…ȘI DACĂ E ADEVĂRAT? De la sârma găsită în colonul Gabrielei Firea și INTOXICAȚIILE SUSPECTE CU MERCUR SAU ARSENIC ale unor foști miniștri până la CAZUL SORIN CRIVĂȚ, ofițerul acoperit mort în închisoare “cu spume la gură” (VIDEO) – SE PRACTICĂ ASTĂZI ÎN ROMÂNIA TENTATIVELE DE ASASINAT PRIN OTRĂVIRE?

9-05-2019 7 minute Sublinieri

***

Stiri pe surse:

Dezvăluiri șoc – Fost ministru PSD, victima unui atac cu mercur? (presă)

Guvernul rămânea anul trecut fără un ministru! Doina Pana renunța la portofoliul la portofoliul Apelor, invocând motive de sănătate. Presa locală dezvăluia ulterior, citând surse, că fostul ministru ar fi fost victima unui atac cu mercur.

Surse bine informate spun că doamna doina Pană a început să se simtă rău, a consultat sumedenie de medici și n-a aflat cauza stării proaste de sănătate. Drept care, din motive personale, a părăsit Guvernul.

Ca orice român care simte că-l macină răul și că i-a dispărut starea bună de sănătate și că medicii sunt neputincioși, doamna s-a dus la un preot care, prin rugăciune, a aflat pricina răului care o măcina, conform axanews.ro. Preotul a întrebat-o: “Unde ați luat masa, doamnă, și ați stat cu spatele la un perete, acolo vi s-a pus în mâncare mercur, sunteți intoxicată cu mercur, doamnă ministru!”.

***

EvZ:

„Un ministru din Guvernul României, otrăvit”. Dezvăluirea momentului! Alertă la Palatul Victoria. Update

UPDATE: La DIICOT – structura centrală – se află în lucru un dosar penal în care se cercetează infracțiuni de constituire de grup infracțional organizat și tentativă de omor,după ce fostul vicepreședintele PSD Doina Pană, fost ministru al Pădurilor, a descoperit că a fost intoxicată cu mercur.


Doina Pană, fostul ministru al Apelor, a recunoscut ca a fost intoxicată cu mercur. Aceasta a povestit episodul într-o intervenție telefonică la Antena 3.

„Problema este veche şi nu aş fi intervenit. Eu nu acuz. Nu aş fi intervenit dacă nu era traficul de presă care duce în derizoriu o situaţie extrem de gravă. Eram ministrul Apelor şi Pădurilor în Guvernul Tudose, în 2017. Spre sfârșitul lui noiembrie, am început să mă simt foarte rău. Am mers la medic şi am aflat că aveam probleme foarte mari cu inima. Am urmat un tratament şi, cu toate astea, mă simţeam tot mai rău. Pentru că epuizasem toate analizele specifice, am fost trimisă într-un final să fac şi o analiză toxicologică. Pe 15 ianuarie 2018, din acea analiză, a reieşit intoxicaţie cu mercur cu o concentraţie mare.

Îmi depusesem demisia din Guvern, pentru că mă simţeam foarte rău, pe 3 ianuarie, şi nu am putut pleca până pe 29 ianuarie pentru că nu a semnat preşedintele Iohannis. Am depus plângerea la poliţie, la începutul lui februarie 2018. Nu am făcut plângerea cât eram încă ministru pentru că, în caz că se afla, ar fi dăunat imaginii României. Vă daţi seama, un ministru din Guvernul României otrăvit. Mai mult nu vă pot spune. Este o anchetă în derulare şi sper să îi prindă. Nu pentru mine. Pe mine m-a salvat Dumnezeu pentru că am aflat cauza ca să mă pot trata, altfel muream de infarct şi toată lumea zicea că de stres. Vreau să îi prindă ca să se sperie, să nu mai încerce şi cu alţii.”, a declarat Doina Pană.

Întrebată dacă există posibilitatea ca atacul să fi venit din zona mafiei lemnului, după măsurile luate în timpul mandatului său de ministru al Apelor şi Pădurilor, fostul ministru a declarat: Nu pot să spun că sunt sigură pentru că încă nu am dovezile, dar evident că de acolo”, a spus Doina Pană.

***

Digi24:

Gabriela Firea, despre sârma pe care i-au găsit-o medicii în colon: Nu pot exclude mâna criminală

Gabriela Firea a vorbit, marți seară, din nou despre bucata de sârmă descoperită de medici în colon. Primarul general al Capitalei a spus că obiectul ar fi de aproximativ 4 centimetri și că nu exclude „o mână criminală”. Ea a mai spus că va fi operată din nou.

„Din păcate, nu s-a finalizat această epopee. Sper să fiu programată, poate peste o lună, la intervenția finală, care va fi și mai dificilă și care să spunem că va pune capăt acestui șir mai lung de când starea mea de sănătate a fost mai precară”, a spus Gabriela Firea, marți seară, la Antena 3.

Primarul general al Capitalei a vorbit și despre sârma pe care medicii i-ar fi găsit-o în colon, adăugând că este atentă la alimentele pe care le consumă, dar că nu-și explică cum a ajuns în organism.

„Nu mănânc repede, nu mănânc pe nemestecate, e foarte ciudat cum puteam să înghit așa ceva. Sunt persoane care spun că tipul acesta de aliaj, în anumite condiții, căldură, se poate transforma în sârmă foarte mică, încât să poată fi introdusă în mâncare. Nu pot să acuz pe nimeni, nu am nici cea mai mică idee cum a ajuns acolo, medicii nu au explicații”, a mai spus ea.

Edilul Capitalei a precizat că „este un episod neelucidat din viața mea”.

„Poate vom rămâne toată viaţa cu această întrebare dacă a fost o întâmplare sau dacă a fost o mână criminală. (…) Eu sunt un om precaut, nu aș fi mâncat cu înghițituri așa încât să nu simt un aliaj. E de câteva luni. Mai am nevoie de o operație pentru sudarea colonului, care este în repaus”, a mai spus Firea.

„Nu vreau să fac un păcat, dar cred că nimeni nu ar exclude nicio variantă, cea a unei întâmplari, dar și să se fi introdus acea mică sârmă sub formă rotundă într-un aliment. Ea, în colon, era identificată desfășurată, nu strânsă”, a mai spus ea, întrebată dacă consideră că este un atentat la viața sa.

***

Sorin Crivăţ, un om cu funcţii importante în Ministerul Economiei, a funcţionat în Guvern ca ofiţer acoperit şi a ameninţat cu dezvăluiri:

“Descoperiti” (Andreea Sava/ A3), 24-06-2017

Cotidianul (sept. 2014):

Ce poate păţi un agent sub acoperire ajuns în pușcărie

Cine a fost Sorin Crivăţ?

Numele lui Sorin Crivăţ a devenit cunoscut în urmă cu şapte ani. În anul 2007, fostul şef al Corpului de Control al Ministerului Integrării Europene şi al structurii de securitate la Oficiul Participaţiilor Statului şi Privatizării în Industrie (OPSPI) din cadrul Ministerului Economiei era deferit justiţiei sub acuzaţia de trafic de influenţă.

Mai precis, potrivit procurorilor anticorupţie, Sorin Crivăţ, care avea 32 de ani, ar fi primit de la omul de afaceri Florin Daniel Guran suma de 32.000 de euro ca să oprească un control al Gărzii Financiare şi pentru intervenţii la DGFP Vâlcea în vederea obţinerii unei autorizaţii de utilizator final, document necesar societăţilor comerciale care cumpăraseră uleiuri minerale neaccizabile de la rafinării.

Ajuns în arest preventiv la Penitenciarul de Maximă Siguranţă Codlea, Sorin Crivăţ şi-a dezvăluit calitatea de ofiţer acoperit (căpitan SRI) – i-a scris din penitenciar directorului SRI, George Maior – şi a început să facă dezvăluiri procurorilor, în urma cărora ar fi planat acuzaţii foarte grave asupra unor politicieni importanţi ai acelor vremuri.

Scrisoarea lui Sorin Crivăţ către directorul SRI George Maior

Aşa cum am spus, Sorin Crivăţ i-a trimis o scrisoare directorului SRI în care îi cerea o adeverinţă din care să rezulte „gradul şi perioada în care am desfășurat activități specifice informativ-operative în calitate de ofițer al SRI”. Scrisoarea poate fi considerată însă şi un strigăt de ajutor şi, eventual, ameninţarea că va vorbi despre ceea ce a aflat în timpul deplasării în Africa.

„Subsemnatul SORIN CRIVĂȚ, fiul lui Adrian si Valentina, născut la data de 06.05.1974, în Bucuresti, personal operativ acoperit sub criptonimul POPESCU MIHAI, desfășurând activități specifice muncii de informații din data de 01.08.2003 în subordinea generalului STANCIU VASILE si ofițer de legătură colonel […] vă rog să binevoiți a analiza si aviza favorabil, în raport de activitatea subsemnatului, eliberarea unei adeverințe din care să rezulte gradul si perioada în care am desfășurat activități specifice informativ-operative în calitate de ofițer al SRI”, se arată în scrisoarea lui Crivăţ către Maior.

Sorin Crivăţ, din penitenciar: „Mi s-a dat termen să stau în puşcărie, ca să denunţ… Am gura mare”

Potrivit unei alte scrisori, pe care a obţinut-o Monitorul Expres, Sorin Crivăţ îşi strigă disperarea. El respinge acuzaţiile că ar fi primit mită, denunţă faptul că ar fi fost dus la puşcărie pentru a denunţa („nu ne puteţi face pe toţi turnători”) şi arată că nu poate spune mai multe, fiindcă a depus un jurământ, dar printre rânduri se citeşte ameninţarea că o va face („am gura mare”) dacă nu va fi eliberat. Într-adevăr, Sorin Crivăţ reclamase deja faptul că primise ameninţări.

„Mie mi s-a dat termen să stau în puşcărie, ca să denunţ. Nu ne puteţi băga pe toţi la puşcărie şi să ne faceţi informatori. Nu pot să spun mai mult, am depus un jurămînt. Am gura mare”.

„Am 33 de ani, am familie şi o rată la bancă pentru un credit de 70 de mii de euro. Dacă mai stau arestat, risc să-mi pierd casa pentru nişte ambiţii. Sînt masterand al Academiei de Poliţie şi absolvent al Facultăţii de Drept a Academiei Politice. Am discernămînt şi nu am legături cu lumea interlopă. Am un certificat OSS de bună purtare şi am fost supravegheat non-stop. Credeţi că mă pretam eu la 30 de mii de euro? Ne aflăm oare într-o ţară de turnători? Mie mi s-a dat termen să stau în puşcărie, ca să denunţ. Nu ne puteţi băga pe toţi la puşcărie şi să ne faceţi informatori. Nu pot să spun mai mult, am depus un jurămînt. Am gura mare şi mă opun procurorului, care m-a ţinut departe de familia mea în ziua de Crăciun“,a scris Sorin Crivăţ.

Tragicul sfârşit al unui ofiţer acoperit

Când mai era mai puţin de o zi până la termenul la care Curtea de Apel Braşov ar fi urmat să decidă urmărirea lui în libertate în dosarul de trafic de influenţă şi luare de mită şi când Sorin Crivăţ ar fi putut să facă declaraţiile socotite compromiţătoare în faţa judecătorilor, acesta a murit în condiţii considerate suspecte.

Ce s-a întâmplat? Potrivit versiunii oficiale a reprezentanţilor Penitenciarului Codlea, Sorin Crivăţ ar fi participat la „activităţi sportive împreună cu un grup mai mare de deţinuţi” şi, la întoarcerea de pe terenul de sport, ar fi leşinat pe holul secţiei de detenţie.

„S-au luat măsuri de resuscitare de urgenţă, fiind dus la cabinetul medical, care se afla în imediata apropiere, unde i s-au acordat îngrijiri, care au continuat şi pe parcursul transportului la Spitalul Municipal din Codlea”, dar degeaba. Cauza decesului: stop cardiorespirator.

Aproape simplu, dacă n-ar fi extrem de complicat. Pe de o parte, printre declaraţiile colegilor de celulă şi ale altor deţinuţi se află una care menţionează faptul că, după ce s-a prăbuşit, Sorin Crivăţ avea spume albe la gură. A fost otrăvit, s-au grăbit unii să spună.

Pe de altă parte, potrivit părinţilor lui Sorin Crivăţ, care au dat publicităţii fişe medicale ale fiului lor, acesta era un tânăr robust, fără niciun fel de probleme cardiace, fost campion european la jiujitsu.

Au urmat lucruri incredibile: celula în care fusese închis Crivăţ a fost sigilată, dar la desigilare lucrurile personale ale acestuia erau mutate din locurile iniţiale, probele alimentare au fost distruse, iar autopsia a avut concluzii cel puţin bizare, fiindcă, de exemplu, nu menţiona vânătăile şi urmele ciudate de pe cadavru, deşi acestea sunt vizibile în fotografiile făcute după deces.

Concluzia părinţilor lui Sorin Crivăţ: moartea a fost suspectă, fiul lor a fost eliminat.

De ce ar fi fost Sorin Crivăţ atât de incomod încât să fie necesară eliminarea lui?

Pentru a răspunde la această întrebare este nevoie să aruncăm o privire asupra scurtei, dar spectaculoasei cariere a lui Sorin Crivăţ. În afară de importantele funcţii pe care le-a deţinut, şef al Corpului de Control al Ministerului Integrării Europene şi al structurii de securitate la Oficiul Participaţiilor Statului şi Privatizării în Industrie (OPSPI) din cadrul Ministerului Economiei, Sorin Crivăţ, în calitate de ofiţer acoperit SRI, cu grad de căpitan, ar fi avut misiunea să raporteze superiorilor despre „zona obscură a afacerilor cu petrol şi produse petroliere”.

Astfel, în luna noiembrie 2006, deci cu puţin timp înainte de reţinerea sa de către procurorii DNA, ar fi avut misiunea să facă o „documentare” în Africa şi, crede familia lui, a apărut necesitatea de a i se astupa gura fiindcă aflase prea multe. Apare aici însă o problemă de „deontologie profesională” pentru că, se ştie, un serviciu secret nu-şi abandonează niciodată oamenii, în special ofiţerii acoperiţi! În afară de câteva situaţii.

Ce ar fi putut afla Sorin Crivăţ?

Aici intrăm în zona speculaţiilor. În orice caz, este interesantă coincidenţa că dispariţia lui Sorin Crivăţ s-a produs după „documentarea” din Africa în domeniul petrolier, iar dosarul de trafic de influenţă a fost generat de denunţul unui personaj cu afaceri în acelaşi domeniu.

Un alt amănunt interesant a ieşit la iveală după aceea, când s-a aflat că la locuinţa lui Crivăţ au fost găsite un laptop doldora de informaţii secrete și aproape 500 de file cu rapoarte informative legate de faptele unor persoane politice, funcționari publici și magistrați.

Nume grele pe lista lui Sorin Crivăţ: Traian Băsescu, George Maior, Theodor Stolojan, Dan Ioan Popescu

Mai jos, extrase din lista lucrurilor care au fost ridicare de la locuinţa lui Crivăţ:

 • 486 file reprezentând rapoarte informative care descriau conţinutul unor fapte ilicite săvârşite de persoane de notorietate din sfera politică, magistraţi, cât şi funcţionari publici
 • 82 de file reprezentând formule de securitate în vederea încadrării în SRI
 • 7 file reprezentând dosar Theodor Stolojan
 • 27 file reprezentând dosar CNSAS-Traian Băsescu
 • 26 file reprezentând dosar Dan Ioan Popescu
 • Buletin SRI privindu-l pe George Cristian Maior

***

Despre cazul Sorin Crivat, mai puteti citi in:

Luju.ro (dec. 2011 si iulie 2016):

EXCLUSIV – Lumeajustitiei.ro solicita redeschiderea dosarului privind moartea lui Sorin Crivat! Prezentam, in premiera, o adresa facuta de Crivat, din penitenciar, catre directorul SRI George Maior, din care reiese clar ca a lucrat pentru SRI, sub criptonimul Popescu Mihai! Cine l-a redus la tacere si de ce parchetul a musamalizat cauza?

ASASINAT PENTRU LINISTEA LUI BASESCU? – Sorin Rosca Stanescu readuce in actualitate cazul Sorin Crivat, ofiterul SRI mort in conditii suspecte la Penitenciarul Codlea: „Sorin Crivat a avut acces la informatii grave, legate de coruptie la varf, care ii implica pe Traian Basescu si pe Theodor Stolojan… Daca a fost ucis, Sorin Crivat nu numai ca a murit in misiune, dar a fost sacrificat deliberat si cinic, pentru a tine sub tacere fapte grave savarsite de insusi seful statului”

EvZ (ian. 2017):

MĂRTURIE ŞOC a unui deţinut despre moartea SUSPECTĂ a ofiţerului SRI Sorin Crivăţ: “Doctorul i-a făcut o injecţie şi făcea spume la gură”. A fost REȚINUT de Valentin Şelaru, judecător la Înalta Curte, fost procuror şi consilier al Codruţei Kovesi

 

Seful HEXI PHARMA, Dan Condrea, MORT (?!) in urma unui ACCIDENT DE MASINA menit a sugera sinuciderea. EXECUTIE SI ACOPERIRE A URMELOR? “Cadavrul” si masina ridicate in timp record, ipoteza sinuciderii avansata abuziv de Politie, inainte de orice ancheta! (VIDEO)

“ACCIDENTUL” PROFITABIL SI “OPORTUN” AL PATRONULUI HEXIPHARMA si multimea de INTREBARI fara raspuns. CUI FOLOSESTE ELIMINAREA LUI DAN CONDREA? (video)

MIZELE ASCUNSE ALE SCANDALULUI HEXIPHARMA, acoperite de inscenari lugubre, de tragedii incerte si de mega-“dezvaluiri” tolontane deloc inocente CARE FAVORIZEAZA COMPANII STRAINE (FRANCEZE!), toate invaluite in MUTENIA SUSPECTA A MARILOR INSTITUTII RESPONSABILE. Razboaiele sangeroase, de tip mafiot, intre serviciile secrete si COLONIZAREA FINALA A ROMANIEI

CAZUL ION STAN (dosar “Cotidianul” si VIDEO “Exces de putere”). “Executia” fostului vicepresedinte al Comisiei SRI – RAZBUNAREA SERVICIILOR SECRETE?

“CODRUL, FRATE CU STRAINUL” – reportaj “In Premiera” despre MAFIILE PERICULOASE CARE AU PUS STAPANIRE PE PADURILE ROMANESTI, DISTRUGAND MUNTI INTREGI. Tragediile din APUSENI si BORȘA: “Muntii vor fi goi, cum sa nu te doara sufletul? Parca intra un cutit la os. IN 2 ANI SE VA SFARSI CU TOT”

MASACRUL DE LA COLECTIV sau… De ce “a fost nevoie sa moara oameni”? DEMONSTRATIA facuta de Lumea Justitiei DEMONTEAZA TEZA OFICIALA A DECLANSARII INCENDIULUI PRIN ARTIFICII. Cine a avut interesul DETURNARII si MUSAMALIZARII anchetei, EXCLUZAND DELIBERAT PISTA MAINII CRIMINALE? Cum de supravietuitorii si rudele victimelor NU SUNT DELOC INTERESATE de aflarea adevarului incomod? A FOST O LUCRATURA SINISTRA DUPA RETETA EXTERNA? (si video)

“Acolo s-a dat foc. Se stia, ma! Păi dacă i-a făcut ca la rotisor…” Ipoteza PROVOCARII INTENTIONATE A INCENDIULUI DE LA COLECTIV “da foc” spatiului public dupa scurgerea suspecta a unor INTERCEPTARI. “Schimbarea de paradigma” de dupa 30 octombrie s-a realizat dupa O REGIE SI UN SCENARIU PRESTABILITE SI URMATE “PAS CU PAS” DE IOHANNIS? (VIDEO)

DIN CE CAUZA AU MURIT VICTIMELE CARNAGIULUI DIN CLUB? Expertii medicali vorbesc despre un tip de patologie NEMAIINTALNITA pana acum si de o BIZARA COMBINATIE DE OTRAVURI INHALATE/ Scenariile premeditarii incendiului din Colectiv – doar Teoria Conspiratiei?/ CARE SUNT SECRETELE MURDARE DIN SPATELE CLUBURILOR?

INCENDIUL DE LA “COLECTIV”: Ipoteza cutremuratoare a unei CRIME CU PREMEDITARE, cu scopul destabilizarii si destructurarii Romaniei este imbratisata de tot mai multe voci. PROF. FLORIAN COLCEAG: “Daca vor sa ne infranga, e suficient sa creeze o miscare exploziva, ca in Ucraina sau ca in Grecia, dupa care ne infrang financiar”

MASACRUL DE LA COLECTIV, manipularea generalizata si TACEREA SUSPECTA A PRESEI “SISTEMULUI”. Radu Moraru: DE CE NIMENI NU MAI INVESTIGHEAZA IPOTEZA PLAUZIBILA A ATENTATULUI? “Suntem mintiti la fel ca in 1989, la Revolutie!”/ DEMONTAREA CATORVA DINTRE MINCIUNILE ANTI-BOR la “Realitatea spirituala” (video)

DAN PURIC la România TV despre #COLECTIV si INSTRUMENTALIZAREA TRAGEDIEI: “Intuiesc o MÂNĂ CRIMINALĂ în acest accident. Ţara trebuie DEVASTATĂ de PRĂDĂTORII din jurul nostru. România va rămâne la mâna OCULTEI internaţionale și a derbedeilor” (VIDEO)

“THE STATION” – Documentar despre INCENDIUL de la clubul american din Rhode Island (2003). B1TV: “Scenariul din Colectiv este parcă COPIAT LA INDIGO dupa incendiul aproape identic petrecut acum 12 ani… La noi rămân nenumărate semne de întrebare şi suspiciuni”


Categorii

1. DIVERSE, Razboiul impotriva Romaniei, Servicii secrete, Video

Etichete (taguri)

, , , , , , , , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

2 Commentarii la “…ȘI DACĂ E ADEVĂRAT? De la sârma găsită în colonul Gabrielei Firea și INTOXICAȚIILE SUSPECTE CU MERCUR SAU ARSENIC ale unor foști miniștri până la CAZUL SORIN CRIVĂȚ, ofițerul acoperit mort în închisoare “cu spume la gură” (VIDEO) – SE PRACTICĂ ASTĂZI ÎN ROMÂNIA TENTATIVELE DE ASASINAT PRIN OTRĂVIRE?

 1. Hristos a Înviat tuturor!
  “Sunt persoane care spun că tipul acesta de aliaj, în anumite condiții, căldură, se poate transforma în sârmă foarte mică, încât să poată fi introdusă în mâncare.”
  Pai da, astea-s materiale cu memorie de forma (shape memory alloys, cei care-s in domeniu stiu bine despre ce este vorba), nu m-as fi gîndit la o asemenea “aplicatie”… dar ce spune doamna e logic… nu mai stiu ce sa zic (nu ca n-as avea…)
  Doamne ajuta!

 2. Da. Si mult mai mult decat atat…

Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare