Parintele Daniel Corogeanu, haituit si in libertate. ACUZAT IN MOD FALS CA TINE SLUJBE

10-05-2012 1 minut Sublinieri

 

Ancheta Episcopiei Huşilor în cazul fostului preot Daniel Corogeanu, care a suspus unui ritual de exorcizare o măicuţă care a murit, a stabilit că acesta nu ţine ilegal slujbe religioase într-o casă aşa cum reieşea dintr-o reclamaţie făcută pe adresa instituţiei.

Potrivit reprezentanţilor Episcopiei Huşilor, fostul preot Petru Daniel Corogeanu nu ar ţine niciun fel de activităţi religioase într-o casă de vacanţă situată la aproximativ doi kilometri de localitatea vasluiană Portari, însă conducătorii bisericii vasluiene susţin că vor monitoriza în permanenţă zona.

“Din raportul pe care l-am primit de la cei care au fost în control, nu ar exista niciun fel de activităţi religioase în casa indicată în sesizarea primită de noi. Nici localnicii din satul Portari nu au apelat la serviciile fostului preot Corogeanu. Însă, dacă situaţia o va impune, vom interveni pentru că un preot caterisit, cum este Daniel Corogeanu, nu poate desfăşura niciun fel de activitate religioasă sub egida Bisericii Ortodoxe Române”, a declarat, joi, pentru corespondentul MEDIAFAX secretarul eparhial al Episcopiei Huşilor, Marin Tudorică.

Episcopia Huşilor a declanşat, în urmă cu o săptămână, o anchetă în cazul fostului preot Daniel Corogeanu care şi-ar ridica un schit în localitatea vasluiană Portari, unde ar urma să ţină slujbe, deşi a fost caterisit imediat după exorcizarea măicuţei Irina Cornici.

Ancheta a fost declanşată în condiţiile în care au existat sesizări că Daniel Corogeanu ar intenţiona să slujească în noul schit, deşi a fost caterisit în anul 2005.

Imobilul căruia fostul preot Petru Corogeanu ar urma să-i dea destinaţia de schit este acelaşi de unde, în anul 2008, a fost ridicat de poliţişti pentru a-şi ispăşi pedeapsa la care a fost condamnat (…)

Fostul preot Petru Corogeanu a fost încarcerat la Penitenciarul Valsui în 30 ianuarie 2008, după ce a fost condamnat la şapte ani de închisoare de către magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, pentru lipsire ilegală de libertate urmată de moartea victimei. Sentinţa a fost dată după mai mult de doi ani şi jumătate de procese în care Petru Corogeanu a fost judecat de mai multe instanţe din ţară. (…)


Categorii

1. DIVERSE

Etichete (taguri)

, , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

14 Commentarii la “Parintele Daniel Corogeanu, haituit si in libertate. ACUZAT IN MOD FALS CA TINE SLUJBE

 1. Ce-i mai sperie pe unii ca parintele ar putea fi etichetat pozitiv de catre opinia publica.
  Pentru cei care l-au distrus este foarte important ca dinsul sa poarte in continuare stigmatul caterisirii.
  Dumnezeu sa aiba mila de el!

 2. “…fost condamnat în urma exorcizării măicuţei Irina Cornici, care a fost a ţinută răstignită pe o cruce timp de trei zile, fără apă şi hrană”. De unde aveti(sursa de informare, Mediafax ori alte persoane juriidice din masmedia sunt canal nu sursa) si stiti ca sunt adevarate aceste informatii?
  Va intreb care este rostul informatiilor de acest gen pe acest site, deoarece numai in fragmentul de mai sus apar exprimari “dubioase” de forma si continut:
  – “maicutei Irina Corici” presupune ca dansa era monahie si nu sora sau pelerin; eu am aflat ca era pelerin.
  – “ţinută răstignită pe o cruce timp de trei zile, fără apă şi hrană” presupune ori ca s-a facut o minune ori ca a murit din aceasta cauza si nu din cauza tratamentului aplicat dupa ce a fost luata de catre salvare la spital.
  In speranta ca voi primi raspuns la cele doua intrebari,
  Va multumesc.

 3. Grea cruce are de dus, ii suntem alaturi, macar cu rugaciunea si compasiunea …

 4. Chiar aseara am citit in cartea pr Siluan Athonitul ca un pr Stratonic parca (scuze n-am memorie la nume, numai la cifre) zicea ca vin vremurile cand monahii se vor mantui in haine lumesti … Parca i se potriveste si parintelui.

 5. @Nicolaie:

  Dvs ce ati inteles? Ca noi impartasim minciunile mass-media?

  Nu ati vazut titlul postarii?

  Parintele Daniel Corogeanu, haituit si in libertate. ACUZAT IN MOD FALS CA TINE SLUJBE

  Nu ati vazut si trimiterile?

  Legaturi:

  CAZUL TANACU a ajuns la Festivalul de Film de la Cannes: “Dupa dealuri”. Regizorul CRISTIAN MUNGIU A ECRANIZAT CARTEA TATIANEI NICULESCU BRAN

  Parintele Daniel Corogeanu, fostul duhovnic de la Tanacu, A FOST ELIBERAT DIN INCHISOARE de Sfantul Andrei. MASS-MEDIA PERSISTA IN FALSIFICAREA CAZULUI “EXORCIZARII” DE LA TANACU

  Maica Neonila Arcalianu, FOSTA STARETA DE LA TANACU A FOST ELIBERATA DIN INCHISOARE
  Maicile Siluana, Anastasia si Pahomia din lotul “TANACU” au fost eliberate astazi, dupa 4 ani de inchisoare. Maica Neonila va fi eliberata si ea in acest an. CUM S-AU RAPORTAT PARINTII DUHOVNICESTI LA CAZUL TANACU
  Parintele Savatie Bastovoi: Pentru cine bat clopotele la Tanacu?
  Interviu cu Parintele Savatie despre sfanta ne-rusinare a implinirii Evangheliei lui Hristos
  Parintele Gheorghe Calciu despre Biserica si calugarii de la Tanacu
  Parintele Gh. Calciu – inedit: “ATITUDINE SI RABDARE”

  Parintele Proclu despre Biserica in cazul Tanacu: “E DE PLANS BISERICA!”
  Parintele Gavriil Stoica (2005) si Parintele Iustin Parvu (2009): “CE SE MAI AUDE DE TANACU?” – 4 ani de la izbucnirea celui mai mare scandal din BOR
  Incepe Calvarul cel mai greu al fratilor nostri calugari de la Tanacu: inchisoarea 🙁

  Acestea reprezinta opinia noastra, si am dat mereu materiale care aratau minciunile violente ale presei pe acest caz, inclusiv cele legate de ”maicuta” Irina, de ”crucea” pe care ar fi fost imobilizata si de cauza mortii sale, cea reala: doza mare de adrenalina facuta de medicii ambulantei.

  Iar stirea am dat-o tocmai pentru ca exista si acum o hatuire a parintelui, facuta inclusiv prin mass-media. Asta era rostul, asa cum au inteles toti ceilalti comentatori.

  In orice caz, am scos din text respectiva afirmatie, care ne scapase ce-i drept. Daca va uitati mai bine, stirea nu era data integral si scoseseram tocmai referirile false la acest caz, insa ne-a scapat cea pe care ati gasit-o dvs.

 6. Iertare pentru intelegerea mea ingusta, nu vreau sa judec pe cineva. Am vrut sa se evite urmatorul fapt: daca o minciuna se spune de suficient de multe ori, in suficient de multe locuri si este auzita/vazuta de suficient de multe persoane, in “memoria publica” devine ca si cum ar fi adevar cu toate ca ea este si ramane minciuna (chiar voalata cu adevaruri mici/mari/partiale).

 7. @Nicolae:

  Repetarea unui minciuni pana ajunge sa fie receptata drept adevar e un principiu de baza al manipularii moderne.

  Totusi, aici nu era vorba de o intelegere ingusta, ci de o minima incredere fata de noi, bazata pe atitudinea noastra fata de subiect, si pe a lua ca atare modul nostru de prezentare al stirii. Pentru ca un alt principiu de baza al mass-mediei este ca nu atat stirea conteaza cat modul in care o prezinti (ceea ce inseamna sursa si contextul ei). Cand razbointrucuvant da aceasta stire, nu este ca atunci cand o da mediafax, lucru vizibil in titlu, editare si in legaturi.

 8. De asta, fratilor, va citim cu placere in continuare.
  Si va dorim sa puteti face acest lucru cit mai mult timp!

 9. @ion:

  Multumim! Slava Domnului!

 10. Eu stiu asa: chiar daca i-a fost luat antimisul si nu mai are voie sa slujeasca la altar, preotia nu i-o ia nimeni pe pamant. La inmormantare (cand va considera Dumnezeu) va fi immormantat imbracat cu patrafirul ca orice preot.
  Dumnezeu sa-i pomeneasca preotia pentru tot ce a slujit si indurat pana acum.

 11. Sa avem pardon,cum zicea cineva dintre cei VECHI,nu exista :”fostul Preot Daniel Corogeanu”,ci exista Preotul COROGEANU,caci HARUL pe care l-a primit un crestin ce s-a inhamat la JUGUL SFANT AL PREOTIEI,dupa HIROTONIE,nu mai poate fi luat,iar cel ce l-a primit nu mai poate fi trimis inapoi la starea in care se afla inainte de a i se administra PUNEREA MAINILOR.A facut bine,ori a facut rau ” Cel ce a fost ridicat la treapta Sfanta a PREOTIEI prin PUNEREA MAINILOR”,adica mai pe scurt Corogeanu,ramane in veac PREOT,caci TAINA PREOTIEI,ca si celelalte Sf. Taine administrate unui ORTODOX,raman cu puterea harica pana la sfarsit. Aceste lucruri afirmate mai sus nu sunt dupa umila parere a celui ce scrie aici,ci dupa randuiala pe care CEL SFANT a lasat-o pentru noi muritorii, dar :”exista si un dar”,acesta fiind randuiala omeneasca,care de foarte multe ori nu este aceiasi cu a lui DUMNEZEU.Omul este supus greselilor,nu putem afirma :”altumcuva”,sa nu zic in:” alt fel”, caci atunci vom fi acuzati ca si catolicii care sustin:”Infaibilitatea”.Au fost cazuri,cand pe nedrept unii din Slujitorii Sf. Altar,au fost indepartati de la Treapta PREOTIEI dupa judecata omeneasca,care mai apoi constatandu-se nevinovatia au fost repusi cu mare fast la treapta din care au fost alungati pe nedrept,sa nu zic dupa interesele oamenilor,caci oameni suntem cu toti,oricine am fi noi,Vladica ori Opinca.Vezi in acest fel de cele petrecute cu cel care se chiama a fi Sf.Ioan Gura de Aur. Dar ceva din zilele noastre ma cam framanta si anume :cele hotarate de Sf. Sinod al BOR”,prin anii “90,cand s-a procedat, dupa umila mea parere mai mult omeneste.Sa ma explic: S-a hotarat in acea perioada,printre altele,si ridicarea caterisirilor facute de inaintasii celor din Sinodul mai sus amintit.Dar:”exista si aici un dat”, aici s-a procedat tot dupa intereselo omenesti si anume s-a procedat la aceasta lucrare dupa:”cum cade bine”,sa ma explic cu o intrebare:”Cum a fost gandit in cazul lui Tudor Arghezi,care a ajuns sa dea “cu barda in Dumnezeu” adica sa faca cunoscuta opinia sa religioasa in ceia ce priveste DOGMA,dar care nu s-a atins cu nimic de viata particulara a clerului.Oare n-a imbracat haina de cleric in Manastirea Cernica? acestuia i-a fost ridicata restrictia de a mai sluji si daca ar mai fi posibil”astazi ar sta alaturi de inaltul cler si ar sluji CELE SFINTE.Tot aici mai vin cu o intrebare si anume: de ce in caul lui Damian Stanoiu nu s-a procedat la fel?,ca sa nu ingreunez pe unii vin tot eu cu raspunsul,a avut “neobrazata”atitudine de a nu da cu noroi in Biserica,dar a facut cunoscuta viata ascunsa a unor slujitori ai BISERICII.Acesta sunt pe deplin convins ca a fost motivul de a nu i se ridica restrictia de a slujii.Pentru parintele Daniel,lucrurile stau ca si in cazul lui celui ce a fost ieromonahul Damian,a suparat pe cineva”de sus” din care cauza n-a primit mult pretiosul ajutor.Curaj parinte,caci numai in mana CREATORULUI sta DREPTATEA.Nicu.

 12. Pingback: GADEA “LA” TANACU: Realizatorul emisiunii Sinteza Zilei, lansat intr-o diatriba TABLOIDA, adevarata “sinteza” de PONCIFE, MINCIUNI SI CALOMNII aruncate asupra parintelui Daniel Corogeanu! - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
 13. Pingback: ANTICRESTINISM SAU IGNORANTA? Andrei Marga vrea MODIFICAREA LITURGHIEI ORTODOXE din cauza “antisemitismului”, Nicolae Manolescu se ia la tranta leninista cu ”SUPERSTITIA” cinstirii Sfintelor Moaste - Recomandari
 14. Eu ma rog pentru Parintele Corogeanu, caci este un preot tare bun. El si cu maicutele au ajutat cat au putut pe acea fata si chiar sunt exemplu de dragoste si rabdare pentru noi toti.
  Faptul ca media insista si arunca in continuare cu pietre in ei e o gresala foarte mare. Din ce scriu rezulta ca se tem de preot, se tem si de faptul ca exista oameni care sa-i fie alaturi. De ce atata teama?
  Cei care i-au judecat si condamnat atat de aspru…la fel au gresit foarte mult. Nu stiu insa ce s-a intamplat cu ei. Auzisem ca procurorul ca ar fi murit la scurt timp dupa proces, dar nu stiu sigur ca este sau nu este asa.

Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare