PUIU HASOTTI starneste scandal afirmand ca homosexualii sunt bolnavi, iar VICTOR PONTA LAUDA “CURAJUL” LUI CERNEA SI DA VINA PE “NEPREGATIREA” SOCIETATII ROMANESTI PENTRU A NORMALIZA HOMOSEXUALITATEA!

15-04-2013 8 minute Sublinieri

Peste noapte si din ratiuni de imagine (dar tot mai bine si asa decat deloc), partidul lui Voiculescu si-a adus aminte ca se numeste CONSERVATOR si arata obrazul Patriarhiei mute: organizeaza un MARS AL TACERII pentru FAMILIA CRESTINA pe 2 mai

puiu-hasotti

Premierul Victor Ponta a declarat, luni, ca “in acest moment, nu se pune problema unui sprijin politic” pentru propunerile legislative ale deputatului Remus Cernea, avand in vedere “cat de pregatita este societatea romaneasca sa dezbata niste subiecte care in alte tari sunt deja dezbatute si adoptate”. Ponta a mai mentionat ca nu este “nici socat, nici mai pudibond decat e cazul” de initiativele lui Cernea, intrucat ii cunostea opiniile inca de cand l-a sustinut sa fie parlamentar, si a apreciat totodata faptul ca cineva are “curajul” sa ridice asemenea probleme.

“Propunerea dlui Cernea este o propunere a sa individuala, ca deputat, nu a fost discutata in USL si nu s-a pus problema sprijinului USL. Pe de alta parte, eu atunci cand l-am sustinut pe dl Cernea sa fie parlamentar, membru al Partidului Verde, ii cunosteam opiniile. Si nu sunt nici socat, nu sunt nici mai pudibond decat e cazul, ma uit doar la cat de pregatita este societatea romaneasca sa dezbata niste subiecte care in alte tari sunt deja dezbatute si adoptate. In acest moment, sigur, nu se pune problema unui sprijin politic pentru aceste propuneri, dar nu va ascund faptul ca eu cred ca e bine ca cineva are curajul sa le ridice macar, a afirmat premierul.

“Repet, daca va uitati la multe alte tari, si vorbesc de tari civilizate, discutia este mult mai putin pasionala. N-am stiut ca sediul moralitatii omenirii se afla in Romania si nu putem nici macar sa discutam despre niste lucruri pe care altii le-au rezolvat legislativ. Nu are sprijinul USL, dar din punctul meu de vedere nici nu voi participa absolut deloc la lapidarea dlui Cernea pentru aceste idei”, a mai subliniat Ponta.

La randul sau, liderul liberal si copresedintele USL Crin Antonescu a declarat ca nu sustine initiativele legislative ale deputatului Remus Cernea, dar ca sustine dreptul acestuia “de a spune ce crede si de a propune ce crede”, cum apara si dreptul senatorului Puiu Hasotti “de a avea pareri”. 

“Va pot spune din capul locului ca nu sustin propunerile dlui Remus Cernea. Pe de alta parte, mi se pare corect – in calitate de parlamentar, de lider politic si de presedinte al uneia dintre camerele Parlamentului – sa spun ca fiecare dintre parlamanentarii Romaniei are dreptul sa propuna orice: ca e sustinut, ca nu e sustinut, ca e constitutional, ca nu e constitutional, ca e legal, ca-i ilegal, nu are importanta; parlamentarii de asta exista, dreptul la initiativa parlamentara de asta este prevazut si le este acordat prin Constitutie, cetatenii Romaniei aleg parlamentarii, intre altele, si pentru a avea acest drept”, a spus Antonescu.

“Ne scandalizam prea usor atunci cand nu suntem de acord cu o propunere si eu cred ca orice astfel de propunere, chiar daca nu sunt de acord cu ea, trebuie tratata cu decenta, cu calm si intr-un spirit democratic. Eu, de pilda, cred in Dumnezeu, dar asta nu-mi da niciun drept sa sar la scandal la un om care se declara ateu. Traim intr-un stat laic, intr-un stat care protejeaza pentru fiecare dintre noi dreptul la aceste optiuni (…) Nu sustin initiativele dlui Cernea, dar sustin dreptul domniei sale de a spune ce crede si de a propune ce crede. Apar si dreptul dlui Hasotti de a avea pareri”, a mai afirmat presedintele Senatului, intr-o declaratie acordata jurnalistilor la Palatul Parlamentului, impreuna cu premierul Victor Ponta.

Iniţiativa deputatului Remus Cernea privind parteneriatul civil între homosexuali a stârnit nemulţumiri, cel puţin în Partidul Conservator, care a anunţat că va organiza “un marş al tăcerii” pentru a promova valorile familiei şi pentru a-şi face cunoscută poziţia anti-homosexuali. În timp ce senatorul liberal Puiu Haşotti a spus că homosexualitatea este o boală, un deputat PC, Constantin Avram, le recomandă să mai meargă la psiholog, precizând că este nevoie de o atitudine.

Avram:“Le-aş recomanda vizite la psiholog”

Deputatul PC Constantin Avram spune că homosexualitatea nu este neapărat o boală, dar că nu ar strica mai multe vizite la psiholog.

„Nu e neapărat e nevoie de un marş, cât e nevoie de o atitudine. PC are în doctrina sa valorile bisericii, familiei, educaţiei şi armatei. Noi punem mare preţ pe familie şi avem reacţii de contrapondere vizavi de orice pune în pericol familia. Comportamentul acestei minorităţi sexuale trebuie de la bun început să ne cunoască poziţia PC şi cred că e binevenit chiar şi un marş. E un semnal de apărare. Eu recomand unor astfel de oameni vizite mai dese la psihologi”, a spus Avram, pentru gândul.

O poziţie fermă împotriva căsătoriilor între persoane de acelaşi sex o are şi viceliderul senatorilor PC, Eugen Durbacă. Acesta consideră că homosexualitatea este „împrumutată din alte ţări” şi că nu este normală.

„Nu ştiu dacă este bine să facem marşul, eu nu am nimic cu ei, trebuie să trăiască şi ei. Cred că e ceva împrumutat din afară. Eu merg pe tradiţia românească, unde căsătoriile sunt doar între bărbaţi şi femei. O societate sănătoasă înseamnă o societate normală. Eu ca om normal consider că homosexualitatea e ceva anormal”, a declarat senatorul, contactat de gândul.

Pelican: “E mult zgomot pentru nimic”

Referitor la iniţiativa deputatului Cernea, fostul comentator sportiv, actual senator PC, Dumitru Pelican, consideră că este făcută doar pentru a ieşi în evidenţă, şansele ca ea să fie aprobată fiind minime.

„E o acţiune care înseamnă un gest de normalitate şi creştinism. E un pic deplasată şi regretabilă declaraţia domnului Haşotti, cred că şi dânsul o regretă. Domnul Remus Cernea vrea doar să iasă în evidenţă, nu are cum să treacă o astfel de iniţiativă.  Nu cred că homsexualitatea poate fi o problemă, e o manifestare pe care românii o fac. Suntem o ţară liberă. Dar este zgomot mult pentru nimic. Suntem un popor de creştin-ortodocşi, ar trebui să ignorăm şi să trecem cu vederea”, a spus Pelican, pentru gândul.

Anghel:”Homosexualii, la fel ca stângacii”

Pe de altă parte, controversata senatoare Cristiana Anghel, cunoscută ca „învăţătoarea grevistă”, nu ar zice nu unei asemenea iniţiative, considerând că „şi homosexualii trebuie să trăiască, la fel ca stângacii”.

„Homosexualii, e adevărat, sunt altfel decât noi, dar trăiesc în aceeaşi lume cu noi, nu trebuie discriminaţi. Homosexualitatea nu este o boală, dar pentru unii e greu să accepte asta. Pe mine nu mă deranjează că ei fac ce fac în intimitatea lor, nu în văzul meu. Aşa sunt şi oameni stângaci şi oameni dreptaci. Ce facem cu cei stângaci că sunt altfel, îi omorâm? Nu, ei reprezintă o minoritate pe care trebuie să o acceptăm”, a declarat Anghel, contactată de gândul.

Partidul Conservator a anunţat, luni, că va organiza un “marş al tăcerii pentru familia creştină”, care ar urma să se desfăşoare în jurul Patriarhiei Române, ca reacţie la propunerea deputatului Remus Cernea de a introduce parteneriatul civil între homosexuali. Cea mai acidă reacţie a venit de la liderul senatorilor PNL, Puiu Haşotti, care i-a catalogat pe homosexuali ca fiind bolnavi, spunând că o astfel de iniţiativă nu ar trebui luată în serios.

Liderul senatorilor liberali, Puiu Haşotti, a declarat, luni, că reacţiile sale referitoare la propunerile legislative avansate de deputatul Remus Cernea nu trebuie înţelese în sens strict patologic, el arătând că demersul său a fost unul politic, potrivit Mediafax.

“Trebuie să înţelegeţi exact ce a spus şi domnul viceprim-ministru Dragnea când a fost întrebat. A spus “Domnule, eu sunt un om normal”. Deci nu trebuie să înţelegeţi într-un sens strict patologic ceea ce am spus eu. Şi o să vedem ce zice Parlamentul”, a spus Haşotti.

El a arătat că a dat prea multă atenţie iniţiativelor lui Cernea, care nu au şanse să fie adoptate de Parlament.[ …]

Cele trei sesizări au fost trimise prin e-mail la CNCD, neavând semnături olografe, astfel că, deocamdată, nu pot fi luate în considerare de către Consiliu.

Instituţia se poate şi autosesiza, la iniţiativa unuia dintre cei nouă membri ai Colegiului director.

Până în prezent, niciunul dintre membrii Colegiului director nu a formulat vreo sesizare privitoare la declaraţiile lui Haşotti, a precizat, pentru Mediafax preşedintele CNCD, Csaba Asztalos. […]

Purtătorul e cuvânt al PSD, Cătălin Ivan, l-a criticat luni pe liderul senatorilor PNL, Puiu Haşotti, pentru declaraţiile „regretabile şi disproporţionate” privind homosexualii. Haşotti a mai fost luat la rost şi de consilierul prezidenţial Sebastian Lăzăroiu, dar şi de Asociaţia Accept, care a cerut sancţionarea liberalului de către CNCD. Întregul scandal pe această temă a început după ce deputatul Remus Cernea, lider al Partidului Verde ales la 9 decembrie pe listele PSD, a anunţat vineri că intenţionează să propună legalizarea parteneriatului civil între persoane de acelaşi sex.

Cătălin Ivan a explicat luni, la RFI, că iniţiativa lui Cernea este una individuală, care nu a fost discutată nici în cadrul USL şi nici în cadrul PSD, şi nu beneficiază de susţinerea partidului. El l-a criticat pe deputatul social-democrat, afirmând că-l bănuieşte „că îşi caută notorietate publică”, dar a aruncat câteva săgeţi şi la adresa „colegilor” care ar fi reacţionat diproporţionat la iniţiativa lui Remus Cernea. Purtătorul de cuvânt al PSD a apreciat în acest context că “şi ieşirea publică a domnului Haşotti este una disproporţionată şi regretabilă, dar îi dăm mai multă importanţă decât are”.

Reamintim că liderul senatorilor PNL, Puiu Haşotti, a declarat la Pro TV că nu are “absolut nimic” să le reproşeze homosexualilor, pe care îi consideră “doar nişte oameni bolnavi”. “Domnul deputat Remus Cernea se dovedeşte un extravagant, ca să folosesc un cuvânt liniştit. Eu nu am absolut nimic să le reproşez homosexualilor, îi consider doar nişte oameni bolnavi. Homosexualitatea nu este o stare firească, nu este o relaţie naturală, motiv pentru care, după părerea mea, nu are absolut nicio şansă”, a declarat liberalul.

Prin această afirmaţie, el a provocat şi o reacţie din partea consilierului prezidenţial Sebastian Lăzăroiu, care a comentat duminică pe Facebook că ştie „o mulţime de heterosexuali bolnavi. Unii chiar de pe la PNL”.

O altă reacţie a venit din partea Asociaţiei Accept, care a anunţat luni că cere Consiliului National pentru Combaterea Discriminarii (CNCD) şi Partidului Naţional Liberal “sancţionarea neîntârziata” a lui Puiu Hasotti.

Asociaţia ACCEPT solicită Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării şi Partidului Naţional Liberal sancţionarea politicianului Puiu Haşotti care a declarat la finele săptămânii trecute că persoanele homosexuale sunt “oameni bolnavi”, în timp ce homosexualitatea “nu este o stare firească, nu este o relaţie naturală”.

“Declaraţia potrivit căreia persoanele de orientare homosexuală sunt bolnave este scandaloasă, inacceptabilă şi intră sub incidenţa legii. Vom depune în această GAY FEST 2008săptămână o plângere adresată CNCD pentru soluţionare competentă, pe masura gravităţii acestei afirmaţii politicianiste inepte şi a efectelor publice pe care le produce. Solicităm, de asemenea, PNL să se delimiteze neîntârziat de poziţia exprimată public de domnul Haşotti care afectează dreptul la demnitate al unui grup minoritar din societatea românească, protejat de către lege. Opiniile primitive şi homofobe ale acestui politician nu îşi au locul într-un partid democratic, cu solide valori liberale, şi trebuie condamnate ca atare” a declarat directorul executiv ACCEPT, Florin Buhuceanu.

Liderul senatorilor PNL, Puiu Haşotti, a declarat că nu are “absolut nimic” să le reproşeze homosexualilor, pe care îi consideră “doar nişte oameni bolnavi“, el comentând astfel iniţiativa deputatului USL Remus Cernea privind reglementarea parteneriatului civil între persoane de acelaşi sex.

Deputatul USL Remus Cernea a anunţat, vineri, că vrea să iniţieze un proiect de lege pentru reglementarea parteneriatului civil între heterosexuali şi între persoanele de acelaşi sex, susţinând că acest model este aplicat în mai multe ţări europene.

Senatorul PNL Puiu Haşotti a declarat, la Realitatea TV, că declaraţia sa privind persoanele de orientare homosexuală este una politică şi că el nu va pierde timp să discute la Consiliul Naţional de Combatere a Discriminării cu fundaţia ACCEPT sau cu Remus Cernea. “Eu apăr dreptul majorităţii heterosexuale“, a susţinut Haşotti.

“Declaraţia mea nu ştiu dacă e regretabilă, e regretabil faptul că Remus Cernea a fost consilierul premierului, se dă o mult prea mare importanţă, e ultima mea intervenţie pe acest subiect, n-am vreme să-mi pierd cu lucruri de acest fel. E o declaraţie politică, un parlamentar are dreptul să facă declaraţii politice, să audă şi CNCD, nu am de gand sa stau la discuţii cu dlui Cernea sau cu fundaţia ACCEPT, eu apăr dreptul majortităţii heterosexuale”, a declarat liberalul.

El a susţinut că nu tot ce există în ţările occidentale este valabil şi în România: “Cred ca avem un specific naţional, vă asigur că nu va trece acest proiect niciodată în România”, a punctat senatorul.

Haşotti a adăugat că prin formula prevăzută în proiectul lui Cernea, de partneriat civil între persoanele de acelaşi sex, se poate înţelege şi că cei doi parteneri pot adopta un copil. “Vă daţi seama în ce nebunie ne aflăm?” a reacţionat el. Liberalul a refuzat să intre în dialog cu reprezentantul Fundaţiei ACCEPT.

La rândul său, directorul executiv al ACCEPT, Florin Buhuceanu, l-a acuzat pe Haşotti că nu respectă legea şi că declaraţiile sale aduc mari deservicii persoanelor de orientare homosexuală. “Nu e o opinie politică, e o opinie profund primitvă a liderului senatorilor liberali, e profund îngrijorător. Declaratiile sale produc deservicii, încalcă dreptul la demnitate al acestor persoane şi tratamentul egal din partea reprezentanţilor statului, printre care se află şi dl Haşotti”, a spus directorul ACCEPT.

El a precizat că ACCEPT îl poate acţiona pe liberal în justiţie, independent de demersul CNCD.

Partidul Conservator se pronunţă împotriva initiaţivei privind legalizarea uniunilor între persoane de acelaşi sex şi anunţă că doreşte să organizeze, în 2 mai, un “marş al tăcerii pentru familia creştină“, care ar urma să se desfăşoare în jurul Patriarhiei Române.

“Reprezentând, prin vocaţie ideologică, principalul factor de conservare şi apărare a valorilor tradiţionale româneşti, Partidul Conservator, respectând dreptul individual la opţiune, se pronunţă împotriva initiaţivei privind legalizarea uniunilor între persoane de acelaşi sex: Partidul Conservator crede că normalitatea începe de la familie – definită în sensul ei creştin şi fecund biologic. Partidul Conservator îşi propune să aşeze la temelia valorilor sale respectul şi grija pentru familie – unitatea de bază a oricărei societăţi, locul în care se produc, dar se şi conservă optim valorile umane”, se arată într-un comunicat al PC remis, luni, agenţiei MEDIAFAX.

Conform sursei citate, Partidul Conservator îşi propune să organizeze un “marş al tăcerii pentru familia creştină”, data propusă organizaţiilor civice partenere fiind 2 mai.

“Marşul Tăcerii ar urma să se desfăşoare în jurul Patriarhiei Române, principal garant al spiritualităţii româneşti. Filialele Partidului Conservator din întreaga ţară vor fi instruite să organizeze un marş similar în jurul principalului lăcaş de cult la nivel judeţean. Totodată, începând de mâine, voluntari PC din organizaţiile de tineret, femei şi seniori vor strânge semnături pentru păstrarea familiei creştine”, se mai arată în comunicat.

Deputatul USL Remus Cernea a anunţat, vineri, că vrea să iniţieze un proiect de lege pentru reglementarea parteneriatului civil între heterosexuali şi între persoanele de acelaşi sex, susţinând că acest model este aplicat în mai multe ţări europene. Comentând iniţiativa lui Cernea, liderul senatorilor PNL, Puiu Haşotti, a declarat că nu are “absolut nimic” să le reproşeze homosexualilor, pe care îi consideră “doar nişte oameni bolnavi”.

“Domnul deputat Remus Cernea se dovedeşte un extravagant, ca să folosesc un cuvânt liniştit. Eu nu am absolut nimic să le reproşez homosexualilor, îi consider doar nişte oameni bolnavi. Homosexualitatea nu este o stare firească, nu este o relaţie naturală, motiv pentru care, după părerea mea, nu are absolut nicio şansă”, a declarat Puiu Haşotti pentru Ştirile ProTV, întrebat despre iniţiativa lui Cernea privind reglementarea parteneriatului civil între persoane de acelaşi sex. Purtătorul de cuvânt al PSD, Cătălin Ivan, a declarat, luni, la RFI, că ieşirea publică a liderului senatorilor PNL, Puiu Haşotii, faţă de iniţiativa personală a lui Remus Cernea privind reglementarea parteneriatului civil între persoane de acelaşi sex este “disproporţionată şi regretabilă”.

Asociaţia Accept cere Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD) şi Partidului Naţional Liberal “sancţionarea neîntârziată” a lui Puiu Haşotti pentru declaraţiile acestuia potrivit cărora homosexualii sunt “oameni bolnavi” şi homosexualitatea “nu este o stare firească”.

Reprezentanţii Asociaţiei Accept au precizat că în această săptămână vor depune la Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării o plângere la adresa lui Puiu Haşotti, susţinând că declaraţia acestuia despre persoanele de orientare homosexuală este “scandaloasă”.


Categorii

Razboiul impotriva Bisericii/ crestinismului, Razboiul impotriva familiei / vietii/ copiilor

Etichete (taguri)

, , , , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

49 Commentarii la “PUIU HASOTTI starneste scandal afirmand ca homosexualii sunt bolnavi, iar VICTOR PONTA LAUDA “CURAJUL” LUI CERNEA SI DA VINA PE “NEPREGATIREA” SOCIETATII ROMANESTI PENTRU A NORMALIZA HOMOSEXUALITATEA!

<< Pagina 1 / 2 >> VEZI COMENTARII MAI NOI

 1. Tocmai ce ”liderii” USL, umăr lângă umăr, au declarat senini că nu văd nimic scandalos în declarațiile lui Cernea dar că deocamdată ”societatea românească nu este pregătită pentru astfel de inițiative” citat aproximativ, însă desigur că și noi, cu timpul, ca o democrație matură, ne vom alătura ”civilizației” occidentale.

  E bine, într-un fel, că Remus Cernea ”a adus în discuție” problema aceasta, astfel ne vedem și noi ”aleșii” mai bine. Pe de altă parte, ideea că ”nu e nimic rău a se discuta” este o mai veche tactică prin care se obosește opoziția, se identifică ”fundamentaliștii religioși” pentru a-i umili și distruge public și evident a arunca Ortodoxia, încet dar sigur, în zona gri a legalității.

  De ce ne-am scandaliza deci, de parcă nu ne așteptam să se întâmple aceasta și la noi? Doar dacă n-am fost cu adevărat în acea trezvie duhovnicească la care ne îndeamnă Biserica Mamă, atunci ne-am putem ”indigna”. Ponta a afirmat că știa de opțiunile lui Cernea când au semnat împreună înțelegerea iar Antonescu declară și el senin că deși crede în Dumnezeu?! nu vede nimic nepotrivit în demersul amintit.

  Vremea este de mărturisire, indignarea trebuia să o fi avut cu mulți ani în urmă.
  Susțin deplin afirmațiile domnului Hasotti și mă declar solidar cu dânsul cu precizarea că ”homosexualii”, un termen impropriu consider, sunt bolnavi sufletește.

 2. Prima roblema a lui Cernea este ca se discrimineaza singur. Oare de ce nu a candidat din partea propriului partid, ci pe listele USL? Pt ca se stie cu musca pe caciula. Iar acum nu mai urmeaza politica USL, ci pe cea personala si are pretentia sa fie luat in seama. Chiar ca trebuie luat serios in seama.

 3. imi zboara si mie gandul… Astia sustin sus si tare ca omul se trage din maimuta, maimuta din dinozaur… etc. Pai daca homosexualitatea ar fi fireasca, avand in vedere asa-zisele radacini ale omului, ar trebui sa se vada si in natura, masculii diferitelor specii de animale coabitand impreuna (cam ca alesii nostri.
  Dar din ce vedem noi zi de zi atat in viata zilnica cat si la tv, masculii in calduri cand se intalnesc se lupta pt femele. Da, PENTRU FEMELE, adica nu se lupta pt a se imperechea intre ei. Rezulta de aici ca dl Hasoti are dreptate: masculii sanatosi nu se cupleaza cu masculi; iar femelele sanatoase in perioada caldurilor cu se cupleaza cu femele, deci: TOCMAI DE ACEEA, HOMOSEXUALII SUNT BOLNAVI pentru ca nici in natura nu au corespondent, ci sunt impotriva firii. Adica bolnavi precum un cacer. Daca ii toleram nu inseamna ca suntem de acord cu ei si nici nu inseamna ca trebuie sa numim cancerul sanatatea pura si sa ne dorim si noi.
  Nu stiu, chiar trebuie sa iasa lumea in strada sa-l apere pe Hasoti? Chiar nimeni dintre alesii nostri nu poate sa faca o alianta pt a-l apara? In definitiv natura ne tipa-n fata zi de zi ca Hasoti are dreptate.

 4. are cineva vreo asteptare de la politruci ? faptul ca o buna parte sunt crescuti de servicii nu-i face nici mai morali si, din pacate pentru unii, nici mai inteligenti.

 5. Nu stiu daca este sincer sau daca este doar un joc de imagine, insa acest Hasotii am observat ca are un cuvant greu de spus nu doar prin PNL

  Cert este ca a avut o atitudine laudabila nu doar in cazul de fata, au mai fost si altele, ca de exemplu ameliorarea situatiei penibile in care ajunsese ICR datorita, in special, fostei conduceri

 6. Eu zic ca ‘totu-i de DECOR’…sa ne i-a fata!
  Ceea ce trebuie sa se intample/sa adopte Romania (supusa) si devreme acasa (cu lectiile facute), se va intampla!
  Restul…impresii de ”democratie” in care exista (chipurile!) si opozitie, respectiv opozanti…

  Spre exemplu: graba in ceea ce priveste implementarea cartilor de identitate, a cardurilor de sanatate, tunurile din energie, gazele, privatizarea (jecmaneala) facuta de baietii destepti asa…la gramada, cu toptanul, CU JAPCA!

  Maraie cineva, spune cineva, ceva?!

 7. Pingback: PROVOCATORUL DE SERVICIU: militantul Cernea si propaganda homosexuala din POSTUL MARE - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
 8. Din nefericire , a fost deschisa cutia Pandorei in chestiunea recunoasterii si de catre statul roman a legaturilor (“parteneriate civile” la inceput , mai apoi “casatorii” dea-dreptul) dintre persoanele de acelasi sex . Vor urma apoi adoptiile de copii de catre aceste cupluri etc.

  Si cred cu atat mai mult asta cu cat vad “subtirimea” moralitatii crestine ce “emana” din declaratiile celor doi oameni ai puterii , Ponta si Antonescu . Stati sa vedeti reactiile celor doi dupa ce vor fi vazut textul proiectului legislativ al lui Cernea .
  Spunea acesta din urma un “adevar” , cum ca textul nu-i asa de speriat cum se asteapta unii mai reticenti sau vehementi . Si-l cred , dupa cata frica de Dumnezeu dovedesc cei doi sus nominalizati , sunt convins ca-l vor gasi (textul proiectului) nu chiar asa rau … ba , dimpotriva , “in acord cu cel din tarile civilizate” … numa’ bun adica de “implementat” si la noi . La noi , intr-o tara ortodoxa … ceea ce e foarte grav pentru acest neam !

  Reiau ce am spus la inceput : a fost deschisa cutia Pandorei . Asta ne mai ramasese de facut pt a fi “la zi” cu uraciunile din apus , pentru a fi “vrednici” de pedeapsa divina .

 9. Da. Sa spus adevărul. Societatea românească încă nu este pregătită pentru astfel de inițiative.
  Încă nu suntem suficient de împotriva firii, încă nu suntem îndeajuns de căzuţi, de spurcaţi, de…, demonici. Ne mai trebuiesc încă ceva ani de pornografie, dezbinare şi demonizare.De cerşit locuri de muncă la cei ce deja au atins acele culmi, de… cult şi cultură a organelor de jos, de deşteptăcuine demonică.
  Cu bani de la buget, cu bani europeni, cu acţiuni ale misionarilor diplomatici, cu multireforme în învățământ, cu campanii mediatice intensive şi cu tăcerea celor tac şi trebuie să tacă se va ajuge şi acolo, (curând).

 10. Să fim atenți la cum se va manifesta natura, după legiferarea nelegiurii, (căci se vor zgudui temeliile firii şi morţii se vor răscoli în mormitele pământului ortodox apărat cu prețul vieții şi al sângelui însintaşilor noștri).

 11. Din nefericire pentru noi, din partea Patriarhiei apar comunicate numai cand e vorba de bani si averile Bisericii, de parca cea mai mare avere a acesteia n-ar fi sufletele noastre.
  Daca oamenii tac, pietrele vor striga – dupa cum zice si dl Nicolae Mirean.
  Doamne, miluieste-ne!

 12. “Cat Il cunosc pe Hristos oamenii comtemporani?
  Cat Il cunosc prin traire?
  Nu cumva cunoasterea lor este doar teoretica?
  Din modul lor de viata concluzionam usor ca nu-L cunosc pe Hristos.
  E nevoie de munca,de multa munca,PENTRU A AJUNGE LA STAREA DUHOVNICEASCA DESCRISA DE PARINTELE PORFIRIE.
  “Citim,sarmanii,vreun cuvant sau o predica si spunem :”frumos,foarte frumos”.Si ramanem totusi in moleseala si nesarguinta noastra.
  Traim fara Hristos.Hristos este altceva.
  Atunci cand vine Hristos in om,sufletul devine altfel.Traieste pretutindeni,traieste in stele,traieste in lumea duhovniceasca,traieste in univers.””
  “Deseori auzim pe oameni mandri vorbind cu nesocotinta despre Dumnezeu.
  Se indoiesc de invataturile Bisericii si se straduiesc sa-i considere pe credinciosi naivi si simpli.”
  “Fiecare om care te provoaca,care te vatama,care te calomniaza,care te nedreptateste pe orice cale,este un frate al tau care a cazut in mainile raufacatorului diavol,si de aceea sa-l compatimesti si sa te rogi fierbinte pentru el si pentru tine,sa te sprijine Dumnezeu in ceasul acesta greu al incercarii si sa-l miluiasca pe fratele tau care a cazut victima talharului diavol.”
  “Cnd o tara este cuprinsa de pacat,atunci si lucrurile politice din acea tara merg stramb.”
  “Mireasma duhovniceasca a P.Porfirie”

 13. Totusi trebuie sa ne rugam pentru conducatori (este datoria noastra) ca sa ai lumineze Dumnezeu si sa nu ia decizii pentru care poate sa vina urgia lui Dumnezeu asupra noastra si asupra lor.

  Si sa avem in minte ca pentru pacatele noastre se intimpla totul, dar sa avem credinta.

 14. Pe plan mondial, staga socialista/social-democrata europeana si Partidul Democrat (in SUA) promoveaza agresiv homosexualitatea.

  La alegerile din 2000 din SUA americanii au avut de ales intre candidatul democrat ce promova homosexualitatea si cadidatul republican care a adus razboaiele.

  Ca membru al familiei social-democrate europene, Ponta nu se poate opune pe fata (nici el nici altcineva ca lider PSD) fara sa suporte sanctiunile.

  Miezul problemei provine din faptul ca promovarea acestor minoritati se face la nivel mondial prin partide de stanga (la Paris, socialistii sunt mai avansati).

  PS: Cu neputinta ca sminteala sa nu vina, dar vai prin cel prin care ea vine. Ghinionul lui ponta.

 15. @ MirceaB

  Nu este niciun ghinion, din pacate, este o alegere pt. care va da socoteala inaintea lui Dumnezeu. Putea sa taca din gura sau sa dea orice fel de alta declaratie neutra, daca, sa zicem, nu vroia sa-si supere “familia” social-democrata.

  El a ales insa sa dea o declaratie PRO-homosexualitate, lucru care il face pe Victor Ponta, incepand din acest moment, un apostat, dusman al Bisericii lui Hristos, care trebuie tratat ca atare.

 16. @ cititor

  Nu te astepta la reactii anti-homosexualitate din partea unora care nu numai ca nu i se opun dar chiar au facut din ea un criteriu pozitiv de promovare.

 17. Auzi declaratia lui Ponta :
  “Repet, daca va uitati la multe alte tari, si vorbesc de tari civilizate, discutia este mult mai putin pasionala. N-am stiut ca sediul moralitatii omenirii se afla in Romania si nu putem nici macar sa discutam despre niste lucruri pe care altii le-au rezolvat legislativ.”
  Exprimarile :
  “si vorbesc de tari civilizate” ,
  “n-am stiut ca sediul moralitatii omenirii se afla in Romania” ,
  “lucruri pe care altii le-au rezolvat legislativ” [ nota mea : de fapt le-au APROBAT legislativ]
  – arata cat de receptiv este , de fapt , Ponta la proiectele legislative necrestine .
  Imi imaginez o continuare fireasca a textului de mai sus :
  “Eu n-am nimic impotriva ideilor lui Cernea , daca in urma discutiilor publice (si a recomandarilor UE , SUA , bineinteles) rezulta ca aici e vorba de “drepturile unei minoritati” , atunci este cazul sa fim si noi in rand cu lumea “civilizata” , asta este , sa se “legifereze” domnule !”

 18. @Ioan R
  daca tot vorbeste de tari civilizate (altele, normal) si daca tot nu e in Romania “sediul moralitatii omenirii” (auzi exprimare de clasa a 2-a!), si daca tot traim in DEMOCRATIE, ma intreb de ce nu ne lasa pe noi asa cum suntem, daca asa ne place, si sa se duca in tarile alea civilizate, unde poate sa respire aer curat?

 19. @ Ioan R:

  Da, este cat se poate de evidenta optiunea pontista pe linia antihristica a lui Hollande, pe care, de altfel, mai declarase si anterior ca il considera un model. Iar din momentul in care, dupa alegeri, s-a decis definitiv si categoric sa fie un executant docil si zelos al ordinelor (loviturilor) de baros de la Bruxelles si mostenitor-continuator al agendei antinationale si anticrestine a lui Basescu… de acum inainte stim ce ne asteapta. In acest moment, e clar ca nu mai avem un singur Basescu, ci doi. Al doilea tocmai ce s-a lepadat si public de etapa “Jos Basescu”, iar primul nu mai pridideste cu laudele si vorbele bune despre al doilea… Acum deja nu mai coabiteaza, ci conlucreaza tovaraseste spre distrugerea a tot ceea ce a mai ramas de distrus in tara asta. Liberalii trebuie sa aleaga: ori aleg si ei acelasi drum, ori vor fi persecutati si eliminati fara mila. Deocamdata incearca sa stea in doua luntri, dar nu va merge asa multa vreme. In orice caz, Dumnezeu nu are cum sa nu-si ia mana de pe noi, decat daca poporul isi arata vointa in sensul voii lui Dumnezeu. Ceea ce nu prea intrevedem…

 20. Lucian,
  sper ca macar sa nu mai inchida gura acelora din Biserica ce indraznesc sa spuna raului rau.
  Doar atat. Dar, cred ca si asta e prea mult.

 21. Cu timpul am dezvoltat o neîncredere aproape patologică în oamenii politici, şi nu doar una de tipul “Petrică şi lupul”, ca cea afirmată de Claudiu Târziu în confruntarea cu Remus Cernea de duminică seara. Părerea mea este că fiecare politician face declaraţiile care consideră el că îi aduc cea mai mare popularitate sau îi conservă sau îi întăresc poziţia pe care o deţine la un anumit moment. În consecinţă, cred că atît Mazăre, cît şi Haşotti au avut un mesaj populist, cu bătaie înspre Biserică şi omul de rînd, pentru a-şi asigura cumva viitorul. De cealaltă parte, Ponta, care deja suferă de beţia puterii pe care şi-o injectează în doze tot mai mari, în dispreţul majorităţii celor care l-au votat, ştie sau crede că acum e pe un soclu de pe care nu poate să mai cadă şi nu mai are nevoie de nici o susţinere internă, nici din partea populaţiei şi nici a BOR. Căci, în realitate şi din păcate, la momentul actual BOR are nevoie de el. Astfel, aflat în căutarea unei recunoaşteri cît mai mari din partea Occidentului, a scos pe gură cele plăcute urechilor stăpînirii.

 22. ihhh…ce atata mirare?!
  Nu spunea Sf.Efrem Sirul – pentru vremurile antihristice pe care le-am apucat noi – ca sodomia va fi legalizata?!
  Nu spunea Sf.Andrei cel Nebun pentru Hristos, ca toata lumea va innebunii, iar cel care nu innebuneste cu ea o data, va fi considerat el, nebun?!

  Sapatamana trecuta – pe Antena 1 sau Kanal D, nu mai stiu (eram in drum spre baie)…maica-mea, se uita la stirile hoorror…si-atunci, am auzit o grozavie care m-a tintuit pe loc, uitand motivul pentru care vroiam sa ma duc la baie: prezentatarea (cu un zambet stupid pe fata, de o ”normalitate” ce ma furnicat pe sira spinarii) pe fundal derulandu-se niste imagini cu cainii vagabonzi, afirma sus si tare, ca s-a mai scapat dintre acestia datorita adoptiilor internationale, fiind intrebuintati STRICT pentru practicarea sodomiei….ei?! Ce mai ziceti?

 23. @ Cătălin M.:

  Ai dreptate cu neincrederea, dar, cum spunea deunazi foarte bine Ioan Ghise, care e un ex-centric in tagma sa, la oamenii politici nu trebuie sa cauti doar la ce declara, ci mai ales la ce fac. Si ar trebui, bineinteles, sa fie un principiu general pentru a discerne si nu a risca sa judecam gresit si pe putinii oameni de buna-credinta, cand sunt amestecati cu restul. In cazul asta, am zice ca Hasotti si-a asumat riscuri si a avut coloana dreapta si ca ministru al culturii, iar cand nu a inteles ca nu se mai poate, a renuntat. Iar aici s-a expus masiv si nu a facut o simpla declaratie de dezacord, ca sa faca pe plac bisericii, ci a riscat, cam de unul singur, sa spuna verde-n fata realitatea, chiar avand functia pe care o are si intr-un context social de paroxism al corectitudinii politice, in care si ca om simplu si necunoscut ai sansa sa fii lapidat pentru “homofobie”, care a ajuns unul dintre cele mai grave si de nesters stigmate. Cu Mazare e alta discutie, evident ca relatia sa cu IPS Teodosie e bazata pe interese reciproce puternice, dar tot e meritoriu ca, asa Playboy “ticnit” cum e el, si-a folosit “ticneala” si intr-un scop bun, pana la urma 🙂 Ceea ce spui s-ar putea sa se aplice mai curand lui Crin Antonescu si altora.

 24. Aveţi dreptate, ce am scris era o judecată hazardată şi făcută aşa, mai “a priori”, fiind eu lehămisit pînă peste cap de politică şi de cei ce-o practică. Şi, cum nimic nu e întîmplător, chiar azi, la librăria Sophia, spunea părintele Savatie că încrederea e un semn de nobleţe şi dacă duşmanul tău îţi oferă o cană cu apă, tu s-o bei fără să pleci urechea la cei care îţi spun că ar putea fi otravită. Acum, nu ştiu cîţi dintre noi am fi în stare de o asemenea nobleţe sufletească dar, pe drumul spre casă, m-am gîndit că ar fi cazul să-mi revizuiesc atitudinea.

 25. Pingback: REPUBLICA PROCURORILOR si pericolul pierderii increderii in democratie - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
 26. Ploșnițele și păduchii, șerpii și alte nevertebrate au primit comanda să iasă la atac. E bine, chestiunea se încălzește și fiecare are prilejul să se poziționeze după inima sa. Chiar și persoanele pentru care se duce această luptă au acum prilejul să mediteze dacă sodomia este doar ”orientare sexuală” sau un păcat grav, culmea batjocurii și a degradării demnității personale, un prejudiciu extrem adus societății în care trăiesc. Desigur că cei mai vocali ”apărători” ai acestor victime nu sunt și nu vor fi asemenea lor. Ei o fac din ”noblețe” față de ele, încurajându-le modul de viață distructiv și încercând astfel să desfacă legăturile sociale care mențin vie societatea.
  Ca să spun așa e un fel de autocurățire a societății deși modul ales e satanic din păcate. Sodomia este o patimă grea și trebuie învinsă. Toți suntem împătimiți, unii cu mândria, alții cu desfrânarea, unii cu fumatul iar alții cu băutura. Dar fericit e cel care deschide ochii și-și destupă urechile renunțând la autovictimizare.
  Pe creștini propaganda asta nu-i va înșela dar ”discriminații” vor înțelege? A, domnilor politicieni ajunși pe valul democrației occidentale, când vântul își va schimba direcția în care gaură de șarpe vă veți ascunde?

 27. @ Catalin M

  Nu inteleg ce anume e de revizuit la atitudinea ta dar ma rog.

  Eu unul nu ti-as recomanda sa bei o cana cu apa de la un politician …

 28. @ Lucian
  “Nu inteleg ce anume e de revizuit la atitudinea ta dar ma rog.”

  Să nu mai judec politicienii la grămadă, conform “umorilor” mele şi să mă gîndesc mai intîi că poate, unii, citeodată, spun ceea ce spun dintr-un puseu de sinceritate care îi mai străbate în răstimpuri.
  Recunosc, m-au şocat pozitiv şi cele spuse de Mazăre, şi declaraţia lui Hasotti, dar nu le-am acordat lor, ca oameni, acel credit că au fost sinceri. Acum stau şi trag nădejde (atît cît poţi nădăjdui de la un om, şi politician pe deasupra) că nu vor face paşi înapoi în faţa presiunilor care deja se acumulează asupra lor.

 29. Pingback: Adevarul preia diversiunea lui CERNEA si o transforma in "DEZBATERE" cu INTREBARI MANIPULATORII. Cum a reactionat purtatorul de cuvant al PATRIARHIEI/ "DICTATURA CONCUBINAJULUI" - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
 30. Frate Ioan R, Ponta, a spus ceia ce interesul personal, pretenția de om de referinţă, pretenția de om civilizat şi emancipat, de om responsabil (pe toate planurile) de sosrta poporului şi de viitorul României, etc, etc. Când a spus că n’a ştiut că sediul moralității lumii se află in România, a socotit că are cea mai potrivită şi mai firească dovadă justificativă în acest sens. Ceauşescu spunea României, la o mare “adunare popoulară”, că ajunsese dă nu mai deosebească, discursul unui academician, de cel al unui președinte de C.A.P. sau a unui cetățean de rând. (Şi era de înţeles ptr. că nevastă-sa devenise academician “de renume mondial”). Care o fi diferența între replica primului ministru şi cea a mujicului care-şi justifică nesimţirea ?. Un om cu o poziție atât de înaltă are obligația să-şi cântărească vorbele, ptr că şi cele mai neînsemnate pot jigni, pot batjocori mari categorii de cetăţeni, pot susține şi accentua dezbinare, discriminarea, pot şi chiar slujesc răului.România nu este sediul moralității lumii. România este ortodoxă.România ca ţară ortodoxă nu are ca referinţă lumea “civilizată” ci pe Dumnezeu cel sfânt. România a parcurs istoria ca ortodoxă. Cine îl împuternicește pe vreun demnitar să desființeze ori să ciuntească morala ? Omul şi societatea se degradează cu atât mai mult cu cât o încalcă mai mult. Lumea fără morală este o lume bolnavă, o lume degradată, demonică. Dacă ar fi ortodox, D-nul Ponta, ar înțelege că ortodoxia este nu sediul ci însăși viaţa (morală şi mai mult decât atât, este viața cu Dumnezeu). Ortodoxia nu poate accepta legiferarea păcatului, patologicului, a luminii deviante şi deviate. Oamenii puterii nu mai au puterea să fie oameni normali și… morali. Nici măcar să-și cântărească vorb

 31. Iertare, pentru multele greseli.Am scris de pe telefon.

 32. @Catalin M

  Foarte bine ca nu le-ai acordat credit. Inseamna ca ai avut o atitudine cu capul pe umeri si ancorata in realitate.

  A pleca de la premiza ca “poate totusi unii sunt sinceri” reprezinta, din punctul meu de vedere, o amagire cu potential f. periculos.

  99.9% dintre ei sunt, in 99.9% din situatii, nesinceri sau, chiar daca enunta un adevar, au, in 99.9% dintre cazuri, un motiv meschin in spate (chiar daca noi nu ne putem da seama de acel motiv pe moment).

  A incerca sa depistezi acel 0.0001% dintre cazuri in care ai de-a face cu o reactie sincera din partea unui politican reprezinta, in cel mai bun caz, o pierdere de vreme.

  Chiar presupunand ca ai depista cumva acel caz, ai avea de-a face cu ceva pur imtamplator, statistic (pe sistemul “niciun om, oricat de ticalos ar fi, nu poate minti tot timpul”) care NU poate fi folosit in a trage o concluzie despre o trasatura pozitiva a respectivei persoane.

 33. Felicitari D-lui Pui Hasoti , Curaj si atitudine mai mare sa aparati familia , valorile
  traditia si pe DUMNEZEU.
  Din cauza homoxesualilor Dumnezeu a pierdut 7 cetati mai cunoscute sint Sodoma si Gomora care azi sint Mara Moarta
  Homoxesuali bolanvi e putin spus…
  Moda de a fi homoxesual vine din democatia din afara si de la filmele porno, ei nu vor drepturi vor privilegii…
  In occident daca vorbesti negativ de ei te baga in puscarie , au avut grija sa modifice legile..
  dar sa nu ne fie firca decit de Dumnezeu

  Ce sa asteptai de la D-ul Ponta? A distrus tara vrea sa distruga si morala.

  Locul lui nu este la guvern , asata o stim cu toti
  Am citit unul dintre comentarii care zice sa ne rugam pt conducatori si pt Ponta.
  Iertati-ma dar pentru draci nu poti sa te rogi
  pr Arsene Papaciuc ne-a invatat ca cu dracul nu se sta de vorba

 34. Situatie acceptata in tarile civilizate?
  In primul rand, suntem o tara civilizata.
  In al doilea rand, domnul Ponta sa se uite la ce se intampla chiar in acest moment in Franta.

 35. Reproduc mai jos un raspuns al Parintelui Ilie Cleopa la o intrebare in legatura cu imoralitatea zilelor noastre :
  “- Parinte , cum vedeti viitorul poporului nostru si situatia tineretului din ziua de azi [nota mea : intrebarea era pusa cu circa 15 – 20 ani in urma] care merge tot mai mult pe panta asta a imoralitatii ?
  Fratele meu , am sa-ti spun ceva . Acum socotim ca suntem aproape de sfarsitul veacului . Stii de ce ? Pentru ca Mantuitorul spune ca in vremea de apoi dragostea multora se va raci . Se va imputina evlavia si credinta , cum spune in Evanghelie . Acum stii ce este ? TREBUIE MARE LUARE AMINTE DE SINE .
  Ca zice la Apocalipsa asa : Si acum vremea este aproape . Cel nedrept , sa mai nedreptateasca . Cel spurcat mai spurce-se . Cel drept sa mai faca dreptate . Cel sfant ma sfinteasca-se , ca iata vin curand si plata Mea este cu Mine , ca sa dau fiecaruia , dupa cum este fapta lui … Amin ! Vino , Doamne Iisuse ! Asa se termina Biblia .
  Deci acum sa luam aminte de noi insine . Si sectele si indiferenta si ateii si paganii si desfraul si toate rautatile veacului cresc . Insa cei buni se fac mai buni , isi iau aminte de sine , iar cei rai se fac tot mai rai . Si Dumnezeu va veni cu plata Lui pentru fiecare . Plata Lui este cu Sine , pentru fiecare . Amin . ”

  Sursa : Ne vorbeste Parintele Cleopa , vol 6 , pg 139

 36. Pingback: PONTA VREA "SCHIMBAREA ACCELERATA" a ROMANIEI "PLINA DE PREJUDECATI". Agenda pro-homosexualitate, adoptata cvasi-oficial la CONGRESUL PSD!/ Crin Antonescu NU vrea CONSTITUTIE "CRESTINA" [video] - Razboi întru Cuvânt - Recom
 37. Pingback: De ce suntem homofobi. Mesaj catre CNCD: 250 de romani se solidarizeaza cu Sorin Dumitrescu pentru Muzeul Taranului Roman si memoria lui Horia Bernea | Ziaristi Online
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare