“Ne împing spre ceva îngrozitor”. TUCKER CARLSON despre infectarea vaccinaților și noile presiuni pentru lockdown și măști din SUA. „TOT CE NE-AU SPUS DESPRE VACCINUL COVID A FOST GREȘIT”

3-08-2021 6 minute Sublinieri

FoxNews | Tucker Carlson:

Tucker Carlson: Democrats and the CDC have been lying about COVID and the vaccine

Aşadar, ai făcut vaccinul pentru că ți-au spus să-l faci – sau te-au obligat să-l faci – pentru că, așa cum a explicat chiar Joe Biden, era datoria ta patriotică să-l faci ca să te protejezi pe tine și pe ceilalți. „Aşa fac oamenii buni.”

„Singurul mod în care putem opri răspândirea acestui virus și a reveni la viața normală este prin administrarea vaccinurilor. Dacă vă faceţi injecţia, puteți să mâncaţi hot dog pe 4 Iulie.” Îți amintești că ți-a spus asta? Așa că te-ai vaccinat.

Acum – surprize, surprize – îţi cer ca, în ciuda faptului că ţi-ai făcut vaccinul, să porţi din nou o mască, chiar și atunci când eşti afară.

Ce se întâmplă aici? De ce fac asta? Trebuie să existe un motiv pentru treaba asta. Ne-am pus întrebări pe subiect toată săptămâna.

Ieri am cerut CDC (Centrul pentru Prevenţia şi Controlul Bolilor) să explice raționamentul din spatele situaţiei. Nu ne-au putut spune. Astăzi au făcut-o. Ce mai explicație… Se pare că vaccinurile COVID – acele medicamente minunate care erau absolut perfecte, mai impresionante decât aterizarea pe Lună, medicamentele pe care nu ai voie să le pui sub semnul întrebării în niciun fel – nu funcționează de fapt în modul în care ne-au spus că o făceau. Știința este mai complicată decât credeam noi.

Există încă multe lucruri pe care nu le știm. La urma urmei, acestea sunt medicamente experimentale și se comportă ca atare. Concluzia este că un număr imens de persoane vaccinate se îmbolnăvesc de covid, iar unii dintre ei se îmbolnăvesc foarte tare şi chiar mor. Acest lucru este adevărat în întreaga lume: este adevărat în Islanda, Gibraltar, Israel – țările mici cu rate de vaccinare ridicate au înregistrat creșteri mari în cazurile de covid – și este la fel de adevărat aici în Statele Unite.

Potrivit declaraţiilor CDC de astăzi, trei sferturi dintre persoanele infectate într-un focar recent, de exemplu, în Massachusetts, au fost deja vaccinate. CDC a anunțat că persoanele vaccinate pot transporta virusul și pot răspândi cu ușurință virusul altora. După cum a recunoscut CDC, „infecțiile care trec de bariera vaccinării pot fi la fel de transmisibile ca și cazurile nevaccinate”.

Bine. Așa că acum aflăm că practic tot ce ne-au spus despre vaccinul covid a fost greșit. Se pare că am avut dreptate să punem întrebări. Rețineți că, dacă ați fi scris vreunul din cele pe care tocmai le-am spus ieri pe Facebook, ați fi fost cenzurat imediat pentru dezinformare, dacă nu pentru o infracţiune motivată de ură. Cu toate acestea, acum, este descoperirea oficială a guvernului SUA.

Te miră? N-ar trebui. Aşa e în ştiinţă. Se poate schimba rapid. Nu e niciodată cu adevărat sigură, în ciuda a ceea ce îți spun ei. Dacă administrația Biden ar fi recunoscut asta de la început, am fi fost mai bine acum. Majoritatea americanilor înțeleg că medicina este complicată. Chiar și medicamentele excelente, cum e chimioterapia, nu funcționează întotdeauna. Și nu știi când nu vor funcţiona pentru că există multe lucruri pe care nu le știi. Majoritatea oamenilor pot trăi cu incertitudine sinceră. Se pot descurca cu adevărul. Ceea ce nu pot face este să fie mințiți fără încetare de liderii lor și apoi făcuţi de râs dacă pun întrebări.

Exact asta s-a întâmplat. Vă amintiți acum doar câteva săptămâni – 8 iulie – că însuși Tony Fauci a fost întrebat direct de un reporter dacă vaccinul va funcționa împotriva noii variante delta a covid. Răspunsul sincer ar fi fost „nu suntem siguri” sau „sperăm că va fi”. Dar Fauci este un mincinos, deci n-a spus asta. În schimb, ca de obicei, s-a prefăcut că știe ceea ce nu știe și nu poate ști. „Răspunsul”, a răspuns Fauci, „este da, funcţionează.”

Fauci a spus asta în faţa camerelor și a spus-o de mai multe ori.

Toţi au spus asta. Iar şi iar şi iar. Și s-au răstit la tine dacă ai pus întrebări suplimentare. Ai crede că acum și-ar cere scuze sau cel puțin ţi-ar explica cum au greșit atât de grav. Dar ei nu fac asta. Acest lucru ar necesita smerenie. Poate i-ar obliga să renunțe la o parte din puterea imensă pe care au adunat-o în ultimele 18 luni. Nici o șansa. În schimb, ceea ce fac ei este să te învinovățească pe tine pentru tot. Ei pedepsesc țara pentru dezastrul pe care l-au făcut. E vina ta.

Casa Albă a anunțat că o nouă rundă de lockdown-uri zdrobitoare ar putea fi pe drum:

PETER DOOCY: Dacă oamenii de știință ar veni la dvs la un moment dat și ar spune că sunt de părere că ar trebui să existe închideri și ar trebui să înceteze funcţionarea școlilor, aţi face asta?

KARINE JEAN PIERRE: Ei bine, ascultăm – așa cum am spus, ascultăm părerea CDC și experţii și îndrumarea lor sunt, știți, CDC este un organism care este foarte bine respectat. Și urmăm din nou, urmăm îndrumarea lor.

Joe Biden, plecând într-un elicopter de pe peluza Casei Albe, a spus același lucru. “Da, s-ar putea să vină noi lockdown-uri.”

„CDC este un corp care este bine respectat”, bodogăne purtătorul de cuvânt, de parcă devine adevărat dacă tot repeţi. Respectat de cine? De câte ori trebuie să greșești înainte ca oamenii să înceteze să te respecte sau să creadă? Există vreo limită? Și, în timp ce ne ocupăm, de ce lockdown-urile sunt răspunsul evident la un vaccin lipsit de succes? Cine a gândit asta? Care este justificarea? Nu pare să fie prea mult.

Uitați-vă la datele din Marea Britanie – o țară ale cărei rate de vaccinare sunt similare cu ale noastre.

În Marea Britanie, autoritățile s-au confruntat cu o creștere mare în cazurile așa-numitei „variante delta” acum o lună. Dar guvernul britanic nu a reinstituit lockdown-urile. Nu au forțat oamenii să poarte iar mască. Ce s-a întâmplat mai departe? Cazurile de covid și decesele din Marea Britanie au scăzut.

Deci întrebarea este: de ce are nevoie SUA de mai multe blocaje? De ce se forţează purtarea măstilor? Măștile au o valoare medicală limitată, așa cum ne-au spus odată autoritățile. Ei fac rău în mod clar copiilor. Evident, dăunează societății. Nu poți respira când o porți. Cu toate acestea, administrația Biden cere acum purtarea măștilor. Chirurgul general a cerut chiar ca persoanele vaccinate să poarte măști afară:

MSNBC DR. VIVEK MURTHY, CHIRURGUL GENERAL SUA: Dacă se întâmplă să interacţionaţi mult cu oamenii care nu sunt vaccinați, să presupunem că sunteți un părinte ca mine care are copii mici acasă care nu sunt vaccinați, aceasta este o circumstanță în care suntem extrem de precauţi și purtarea măștii, chiar dacă sunteți complet vaccinat, purtarea acesteia în exterior, atunci când vă aflați în locații publice interioare, este un pas suplimentar pentru protejarea celor de acasă.

Nici măcar nu vom repeta pentru dvs. pentru a treia oară la rând datele reale despre problema covid şi tinerii. Copiii dvs. mici riscă să moară din cauza covid? Nu, cu excepția cazului în care au o afecțiune preexistentă profund periculoasă, cum ar fi leucemia. În acest caz, aveţi grijă. În caz contrar, vor fi bine. Asta spun cifrele.

Și totuși, există chirurgul general, orice-ar fi şi asta, care vă spune să purtați o mască afară cu copiii voștri.

Asta este o nebunie. Să spunem cu voce tare. Chiar și oamenii care aplică regulile, care îți cer să-ți schimbi viața, să-ți pui viața în așteptare, nu cred de fapt regulile pe care ți le impun. Nancy Pelosi tocmai a cerut arestarea oricui nu poartă mască în Capitoliu, totuși a cerut să-şi scoată măstile ca să facă fotografie.

PELOSI: Ne putem scoate măștile doar pentru fotografie? Ar fi permis acest lucru? (toate măștile sunt date jos)

A, deci când măștile sunt incomode pentru tine, le dai jos. Ca atunci când zbori într-un avion privat spre Washington sau când vrei o imagine care să-ți arate fața. Dar oricine altcineva își scoate masca este arestat.

Democrații din Congres solicită acum un mandat de vaccinare în Congres. Asta înseamnă că toată lumea din clădire – membri și personal – ar trebui să primească o injecţie despre care CDC ne-a spus astăzi că aparent nu funcționează prea bine și, apropo, ale cărei efecte pe termen lung nu pot fi cunoscute. Dar ei îți spun că trebuie să o faci. Trebuie să te vaccinezi. Copiii dvs. trebuie să se vaccineze pentru a se întoarce la școală.

Întrebarea reală este: cât timp vor suporta americanii acest lucru? Ce se întâmplă când grupuri mari de oameni încep să se opună acestor dispoziţii, așa cum inevitabil o vor face, deoarece sunt prea nerezonabile, prea iraționale și nu sunt ancorate în știință? Ne împing spre ceva îngrozitor. Poate că acesta este scopul amenințării cu arestarea persoanelor care nu vor purta măști la Capitoliu. După ce vor face asta, ce vor face în continuare, or să cheme Garda Națională?

Se pare că mass-media n-are nicio problemă cu situaţia. Jurnaliștii fac tot ce pot pentru a vă convinge că sunt necesare măsuri de urgență – drepturile civile ar trebui suspendate, în cazul covid. Mint chiar pentru a face asta. În Kansas City de pildă, KSHB, post afiliat NBC, a publicat săptămâna aceasta un raport tulburător.

“Children’s Mercy Hospital funcționează la capacitate maximă, nu numai din cauza cazurilor de COVID-19 în rândul tinerilor care nu sunt eligibili pentru vaccinare, ci și din cauza încetării politicilor legate de purtarea măştii.” Asta a fost ştirea.

Oh, oau, serios? Când renunţaţi la purtarea măştii și nu îi obligaţi pe copiii de 3 ani să facă vaccinul, spitalele dvs. se umplu și milioane de oameni mor. ATI sunt inundate din nou – toate din cauza copiilor și a persoanelor care nu poartă măștile pentru că cred în QAnon sau sunt rasiste. Asta zic ei. Și nu doar în Kansas City, ci peste tot. Dar e adevărat? În acest caz, nu este. Children’s Mercy Hospital a spus că habar nu aveau despre ce vorbește presa locală.

„Continuăm să putem împlini nevoile pacienților noștri care necesită spitalizare”, au scris Children’s Mercy într-un comunicat. „Creșterea numărului de copii pe care îi tratăm ca pacienți internați se datorează în principal bolilor respiratorii” cele care nu au legătură cu covid.

Cu alte cuvinte, nu, în Kansas City, spitalele nu sunt inundate de credincioși QAnon care refuză să-și poarte măștile. Au mințit despre asta. De ce ar minți despre asta? Despre ce e vorba aici? În momentul în care descoperim că ne spuneau ceva care nu era adevărat despre CDC, își înmulţesc eforturile pentru a vă face să credeți ceva ce știm cu toții că este fals.

Asta a spus un „expert în vaccinuri” de la Universitatea din Maryland – Kathleen Nuezil. Iată ce a declarat pentru The Washington Post:

„Avem realmente nevoie să ne îndreptăm către un obiectiv de prevenire a bolilor grave, a dizabilităților și a consecințelor medicale și să nu ne îngrijorăm pentru fiecare virus detectat în nasul cuiva”, a spus Neuzil. „Este greu, dar cred că trebuie să ajungem să ne împăcăm cu faptul că coronavirusul nu va dispărea”.

„Trebuie să să ajungem să ne împăcăm cu faptul că coronavirusul nu va dispărea”. Ce înseamnă asta mai exact?

TUCKER CARLSON despre efectele potențial fatale ale miocarditei dezvoltate în urma VACCINĂRII ANTI-COVID a tinerilor și lipsa de transparență a autorităților. „Care este rata de vătămare ca urmare a vaccinurilor anti-COVID? Nu ai voie să întrebi. Ți se urlă în față dacă îndrăznești să întrebi”

ANTHONY FAUCI acuzat de finanțarea experimentelor din laboratorul WUHAN care au provocat PANDEMIA DE COVID-19 (Video). Jurnalistul Carlson Tucker: „Fauci pedepsește țara – voi, noi, toată lumea. Întrebarea este: de ce face asta?”

Jurnalistul conservator CARLSON TUCKER despre sensul impunerii prin condiționare a vaccinului Covid. „Vor avea o PUTERE TOTALĂ asupra corpului și a minții tale, pentru totdeauna”

Jurnalistul conservator CARLSON TUCKER demolează propaganda vaccinurilor Covid „SIGURE ȘI EFICIENTE”. Cazul dubios al retragerii vaccinului Johnson & Johnson și revenirea la soluțiile carantinării (Video)/ Boris Johnson, premierul Marii Britanii, țara cu 40 milioane de vaccinați: REDUCERILE DE CAZURI NU SE DATOREAZĂ VACCINĂRII, CI LOCKDOWNULUI

OLIGARHIE, NU ȘTIINȚĂ. Jurnalistul Tucker Carlson critică impunerea DISCURSULUI UNIC despre vaccinul Covid de companiile Big Tech și miliardari (Video)/ Facebook ANULEAZĂ pagina Declarației de la GREAT BARRINGTON. Inițiator de la Stanford Medical School: „o formă modernă de ardere a cărților”

SCOTT ATLAS, consilierul Casei Albe pe Covid-19, despre susținătorii lockdown-urilor: AU UCIS OAMENI PRIN LIPSA LOR DE ÎNȚELEGERE. „Blocările prelungite sunt un dezastru complet”/ TWITTER cenzurează o postare a dr. Atlas în care punea la îndoială EFICIENȚA MĂȘTILOR/ Tucker Carlson: Masca obligatorie afară – „o insultă la adresa științei și a bunului simț”, un EXERCIȚIU DE DRESAJ (Video)

Tucker Carlson despre IMPUNEREA MĂȘTILOR în SUA: CDC a recunoscut că cercetătorii NU AU DOVEZI că „măștile oferă vreo protecție”/ Cu cât vă este mai FRICĂ, cu atât veți accepta mai multe restricții. Cu cât sunteți mai rupți de familie și prieteni, cu atât mai multă putere au ca să vă CONTROLEZE (Video)


Categorii

Pandemia de coronavirus/ COVID-19, Studii, oameni de stiinta, Tucker Carlson, Vaccinuri / legea vaccinarii obligatorii, Video

Etichete (taguri)

, , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

13 Commentarii la ““Ne împing spre ceva îngrozitor”. TUCKER CARLSON despre infectarea vaccinaților și noile presiuni pentru lockdown și măști din SUA. „TOT CE NE-AU SPUS DESPRE VACCINUL COVID A FOST GREȘIT”

 1. Bun. Deci inca nu este vizibil ca vaccinarea (aceasta vacinare – subliniez aceasta) este lepadarea? Cei care se vaccineaza se inchina fiarei (care este fara chip, deci e duh) in duhul fricii. Nu credinta si cu incredere in Dumnezeu se vaccineaza cei care se vaccineaza, ci din teama sau calcul lumesc. Fie ei si episcopi.

 2. @Titus L

  Păi totuși, nu este lepădare explicită. Sigur că ce spui cu duhul fricii este valabil, însă se încadrează tot în registrul apostaziilor „cotidiene”, ca să le numesc așa, de o gravitate care variază, care nu sunt echivalente cu apostazia cea mare, explicită, care presupune și adeziunea la fel de explicită la antihrist. Particularitatea acum este toată minciuna și manopera deja vizibile, însă e bine să păstrăm distincțiile.

 3. Din nefericire, admin, este foarte explicit. Toti am avut caderile noastre si micile lepadari. Dar niciodata nu ne-a cerut statul sa le avem si niciodata, dar niciodata pana acum nu s-a dat certificat de lepadare. Foarte explicit, material, fie si pe telefon, si inscris cu numele celui care s-a lepadat si nu oricum, ci intr-un semn citit digital (numeric) avand acelasi format vizibil.

 4. Pr. Elipidie spune ceva extrem de important aici:
  https://www.youtube.com/watch?v=BCio9H9253M
  Vă redau ideile. Titlul: Vaccinul este pre-pecetluire.
  Vaccinul are un cod depistabil la fiecare vaccinat prin Bluetooth-ul telefonului, fapt probat, pe care i l-a relatat chiar nepoata lui.
  Vaccinul are doi parametri: trupesc și sufletesc. Primul vizează împuținarea omenirii, al doilea controlul acesteia.
  Controlul lumii se face și acesta în 2 moduri: prin controlul hranei și prin controlul minții.
  Există o conducere a lumii care coordonează toate acestea, însă în spatele lor se află diavolul. Prin urmare, controlul omului are în ultimă instanță legătură cu diavolul și cu antihristul.
  Acum, ce face vaccinul la nivel genetic, în ce sens vrea să modifice genetic omul. Intenția este să slăbănogească omul prin particulele care lucrează împotriva structurii date a organismului, până la exterminarea speciei, dar, mai ales, prin acest vaccin și prin altele care vor urma se dorește ștergerea din codul genetic a unui element specific omului, anume posibilitatea pocăinței, capacitatea de a spune lui Dumnezeu: „Iartă-mă”. Adică, exact ceea ce nu mai poate face diavolul. Prin urmare, dispariția pocăinței din sufletul omului este pecetea lui antihrist, pentru că omul se leapădă astfel de iertarea lui Dumnezeu.
  Din ceea ce spune părintele Elpidie va urma o perioadă până se va ajunge la acest stadiu, dacă va îngădui Dumnezeu, care se va caracteriza printr-o distrugere umană fără precedent „genoctonie”. Și toată știința omenească de până acum va fi pusă în slujba acestui scop….

 5. @Titus L

  Statul impune tot felul de chestiuni anticreștine. Plătim taxe din care se fac avorturi, de pildă. Însă pecetluirea e legată de o persoană concretă: antihristul.

 6. @NDD
  Din neștiință, Părintele Elpidie cade aici într-o mare capcană. Probabil, a fost informat greșit de oameni de știință din biserică tributari teoriilor învățate și nepuși la punct cu învățăturile Bisericii. În fond, merge pe concepția și logica atee, materialistă că totul are la bază materia în permanentă dezvoltare. Desigur, nu există un determinism genetic al credinței! Nu materia organizată la nivelul codului genetic stă la originea spiritului și implicit nici nu este izvorul actelor spirituale. Într-adevăr, există studii, mai vechi sau mai noi, care încearcă să descopere gena sau genele care determină credința. Se cercetează, de asemenea, de ani buni ariile cerebrale răspunzătoare, zic ei, de credință și de convingerile puternice. (Corect ar fi ariile implicate în manifestarea actelor de credință și convingerile puternice). Dar asta e altceva. Se știe, de exemplu, că lobii frontali joacă un rol major. Studiile se fac mai ales pentru a influența comportamentul uman din acest punct de vedere. (Acesta poate fi un pericol). Dar o genă care să determine credința și pocăința este o idee care nu are legătură cu realitatea, cu organismul uman, cu omul așa cum l-a creat Dumnezeu.

 7. @ daniela

  Probabil din neștiință sau poate traducerea nu este făcută cu destulă acuratețe… ,,Genoctonie” spre exemplu, tradus corect în românește înseamnă genocid. Asta se descoperă ușor la o simplă căutare pe internet…
  Iertare și Doamne ajută tuturor !!!

 8. @admin: inainte sa te vaccinezi, semnezi ca iti asumi, iti treci cu mana ta numele tau pe o foaie de hartie care e ca un contract. Ce poate fi mai explicit de atat?
  E vorba de semnul fiarei, care nu are inca chip… cititi, ca scrie clar. Iar chipul fiarei va fi facut de oameni.

 9. @ Romil
  Da, e posibil și ca traducerea să nu fie corectă. Trebuie tradus cu grijă să nu se transmită idei care nu-i aparțin părintelui Elpidie.

 10. Titus L
  Pai si dacă îmi vaccinez copilul când e mic , se semnează ceva nu ? ( vaccinuri obișnuite de copilărie …) Eu zic ca vaccinarea asta de covid e o cădere , o credinta oscilantă ( apostoli cereau sa le întărească credinta ) . Ia uite , mama mea , rudele mele is vaccinate toate . Eu nu . Sotia nu . Oare am eu credinta mai tare ca a mamei ? Nu , nici vorba . Credinta ei e senina . A mea e mai încordată . Ea știe . Eu deduc . Nu s a vaccinat ca sa trăiască ( are 81 ani ) , nu a avut covid , femeie de la țara , dintr o bucata . Pai de ce te ai vaccinat mama dacă nu te temi de moarte ? Zâmbește … un zâmbet neînțeles … E senina . Nu înțelege ADN uman . Nu înțelege ca vaccinul asta e test , știință noua .. L a făcut si gata . Nu merge in Maldive , ca nici nu știe cum arată marea sau o piscina cu apa . Trăiește doar cât sa îmi vadă copii mei , nepoții cât mai mari . Apoi drumul .. Ce zici Titus – s a lepădat de Domnul ? A făcut un pact cu diavolul când a semnat ? ( ca nici numele ei nu poate sa îl scrie clar 🙂 poate nu înțelege diavolul ce scrie 🙂 zicea ca când era mica scria cu secera printre spice , ca nu i plăceau buchiile de pe tabla ..
  Păreri sunt destule . Dacă iau Novax – medicament fără prostiile de ADN – împotriva covidului , oare m am lepădat ? Eu simt ca astea is teste . Nu vor fi osândiți cei care s au vaccinat , nici mântuiți cei care nu s au vaccinat . Mântuirea e fapta milostivă a Lui , cu un infinit gram de vointa a noastră . Ca El lucrează si vointa , dacă vrem noi .. Adevarata lepădarea e sa nu Il mai ai in inima ta , sa nu îl mărturisești prin viața sau cuvânt pe Hristos – Domn si Dumnezeu al tău . Zice un Părinte : Antihrist – care nu se mulțumește numai cu necredință sa , ci vrea necredință tuturora – nu va avea astâmpăr decât in ziua când ar izbuti sa ucidă pe Dumnezeu si sa L azvârle din inima si mintea celui din urma credincios rămas pe pământ ; si nu râvnește nebunul dacat de a termina cu Dumnezeu , iar in locul Lui sa si implante in sufletul omului ca pe o sabie a iadului , chipul sau de fiara .

  La Nicula colo-n deal
  In frumosul nostru Ardeal,
  In mijlocul codrului
  Sade Maica Domnului.

 11. @petru:
  La mine situatia e asa: sunt singurul NE-vaccinat din toata familia, parinti, socrii, copii, sotii :D, nasi etc. Singurul.
  Ce pot sa iti spun e ca sunt convins ca toti putem cadea la orice varsta si oricine am fi. Cinstea e a ta ca iti cinstesti parintii in pamantul dat tie de catre Domnul.
  La unele vaccinuri, acolo unde decizia mea s-a putut impune am semnat pe partea cealalta a paginii, la NU.
  Oricum cred ca vede orisicine ca acest vaccin nu e doar inca un vaccin. Desi, si pentru celelalte stim din bun simt ca ce e mult e uneori prea mult Si atunci inseamna altceva.

 12. si la mine este tot la fel.doar familia mea nu s-a vaccinat.Fartii casatoriti sau vaccinat spre indignarea mea.

 13. Pingback: Tucker Carlson despre NOUA IOBĂGIE și experimentele totalitare din Australia și Noua Zeelandă. „Cei favorizați și cei defavorizați. Cei salvaţi și cei condamnaţi. Cei vaccinați și cei nevaccinați. Așa văd țara asta arhitecții tuturor ac
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare