Guvernul a inlaturat ultimele RESTRICTII din calea supermarketurilor, la PRESIUNEA Comisiei Europene si a FMI

7-06-2012 41 secunde Sublinieri

Guvernul a abrogat hotararea emisa in 2004 si care impune restrictii la deschiderea marilor magazine de retail, actul normativ fiind anulat in urma presiunilor exercitate incepand cu primavara anului trecut de catre Comisia Europeana (CE) si Fondul Monetar International (FMI), anunta Mediafax.

Hotararea Guvernului 1454/2004 privind criteriile de implantare a structurilor de vanzare cu amanuntul cu suprafata mare si definirea tipologiei structurilor de vanzare a fost abrogata prin ordonanta de urgenta aprobata in sedinta de miercuri a Executivului.

Prin scrisoarea de intentie trimisa celor doua institutii internationale in primavara anului trecut, Guvernul s-a angajat sa elimine toate aceste restrictii pana in septembrie 2011, dar promisiunea nu a fost respectata astfel ca FMI si CE au revenit si au acordat un nou termen, impunand autoritatilor romane sa rezolve problema pana la sfarsitul lunii ianuarie 2012.

La inceputul acestui an, Guvernul a anuntat FMI in mod eronat ca acest angajament a fost indeplinit, documentul fiind aprobat in aceasta forma de board-ul Fondului.

Vezi ce prevedea hotararea de Guvern 1454/2004


Categorii

1. DIVERSE, Acordul cu FMI, Razboiul impotriva Romaniei, Uniunea Europeana, globalizare, guvernarea europeana (UE)

Etichete (taguri)

, , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

1 Commentariu la “Guvernul a inlaturat ultimele RESTRICTII din calea supermarketurilor, la PRESIUNEA Comisiei Europene si a FMI

  1. Pingback: SUPERMARKETURILE devin tot mai dominante pe piata interna, OCOLIND PRODUSELE AGRICOLE ROMANESTI - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare