Folosirea telefoanelor mobile poate duce la CANCER LA CREIER

25-04-2012 1 minut Sublinieri


Un studiu al Biroului Naţional de Statistică al Marii Britanii a indicat o creştere cu 50% în ultimii 10 ani a diag­nosticelor de cancer în lobii frontali şi temporali, părţile creierului cele mai sensibile la radiaţiile electromagnetice emise de telefoanele mobile, reaprinzând astfel discuţiile asupra periculozităţii acestora, după cum relatează cotidianul britanic The Independent.

Până acum, oamenii de ştiinţă nu au reuşit să ajungă la un consens în această privinţă, experţii şi studiile acestora ajungând la concluzii contradictorii.

Însă Annie Sasco, de la Centrul Epidemiologic pentru Prevenirea Cancerului al Universităţii din Bordeaux, atrage atenţia asupra creşterii anuale de 1-2% a cancerului la creier în rândul copiiilor. „Nu este cauzat de vârstă, este o creştere prea rapidă pentru a fi genetică, şi nici alimentaţia nu este de vină, deci care poate fi cauza?”, se întreabă Sasco. Răspunsul său este că „s-a dovedit în laborator că expunerea la smogul electric are un impact biologic”, însă, spune cercetătoarea, nu există nu există suficiente studii cu finanţare independentă pentru a stabili cu precizie în ce măsură telefoanele mobile afectează sănătatea.

De aceeaşi părere este şi Denis Henshaw, profesor emerit la Universitatea din Bristol. Henshaw a declarat pentru The Independent că „nu putem spune dacă există sau nu o legătură cauzală între cancerul la creier şi telefoanele mobile”, însă, având în vedere creşterea uriaşă a numărului tumorilor, „nu putem exclude că radiaţiile emise sunt o posibilă explicaţie, iar publicul are dreptul să se aştepte ca problema să fie studiată cu atenţie”.

Dacă M inisterul Sănătăţii din Marea Britanie nu este de părere că telefoanele  prezintă un risc pentru sănătate, în Franţa folosirea aparatelor a fost interzisă în şcoli – iar Israelul a introdus o legislaţie prin care producătorii de telefoane sunt obligaţi să includă pe ambalajul acestora un avertisment privind pericolele expunerii la radiaţiile electromagnetice.


Categorii

1. DIVERSE, Internet, New Media, Noile Tehnologii

Etichete (taguri)

, ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

3 Commentarii la “Folosirea telefoanelor mobile poate duce la CANCER LA CREIER

 1. Orice face omul dupa mintea sa poate duce la vreo problema. De la modificari genetice, la mancaruri artificiale, la masini, avioane. Lucrurile erau menite sa ramana asa cum erau, se ocupa numai Dumnezeu, nu trebuia omul sa creeze si sa modifice.

  Dar la baza acestor lucruri stau patimile sau despartirea dintre om si Dumnezeu. Omul nu mai stie unde sa traga linie intre ce este de folos si ce nu, ce este desavarsit sau natural si lasat de insusi Dumnezeu, si ce este construit in mod arbitrar spre hedonism sau trufie.

  Da, poate si omul sa faca ceva grozav, dar numai prin Harul lui Dumnezeu, nu prin puterile proprii. In duhovnicie nu merge ca Dumnezeu le-a lasat pe toate.
  El le-a lasat pe cele Sfinte, pe celelalte le calauzeste intr-un anume fel, dar nu le inspira in mod direct. Trebuie facuta clar distinctia intre lumesc si Dumnezeiesc. Multi cad in capcana modernismului, scientismului, inovationismului.

 2. Hristos a Inviat!

  Telefonul nu mi-l mai baga nimeni pe gat asa cum se intampla cu apa si alimentele, medicamentele… Pe acesta il folosesc eu, de buna voie si nesilita de nimeni – nu ma mai pot ascunde dupa deget.
  Poate de cancer ma fereste Domnul pana la sfarsit, ramane sa ma feresc eu de vorbirea in desert si celelalte care inevitabil ii urmeaza 🙁

 3. offtopic, dar interesant dpdv al capacităţii operative a reţelelor sociale:

  http://netprophet.tol.org/2012/04/17/social-media-fuels-global-sleuth-challenge/

Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare