bolnavi cronici

Statisticile arată că în România trăiesc aproximativ 3 milioane de persoane cu boli cronice, dintre care peste 500.000 sunt bolnavi de HIV și hepatită. În contextul generat pe pandemia COVID-19, medicii – atât cei de boli interne, cât și gastroenterologii – au fost și continuă să fie suprasolicitați, iar clinicile de boli infecțioase sunt copleșite de afluxul de solicitări.

Spitalele de boli infecțioase au devenit spitale-suport COVID-19, ceea ce face ca accesul pacienților cu alte boli să fie restricționat, atât în ceea ce privește adresabilitatea la specialiști, cât și posibilitatea de a efectua analize, investigații și tratamente. (…)/ integral pe hotnews.ro

PROFIT.RO/ Florin Rusu:

GRAFICE Cifrele primelor 6 luni de pandemie. Măsurile anti-Covid au făcut mai multe victime decât virusul

(…) Argumentul unor specialiști, potrivit cărora ar fi vorba tot de morți Covid putea fi valabil în primele luni ale pandemiei, nu începând cu luna iunie, când decesele cauzate de Covid erau mai degrabă supraevaluate, nemaifiind necesară demonstarea faptului că virusul a fost factor determinant sau măcar declanșator al decesului. Mult mai valabilă este explicația că aceste decese au fost rezultatul limitării accesului bolnavilor la serviciile medicale.

O parte dintre acești bolnavi au fost victimele alarmismului din retorica guvernamentală și a mass-media, care a indus un sentiment generalizat de panică, fiind promovată ideea că “intrarea într-un spital” garantează îmbolnăvirea cu Covid. Potrivit unui studiu efectuat de Observatorul Român de Sănătate (ORS), procentul pacienților panicați, cel puțin în rândul bolnavilor cronici, este însă redus. Doar 13% din bolnavii chestionați de ORS cu privire la dificultatea de a obține medicamentele necesare susțin că anxietatea referitoare la infectarea cu SARS-COV-2 a fost determinantă. Procentul este unul redus comparativ cu cel de 56,6% care au invocat absența acestora din farmacii (ca urmare a războiului protecționist declanșat de guverne ca “strategie” de luptă împotriva Covid-19, care a afectat lanțul de alimentare a farmaciilor cu medicamente), cu cel de 30% care au menționat imposibilitatea obținerii prescripției medicale necesare de la medicul de familie sau medicul specialist sau cu cel de 26% care au denunțat dificultatea de a se deplasa la farmacie din cauza restricțiilor de circulație impuse.

Faptul că anxietatea indusă de mesajele publice alarmiste a contat, însă nu a fost decisivă, reiese și dintr-un sondaj efectuat de ORS în rândul medicilor de familie. Printre motivele enumerate de medicii de familie pentru care pandemia a avut un efect negativ asupra accesului pacienților cronici la servicii medicale, teama pacienților de COVID-19 a fost enunțată de 34,5% din respondenți, iar restricțiile de deplasare impuse de autorități de 5,8% dintre respondenți. Factorul cel mai important invocat de medicii de familie (74,7% dintre medicii respondenți) este accesul restricționat la serviciile medicale din spitale/ambulatoriile de specialitate. Drept urmare, nu este nicio surpriză că peste jumătate (51,4%) dintre bolnavii care au perceput ca negativ impactul pandemiei asupra serviciilor medicale primite consideră că afecțiunea cronică de care suferă s-a agravat în perioada pandemiei, și peste trei sferturi (77,5%) afirmă că au în continuare dificultăți în a accesa serviciile medicale de care au nevoie.

De altfel, la nivel internațional, experții medicali au atras atenția asupra pericolului concentrării exclusiv pe pandemia de Covid și ignorării celorlalte boli (precum tuberculoza, SIDA, etc), aceștia anticipând o majorare considerabilă a mortalității cauzată de ignorarea celorlalte maladii în ani următori. Ce surprinde în cazul României este faptul că acest exces de mortalitate se înregistrează deja. În Europa occidentală situația a fost una opusă: după un vârf al mortalității în exces care a coincis cu impunerea de lockdown-uri, în prezent (cu câteva excepții: Spania, Belgia și Olanda) mortalitatea a coborât la un nivel normal. Accesul la serviciile medicale și, în special, limitarea drastică, prin acte legislative, a internărilor sunt factorul cel mai important care explică evoluția îngrijorătoare a mortalității din România din perioada iunie-august și, probabil și din lunile următoare, pentru care INS nu a prezentat încă datele. Pentru că, în pofida declarațiilor publice făcute de oficiali, privind aglomerarea sistemului sanitar, adevărul este cu totul altul: numai capacitățile alocate Covid sunt în pericol de aglomerare, în rest spitalele fiind practic “goale”.

Motivul: pe 23 martie guvernul liberalo-militar a emis un act normativ prin care “pentru o perioadă de 14 zile, se suspendă internările pentru intervențiile chirurgicale și alte tratamente și investigații medicale spitalicești, care nu reprezintă urgență și care pot fi reprogramate. De asemenea, se suspendă consultațiile programate și programabile, în structurile ambulatorii ale spitalelor publice și private. În termen de 48 de ore se externează toți pacienții care nu reprezintă urgențe și care nu necesită obligatoriu acordarea îngrijirilor medicale în spital. Apoi, pe 29 martie, debutează o sarabandă de ordine ale ministrului sănătății, primul dintre acestea, reducând “cu până la 80% internările programate, precum intervențiile chirurgicale programate pentru pacienții cronici în unitățile sanitare cu paturi din centrele universitare, și până la 50% față de luna februarie activitatea din ambulatorii”. Pe 14 aprilie, sunt introduse câteva excepții pentru pacienții cronici care necesită intervenții diagnostice “a căror temporizare poate duce la reducerea șanselor de supraviețuire”. Ministrul decide ca de-abia pe 29 mai să poată fi reluate internările și intervențiile chirurgicale, în anumite condiții, evident.

În plus, o mulțime de spitale de elită au fost alocate exclusiv tratării Covid, spitalele de suport rămase neavând condițiile necesare tratării multor boli cronice. “Rezultă așadar un interval de aproape 2 luni de zile (între 3 aprilie și 29 mai) în care, cel puțin din punct de vedere legal, spitalele desemnate pentru gestionarea COVID-19 au fost obligate să trateze aproape exclusiv bolnavi infectați cu noul coronavirus. În acest interval de timp, numărul spitalelor dedicate COVID-19 a ajuns la 134”, se precizează într-un raport al Observatorului Român de Sănătate (ORS).

Potrivit ORS, includerea în lista spitalelor dedicate COVID-19, în special pentru spitalele de fază I și II, a avut un impact dramatic asupra activității obișnuite a spitalelor. În același timp, activitatea din spitalele non-COVID a fost influențată negativ atât de restricțiile impuse prin instalarea stării de urgență, cât și de restricțiile asupra internărilor și activității din ambulatorii impuse prin ordin al ministrului sănătății. Așa se face că numărul internărilor la nivel național s-a prăbușit dramatic începând cu aprilie 2020, când s-au înregistrat cu 70% mai puține spitalizări decât în perioada similară a anului anterior. Scăderea s-a mai redus în perioada iunie – august 2020, dar a rămas la jumătatea celei din anul precedent, potrivit ORS. Iar toți pacienții netratați timp de două luni de “măsuri dure” anti-Covid au avut de suferit, conducând în lunile de vară la ceea ce experții au numit “răzbunarea stării de urgență”. De exemplu, pentru categoria de vârstă 50-65 de ani, din care nu fac parte victimele favorite ale Covid-19, mortalitatea înregistrată în perioada iunie-august a fost cu 10% mai ridicată față de cea din 2019. Respectivele persoane au murit nu cu zile, ci cu ani de zile, singura lor comorbiditate fiind aceea că, panicat de pandemia de Coronavirus, guvernul le-a interzis practic accesul la serviciile medicale.

În fixarea lor obsesivă pe pandemia de Coronavirus, guvernanții au ignorat însă faptul că prin limitarea accesului la servicii medicale au cauzat o deteriorare a stării de sănătate a bolnavilor non-Covid cronici (de care guvernanții nu par interesați) și au crescut presiunea asupra unui sistem medical deja suprasolicitat. Și, cel mai important, în pofida faptului că nu-i numără nimeni, morții în exces non-Covid sunt deja de 3 ori mai numeroși decât cei puși pe seama Covid. Însă este mult mai ușor “să salvezi” vieți purtând public în fața camerelor de luat vederi mască sau amendând și certând populația pentru “indisciplină” decât să realizezi și să recunoști că măsurile anti-Covid adoptate au produs mai multe victime decât virusul. În plus, ascuzându-se în spatele actelor normative impersonale, și unii medici pot dormi liniștiți, nefiind nevoiți să ia decizii de “viață și moarte”, susținând că nu pot trata pacienții pe motiv că n-au testul Covid sau invocând alte protocoale birocratice. (…)/ integral pe profit.ro

Andra-Teodora Negroiu:

Spunea cineva că pe timp de restriște se cern multe, dar mai ales caracterele.

De câteva zile, domnul doctor Florin Chirculescu a aterizat într-o furtună în paharul cu apă al mass-mediei, după ce a fost certat cu nume și prenume de domnul Victor Ciutacu pentru un post de pe pagina personală de Facebook. În acest post, domnul doctor îi îndeamnă pe “cei ce neagă gravitatea infecției Sars-Cov-2” să semneze un formular prin care renunță la dreptul la îngrijire medicală și își asumă această atitudine până la “deces y compris”.

Neplăcut pentru domnul doctor Chirculescu este doar că a devenit involuntar (și, recunosc, surprinzător pentru mine) “poster boy-ul” acestui curent ideologic. Doar că nu e singur – e o legiune ca el! E plin de medici care consideră că o diplomă de licență le dă dreptul de a selecta pe baze ideologice cine moare și cine trăiește. Așadar, eu nu intenționez un atac la persoană, ci un atac “la legiune” când spun următoarele:

Domnilor doctori, eu practic medicină bazată pe dovezi și pun mare valoare nu pe manipularea ieftină sentimentală sau pe apelul la autoritate, ci pe transparența și onestia intelectuală. Dintre cele aproximativ 45 milioane de cazuri (simptomatice sau nu) de infecție cu Sars-Cov-2 confirmate pe tot mapamondul timp de 10 luni, au decedat doar 2.6% (în accepțiunea destul de incertă că toate aceste decese au fost declarate lege artis, desigur). Decedații erau preponderent bătrâni și comorbizi și realist vorbind vulnerabili oricărui alt agent patogen și nu numai. Dacă punem la socoteală și milioanele de asimptomatici care au zburdat liberi și nedetectați prin lume din ianuarie până astăzi, această cifră se va dilua semnificativ. Dintre cele aproape 11 milioane de oameni care sunt “activ” bolnavi în acest moment în lume, doar 0.75% (i.e. 81.000) se află în stare critică.

Bazat pe cele spuse mai sus, nu neg realitatea infecției cu Sars-Cov-2, însă neg explicit gravitatea ei pentru majoritatea covârșitoare a pacienților. Cazurile cresc în primul rând prin supratestare independent de lockdown, de purtarea universală a măștii și de toate zisele soluții care ni se recomandă cu titlu de lege pentru a avea senzația că facem și noi ceva – iar decesele rămân în mod interesant pe loc.

Ca niste buni politicieni, dăm vina pe populație în loc să analizăm dacă nu cumva măsurile propuse de noi sunt ineficiente. Tot spunem de 10 luni că vom sacrifica o săptămână, o lună, câteva luni ca să ne fie mai bine în viitor – numai că binele nu se concretizează, “starea de sacrificiu” se prelungește sine die, iar nivelul nostru de trai scade concomitent și vertiginos.

Dacă dumneavoastră credeți că ar trebui așadar să dau dovada de curaj și să renunț activ la dreptul la îngrijiri medicale dacă mă infectez cu Sars-Cov-2 – fie! Eu renunț și îmi asum răspunderea “necredinței mele”. Dacă eu merg însă până la capăt în credința mea, mergeți și dumneavoastră! Dacă infecția cu Sars-Cov-2 este atât de gravă, înseamnă că după părerea dumneavoastră merită:

– să sacrificăm sectoare întregi economice și să condamnăm la sărăcie și șomaj milioane de oameni;

– să stăm cât mai mult izolați între patru pereți în casă și să ne distanțăm în toate felurile posibile de rudele și de prietenii noștri;

– să ne îndopăm cu Paracetamol zi de zi pentru a gestiona durerile cronice de cap cauzate de purtarea îndelungată a măștii;

– să stăm acasă când ne este foarte rău, ca să ținem paturile de spital libere pentru cei ce au nevoie de ele, etc.

Acestea sunt punctele reale de contenție ale “negationistilor”, pe care dumneavoastră credeți că le puteți rezolva recomandând “voluntariatul la ATI”. Așadar, noi necredincioșii vă credem, domnilor doctori, și renunțăm la “onoarea” de a fi îngrijiți de dumneavoastră și de alții ca dumneavoastră.

Așteptăm însă în schimb:

– să vă sacrificați și dumneavoastră siguranța economică și să trăiți dintr-un credit în altul, asa cum fac acum cei din sectorul HoReCa;

– să adoptați voluntar arestul la domiciliu pe perioadă nedeterminată și să consultați și să operați online – cu aceleași rezultate ca până acum, desigur, așa cum ne așteptăm să aibă și profesorii noștri care predau online;

– să ne subvenționați și distribuiți Paracetamolul de care avem nevoie și măștile FFP2 pe care trebuie să le schimbăm de 3-4 ori pe zi – că doar nu le purtăm pentru că vrem noi, ci pentru că vreți dumneavoastră;

– să nu dea Sfântul să călcați prin spital dacă se întâmplă vreodată să vă doară tare în piept sau să nu mai puteți lega deodată două cuvinte – simptome cu care, incidental, se ajunge mult, mult mai ușor la ATI decât cu simptomele infecției de Sars-Cov-2, dar pentru care nu mai este loc în noua normalitate (i.e. degeaba veniți la spital, că nu e loc de voi printre atâti bolnavi de Covid).

Ce spuneți, domnilor doctori, batem palma? E bine când sunteți deasupra valului și ne puteți da superior indicații din postura de eroi ai națiunii, însă orice val are și o troacă. Nu se poate pluti pe val fără a ști cum este să te împotmolești în troacă. Pentru a parafraza un “reality star” autohton – ori sunteți golani, ori nu mai sunteți…

Respect domnului profesor Coriu

pentru poziția sa rațională și decentă în privința elucubrațiilor sindicaliștilor care cer desființarea malpraxisului pe perioada zisei pandemii!

Singura mea doleanță este că putea să se exprime un pic mai dur. Nu dai nemernicii deoparte cu mâna, ci dai cu ei de pământ.

Câteodată, mai am paciente care dintr-un motiv sau altul refuză diagnosticul, internarea sau intervenția medicală – în chestiuni ginecologice, desigur.

De multe ori înainte de a semna consimțământul informat se uită la mine de parcă mi-ar cere voie să facă asta, de parca dreptul de a decide nu ar fi al lor.

Eu le spun întotdeauna: Spitalul nu este închisoare și dumneavoastră sunteți stăpână asupra propriului trup. Suntem partenerii dumneavoastră – nu șefii, stăpânii, părinții sau oponenții dumneavoastră – și lucrăm doar în interesul și cu acordul dumneavoastră. Atât timp cât sunteți conștientă și lucidă, decizia finală o luați întotdeauna dumneavoastră.” După cum vedeți, accentul se pune pe dorințele, credințele și nevoile pacientei, nu pe ale mele.

Ei, astăzi am aflat că în România, spitalul ESTE închisoare. În România, ești internat și tratat cu forța, nu poți refuza sau discuta nimic și nu poți părăsi pe propria răspundere spitalul. Faptul că ești medic (coleg!!!) și ai habar de felul în care ai putea să să te izolezi, tratezi și protejezi acasă nu contează. Atunci când îți ajunge cuțitul la os, ești forțat să fugi haiducește, moment în care ești vânat de poliție, prins ca un câine turbat și adus cu forța înapoi după gratii pe fundalul oprobriului tefeliștilor de serviciu.

Că trăim într-o dictatură politico-medicală îmi e deja clar, iar pentru obișnuita mea trimitere la adâncă și Dumnezeiască rușine este mult prea târziu.

Rămâne o singură întrebare: dacă medicii “fugari” considerau că au o suferință care trebuie tratată, tratamentul prescris este optim și se află în siguranță în spital – pentru numele lui Dumnezeu, de ce au fugit de acolo?

Digi24:

Unul dintre medicii infectați care au dosar penal pentru că au fugit din spitalul din Târgu Jiu spune că totul este o înscenare

Medicul Rodica Dîrnu, unul dintre cei trei medici, neagă toată întâmplarea. Ea a declarat pentru Digi24 că totul este o invenție.

“Sunt numai invenții, da? Suntem în spital și facem tratament. Am fost în spital și sunt în spital.”, a spus ea.

Doi dintre medicii care au fugit din spital lucrează la ATI, iar cel de-al treilea este gastroenterolog.

Cei trei medici infectați cu coronavirus care au plecat din Spitalul Județean din Târgu Jiu s-au ales cu dosar penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor. Ei erau internați de câteva zile la secția de Boli Infecțioase. Conducerea spitalului a demarat o anchetă.

Totul a ieșit la iveală în urma unui control pe care Direcția Publică de Sănătate Gorj l-a făcut joi la secția Boli Infecțioase.

Polițiștii au constatat că este vorba despre trei femei cu vârste cuprinse între 31 si 55 ani, toate din Târgu Jiu, medici în cadrul Spitalului Județean Târgu Jiu.

Femeile au fost găsite acasă și au fost duse cu ambulanța secția Oncologie a Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu.

Din verificări a reieșit că ele au părăsit, joi, secția medicală unde erau internate fără a informa despre acest lucru.

Libertatea:

Ludovic Orban dă vina pe bolile pacienților pentru mortalitatea record COVID din România: „Totul se datorează persoanelor care se îmbolnăvesc. Asta este”

Într-un interviu acordat Europa Liberă, premierul Ludovic Orban a pus rata de mortalitate ridicată din cauza COVID-19 pe seama stării de sănătate a românilor. Până pe 1 noiembrie, 7.067 de oameni infectați cu virusul și-au pierdut viața în România, iar țara noastră este una dintre cele mai afectate din UE în ultimele luni, ca decese la număr de locuitori.

Ludovic Orban a precizat că cele mai multe decese provocate de COVID-19 sunt înregistrate în rândul persoanelor în vârstă cu comorbidităţi. Totul se datorează persoanelor care se îmbolnăvesc. Dacă persoanele care se îmbolnăvesc sunt persoane care au și alte boli sau au vârste înaintate, boala afectează mult mai tare aceste persoane. Se și vede pe statisticile legate de decese că cele mai multe decese sunt provocate de COVID pentru că persoane care au alte boli, alte afecțiuni și, în general, care au o vârstă mai ridicată. Asta este.” Ludovic Orban, pentru Europa Liberă: Potrivit datelor centralizate de INSP până la 25 octombrie, 95,7% din persoanele decedate aveau cel puțin o comorbiditate asociată. Totodată, 82,2% din totalul deceselor au fost la persoane peste 60 ani. (…)

Cristi Vasilcoiu:

La rece, în ziua 14, despre Covid:

Fiica mea cea mare, de 7 ani, a avut caz la after-school.

Ni s-a spus târziu, când am spus că nu mi se pare de bagatelizat mi-au răspuns că exagerez.
Am testat-o la privat, din proprie inițiativă, doar în ideea de a elimina suspiciunea și a trimite-o la școală cu inima împăcată.
A fost un șoc, atât pentru mine, cât și pentru soție, atunci când a venit rezultatul pozitiv, sâmbătă, online, pe la ora 23.
În ziua următoare am mers la spital cu toții, fiica deja testată pozitiv, fiica cea mică, de 4 ani, eu și soția.

Ne-au pus să semnăm, înainte de a ne testa și de a ne face evaluările medicale, că refuzăm internarea!
Pe sistemul că nu au locuri, că nu sunt cele mai bune condiții, etc..
Luni ne-au anunțat că suntem pozitivi toți 4, că avem pneumonie interstițială, și că analizele soției și cele ale fiicei cea mică nu sunt prea bune. Că eu aveam tensiunea 19/13 și că sunt la capitolul comorbidități.
Am întrebat ce să facem!
Ne-au spus să stăm acasă!
Am întrebat ce să luăm!
Ne-au spus, în mod halucinant pentru noi: NIMIC!
Apoi că dacă ne vine rău să sunăm la 112.
A rămas că ne va căuta DSP!
Am sunat noi la DSP, am încărcat documentele medicale online, pe site-ul DSP! Nimic!

Până nu am scris eu pe Facebook, de au văzut foștii colegi ziariști, nu a sunat nimeni de la DSP!
Apoi a sunat un domn care s-a recomandat a fi doctor să ne spună că o să fim căutați de colegii dumnealui. Amabil, elegant și diplomat domnul, recunosc. A doua zi a sunat o colegă de-a dumnealui care era mirată și pătrunsă de faptul că știm că avem virusul. S-a pierdut când a citit și despre copii, a zis că va reveni, încă nu ne-a mai sunat nimeni…
Așa că, ancheta epidemiologică este o glumă proastă, în sensul că nu există! Deși le-am dat detalii despre contacte nu au părut interesați, au zis că pentru asta mă va suna alt coleg, nu m-a mai sunat nimeni niciodată!
Am trecut prin boală datorită prietenilor, unii medici, care au ajutat cu sfaturi și rețete.

DSP nu ne-a transmis nici azi, Ordinul de izolare și nici documentele în baza cărora medicul de familie trebuie să ne elibereze concediul medical.
Deși izolarea tocmai a expirat!
Mai mult, ministrul Tătaru a dat un Ordin potrivit căruia confirmații nu se mai testează 90 de zile!
Nu știm dacă mai avem sau nu virusul, nu avem documente care să ateste că l-am avut, nu am primit niciun fel de asistență medicamentoasă din partea statului!
Cine a trecut prin boală știe că am dreptate!

Cam asta a reușit să facă PNL-ul lui Orban și Iohannis pentru cetățenii români care au luat Coronavirus!

Libertatea.ro:

Fratele unei asistente din Olt care a fost răpusă de Covid-19, acuzații grave la adresa medicilor: „Îmi spunea că a intrat în Puşcăria Iadului. Medicul m-a întrebat dacă are probleme psihice”

Familia asistentei de 52 de ani angajată a unui centru din structura DGASPC Olt, care a murit din cauza noului coronavirus aduce acuzații grave la adresa autorităților. Fratele femeii a declarat pentru ziarul 10News.ro că a sunat la 112 pentru a anunţa că se află în stare gravă la Terapie Intensivă la spitalul Municipal Caracal şi nimeni nu a trecut să vadă ce se întâmplă. De asemenea, acesta a înregistrat convorbirea cu doctorul de la ATI. (…)

„Ea cu două zile înainte a pus nişte flori în grădiniţă, a transpirat, a luat-o cu frig, a doua zi a început să tuşească un pic, duminică a mai tuşit un pic, dar nu cred că era din cauza COVID. Au pus-o să refuze internarea, dar ea nu a vrut, şi a cerut să se interneze. Luni dimineaţă i-au adus tratamentul, fiind cadru medical a vrut să verifice. I-a dat o pastilă din aia de HIV, Kaletra, iar ea a zis că o refuză. La 10.30-11.00 a făcut pe ea.  Ne spunea că o arde totul pe interior.Îmi spunea că a intrat în Puşcăria Iadului, că îi e foarte frică”,a povestit fratele femeii pentru 10News.ro

De asemenea, asistenta a cerut să fie luată acasă pentru că se simțea din ce în ce mai rău. „Am sunat un prieten şi mi-a spus că să sun la 112. De aici mi s-a făcut legătura la spital, la asistenta şefă. I-am spus că are nevoie de ajutor, să meargă până la ea. Asistenta mi-a spus că nu poate merge la ea aşa când vrem noi, că ei merg la pacient doar atunci când le administrează tratamentul. Eu i-am spus da, dar este într-o stare foarte gravă. Mi-a spus că nimeni nu a fost la ea, nici ea, nici medicul. Am sunat la Poliţia Caracal. Poliţistul a dat numărul meu de telefon doctorului, îl ştia şi m-a sunat”, a mai spus fratele femeii.

Dialogul dintre fratele pacientei și medicul de la ATI

– Da, da, domnule doctor!

– O ştiţi cu probleme psihice?

–  Nu are probleme psihice, nu mă luaţi aşa!

– Cum vă luai? V-am pus o întrebare, dacă vă ştiţi cu probleme psihice, că mie aşa mi se pare!

– De ce vi se pare? Aţi fost la ea?

–  Da, bineînţeles!

– Eu acum 20 de minute am vorbit cu asistenta şefa Dobre… care îmi spune că nu a fost nimeni la ea.

– Dobre sau Dobrescu…

– Asistenta mea este Tudoran, nu Dobre, de la Terapie Intensivă…

-Niciunul dintre dumneavoastră nu aţi ajutat-o şi nu mergeţi la ea. O lăsaţi să moară? Ce se întâmplă cu Covidul asta, ne lăsaţi să murim dacă avem covid. Aţi internat-o ca să moară, că poate avea alte şanse.

– Că de ăştia ca dumneavoastră, de familii din astea psihopate noi am mai dat pe aici, noi ştim despre ce este vorba! „Am această putere de decizie, să spun că nu este de Reanimare!“

–  Mă faceţi psihopat şi pe mine!?

-Da, şi ţi-o dau acasă dacă mai vii cu prostii şi îmi ameninţi asistenta. Şi ţi-o fac pachet acasă! Spuneţi că este căzută pe jos, cum să aveţi atâta nesimţire. Tu dai telefon la asistente să le ameninţi, bă, porcule! Crezi că nu am mai dat de asemenea…  Medicul, contactat de jurnalistul 10 News Media, spune însă că transferul din ATI la Pneumologie a avut cu totul alte raţiuni. (…)

Fratele femeii spune că a avut un șoc și în momentul în care a mers să o identifice. „M-a întrebat dacă vreau să o identific. Am intrat acolo cu femeia respectivă, ea fără mască, fără mănuşi, la morga Spitalului Caracal. Eu aveam mănuşi, mască, ea nimic. I-a desfăcut fermoarul doar la cap, dar am tras mai jos şi am văzut că avea pe ea sânge, bucăţi de plămâni, sau ceva, când şi-a dat sufletul a vomitat pe ea. Nu a vrut să ne-o îmbrace, aşa ne-au dat-o, în sac”, a mai spus bărbatul

Digi24:

Un medic din Franța face acuzații grave după ce tatăl i-a murit în spitalul din Sibiu: “Îmi spunea că este lagăr de exterminare”

Acuzații grave pentru medicii de la secția de boli infecțioase a Spitalului Județean Sibiu. Familia unui pacient decedat de COVID-19, care suferea și de cancer limfatic, spune că acesta a avut parte de un tratament inuman din partea cadrelor medicale. Fiul bărbatului lucrează ca medic în Franța și vrea să atragă atenția asupra modului în care a fost tratat un pacient fără speranță într-un spital românesc. 

Mircea Rebegel avea 71 de ani. La sfârșitul lunii septembrie, bărbatul s-a simțit rău și a fost internat la secția de hematologie a spitalului din Sibiu. La sosirea în spital rezultatul testului COVID a fost negativ, dar pacientul a contactat virusul după internare. Pe data de 8 octombrie a fost transferat pe secția de boli infecțioase. Familia a ținut legătura prin telefon cu pacientul, care s-a plâns în permanență de felul în care era tratat.

Tudorița Rebegel, soția pacientului decedat: “Îmi spunea că e lagăr de exterminare și voia să vină acasă”. 

Theodor Rebegel, fiul pacientului decedat: “Vorbeam cu el telefon și spunea că îi e sete, că are gura uscată, că nu trece nimeni pe la el și spunea că este lagăr de exterminare”.

Mircea Rebegel a încetat din viață pe 27 octombrie. Cu o zi înainte, membrii familiei au reușit să ia pentru ultima dată legătura cu el.

Tudorița Rebegel, soția pacientului decedat: “Decât atât a spus: Teo, vă iubesc! Și ăstea au fost ultimele cuvinte ale lui.”

Fiul pacientului, medicul Theodor Rebegel, spune că din foaia de externare reiese că tatăl său nu a primit tratament adecvat pentru COVID-19. Mai mult, medicii au spus familiei că bărbatul se află în comă când a murit. Însă o fotografie făcută de ruda care a venit să-l identifice contrazice acest lucru.

Theodor Rebegel: “Era cu ochii larg deschiși și cu fața crispată după o gură de oxigen. Un om care moare în comă, pur și simplu nu ține ochii deschiși larg și cu fața crispată”.

La externare, contrar procedurilor COVID-19, familia a primit înapoi hainele decedatului.

Theodor Rebegel, fiul pacientului decedat: “De neconceput! Haine, cu fluide biologice de la un om cu Covid să le trimită la o bătrână acasă și la fosta mea cumnată care are sechele de tuberculoză. E un risc enorm ce au făcut cei de la boli infecțioase din Sibiu”. (…)

tolo.ro:

CIFRELE OFICIALE: DIN 300 DE LEI PE FIECARE TEST COVID, CLINICA DOCTORULUI MUSTA IA 83%, IAR SPITALUL PUBLIC CARE LE PRELUCREAZĂ, 17%

Spitalul de Boli Infecțioase din Timișoara a răspuns cererii Libertatea și a explicat publicului cât anume îi revine din testele COVID recoltate la clinica privată Profilaxis SRL și prelucrate la spitalul public: statul a încasat 300.000 de lei pentru 6.000 de teste, adică 50 de lei pe test. Restul de 250 de lei din preţul testului merg la clinica privată, care recoltează, transportă probele, cumpără reactivii și, susține spitalul, a pus la dispoziție și ”un echipament”, dar fără să-l numească

Clinica Profilaxis din Timișoara face teste COVID la cerere, contra 300 de lei, teste pe care apoi le prelucrează la spitalul public, clinica neavând nici oamenii și nici aparatura PCR necesară. În schimb, clinica privată cumpără substanțele necesare analizelor.

Doctorul Virgil Musta, șef de secție și medic la Spitalul de Boli Infecțioase și medic și acționar al clinicii Profilaxis, a avut rețineri în a dezvălui datele comerciale ale contractului dintre cele două instituții, una publică și cealaltă privată, la care lucrează.

Spitalul spune că scopul a fost ”creşterea capacităţii de testare a infecţiei SARS CoV-2 la cerere”. Ziarul s-a adresat spitalului public, pentru mai multe detalii despre termenii înţelegerii. Spitalul a furnizat datele, dar fără contractul pe care redacția îl solicită în continuare autorităților.Ziarul a cerut şi primăriei (de care ţine spitalul) acest contract, dar răspunsul primăriei a fost să redirecţioneze solicitarea înapoi spre spital.

Conform spitalului, contractul dintre Boli Infecțioase şi clinica Profilaxis SRL a fost încheiat “pentru creşterea capacităţii de testare a infecţiei SARS CoV-2 la cerere”.

NUMĂRUL DE TESTE, APROAPE DUBLU FAȚĂ DE CEL DECLARAT DE DR. MUSTA

Contractul a fost încheiat la 20 iulie 2020 şi vizează strict testele la cerere, explică spitalul de stat.

De la 20 iulie până la 30 septembrie au fost efectuate 6.875 de teste, din care au fost plătite (şi spitalului) 5.999 de teste. Asta înseamnă aproape 90 de teste pe zi, cu mult peste numărul de teste avansat de dr. Musta în interviul pentru Libertatea: ”Din câte ştiu eu, maxim 50 se pot face pe zi”.

Pentru aceste 6000 de teste, spitalul de stat a primit, de la clinică, suma de 299.950 lei.Cu alte cuvinte, conform calculului făcut de redacție din datele spitalului, la fiecare test COVID-19 prelucrat pentru clinica Profilaxis SRL, spitalul primeşte 50 lei. Restul de 250 lei rămân la clinica privată.

Spitalul ia sub 20% din banii plătiți de oameni, iar clinica privată unde doritorii de teste COVID plătesc, păstrează puțin peste 80%, dar acesta nu este profitul, pentru că are costuri.

La 6.875 de teste făcute în două luni și zece zile, Profilaxis va păstra, după ce va achita spitalului cota acestuia, 1,7 milioane de lei. Asta înseamnă că veniturile lunare ale clinicii private din testele COVID sunt de aproximativ 130.000 de euro pe lună, iar profitul este, în mod clar, mult mai mic. (…)

Anghel Buturugă:

Musta mustește de banii pe care-i face din testări. Să tot faci scarymongering, nu? A dispărut noțiunea de conflict de interese?

Unul din cei mai vocali artizani ai discursurilor spaimei, savonarolicul care biciuiește neîncetat poporul iresponsabil, acest Grinch care vrea sa ne fure Crăciunul, dar care ne-a chemat la alegeri, este unul din marii profitori ai fenomenului.


Categorii

1. DIVERSE, Pandemia de coronavirus/ COVID-19, Razboiul impotriva populatiei, Sistemul romanesc de sanatate

Etichete (taguri)

, , , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

2 Commentarii la “„Eroilor din linia întâi”… Cocktailul toxic de STALINISM CULPABILIZATOR REPRESIV, incompetență și CINISM ANTIUMAN omoară mai mult decât COVID/ Bătaie de joc continuă față de bolnavii cronici/ MĂSURILE ANTI-COVID: CAUZA EXCESULUI DE DECESE?/ Idei sociopate: „negaționiștii” să-și asume neîngrijirea medicală dacă fac Covid/ Un Sindicat sanitar vrea SUSPENDAREA MALPRAXISULUI/ Impresii de pacient Covid despre spital: „Pușcăria iadului”, „Lagăr de exterminare”/ Proftorii testelor PCR

  1. Pingback: „Abator e puțin spus.” Mărturii cutremurător de dureroase care reclamă OMORÂREA cu zile a INTERNAȚILOR din SECȚIA ANTI-COVID ATI din Spitalul Județean Sibiu/ „Sechestrat printre morți vii”. Un jurnalist din ARAD denunță tratamentele rel
  2. Pingback: Din nou despre MORTALITATEA ÎN EXCES non-Covid, pe fondul mesajelor de înspăimântare deliberată a populației. „În 2020 au murit mai mulți români decât în 2019, dar mai puțini decât în 2018 și 2017”/ Vlad Voiculescu REORGANIZEAZĂ spital
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare