IERURGIE ECUMENISTA LA “BISERICA” DE GHEATA DE LA BALEA LAC. Se impune aplicarea deciziei Sfantului Sinod

22-01-2012 2 minute Sublinieri


Cine vrea să se roage, o poate face şi în vârful muntelui, la Bâlea Lac. Astăzi preoţii au sfinţit biserica de gheaţă de acolo. Şi dacă tot au înfruntat viscolul şi zăpada ca să ajungă până sus, turiştii pot să rămână la Bălea Lac şi peste noapte, într-un igluu de închiriat. Oferta e, fireşte, pentru cine suportă temperaturile scăzute.

Câteva zeci de turişti au înfruntat viscolul ca să asiste la slujba de sfinţire a bisericii de gheaţă. Credinţa i-a încălzit, chiar dacă nu erau mai mult de zero grade.  În biserică, totul e sculptat în gheaţă. Inclusiv crucile din altar sau de pe pereţi.

Este singura biserică din România situată la peste 2000 de metri altitudine dar şi singura construită integral din gheaţă. Aici se vor ţine botezuri sau chiar cununii. Cine se încumetă să se cunune în biserica de gheaţă, are şi unde să petreacă noaptea nunţii. Pe lângă hotelul de gheaţă, la Bâlea Lac au fost construite încă patru iglu-uri. […]

Reprezentanţii Bisericii au înţeles importanţa unei biserici de gheaţă în creierii munţilor şi s-au adunat astăzi să sfinţească biserica de gheaţă ridicată la Bâlea Lac. La 2.000 de metri altitudine, în Munţii Făgăraş, s-a instaurat deja o tradiţie a construirii bisericii de gheaţă în fiecare an, loc destinat rugăciunii creştinilor din toată lumea, de orice rit, care urcă să vadă hotelul de gheaţă sau să mănânce la restaurantul de gheaţă de la Bâlea Lac.

Biserica a fost construită din cărămizi de gheaţă tăiate din Lacul Bâlea şi a fost sfinţită astăzi de preoţi romanocatolici, grecocatolici, ortodocşi şi evanghelici, slujbele fiind în limbile română, germană şi magheară. Biserica de gheaţă atrage în fiecare an şi turişti de alte religii care merg la Bâlea Lac pentru a se bucura construcţiile mai puţin obişnuite. (Diana Scarlat)

Sâmbătă, 21 ianuarie, începând cu ora 12, în ţinutul de gheaţă şi zăpadă de la Bâlea Lac se va desfăşura slujba de sfinţire a Bisericii de Gheaţă. Prin organizarea acestei festivităţi, va fi marcată includerea în circuitul turistic şi ecumenic al celui mai nou obiectiv din cadrul ediţiei 2011-2012 a Proiectului de Marketing Turistic „Hotel of Ice Bâlea Lac”.  Acesta este cel de-al şaselea „lăcaş de cult” construit în inima Masivului Făgăraş, la Bâlea Lac, primul edificiu de acest fel fiind realizat în sezonul de iarnă 2006-2007. […]

Nota noastra:

“Biserica”, evident, nu a fost sfintita, dar s-a savarsit acolo, cu participarea vizibila (chiar ostentativa) a clericilor ortodocsi ai Mitropoliei Ardealului, sfestanie, adica ierurgie, impreuna cu clerici eterodocsi.

Este o flagranta incalcare a deciziei Sfantului Sinod care interzice participarea la ierurgii sau slujbe cu eterodocsii.

În legătură cu comportamentul sacramental şi liturgic al ierarhilor, preoţilor, diaconilor, monahilor, monahiilor şi credincioşilor mireni ai Bisericii Ortodoxe Române în relaţie cu alte culte, pe temeiul Sfintelor Canoane şi al învăţăturii de credinţă ortodoxă, Sfântul Sinod a hotărât că nu este îngăduit niciunui ierarh, preot, diacon, monah, monahie sau credincios mirean din Biserica Ortodoxă Română să se împărtăşească euharistic în altă Biserică creştină. De asemenea, nu este îngăduit niciunui cleric ortodox să concelebreze Sfintele Taine şi Ierurgii cu slujitori ai altor culte.

Cei ce nu se supun acestei hotărâri pierd comuniunea cu Biserica Ortodoxă şi, în consecinţă, vor suporta sancţiuni canonice corespunzătoare stării pe care o ocupă în Biserică: depunerea din treaptă sau caterisirea, în cazul clericilor, şi oprirea de la împărtăşanie a credincioşilor mireni.

Si este deja o incalcare in forma continuata, avand in vedere “traditia” si inscrierea acestei “biserici” blasfemitoare din toate punctele de vedere in “circuitul turistic si ecumenic”!

Se impune, asadar, aplicarea deciziei Sfantului Sinod.

 

 


Categorii

1. DIVERSE, Ecumenism, Erezii, secte, rataciri, sminteli, inselari, scandaluri..., IPS Laurentiu Streza, Razboiul impotriva Bisericii/ crestinismului

Etichete (taguri)

, , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

16 Commentarii la “IERURGIE ECUMENISTA LA “BISERICA” DE GHEATA DE LA BALEA LAC. Se impune aplicarea deciziei Sfantului Sinod

 1. “Biserica” de gheata dupa cum este si inima lor. Daca ar fi acolo adevarata dragoste crestineasca, “biserica” s-ar topi imediat.

  Astea-s vremurile pe care le traim.

 2. De ce nu scrie nimeni ceva la Patriarhie?

 3. @delia,
  cui sa scrie, celui/celor ce organizeaza rugaciuni comune cu ereticii? ce ecou ar avea?

 4. @ delia

  Poate va scrie. Daca nu acum, atunci macar intr-un material ulterior ceva mai cuprinzator legat de aceste abateri ecumeniste repetate, material in care ar urma sa fie folosit si exemplul de fatza.

  @ gherasim

  Ar avea macar ecoul de a face o nota cu numar de inregistrare la care ar fi obligati sa raspunda, totusi, ceva … Acum nu sunt obligati sa raspunda nimic …

 5. Din pacate capii Bisericii sunt surzi la vocea poporului! Acesta este doar inceputul!

 6. @ gabriela

  Cred ca este fundamental gresit sa generalizam. Nu este asa. Exista si la noi ierarhi buni si cu dragoste de oameni. IPS Teofan, PS Sebastian sau IPS Andrei sunt cateva exemple.

 7. cum se poate sfinti o biserica de gheata ? cind se va topi acea gheata, nu va fi apa calcata in picioare de turisti ? ce-i blasfemia asta cu “biserica de gheata ” ? oare chiar atat de mult ni s-a intunecat mintea cu pacatele de nu vedem bataia de joc asupra bisericii ca asezamant ? Maica Domnului , mijloceste, te rugam, pentru luminarea mintii romanilor ! tuturora !

 8. @delia:

  pentru ca dumneavoastra nu o faceti 🙂

 9. Usor, usor, adevarul absolut este inlocuit cu unul relativ. Ca, pana la urma, totul sa devina firesc si minciuna la ea acasa. “Iertarea”, “ingaduinta” si compromisul isi fac datoria de a introduce calul troian in Biserica.
  De fapt, nu poate fi nici un compromis si nici o ingaduinta de a sluji impreuna interconfesional sub pretextul “sfintirii” ciudate a unei bisericute inexistente din gheata. Desacralizare totala!
  Si ni se mai serveste si o sfintire a intregii tari pe calea apei curgatoare mai inspre vara, cand se topeste opera de arta. Batjocura fara margini!
  Imi pare rau sa spun asa despre preoti, dar toti sonatii duc de rapa Biserica si mantuirea noastra in vesnicie de dragul unor gogosi reci. Si asta coroborat cu toate slujirile impreuna care s-au mai intamplat chiar si de la hotararea de dupa cazul Corneanu.

 10. @exegeticus ,

  ” … toti sonatii duc de rapa Biserica si mantuirea noastra in vesnicie de dragul unor gogosi reci ” .

  Daca scrieti ” Biserica ” atunci ar trebui sa stiti si ce inseamna atunci cand este scrisa cu B mare , adica va referiti la Biserica pe care nu o vor putea invinge de-a pururi toate fortele iadului , deci cu siguranta ” toti sonatii ” din lume si tot nu vor putea sa o duca de rapa .
  In privinta mantuirii noastre , am deasemeni multe rezerve ca vor putea sa ne-o praduiasca , daca nu cumva se produce fie cu largul nostru concurs , fie pentru ca dormim in papuci asemenea fecioarelor celor neintelepte . Atentie , constiinta nu este colectiva dar ne place sa o privim astfel pentru ca este un ” minunat ” prilej de indreptatire .

  Fara doar si poate , scene de acest gen sunt prilej de smintire pentru foarte multi dintre noi . Depinde insa de noi , ce anume invatam din ele .

  Doamne , ajuta-ne !

 11. @fane
  Ma simt dator cu precizari. Poate n-am formulat f bine.
  Ideea pe care voiam sa o conturez e aceea ca seriozitatea, frica de Dumnezeu, evlavia sunt atinse grav si depreciate de aceste actiuni ciudate. E o durere si o infruntare.
  Eu stiu ca “Biserica” desemneaza colectivitatea, trupul lui Hristos, care este perisabil in lumea aceasta, nu e inca plamada mantuita. Iar “biserica” desemneaza locasul de cult.
  Cuvintele si faptele pierzatoare de suflet actioneaza in noi f eficace. Erodeaza puternic. Atat in plan personal, cat si colectiv.
  Dupa cazul Corneanu parca nu mai riposteaza nimeni, s-au mai potolit spiritele. Nici ecumenismul nu mai e la fel de feroce, dar merge inainte. Cam ca-n politica de la noi. Si se ajunge la o nemultumire acumulata si care dospeste.
  Poate ar fi trebuit sa scriu cu ghilimele “sonatii” ca sa nu se creada ca-i injur de-a dreptul. Dar mi se pare o idee deplasata cea cu apa care sfinteste intreg pamantul romanesc. Mai degraba e pangarire decat sfintire.
  Atata vreme cat se produca astfel de evenimente, ele constituie un abuz. Si cred ca ele infrang in fiecare constiinta evlavia adevarata. Chiar daca ni se pare ca nu ne afecteaza, s-ar putea sa ne fure binisor. Cel putin asa resimt eu, care cred despre mine ca nu am o credinta ce se indoaie din atat.

 12. IERI(URGIE) ECUMENISTA la “biserica” de gheata, mai bine zis! 🙂

  Pacat, de fratii nostri preoti! Dumnezeu sa- i lumineze!

 13. Iertati- ma, ca nu- i de ras, ci- i de plans! 🙁

 14. Pingback: Sacrilegiul de la BALEA LEAC, reluat si in acest an. “BISERICA ECUMENISTA DE GHEATA” – o pata pe obrazul Mitropoliei Ardealului - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
 15. DOAMNE AJUTA ! VAI NOUA SI COPIII,COPIILOR NOSTRII CE NE ASTEAPTA ,DACA NU NE APROPIEM CATI MAI MULTI DE CASA DOMNULUI SI SA FIE COMUNIUNE CUM TREBUIE ,INTRE MIRENI SI MISIONARII,, ADEVARATI,,,AI LUI HRISTOS .AICI LUCREAZA DIAVOLUL ,IN ACEST TIMP , A FORMAT UN ZID ,INTRE NOI SI EI , O FRICA ,O NEPASARE ,UN EGOISM .UITAND CA ,DEFAPT NICI EI NU SE POT MANTUII ,FARA NOI SI NICI NOI FARA EI …

 16. Pingback: “BISERICA ECUMENICA” DE LA BALEA LAC – aceeasi rusine, an de an, pentru Mitropolia Ardealului - Recomandari
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare