IMPLANTURILE ELECTRONICE – noua moda? Integrarea omului cu tehnologia avanseaza… catre Antihrist

11-04-2014 1 minut Sublinieri

Developed-brain-implant-claimed-by-scientists

Dispozitivele electronice portabile, de tipul telefoanelor mobile sau al căștilor wireless, ar putea intra în curând în categoria tehnologiei depășite odată cu producerea, pe scară largă, a unor implanturi cu funcții similare, relatează CNN.

Spre exemplu, inginerul electronist Brian McEvoy a proiectat primul compas intern, tot el fiind și primul subiect uman care va fi testat implantându-i-se acest dispozitiv sub piele. Implantul va avea la suprafața pielii doar o antenă foarte subțire, care va transmite un semnal specific atunci când utilizatorul se va afla cu fața spre nor.

“Forma ca de disc se petrează la implantarea lângă umăr. Nu cred că vor exista riscuri”, explică McEvoy, adăugând că materialele și forma au fost atent alese astfel încât riscul de a fi respinse de către organism să fie cât mai mic.

La rândul său, CEO-ul companiei Grindhouse Wetware, Tim Cannon și-a implantat, anul trecut, în braț, micro-computerul “Circadia”, care a colectat și transmis, via Bluetooth, informații despre temperaturi.

Un alt exemplu de tehnologie implantată este cea a “căștilor interne“, dezvoltată de Rich Lee. Acesta și-a implantat doi magneți în urechi și, cu ajutorul unei bobine înfășurate în jurul gâtului, i-a transformat în adevărate căști.  “E ca un al șaselea sens (simt-n.n.). Implanturile îmi permit să detectez diverși senzori, pot detecta câmpuri magnetice și unde Wi-Fi, tot felul de lucruri despre care ceilalți oameni habar n-au”, explică Lee.

Nu în ultimul rând, scriitorul și biohacker-ul Frank Swain, care suferă de o boală degenerativă ce-i afectează auzul, este aproage de lansarea prototipului unui implant care să transforme informațiile obținute din mediul înconjurător (cu ar fi semnale Wi-Fi) în sunete care să îi permită utilizatorului să se orienteze în spațiu.


Categorii

1. DIVERSE, Internet, New Media, Noile Tehnologii, Transumanism

Etichete (taguri)

, ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

4 Commentarii la “IMPLANTURILE ELECTRONICE – noua moda? Integrarea omului cu tehnologia avanseaza… catre Antihrist

  1. “Implanturile îmi permit să detectez diverși senzori, pot detecta câmpuri magnetice și unde Wi-Fi”..si o fi sanatos ??

  2. Cred ca trebuie sa clarificam nintel lucrurile: magnetii bagati in urechi si bobina in jurul gatului s-ar putea mai de graba numi dispozitiv de copiat la examene decat implant.

    Mai apoi, dupa cate imi amintesc, deja se experimenteaza un fel de electrozi implantati in creier care ar ajuta persoanele cu handicap sa recupereze niste functii. Asa se face de obicei in medicina, cand medicamentele sau diferite dispozitive se testeaza mai intai pe cobai, si apoi se valideaza pentru intreaga masa a populatiei.

    Pana una alta oamenii, se pare, ca trebuiesc pregatiti si psihic cu stiri…

  3. Si va trebui sa fi cu update-urile la antivirus la zi, ca sa te feresti de atacurile hackerilor 🙂 Ce prostii… Ca sa nu mai vorbim ca s-ar putea sa ai o versiune de firmware depasit si te vei simti ca o antichitate, ca un smart phone “obosit”.Vrednica de dorit o astfel de calatorie pe Pamant?

  4. Pare a se mai implini inca una din profetiile pr Elpidie!

Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare