IBM prezice MASINI DE CITIT GANDURILE si multiplicarea aplicatiilor pe baza de IDENTIFICARE BIOMETRICA

20-12-2011 42 secunde Sublinieri

Gigantul american al informaticii IBM prezice ca pana in 2017 masinile de citit gandurile vor deveni realitate si vor putea chiar sa recunoasca autorul acestor ganduri, relateaza AFP.De la Houdini la Skywalker si trecand prin X-Men, citirea gandurilor este, din negura timpurilor, una dintre cele mai fierbinti dorinte ale amatorilor de science-fiction; dorinta lor ar putea in scurt timp sa devina realitate”, spune IBM, in predictiile sale anuale legate de evolutia tehnologiei in urmatorii cinci ani.

“Cercetatorii IBM fac parte dintre cei care studiaza modalitatile de a lega creierul dumneavoastra de aparatele electronice, fie ca e vorba computer sau de smartphone”, explica IBM. Una dintre aceste aplicatii va permite utilizatorului unui telefon sa formeze numarul unei persoane doar gandindu-se la aceasta.

In acelasi mod, asigura IBM, parolele vor fi suplinite de identificarea biometrica, precum recunoasterea faciala sau vocala. “Imaginati-va: veti putea merge la un bancomat si sa retrageti bani in deplina securitate fara sa aveti nevoie decat sa va spuneti numele sau sa priviti un captator minuscul ce va va recunoaste retina”, crede IBM.


Categorii

1. DIVERSE, Era Big Brother, Internet, New Media, Noile Tehnologii

Etichete (taguri)

, , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

4 Commentarii la “IBM prezice MASINI DE CITIT GANDURILE si multiplicarea aplicatiilor pe baza de IDENTIFICARE BIOMETRICA

  1. In titlu, probabil primul cuvant ar fi IBM, nu? Ar fi cumplit sa aiba si buguri, ca orice software sau hardware … Deja avem destule buguri in gandurile noastre – infiltrari necurate de care cu greu ne straduim sa ne curatim si nu prea putem ca ne sacaie mereu.

  2. cata harababura si agitatie e acum in lume, cand inca mai exista inca o firava intimitate..cand s-or citi si gandurile la aparat,atunci sa vezi balamuc.

  3. “Previziuni”, sigur, astea deja exista noi acu santem “educati” sa nu ne miram daca maine o sa le si vedem efectiv.

  4. Oameni si masini

    Din stapan al materiei, cum a fost destinat de Creator si cum doreste sa fie, omul a devenit robul materiei. Masinile fabricate si montate de om au atins proportii colosale fata de fortele omului. insusirile morale, singurele care pot asigura stapanirea acestor forte imense, lipsindu-i, omul suporta pasiv si neputincios forta materiei, intoarsa impotriva autorului ei. In acelasi timp, valorile umane au decazut sub nivelul materiei si masinii; pentru placeri si interese materiale omul de azi e in stare sa sacrifice chiar viata semenilor sai, iar cine poseda si manuieste o masina, oricat ar fi de inapoiat, poate intrece si reduce la sclavie pe cel mai mare geniu daca acesta este lipsit de ea.
    De aici vine acel caracter de artificialitate din viata de azi, asemanatoare cu aceea a fiarelor salbatice smulse din mediul lor firesc si fortate sa traiasca in custile unor menajerii.
    https://www.crestinortodox.ro/sanatate-stiinta/tehnica-viata-spirituala-72692.html

Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare