In plina criza a sistemului sanitar, MINISTERUL SANATATII DEMAREAZA PROGRAMUL AVORTIV SI COSTISITOR AL FERTILIZARII IN VITRO

29-03-2011 1 minut Sublinieri

Peste 800 de cupluri din România vor beneficia anul acesta de procedura de fertilizare in vitro, în cadrul unui program al Ministerului Sănătăţii care va debuta la 1 iunie, au anunţat, marţi, reprezentanţii ministerului. Potrivit ministrului Sănătăţii, Cseke Attila, în România există în prezent 19 unităţi sanitare publice şi private în care se realizează proceduri de fertilizare in vitro.

“În mod cert, programul se va derula în cele două centre din unităţile sanitare de stat, respectiv Spitalul de Ostetrică-Ginecolologie ‘Panait Sârbu’ din Capitală şi Spitalul Judeţean Clinic de Urgenţă din Cluj-Napoca. De asemenea, programul se va putea desfăşura şi în unităţile private care aleg să îl acceseze”, a precizat Cseke.

Ministerul Sănătăţii va efectua plata procedurii de fertilizate in vitro, respectiv 1.200 de euro pentru fiecare procedură, dar nu va asigura şi costurile medicaţiei necesare înainte de procedură, care poate depăşi 1.000 de euro. Instituţiile private nu vor putea solicita de la pacient coplata serviciilor.

Bugetul alocat programului în 2011 este de patru milioane de lei. În cazul în care procedura s-a finalizat cu o naştere, centrul va primi din partea statului şi o bonificaţie de 300 de euro.

Criteriile de admitere în program sunt: vârsta femeii între 24 şi 40 de ani, cel puţin un membru al cuplului trebuie să aibă cetăţenie română şi domiciliul stabil în România, cel puţin un membru al cuplului trebuie să deţină statutul de asigurat de cel puţin doi ani, cuplul trebuie să fie căsătorit de cel puţin doi ani, niciunul dintre membrii cuplului să nu aibă copii în viaţă, rezerva ovariană să fie în limite normale, indexul de masă corporală al femeii (indicator bazat pe raportul dintre înălţime şi greutate) să fie între 20 şi 30.

Pentru fiecare cuplu, statul suportă cheltuielile unei singure proceduri. Alte eventuale proceduri se fac pe cheltuiala cuplului. Rata de succes în Europa a procedurilor in vitro este de 35%, iar cea a procedurilor urmate de naşterea propriu-zisă este de 29%. Potrivit statisticilor Agenţiei Naţionale de Transplant, în 2007 au fost realizate în România 1.017 astfel de proceduri, iar un an mai târziu, 1.558. Nu se cunoaşte însă rata de succes a acestora.


Categorii

1. DIVERSE, Presa, Razboiul impotriva familiei / vietii/ copiilor, Razboiul impotriva sanatatii

Etichete (taguri)

, , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

9 Commentarii la “In plina criza a sistemului sanitar, MINISTERUL SANATATII DEMAREAZA PROGRAMUL AVORTIV SI COSTISITOR AL FERTILIZARII IN VITRO

 1. de-asta au taiat din alocatiile mamelor??

 2. Nu, de-asta au taiat si vor taia din numarul de spitale si de paturi de spitale din tara, din banii pentru medicamentele bolnavilor cronici si din plafoanele pentru compensate, etc. Sistemul se prabuseste, nu sunt bani… Dar prioritatile antihristice dictate din alte parti nu se discuta. Asa cum a fost anul trecut cu vaccinurile.

 3. da, totul poate fi inclus.
  eu am zis de mame pt ca acolo “efectul” a fost invers.
  aici, chipurile, ar vrea sa “ajute” cuplurile care nu pot avea copii sa aibe (dar cu ce pret, cu cate suflete pierdute si ce joaca de-a Dumnezeu!)…. pe cand cealalta masura a fost pe dos… va amintiti? SUNTEM O TARA DE MAMICI SI BEBELUSI! – citat dintr-un mare clasic in viata!

 4. Pingback: Razboi întru Cuvânt » OPERATII DE SCHIMBARE DE SEX PE BANI PUBLICI, IN ROMANIA
 5. chiar asa s-a ajuns, ca tot sa fie de la stat, iara responsabilitatea cuplului sa nu mai existe ! la asta s-a dorit sa se ajunga !!! ca batranii sa depinda in totalitate de pensia de la stat, ca mamicile sa creasca copii cu alocatii de la stat, iar in cazul suspendarii acestei acestor indemnizatii sa ajunga muritori de foame !!! prin acest ,, cordon ombilical ” cetatean mic sau mare si stat cetateanul este dependent si dominat de stat ! si mai ales usor de manipulat, ! culcatul pe-o ureche, lasand totul in grija statului, e o solutie comoda si riscanta pentru lenesi, caci ,,balaia” ( stat, partid, sponsor ) poate intarca oricand ! la o societate alienata de anii de dictatura comunista cand << partidul era in toate, in cele ce sint,. si-n cele ce maine vor rade la soare ! " cand spiritul de proprietate si familie a fost terfelit, cand ,, hranirea stiintifica ! ( continuata cu brio si azi, dar sub o alta forma ! ) cand era cartelei de alimente ( contuiinuata azi cu bonurile de masa ! , a cardurilor de consum ! )) urmarea dirijarea spre un consum controlat ! a lasat urme adanci si greu se mai revine pe linia de plutire ! multi prefera statutul de sclav intretinut, ( precum godacul din cotet care are hrana si apa la discretie, multumit si fericit cand primeste, nestiind scopul final al acestei ,,binefaceri !" ( a se intelege pomana), inchei cu constatarea ca ; au inceput totusi si semne de revenire a constiintei curate, normale si mai ales a responsabilitatii ! in discutia cu o tanara viitoare mamica ( ce mai are acasa inca 2 copilasi ! ) mi-a placut mult raspunsul ei : ,,cand am fost la control, mi-a spus ca am ramas iar insarcinata, m-a intrebat cati copii mai am, si apoi m-a intrebart de vreau sa-l pastrez si pe acesta ! stiti ce am raspuns !?! ca eu si sotul meu ne-am hotarat ca mai putem creste si educa inca un copil, si vom munci mai mult ca sa putem sa le asiguram toate cele necesare, si nu asteptam pomana nimanui ! " omul are totdeaubana posibilitatea de a alege, asta e libertatea de la Dumnezeu ! dar depinde ce alege, sau cel mai grav ! , pe cine lasa sa aleaga in locul lui !

 6. Pingback: Razboi întru Cuvânt » ACORDUL LETAL CU FMI ISI CONTINUA EXECUTIA: 67 DE SPITALE DESFIINTATE, PROTESTE DURE LA CODLEA SI DRAGANESTI/ Producatorii de medicamente pentru cancer ocolesc Romania, cu “concursul” nepasarii Ministerului Sanata
 7. Pingback: Razboi întru Cuvânt » Presedintele nimicirii Romaniei ne “promite” referitor la “reforma” desfiintarii spitalelor “E doar inceputul!”… Basescu a mai anuntat, simbolic, de la Covasna, REVIZUIREA CONSTITUTIE
 8. Pingback: Razboi întru Cuvânt » FERTILIZAREA IN VITRO SAU FABRICA DE COPII: afaceri avortive pe banii publici. LA LUPTA PENTRU… SCHIMONOSIREA COPIIILOR
 9. Pingback: Pentru asta sunt bani la sanatate: FERTILIZARI IN VITRO GRATUITE PENTRU INCA 132 DE CUPLURI…
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare