FBI a creat sistemul BIG BROTHER de RECUNOASTERE FACIALA ce foloseste informatii inclusiv de pe GOOGLE si FACEBOOK

11-09-2012 1 minut Sublinieri

FBI-ul a început să ruleze oficial noul program de recunoaştere facială (NGI), pe care a început să-l dezvolte în 2005 şi în care a investit miliarde de dolari. Sistemul vine ca o completare a programului de identificare a amprentelor care rulează la nivel naţional şi va fi instalat în toate statele până la finalul anului 2014, scrie rt.com.

“Rolul programului NGi este de a reduce rata criminalităţii şi terorismul prin accesul autorităţilor din toată ţara la o bază de date cu cât mai multe informaţii biometrice”, scrie într-un comunicat FBI

Oficialii FBI au declarat că în urma testelor pe care le-au făcut în acest an, în statul Michigan, dintr-o bază de date de 1,6 milioane de fotografii programul a identificat corect o persoană în 92% din cazuri.

Baza de date NGI va include peste 14 milioane de fotografii în următorii doi ani, iar pentru o identificare cât mai exactă, programul va folosi şi datele publice de pe reţelele sociale Facebook şi Google.

Lansarea programului NGI a stârnit şi reacţii negative, unii politicieni fiind de părere că încalcă flagrant dreptul la intimitate: “Când cineva are amprenta ta facială, îţi poate afla numele, îţi poate găsi conturile de pe reţelele sociale şi poate afla în orice moment pe ce stradă eşti sau când cineva postează o fotografie cu tine online. Asta poate încălca dreptul la viaţă privată”, a declarat senatorul american Al Franken.


Categorii

1. DIVERSE, Era Big Brother, Guvernarea electronica (E-GUVERNARE), Panopticon

Etichete (taguri)

, , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

3 Commentarii la “FBI a creat sistemul BIG BROTHER de RECUNOASTERE FACIALA ce foloseste informatii inclusiv de pe GOOGLE si FACEBOOK

  1. ” dintr-o bază de date de 1,6 milioane de fotografii programul a identificat corect o persoană în 92% din cazuri. ”

    Oau , este o marja de eroare enorm de mare , avand in vedere implicatiile unei confuzii . Oare sistemul merge pe premisa ” decat nimic , este bun si asa ” sau spera sa-l imbunatateasca din mers ? Nu de alta dar pe criza asta nu mai are nimeni interesul sa-i creasca performantele ci doar sa-l exploateze .

  2. Cat de magari sunt astia bani sa ajuti oamenii saraci nu ai dar ai sa dai ptr ceva ce incalca dreptul privat,am vrut occident acum il simtim prin toate maduvele oaselor.

  3. Pingback: PANOPTICON – documentar despre SUPRAVEGHEREA TOTALA SI DISPARITIA INTIMITATII (Video + subtitrare in romana) - Recomandari
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare