DROGURILE IN ROMÂNIA – FLAGELUL RETELELOR DE TRAFIC SI CONSUM PROTEJATE SI CONTROLATE LA NIVELURILE CELE MAI INALTE. Moartea lui Razvan Ciobanu a ridicat doar un colt de perdea referitor la un fenomen CRIMINAL ce se doreste ocultat. ADEVARATA MARE “CORUPTIE CARE UCIDE”. Ce si cine se ascunde in spatele cluburilor si festivalurilor “de fițe”? DOSARE INGROPATE si ANCHETE NICIODATA INCEPUTE (video)

9-05-2019 13 minute Sublinieri

Descoperiți. Dosarele „Droguri pentru vedete”, îngropate. Care e motivul

Distracție, vedete, afaceriști, copii de bani gata, valuri de șampanie, mii de euro aruncate în stânga și în dreapta. E povestea pe care o urmărim în fiecare an la mare în minivacanța de 1 Mai.

Marile dosare de evaziune fiscală sau trafic de droguri nu au apărut, chiar dacă un moment de consum de droguri pe plajă a fost surprins în direct, la o oră de maximă audiență, la televizor.

Abia anul acesta procurorii DIICOT s-au înghesuit să anunțe acțiuni la mare, în timpul minivacanței de Paște și 1 Mai, la un celebru festival de muzică electronică. DIICOT Constanța a anunțat că au fost legitimate peste 1.300 de persoane, au fost deschise 33 de dosare penale, iar 34 de persoane sunt cercetate și în acest moment.

Diferența dintre anul acesta și alți ani e că acum problema a devenit mult mai vizibilă. Cu o moarte care ridică extrem de multe semne de întrebare, prin dispariția sa tragică, Răzvan Ciobanu a pus reflectorul asupra unei probleme extrem de grave și de ignorate, cea a drogurilor. Pentru creatorul de modă, probleme drogurilor nu era o noutate în viața sa, fiind în trecut legat de două dosare penale. Niciun dosar nu s-a soldat cu dărâmarea unei mari rețele de droguri, iar moartea lui a scos la lumină o concluzie înfiorătoare.

Niciodată nu s-a ajuns la marii rechini ai traficului de droguri, iar consumatorii, vedete sau nu, nu au fost obligați să urmeze programe de dezintoxicare. Te-ai fi așteptat ca mult lăudatele servicii de informații să-i pună sub observație pe cei dovediți sau suspectați ca fiind consumatori, în special din zona vip-urilor. „Nu m-a anchetat nimeni, nu m-a chemat nimeni să mă întrebe nimic. Doar m-au terfelit în presă, eu nu am o problemă cu a afirma lucruri și a vorbi despre ele”, spunea Răzvan Ciobanu într-o emisiune.

Răzvan Ciobanu a fost audiat în ultimul dosar o singură dată și apoi a primit clasare. În niciunul din cazuri nu s-a încercat să se afle dacă Răzvan Ciobanu cumpăra droguri și de la cine.

[…]

***

Cornel Nistorescu/ Cotidianul:

Explozia drogurilor, protectorii secreți și asanarea localurilor

Nu prea „servesc” emisiunile despre vedete. Cînd le aud vorbind despre un obiect „foarte antic“, mi se taie interesul și schimb canalul pentru multă vreme. Cu atît mai puțin am urmărit scenariile lansate după accidentul designerului Răzvan Ciobanu. N-am reținut decît două-trei nume din grupul său destul de dubios, alcătuit din starlete și figuranți din lumea barurilor de noapte. Și încă o informație venită din zona investigatorilor. Analizele lui Răzvan Ciobanu ar indica un consum de cinci sorturi de droguri. Ce spune asta? Că starletele acestea de hăhăială prin televiziuni și de populat barurile de noapte trag la droguri de trăsnesc. Dacă nefericitul accident n-ar fi avut loc, cu siguranță că povestea drogurilor ar fi rămas în coadă de pește. Au mai fost scandaluri, au mai fost vedete și starlete prinse cu iarbă și paparoase, au mai fost și ziariști afumați și toate au trecut. Numai că acum lucrurile s-au mai complicat. În urmă cu cîteva săptămîni, pe litoral soseau pachete de droguri dintr-un ciudat naufragiu. Turiștii și Poliția culegeau pachetele într-un fel de întrecere. Ați aflat cumva ce fel de incident a fost? Erau droguri pentru petrecerile de Paști și de 1 Mai în barurile de pe litoral? Sau erau droguri destinate Crimeii și Odessei și au tot plutit pînă au ajuns la noi?

Ca o ciudățenie, după acest accident, Poliția a descins oarecum tîrziu în cîteva baruri de noapte de pe litoral, între care și Loft. Loft aparține în procente și fiului [ginerelui, n.n.] lui Virgil Măgureanu, și el un mare client de afaceri dubioase încă de cînd a părăsit SRI. Să fi bănuit cineva din poliție că la Loft se fumează și altceva? Altfel de ce să fi descins? Ce alte baruri au fost inspectate? Numai Loft are un miros aparte? Sau unele sunt protejate, în vreme ce altele sunt luate în vizor?

De multă vreme subiectul a fost ținut sub preș. Unul dintre cele mai mari consumuri de droguri se produce la așa-zisele festivaluri pentru tineret. Untold-ul este de departe una dintre cele mai mari piețe în domeniu. A descins Poliția la modul serios între furnizorii principali ai festivalului?

Am scris în Cotidianul și despre minorii acceptați la intrare în baza unor declarații notariale ale părinților. Și despre numărul de tineri ce păreau sub influența drogurilor. Succesul manifestării poate fi suspectat și de succesul de piață al afacerilor necontrolate și acestea, la rîndul lor, de piața necunocută din spatele celei oficiale. Peste noapte, festivalul de la Cluj a fost multiplicat la Constanța de aceiași oameni. Pe litoral descind și vedetele și starlelete din București care atrag fluturii de lampă de pe litoral și contribuie la dezvoltarea pieții de droguri.

Crede cineva că această piață nu este controlată și protejată? Eu unul, în nici un caz. Dimpotrivă, nu mi se pare străină de oameni din Poliție și din SRI. Și chiar din primării. Dacă fostul primar al Cluj Napocăi controla inclusiv locurile de vînzare a pepenilor, nu văd de ce Untoldul, cu cheltuieli enorme pentru municipalitate și cu vagoane de nervi pentru localnici, nu s-ar termina decît cu niște beneficii contabile pentru acționari?

La ce proporții a ajuns consumul de droguri în România? De ce statul român nu face mare lucru pentru a-l diminua? Mă văd obligat să iau în calcul și ipoteza că banii din afacerile cu droguri ajung în cîteva ministere importante, se preling și în Poliție și servicii și, unii, chiar spre lumea politică.

Descinderile de acum, după cele cîteva incidente șocante, pot fi semnul unui început dar și al unei lupte între mai multe tabere.

Încercați să treceți dincolo de detaliile romanțioase ale emisiunilor de tip bulevardier și urmăriți evoluția poveștii pachetelor ajunse pe litoralul românesc!

Ne pierdem vremea cu rățoiala politică în timp ce România a fost transformată într-o fabuloasă piață de desfacere pentru produse alimentare de calitate modestă. Și pe deasupra, într-una a drogurilor, pînă acum destul de bine protejată de autorități și structuri paralele.

***

Simona Ionescu/ EvZ:

De Poliția noastră s-a cam ales praful. Șefii ei trag politică pe nas mai cu nesaț decât drogații

[…]

Îmi asum responsabilitatea a ceea ce afirm ca jurnalist care am pătruns, în urmă cu aproape 30 de ani, dincolo de porțile instituțiilor care aplică legea în România. Am asistat, pe parcursul acestor ani, la toate schimbările survenite, la perioade bune și mai puțin bune, în funcție de oamenii care se aflau la conducerea unor direcții importante din Poliție, Parchet și Justiție.

Astăzi, problemele sunt majore la nivelul acestor trei instituții și le vedem sau le simțim cu toții. Poliția națională, cea care trebuie să asigure siguranța cetățenilor în privința criminalității și a violențelor, e praf din toate punctele de vedere și niciun politician nu vorbește despre asta. Desigur, interfața instituției sunt polițiștii și pe ei îi înjură, îi acuză, îi filmează și-i pune la zid toată lumea. Deși, majoritatea dintre ei își fac corect datoria și și-au asumat riscul meseriei, cu siguranță atunci când au concurat acerb pentru un loc la Academia de Poliție sau la Școala de subofițeri nu au visat că vor avea agățat la brâu un pistol Carpați, fabricat în 1970, cu o valoare de inventar de circa 40 de lei, niște cătușe care se vor bloca atunci când trebuie să imobilizeze infractorul sau să circule în Dacii Logan cu aparatură neomologată.

Polițiștii aceștia, tineri sau de cel mult 51 de ani (fiindcă ceilalți s-au pensionat repejor acum un an-doi) asistă și ei la reglările de conturi dintre șefii lor, la mușamalizarea unor cazuri cu „nume grele”, la direcționarea unor anumite anchete – în special despre afaceri aducătoare de bani, la tăcerea ministerului sau IGP-ului atunci când și Poliția ar putea avea un punct de vedere etc.,etc… Execută ordinele ca militarii, dar gândesc și se revoltă ca civilii, vorbind de salariile de 3.000-4.000 de lei în raport cu cele ale procurorilor de peste 10.000 de lei, cărora ei le duc la birou miezul anchetelor – dosarele cu probe și acte de procedură – chiar și atunci când e vorba de infracțiuni și strângere de probe sub directa coordonare a procurorului.

De exemplu, în cazul drogurilor de pe plajele de la mare (de care se ocupă DIICOT) sau al morții lui Răzvan Ciobanu, preluat de Parchetul Constanța, ca să nominalizez doar ultimele mari evenimente. Merită și ele câteva accente, mai ales că e instaurată o anume secretomanie și lucrurile sunt departe de a fi clare.

Despre „Cocaina de la Marea Neagră” cred că e vorba de o operațiune gen „Țigareta II”, iar cei care cunosc ce s-a întâmplat în 1998 vor descoperi similitudini. Chiar și strădania unor șefi ai instituțiilor, agățați în sfori politice, de a ne convinge că subordonații lor din Poliția de Frontieră, Poliția judiciară, Brigada Antidrog, SRI și SIE și-au făcut pe deplin datoria, ridică semne de întrebare. Cum să nu se afle, pe nicio rețea de informatori, despre transporturile de droguri pe mare? Cum să nu fie destructurate grupurile de traficanți și de comercianți de droguri când toată presa, an de an, prezenta informații și imagini de la concerte sau din cluburile de la mare cu tineri drogați? Cum să se defecteze sistemul de monitorizare a mării exact atunci când venea barca cu tona de cocaină? De ce nu s-a organizat nicio conferință de presă pentru acest caz, iar polițiștii și procurorii sunt muți ca peștii? A revenit năravul unor șefi mari, din instituțiile menționate, ca să prospere din activități ale infractorilor sub cupola politicului, acțiune pe care noi, la Evenimentul zilei, am numit-o „Bani pentru partid”? Să vedem ce ne vor spune la final procurorii DIICOT.

Tot procurorii conduc, în acest moment, ancheta privind moartea lui Răzvan Ciobanu, o moarte violentă, care e de resortul Parchetului. Doar că, procurorii au intrat în scenă abia pe 1 mai 2019, la două zile de la ciudatul accident de mașină. Erau în zilele libere de Paști și doar polițiștii de la Rutieră și echipa de serviciu a criminaliștilor din IPJ Constanța au făcut primele cercetări. Desigur, și șefii lor petreceau sau se odihneau, așa că polițiștii au făcut anchetă după priceperea lor, uitând să delimiteze câmpul (infr)acțiunii și adoptând de la început varianta accidentului rutier. Ipoteză pe care se merge și acum, cea a crimei fiind parcă abandonată. În primul comunicat emis, Poliția vorbea de neadaptarea vitezei și de scăparea de sub control a mașinii conduse de Răzvan Ciobanu. „Pe surse” s-au scăpat câteva informații către ziariști, astfel că presa a intuit că e mai mult decât un banal accident rutier și a început să scormonească.

Așa a aflat societatea cât de acoperită de glamour este lumea viciată a showbizului românesc amestecată prin cluburi cu tinerii de bani gata sau cu afaceriști dubioși, în fapt niște interfațe ale adevăraților mafioți, niciodată prinși sau nominalizați ca suspecți de procurorii plătiți triplu din bugetul public față de polițiști. De data aceasta este vorba de trafic și consum masiv de droguri, iar procurorii și ofițerii din serviciile secrete trebuie să le dea de lucru zdravăn polițiștilor specializați până când nu încep să moară copiii românilor într-un ritm alarmant. Politicienii ar trebui să se gândească și la „reșaparea” Ministerului de Interne, dar și la retribuirea onorabilă a acestor ofițeri dacă vor într-adevăr să facă treabă și să nu pactizeze cu traficanții, așa cum s-a mai întâmplat în istoria celor 30 de ani.

Evenimentul zilei a fost ziarul care, în ultimul an, a scris constant despre pericolul drogurilor, fie ele de mare risc sau cele „ușoare”, comercializate legal, despre rețelele de traficanți, despre activitatea și derapajele Agenției Antidrog, despre dramele unor familii. Vă amintesc, însă, de un episod din 2009, pe care mulți dintre români l-au văzut la televizor. Atunci, invitatul unei emisiuni de la Realitatea era un popular lider de sindicat. Lacrimile din ochii săi mi-au rămas în minte. Povestea pe care a relatat-o era cutremurătoare: ambii lui fii fuseseră sclavii consumului de droguri „ușoare”, care acum se vând legal, la liber. Lacrimi de părinte care a luptat ani de zile ca să-și salveze fiii, să-i facă să redevină oameni.

Cum ignoră autoritățile statului traficanții de droguri: „Capturile cu care se laudă la bilanțuri sunt noroc chior”

Avocatul Eliza Ene-Corbeanu a trecut în revistă situațile în care autoritățile statului nu au intervenit pentru oprirea unor traficanți de droguri, în situația în care aveau informații clare.

Hai să vă povestesc cum DIICOT- ului nu-i pasă de traficanții de droguri:

  • A trecut mai bine de un an de când un cetățean a oferit procurorilor date concrete (nume, poreclă, adresă, clienți, autoturism) privitoare la un important traficant de cocaină din București. Ba chiar s-a oferit să poarte tehnică de înregistrare pentru ca respectivul să fie prins în flagrant. Ce au făcut “autoritățile”? Nimic. Individul vinde în continuare. Cazul a fost clasat.
  • Un inculpat e arestat preventiv pentru trafic de droguri. Acesta colaborează cu procurorii și divulgă numele unui traficant important de la care urma să cumpere Marfă. Ce au făcut “autoritățile”? Nimic. Polițiștii de la secția de politie unde se afla arestat preventiv denunțătorul l-au anunțat pe traficant și l-au pus în gardă: “Vezi, bă, că te-a dat ăla în gât!”. Traficantul, plin de tupeu, își trimite avocatul la secția de politie cu un mesaj pentru denunțător : “Ține-ți gura!”. Cazul a fost clasat.
  • Un alt cetățean oferă numele și adresa unui polițist care vinde droguri prin parcuri. Ce au făcut “autoritățile”? Nimic. – Păi ce, noi nu îi știm? Ai venit tu să ne deștepți! Cazul a fost clasat.
  • Un cetățean a sesizat că la o adresă din București exista o plantație de canabis. Răspunsul autorităților: “Și noi ce să facem? Să batem din poartă în poartă?”

Concluzie : capturile cu care se laudă la bilanțuri sunt noroc chior. Când e vorba de prins infractori, mai ușor cu pianul pe scări. Dacă e vorba de vedete care consumă, atunci le captezi atenția. Restul să crape în liniște.

PS- dacă intr-o zi veți vedea un justițiar pe străzi, nenorocind traficanții de droguri, înseamnă că răbdarea mea a ajuns la final!”, a scris Eliza Ene-Corbeanu pe Facebook.

***

Catalin Sturza (facebook):

Analizele creatorului de modă Răzvan Ciobanu, decedat într-un accident tragic, indicau un amestec de cinci droguri diferite. Fiul lui Andrei Pleșu a fost acuzat și reținut, tot de curând, pentru trafic de droguri – el făcea, se pare, parte dintr-o rețea care vindea droguri variate, de la ierburi și ciuperci la pastile și prafuri hard. În urmă cu câteva săptămâni, pe litoral soseau tone de droguri, aduse de mare.

Un subiect despre care se vorbește foarte puțin și despre care presa scrie extrem de puțin – probabil că nu ar fi scris nimeni nici un cuvințel, dacă nu ar fi fost aceste cazuri recente, foarte vizibile. Drogurile au devenit, în școlile din marile orașe, o chestiune obișnuită – „iarba” deja e ceva ce aproape orice elev de la un liceu „de elită” a fumat, măcar o dată. Oricine se plimbă prin Centrul Vechi poate să aibă acces, practic, la orice. Și nu doar „elitele” au acces la droguri; ele se găsesc cât ai bate din palme. Și nu se găsesc doar în București – să găsesc inclusiv în provincie.

Cert este că drogurile se folosesc în România mai mult și mai în masă decât acum zece sau douăzeci de ani. Pe măsură ce piața se extinde, mizele sunt, pe de o parte, „toleranța” tot mai mare din partea autorităților și, pe de altă parte, legalizarea unor droguri. Și nu putem să ignorăm faptul că piața potențială o reprezintă cartierele și școlile – adică oamenii „de rând” și copiii noștri.

P.S.: Iar cei care luptă împotriva „corupției” și cer, în același timp, „liberalizarea” atitudinii față de droguri nu sesizează un mic mare detaliu. Și anume, că drogurile sunt una dintre problemele grave care se află chiar în centrul chestiunii corupției. Și nu doar prin corupția economică aferentă (deloc neglijabilă) și prin ignorarea de multe ori voită de către autorități a gravității și a amplorii problemei. Ci și prin faptul că drogurile distrug fibra morală a unei societăți – și realmente ucid oameni. Cazurile cu care am început postarea sunt doar câteva exemple, printre multe altele. Da, când vorbim despre droguri, putem spune: iată un exemplu când vedem cum corupția (morală) realmente distruge zeci de mii de vieți, și ucide oameni.

***

EvZ:

Marijuana în România? LEGALIZARE la orizont. Plan de ultimă oră al autorităților. BREAKING NEWS social

Statisticile arată că unul din 10 liceeni a fumat marijuana cel puțin o dată în viață. Nu avem însă statistici reale, așa cum nu avem nici strategie antidrog pusă la punct. Fenomenul este atât de răspândit și atât de scăpat de sub control, încât se întâmplă sub ochii noștri ca și cum ar fi ceva normal. Iar pe consumatori îi vedem peste tot: prin parcuri sau prin baruri, la periferii sau în centru, adunați în pâlcuri, pasându-și jointul de la unul la altul, plecând cu ochii oblici și cu zâmbetul pe buze sau înghițind pastile de Ecstasy și pierzându-și controlul ore în șir, în mișcări sacadate pe muzică house.

Despre efectele marijuanei s-a vorbit, întotdeauna, în contradictoriu. Unii medici spun că ar putea fi folosită în scopuri teraputice, pentru că ar trata anxietatea sau ar opri răspândirea celulelor cancerigene în corp, alții pretind că ne afecteză memoria și că dăunează inimii. Cert este că abia după câteva generații ne vom putea da seama despre adevăratele sale efecte. Până atunci, cine o face, o face pe riscul propriu. Drogurile de mare risc (Amfetamina, Ecstasy, Cocaina, LSD etc) sunt, însă, mortale. Chiar și așa, au circulat și circulă în continuare nestingherite prin marile orașe.

Ce fac, însă, cei chemați pentru a reglementa fenomenul sau cei care pretind că le pasă? Se ceartă! Se ceartă prevalându-se de hibele legii, o lege, de altfel, ruptă de realitate, care se hrănește cu statistici vechi, nesemnificative.

[…]

***

Antena3:

Descoperiți. Răzvan Ciobanu, mărturie bombă despre consumul de droguri

[…]

Andreea Sava a prezentat în exclusivitate la emisiunea “Descoperiți” datele dosarului “Droguri pentru VIP-uri”:

În Dosarul „Droguri pentru Vipuri”, au fost trimiși în judecată, pe 19.09.2018, Adrian Cărbuescu, Andrei Damian Vinicius, George Gheorghiu.

Clasări: Răzvan Ciobanu, Dan Armeanca, Alissa-Elena Ardelean, Alexandru-Daniel Dafina, Aida-Georgeta Mihai.

Martori: Scarlat Alexandru Oreste Teodorescu, Adrian Simionescu, Raluca Bădulescu.

Pe larg, în materialul video:

***

EvZ:

Cum a scăpat Răzvan Ciobanu, găsit cu DROGURI în SÂNGE, de procurorii DIICOT? Un document de acum un an ar putea lămuri misterul

Un document de la DIICOT cu privire la un dosar de trafic de droguri de mare risc ar putea arunca lumină în cazul morții lui Răzvan Ciobanu.

Faptul că renumitul creator de modă era un consumator de droguri era cunoscut, cel puțin la nivel de bârfă, în lumea mondenă, dar se pare că și autoritățile care au datoria legală să se ocupe de această problemă ar fi putut să știe.

Un document emis de procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Crimă Organizată și Terorism (DIICOT), publicat în urmă cu un an de Răzvan Ciobanu și scos acum din nou la iveală de apropiați, arată că, în 2018, creatorul de modă a fost scos de sub urmărire penală prin clasarea cauzei de „deținere de droguri de risc pentru consum propriu, fără drept”.

Documentul a fost emis de Serviciul Teritorial Ploiești al DIICOT. Cunoscuții modistului spun că în dosarul respectiv ar fi fost implicate o mulțime de persoane din lumea mondenă a Capitalei și se întreabă în ce fel a scăpat Răzvan Ciobanu de dosar. O posibilitate vehiculată printre cunoscuții creatorului de modă este aceea a unei înțelegeri cu procurorii, pentru a oferi informații.

Designerul a anunțat în 2018 că dosarul deschis pe numele său a fost clasat. Răzvan Ciobanu și fosta sa colegă de platou de la emisiunea „Bravo, ai stil!”, Raluca Bădulescu, au fost primele VIP-uri care au oferit declarații în calitate de martori, în data 12 iulie 2018, la sediul DIICOT Ploiești, într-un megadosar de trafic de droguri.

„Încă o dată s-a demonstrat că ura, răutatea și neîncrederea sunt stări meschine pe care noi toți trebuie să le depășim. Așa cum am spus și înainte o spun și acum,dar de data aceasta cu probe: sunt NEVINOVAT! Mulțumesc celor care mi-au stat alături când toată lumea mea se năruia din nou…”, a fost mesajul postat atunci de Ciobanu.

Reamintim că trupul lui Răzvan Ciobanu a fost descoperit, luni dimineața, în jurul orei 07.30, pe un drum din comuna Săcele, situată în apropiere de Năvodari. Alarma a dat-o un țăran care venise să dea de mâncare animalelor dintr-o mică fermă. Apelul la 112 a fost primit la 07.13, conform purtătorului de cuvânt al Serviciului de Ambulanță al Județului Constanța, Claudia Tătărici.

Jeepul pe care îl conducea designerul a părăsit drumul, a rulat 850 m pe tăpșan, „apoi a reintrat pe drum și, cel mai probabil, în acel moment, la impactul cu porțiunea de asfalt mai ridicată decât acostamentul, mașina a ricoșat într-un pâlc de copaci”, culcând la pământ patru dintre ei.

Surse demne de încredere au declarat, pentru EVZ, că testele preliminarii ale expertizei medico-legale au ieșit pozitive pentru cinci tipuri de drog: hașiș, cocaină, heroină, metadonă și morfină. Bineînțeles, această testare nu arată că Răzvan Ciobanu le-ar fi consumat pe toate în seara fatidică, ci că le-a folosit – cel puțin – în decursul a ultimelor șase luni.

***

***

Libertatea:

Droguri de lux, vândute în club cu 700 € doza

”Dacă ai bani, de ce să nu se aleagă şi praful de ei!”. După asemenea vorbe par să se ghideze şi tinerii din Capitală cu buzunarele doldora, care, la petrecerile exclusiviste, “aruncă” pană la câteva sute de euro pentru un vârf de ac de drog sintetic sau pentru câteva “timbre” (n.r. – folie care se bagă sub limbă) de LSD.

Pe piaţa stupefiantelor din România îşi fac loc, încet, dar sigur, şi drogurile sintetice de foarte bună calitate, destinate puştanilor de bani gata ce-şi fac veacul prin cluburile de fiţe din buricul Bucureştiului sau pe la petrecerile private. Amfetaminele, care costă până la 700 de euro doza, sunt fabricate în laboratoare speciale, aflate în oraşe din ţările nordice.Stupefiantele sunt atât de concentrate, încât dau dependenţă psihică de la primele doze. Drogurile îi fac pe consumatori să «plutească, provoacă tulburări ale vederii, inimii şi capului. Cei care le consumă simt nevoia să bea mult, iar unii chiar au senzaţia că sunt mai puternici, că pot distruge orice dintr-o lovitură”, ne-au precizat surse din rândul ofiţerilor antidrog.

În primăvara anului trecut, poliţiştii de la ”Narcotice”, din cadrul BCCOA Bucureşti, au reţinut mai mulţi indivizi care aduceau, la comandă, zeci de grame de droguri sintetice, precum 2C-B, DţT şi DOB, din Suedia şi Finlanda.

«Sunt greu de prins»

Depistarea traficanţilor ce aduc aşa-numitele droguri de lux în ţară necesită luni în şir de muncă. Şi asta pentru că ofiţerii antidrog au nevoie de timp pentru a ”penetra” aceste medii în care fiecare cunoaşte pe fiecare. ”Traficanţii şi consumatorii sunt greu de prins. Mai ales că petrecerile sunt private şi este greu să intri între ei. Deocamdată, fenomenul drogurilor scumpe e ţinut sub control. Nu avem o piaţă de desfacere aşa de mare ca în alte ţări”, ne-a declarat Cătălin Țone, şeful Serviciului Antidrog din cadrul BCCOA Bucureşti.

***

OK Magazine:

Răzvan Ciobanu, ”cărăuş” de droguri la Sunwaves? Ce puşcăriaş periculos îi furniza droguri?

I-au plăcut luxul şi opulenţa şi şi-a creat singur un imperiu în domeniul modei. Declinul, însă, a venit la pachet cu dependenţa de droguri şi o depresie pe fondul căreia regretatul designer n-a mai putut niciodată să recupereze frâiele vieţii sale.În emisiunea de aseară moderată de Dan Capatos, şi difuzată de Antena 1, s-au prezentat mai multe detalii despre implicarea lui Răzvan Ciobanu în reţeaua de droguri din România. Jurnalistul a reamintit telespectatorilor un video în care Răzvan Ciobanu îşi recunoştea dependenţa de cocaină, dar şi legătura cu un personaj (n.r. Raj) cu antecedente penale.

În filmarea care datează din martie 2010, Dan Capatos îl prezenta pe Raj, pe numele lui real Vasile Ciobanu, ca fiind cel care i-a dat droguri designerului şi care avea de recuperat 800 de dolari de la acesta. Aseară, jurnalistul a susţinut că a fost contactat de colegul de celulă al lui Raj, care i-a mărturisit că puşcăriaşul a fost cel care i-a furnizat şi-n ultima vreme droguri designerului.

Potrivit acestui coleg de celulă, Raj a continuat să-i ofere lui Răzvan droguri şi după anul 2018. Deci, la 7 ani după ce Răzvan făcea această confesiune (n.r. scapă de dependeţa de droguri), se pare că după ce s-a întors din LA a picat în acelaj anturaj al lui Raj”, spune Dan Capatos în emisiunea ”Xtra Night Show”, pe care o moderează.

Dan Capatos susţine că acelaşi coleg de celulă i-a mărturisit şi că Răzvan Ciobanu era un fel de ”cărăuş” de droguri la festivalul Sunwaves:Spune cu subiect şi predicat, şi dacă va accepta îl vom şi înregistra, că Răzvan Ciobanu avea şi acţiuni de tip ”cărăuşie”. (…) În cercul de consumatori şi distribuitori se crede că Răzvan Ciobanu a fost un fel de cărăuş fix la Sunwaves”.

Şi jurnalista Mara Bănică oferă mai multe detalii despre identitatea acestui puşcăriaj care a avut o influenţă nefastă asupra lui Răzvan Ciobanu: ”Din câte ştiut eu, Raj este deja la a treia arestare pe trafic de droguri. La ultima arestare, în 2016, el a prezentat poliţiştilor zece nume, printre care şi cel al lui Răzvan, cărora susţine că le-a vândut droguri. Numele au fost verificate de poliţişti, inclusiv cel al lui Răzvan”. Vezi ce mai spune jurnalista în video de mai jos:

 


Categorii

Articolele saptamanii, Razboiul impotriva populatiei, Razboiul impotriva Romaniei, Razboiul impotriva sanatatii, Servicii secrete, Video

Etichete (taguri)

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

3 Commentarii la “DROGURILE IN ROMÂNIA – FLAGELUL RETELELOR DE TRAFIC SI CONSUM PROTEJATE SI CONTROLATE LA NIVELURILE CELE MAI INALTE. Moartea lui Razvan Ciobanu a ridicat doar un colt de perdea referitor la un fenomen CRIMINAL ce se doreste ocultat. ADEVARATA MARE “CORUPTIE CARE UCIDE”. Ce si cine se ascunde in spatele cluburilor si festivalurilor “de fițe”? DOSARE INGROPATE si ANCHETE NICIODATA INCEPUTE (video)

  1. Va amintiti ce spunea Mihai Plesu, fiul lui Andrei Plesu? Ca se drogheaza de 30 de ani.
    Dupa profil, varsta si provenienta familiala, eu as zice ca se incadreaza in randul celor care il huiduiau pe Ion Iliescu din Piata Universitatii in 1990. Stiti ce este cel mai oribil, oribil? Ca Ion Iliescu ar putea sa fi avut dreptate.

    Totusi… 30 de ani? Inseamna ca a inceput inca din vremea de trista amintire, cum se zicea pana mai deunazi. Intr-adevar, in anii ’80, cei mai rai ai Epocii de Aur existau droguri in Bucuresti. Unde? Pe Dorobanti si in licee, dar mai ales in fostul Industrial 32 (astazi Jean Monet) si in Tonitza. Cine erau elevii din aceste doua licee? Copiii protipendadei acelor zile: figuri de artisti si odrasle de securisti. Astazi ei sunt cei care dau tonul in “cultura” bulevardiera si conduc din umbra tara de pe fotoliile incalzite de parintii lor. Cum credeti ca se va lega cineva de ei? Ce hashtag va avea succes impotriva lor?

  2. Exista un calal video youtube al fratelui Viorel Ghica (autointitulat “ortodox antisistem”). Canalul este antiecumenist, antichip, national-crestin; cu toate acestea se strecoara si exagerari, unele de cascadorii rasului (adeptii pamantului plat).
    Ceea ce mi se pare foarte interesant, este legat de “previziunile” din cartile de tarot, care apar pe copertile revistei lui Rotschildt: The Economist. “Previziunile” de pe coperta The Economist “au prezis” 9/11, vestele galbene, si multe alte lucruri.

    In analiza Copertei Revistei The Economist “The World in 2019” – o analiza Vigilant Citizen, se vede omul cu ochelari care in mana drepata tine frunze de canabis.
    Prin urmare daca analiza este corecta, si multe predictii s-au implinit, in cativa ani in UE si in intreaga lume “canabisul se va legaliza”; sa speram ca nu va fi obligatoriu.

    https://ortodoxinfo.ro/2018/12/22/coperta-revistei-the-economist-the-world-in-2019-o-analiza-vigilant-citizen/

    Convingerea mea este ca prompovare consumului de droguri in Romania, in masa in randul tinerilor, reprezinta o agresiune bine elaborata in afara tarii, ca si srviciile politia romana slujeste intereselor straine si politicienilor romani corupti, asemenea dna, sri, … Toate consecinte ale faptului ca la varf se afla masoneria.
    Untold si clonele din Romania, #rezist reprezinta exemple de implementare la scara larga a consumului de droguri in Romania si in intreaga lume, cu o singura exceptie.

    La sfarsitul emisiunii de ieri de pe youtube sunt prezentate cartile de joc illuminati, una din editiile recente presupun: incepand cu min 42 de exemplu.
    https://proxysite.site/index.php?q=ndan1dmeaGPd26tk3aWq2KaWl5PFoNBoqZfXlpuk2aCiqp6XmJRujdS9qw

    Numai o parte din ce e acolo daca se va implini, va genera mult mai multe probleme si neecazuri.

  3. @RomeoB:

    Poate fi ceva ocult, dar sensul este altul.
    Uite: rolul tuturor creditelor date usor “cu buletinul” in Romania este sa albeasca banii din economia nedeclarata, neagra. Sa zicem ca iei un credit chiar daca oficial nu te-ai putea incadra, dar banca nu se uita la biletelul tau de salariu si doar iti pune niste conditii mai grele pe care tu le accepti pentru ca stii ca te vei descurca cumva. Din ce platestI? Din banii pe care ii castigi la negru, nedeclarati. Si asa banii nedeclarati devin bani declarati albiti. Numai ca nu in visteria tarii ci in buzunarele bancilor care isi externalizeaza profitul. Si uite asa ni se confisca economia subterana.

    Dar bancile mai stiu ceva. Ca nu pot da credite la nesfarsit si lumea sa aiba de unde sa plateasca dobanzi. Se termina banii. Asta inseamna insa faliment pentru banci. Si atunci au nevoie de toti bani care pot fi disponibili, si nu doar atat, ci au nevoie sa ii controleze. Drept pentru care poti sa vezi ca odata cu limitarea tranzactiilor in numerar scade si dobanda la depozite, ba chiar devine o dobanda negatva, cum se zice, adica esti taxat daca ai bani la banca, si daca ii tii la saltea nu poti face nimic cu ei, ba mai mult, sa detii sume mari in numerar devine din ce in ce mai mult un lucru ilegal.

    Ce legatura are cu legalizarea drogurilor? E logic, odata cu limitarea tranzactiilor cash devine din ce in ce mai greu sa faci tranzactii cu droguri si, in plus, devine inutil, din moment ce cash-ul nu mai poate fi folosit, iar tranzactiile on-line cu monede virtuale pot fi urmarite iar investiile in monede virtuale negarantate de o entitate oficiala sunt cel putin riscante. Practic se pierde o sursa enorma de bani pe are bancile nu-si permit sa o piarda, cu atat mai mult cu cat pana acum nici nu ajungeau la ea. Si totodata nici cei implicati nu-si permit sa piarda o asa sursa de bani.

    Drept pentru care presiunile pentru legalizarea drogurilor sunt, fireste, enorme. Evident, totul se face stiintific, cu acordul si chiar indemnul medicilor, ale caror cercetari in domeniu sunt, desigur bine finantate pentru a da rezultatele corecte. In concluzie, cand vom avea o scadere mare la limita de cash, sa stiti ca va veni si legalizarea drogurilor in Romania. Deja nu mai e mult, limitele sunt si asa foarte mici. Chiar si ideea a fost lansata de niste zeci de ani in spatiul politic, nu intamplator de catre Traian Basescu, de acum membru dovedit al Securitatii.

Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare