INCA UN CUTREMUR PUTERNIC A LOVIT MEXICUL, la fix 32 de ani de precedentul dezastru. SUTE DE VICTIME si cladiri prabusite (imagini video si foto)/ SEISME IN LANT in Pacific/ Dupa IRMA, loveste puternic URAGANUL MARIA, de categoria 5

20-09-2017 2 minute Sublinieri

Bilanţul cutremurului a ajuns la cel puțin 240 de morţi, au anunţat oficialii mexicani. Seismul de magnitudine 7,1 a lovit în centrul ţării marți, chiar în timp ce era în desfăşurare o simulare de cutremur. Sirenele au sunat, dar mulţi locuitori au crezut totul face parte din exerciţiu şi nu au reacţionat.

ACTUALIZARE 9.26. Numărul morților a trecut de 240.

ACTUALIZARE 9.00. „Până în prezent, Ambasada României la Ciudad de Mexico nu deține informații conform cărora printre victime s-ar afla și cetățeni români. Menţionăm că nu au fost primite solicitări de asistență consulară din partea rezidenților români sau a rudelor acestora”, annunța MAE.

Cetățenii români afectaţi de seismul produs în Mexic pot solicita asistenţă consulară la numărul de telefon al Ambasadei României la Ciudad de Mexico: 00 52 55 5280 0447 și 00 52 55 5280 1869,  apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență sau la numărul de urgenţă al misiunii diplomatice – 00 52 55 38 833 072.

Misiunea diplomatică este în contact permanent cu autoritățile locale şi este pregătită să intervină, în funcție de solicitări.

ACTUALIZARE 8.53: Un nou bilanț anunțat de guvernul mexican: cel puțin 224 de morți. 

ACTUALIZARE 07.00: Jumătate dintre victime sunt în capitala Ciudad de Mexico, unde cel puţin 27 de clădiri s-au prăbuşit total sau parţial. De asemenea, aproape 4 milioane de oameni au rămas fără curent electric.

Acest cutremur a lovit chiar în ziua în care acum 32 de ani, mii de persoane mureau în capitala Mexicului, tot din cauza unei mişcări de pământ.

21 de copii au fost ucişi după ce şcoala în care se aflau s-a prăbuşit. Alţi 20 de elevi sunt daţi dispăruţi.

Actualizare 00.30. Primarul oraşului Ciudad de Mexico a anunţat că cel puţin 20 de clădiri s-au prăbuşit în capitala ţării.

Miticul stadion Azteca din Mexic a fost afectat de cutremurul de 7,1 grade, meciul dintre Club America şi Cruz Azul fiind amânat.

Terenul Azteca a fost primul care a găzduit două finale ale Cupei Mondiale în 1970 şi 1986.

Cutremurul de marți a avut loc la câteva ore după ce în capitala mexicană s-a desfășurat un exercițiu de pregătire pentru seisme. În urmă cu exact 32 de ani, pe 19 septembrie 1985, Mexicul a fost lovit de un seism cu magnitudinea 8, soldat cu peste 5000 de morți.

Luna aceasta, 98 de oameni au murit în urma unui cutremur de magnitudine 8,1, cu epicentrul în Pacific, la aproximativ 1000 de kilometri sud-est de Ciudad de Mexico.

Activitate seismică intensă în ultimele 24 de ore în Cercul de Foc al Pacificului. Trei cutremure, de magnitudine 6, 5 şi 4,7 au avut loc în Noua Zeelandă.

De asemenea, Japonia a fost zguduită şi ea de un seism de magnitudine 5,3, epicentrul fiind în largul coastei de est.

În plus, California a resimţit 5 cutremure diferite. Tot atâtea au fost şi în sudul Mexicului, în zona afectată acum două săptămâni.

Cutremurul de 7,1 grade care a zguduit marți Mexicul, a provocat erupția vulcanului Popocatepetl care se află la numai 72 de km de capitala Ciudad de Mexico.

În Atzitzihuacán, oraș care se află la poalele vulcanului, o biserică s-a dărâmat în timpul slujbei la care participau 15 oameni. Toți cei care se aflau în lăcașul de cult au pierit.

Uraganul Maria, de categoria 5, urmează să lovească astăzi, în plin, Puerto Rico. Se îndreaptă spre această ţară cu rafale de vânt de 280 de kilometri la oră, după ce a făcut deja pagube imense în Caraibe.

În insula franceză Martinica, 70.000 de oameni, o treime din populaţie, au rămas fără electricitate. În Guadalupe, alt teritoriu al Franţei, un om a murit după ce un copac a căzut peste el. Autorităţile au spus că acesta a ieşit din casă, deşi fuseseră lansate avertizări. În Dominica, premierul ţării a declarat că tot ce se putea pierde, s-a pierdut.

Pentru Puerto Rico, Maria se anunţă cel mai puternic uragan care a lovit vreodată insula. Toţi locuitorii, peste 3,4 milioane de oameni, au început încă de acum câteva zile să-şi baricadeze casele şi să facă stocuri de provizii.

Pe lângă aceştia, în Puerto Rico sunt şi mii de sinistraţi veniţi de pe alte insulele din cauza uraganul Irma.


Categorii

1. ȘTIRI, Dezastre, calamitati

Etichete (taguri)

, ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

10 Commentarii la “INCA UN CUTREMUR PUTERNIC A LOVIT MEXICUL, la fix 32 de ani de precedentul dezastru. SUTE DE VICTIME si cladiri prabusite (imagini video si foto)/ SEISME IN LANT in Pacific/ Dupa IRMA, loveste puternic URAGANUL MARIA, de categoria 5

 1. ..si la fix 3 ani de la povestea aia urata cu studentii.

 2. În Atzitzihuacán, oraș care se află la poalele vulcanului, o biserică s-a dărâmat în timpul slujbei la care participau 15 oameni. Toți cei care se aflau în lăcașul de cult au pierit.
  http://jurnalul.ro/stiri/externe/video-vulcanul-popocatepetl-a-erupt-dupa-cutremurul-de-7-1-grade-din-mexic-752536.html

 3. “Şi veţi auzi de războaie şi de zvonuri de războaie; luaţi seama să nu vă speriaţi, căci trebuie să fie toate, dar încă nu este sfârşitul.
  Căci se va ridica neam peste neam şi împărăţie peste împărăţie şi va fi foamete şi ciumă şi cutremure pe alocuri.
  Dar toate acestea sunt începutul durerilor.” (Matei 24: 6-8)

  Cu toate acestea, ele nu vor fi înțelese ca semne ale mâniei lui Dumnezeu pentru păcatele noastre ci se vor găsi alte explicații “științifice” ca încălzirea globală, fronturi atmosferice reci care întâlnesc aerul cald, si altele, ca nu cumva sa se trezească cineva spre pocăință. Si va fi ca in vremea lui Noe…

 4. Asa arata Creatia cand oamenii sunt fara Dumnezeu si Il alunga din lume. Citesc stirile, ascult comentariile de la posturile de radio si nu imi cred urechilor: nimeni nu vede, nimeni nu crede… numai mistouri si nemernicii. Nu pot sa ma astept decat la si mai rau.

 5. “Si va fi ca in vremea lui Noe…” Da…
  “…nimeni nu vede, nimeni nu crede… numai mistouri si nemernicii. Nu pot sa ma astept decat la si mai rau.” Da…

 6. Pingback: MITROPOLITUL NEOFIT (Cipru) despre SEMNELE VREMURILOR, apropierea Razboiului Mondial si a MARILOR CUTREMURE. Care sunt motivele pentru care ingaduie Dumnezeu nenorocirile si CE AVEM DE FACUT: “Nu Dumnezeu provoaca aceste probleme, ci pacatele oameni
 7. Pingback: O ALTFEL DE "INCALZIRE GLOBALA"... Sau despre cum sunt dezastrele naturale, intr-adevar, consecinte ale actiunii umane
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Carti

Documentare