Gripa aviara se intoarce in VARIANTA MODIFICATA GENETIC, ce ar putea avea efecte devastatoare

28-11-2011 2 minute Sublinieri

Un studiu condus de un grup de oameni de ştiinţă din Olanda a avut ca rezultat crearea unui virus gripal atat de puternic încât ar putea distruge întreaga civilizaţie, relatează Daily Mail. Virusul mortal este o versiune modificată genetic a H5N1 – virusul gripei aviare, dar se răspândeşte cu o viteză mult mai mare şi poate infesta milioane de oameni în acelaşi timp. Această cercetare a născut multe controverse şi a scindat lumea oamenilor de ştiinţă, mulţi dintre aceştia fiind de părere că acest studiu nu ar fi trebuit nici măcar demarat.

Virusul H5N1, în forma sa cunoscută, a ucis 500 de persoane şi nu este suficent de puternic pentru a cauza o epidemie globală. Dar virusul în forma sa modificată genetic este cu mult mai periculos. Dacă ar fi folosit ca armă biologică, în mâinile unor persoane deloc avizate, ar putea duce la o catastrofă. Virusologul Ron Fouchier de la Centrul Medical Erasmus din Olanda a descoperit împreună cu echipa sa de cercetători că, doar cu cinci modificări genetice, virusul gripei aviare ar putea deveni cu mult mai contagios şi s-ar împrăştia cu o viteză uriaşă.

Testele au fost făcute pe dihori, pentru că tractul respirator al acestui animal este foarte similar cu cel uman, astfel obţinându-se rezultate cât mai aproape de realitate. Fouchier este atât de speriat de avalanşa media care va urma încât şi-a angajat un consilier pentru a-l ajuta să îşi pună la punct o strategie de comunicare. Cercetarea este parte a unui proiect internaţional care are ca scop înţelegerea deplină a modului de acţionare a virusului H5N1. Fouchier a recunoscut că acesta este unul dintre cele mai puternice virusuri care pot fi create, dar nu vrea să publice o lucrare în care să descrie cum a fost realizat.

Nu sunt singurii care au creat virusul

Studiul este unul dintre cele două cercetări care au generat dezbateri ample cu privire la libertatea acordată oamenilor de ştiinţă, care pe cât de multe beneficii ar putea aduce la nivel modial, de asemenea poate fi o unealtă pentru bio-terorism. Celălalt studiu, elaborat tot pe H5N1, a fost condus de o echipă format din oameni de ştiinţă de la Universitatea din Wisconsin şi cea din Tokyo. Se spune că rezultatele sunt similare cu cele ale lui Fouchier. Ambele cercetări sunt evaluate de Consiliul Consultativ pentru Biosecuritate al Statelor Unite (NSABB). Acest organ de reglementare nu are puterea de a interzice publicarea studiului, dar poate sfătui revistele ştiinţifice să nu o facă.

Paul Keim, preşedintele NSABB a declarat: “Nu mă pot gândi la niciun alt organism patogen la fel de puternic cum este acesta. Cred că nici măcar antraxul nu este la fel de înspăimântător.” În mod obişnuit, cercetările ştiinţifice au fost mereu publice pentru a permite celorlalţi oameni de ştiinţă să evalueze munca altora şi să preia anumite metode de lucru sau să înveţe din studiile anterioare. Dar, foarte mulţi dintre aceştia sunt de părere că acest studiu nu ar trebui făcut public.

Expertul Michael Osterholm, director al Centrului de Cercetare în domeniul Bolilor Infecţioase de la Universitatea din Minesotta, şi membru al NSABB consider că studiul este un document de o imensă valoare medical şi a adăugat că anumite informaţii din el ar trebui să fie accesibile unnui grup restrâns de oameni care trebuie să fie informaţi.

Nota noastra:

Cum ar veni, Aviara gripen strikes back in anger II, varianta cu modificarea genetica, adica varianta upgrade a horrorului isterizant. Nu are nicio noima lansarea mediatica a experimentelor de laborator pe virusul gripei aviare, de parca ar fi primele modificari genetice de acest gen. Daca erau intr-adevar atat de periculoase, letale, atunci in mod cert nu mai ajungeau la marele public, daca se dorea cu adevarat sa se evite pericolul “bio-terorismului”. Insa mediatizarea, si inca in acest stil alarmist, a “descoperirii”, are exact sensul re-introducerii temei si, posibil, a pregatirii terenului pentru isterizarea opiniei publice cu privire la bio-terorism: fie din cauza acestui virus, fie din cauza altora (ne amintim ca in cazul celui mai recent precedent de isterie provocata prin media si institutii – cea a castravetilor mortali – s-au vehiculat inclusiv ipoteze de atac terorist biologic).


Categorii

1. DIVERSE, Inscenari, facaturi, Teroarea "terorismului"

Etichete (taguri)

, , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

7 Commentarii la “Gripa aviara se intoarce in VARIANTA MODIFICATA GENETIC, ce ar putea avea efecte devastatoare

  1. Ceea ce mi se pare interesant si relevant este ca studiul este mediatizat in plin sezon de viroze si nu, de pilda, in luna august. Iar castravetii buclucasi au luat.o razna exact cand erau numai buni de mancat, nu sare niciun castravete de pe fix in Ajunul Craciunului. Nu vi se pare dubios? In curand ma astept sa asistam la un nou val de propaganda pt vaccinare masiva a populatiei si la retragerea carnii de pui din magazine. Doamne, in ce lume traim? Uneori am o senzatie stranie ca de fapt nu mai avem contact cu realitatea, ci dormim si visam cel mai urat film horror…

  2. @ Anonyma:

    Nu dormim si visam, ci chiar jucam in acest film… ca figuranti de sacrificiu, desigur, dar suntem acolo, din pacate.

  3. Si bineinteles, articolul este semnat de aceeasi fantasma care bantuie lumea in ultima vreme, numita “un grup de oameni de stiinta”…

  4. mie imi pare rau ca iar au sa ramana niste babe amarate fara gaini in curte

  5. vrajeala, pentru ca oamenii sa cumpere vaccin…iar vaccinurile nu mai sunt ce-au fost, se incearca controlul demografic pe cai neortodoxe dar evitand inca un razboi…daca nu se va putea inocula astfel o cat mai mare parte a populatiei…cu efecte in ani de zile dezastruoase pentru sanatate, se vor aplica masuri mai dure…apoi in final razboiul ca sa ne imputzineze…

  6. Pingback: GRIPA AVIARA: Mexic decreteaza STARE DE URGENTA - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare