Insuportabila mediocritate a periferiei: directivele noului ambasador SUA – CONSOLIDAREA BINOMULUI. Procurorul DNA KOVESI – mai importanta pentru americani decat presedintele tarii/ ROMANIA – doar un alt NULANDUSTAN/ Prea mult SRI…

25-07-2015 9 minute Sublinieri

klemm-465x390

Hans G. Klemm, ambasadorul nominalizat al SUA pentru postul de la Bucureşti, a fost audiat astăzi în Comisia de Politică Externă a Senatului american. Senatorii din comisie trebuie să valideze nominalizarea făcută de preşedintele Barack Obama şi să facă o recomandare pozitivă, negativă sau să se abţină, în vederea votului din plenul Senatului. România nu are ambasador american de doi ani şi jumătate, reprezentanţa diplomatică a SUA la Bucureşti fiind condusă de însărcinaţi cu afaceri – Duane Butcher, apoi Dean Thompson. Klemm a fost nominalizat de preşedintele Barack Obama în martie 2015 şi vine din poziţia de consilier al subsecretarului pentru Management din Departamentul de Stat. Deşi a ocupat mai multe posturi în străinătate, ca diplomat, Klemm a mai fost ambasador doar în Timorul de Est.

În faţa senatorilor, Hans Klemm a vorbit despre România ca „un prieten şi partener strategic”, care se confruntă însă cu două mari probleme, care pot afecta investiţiile americane: corupţia şi infrastructura. Klemm a menţionat că România face eforturi în aceste două domenii, iar recomandarea senatorului republican Ron Johnson pentru Klemm a fost în legătură cu Laura Codruţa Kovesi, şefa DNA: „Sper că vă veţi asigura că rămâne sprijinită de Guvernul României”. Klemm a mai vorbit şi despre poziţionarea României faţă de Rusia, spunând că propaganda rusească are efecte reduse aici, din cauza relaţiei istorice anevoioase dintre cele două state, precum şi că România nu este afectată de presiunile energetice ale Rusiei, spre deosebire de vecinii săi.

Hans G. Klemm, nominalizat în funcţia de ambasador al SUA în România pe 24 martie, a fost audiat miercuri în Senatul american, de către Comisia de Politică Externă, alături de alţi patru diplomaţi – ambasadorii nominalizaţi ai SUA în Polonia, în Cipru, în Estonia şi în Norvegia. Audierea trebuia să aibă loc iniţial marţi, însă a fost amânată cu o zi.

Deşi România şi SUA au un parteneriat strategic şi relaţii militare foarte strânse, administraţia de la Washington a lăsat să treacă doi ani şi jumătate fără să aibă un ambasador la Bucureşti, reprezentanţa diplomatică fiind condusă de însărcinaţi cu afaceri. Întârzierea a fost pusă pe seama divergenţelor politice din Congresul SUA, controlat de republicani, şi administraţia democrată a lui Obama.

„România este un prieten şi un partener strategic”, a spus Klemm.

„Ţara are mare potenţial, este una dintre cele mai rapide în dezvoltare din UE, are o datorie mică, este fiscal viabilă şi are o populaţie educată. (…) Sunt două impedimente – unul este corupţia, România are încă probleme serioase cu corupţia şi este poziţionată la coada clasamentului din UE. Iar cealălalt este infrastructura”, a spus Klemm.

Senatorul republican Ron Johnson i-a amintit lui Klemm că în vizita sa din România, din iunie 2014, a întâlnit o „femeie incredibil de curajoasă”, pe Laura Codruţa Kovesi, şefa DNA.

„Sper că vă veţi asigura că rămâne sprijinită de Guvernul României”, i-a spus Ron Johnson lui Klemm.

Hans G. Klemm le-a răspuns senatorilor şi despre poziţionarea României faţă de Rusia, din punct de vedere al propagandei ruseşti şi al presiunilor energetice.

Relaţiile României cu Rusia au fost anevoioase din punct de vedere istoric, înclinaţia populaţiei din România de a fi influenţată de propaganda rusă începe la un nivel foarte jos. Percepţia la nivelul populaţiei, conform sondajelor de opinie, faţă de SUA, este la un nivel înalt, iar faţă de Rusia la un nivel scăzut. Românii sunt totuşi foarte îngrijoraţi faţă de Rusia, de agresiunea Rusiei şi de impactul asupra securităţii din regiune. Au graniţă cu Ucraina şi imediat peste Marea Neagră se află chiar Rusia. România lucrează cu noi şi cu NATO pentru a se asigura că balanţa de securitate rămâne puternică şi va rezista agresiunii ruse”, a spus Hans Klemm.

„România este izolată de presiunile energetice ale Rusiei, este un exportator net de energie. Rezervele de petrol şi gaze sunt în scădere, însă acum nu se află sub presiunea Rusiei din punct de vedere energetic. Însă toţi vecinii săi sunt, depind în mare de gaz rusesc. Am încurajat România să investească în infrastructura de gaze, care este învechită, pentru a putea face parte dintr-o soluţie europeană de diversificare a soluţiilor energetice”, a mai spus Klemm.

Hans G. Klemm este un diplomat de carieră şi vine din funcţia de consilier al subsecretarului pentru Management al Departamentului de Stat, o funcţie pe care o deţine din ianuarie 2015.

Anterior, în perioada 2012-2015, el a fost principalul asistent al secretarului în Biroul pentru Resurse Umane al departamentului, iar înainte de această funcţie a ocupat postul de coordonator pentru Statul de Drept şi Respectarea Legii la ambasada din Kabul, în Afganistan (2010-2012).

Klemm a fost ambasador al Statelor Unite în Timorul de Est din 2007 până în 2010, şi ofiţer de rangul doi pentru Afaceri Economice la Ambasada americană din Tokyo, în perioada 2006-2007. Din 2004 până în 2006, el a fost director adjunct al Biroului pentru Dezvoltarea carierei în Biroul pentru Resurse Umane.

Între 2000 şi 2001, Klemm a fost director adjunct al Biroului pentru UE şi Afaceri Regionale din cadrul Biroului pentru Afaceri europene şi eurasiatice.

Klemm a ocupat şi poziţii în Germania, Japonia, Coreea de Sud şi Trinidad Tobago, în cadrul Departamentului de Stat. Este absolvent al Universtăţii Indiana şi are o diplomă de master la Universitatea Stanford.

Ultimul ambasador american în România a fost Mark Gitenstein, care şi-a încheiat mandatul la 14 decembrie 2012. […]/ vezi integral pe gandul.info

Nominalizarea primului ambasador american, după trei ani, pentru în România, a născut un interes viu din partea analiștilor și comentatorilor politici.

Un analist politic cunoscut în România, Valentin Stan, a făcut o analiză rece a mesajului de transmis de americani, la ședința senatorială de audiere a candidatului pentru acest post în România, Hans Klemm.

Stan afirmă că este prima oară când comisia care audiază un posibil ambasador al României nu menționează nimic despre președintele țării  sau politica statului român, ci doar despre un procuror.

“Până acum, recomandarea americană se referea la susținerea președintelui României, a politicii de reforme a statului și a luptei anticorupție. Vă informez că dl senator Ron Johnson nu a spus nimic despre președintele României, despre înaltele oficialități ale statului român. Încă o dată, Ron Johnson, este președintele sub comisiei pentru Europa și securitate regională. Știe exact ce se petrece în România.”, a spus Valentin Stan.

Analistul afirmă că odată cu Klemm, comisia senatorială a mai audiat și candidații pentru posturi similare în Polonia, Estonia, Cipru și Norvegia. Conform lui Stan, reprezentantul Americii trimis în România este cel mai slab cotat dintre cei patru.

Stan spune că România a capitulat complet în fața Americii, necerând nimic în schimb față de favorurile făcute americanilor. În opoziție, Polonia și Bulgaria au obținut avantaje din partea partenerului strategic. Din păcate, România nu are niciun cuvânt de spus în cazul în care SUA va decide să lanseze un atac asupra unei alte țări de pe teritoriul țării noastre.

“Vă mai spun ceva: atunci au mai fost audiați și cei propuși pentru poziția de ambasador în Polonia, Estonia, Cipru și Norvegia. Dacă ne uităm la pedigree-urile lor, vom observa că domnul Klemm este cel mai slab poziționat din Departamentul de Stat. De pildă, domnul Jones care merge în Polonia, este un personaj care a gestionat acordului de la Dayton din fosta Iugoslavie, a fost trimis la Moscova. Asta ne spune un lucru: în materie de relație româno-americană, SUA a coborât foarte jos nivelul de expertiză și de rang în interiorul de stat în ceea ce privește nominalizarea reprezentanților săi pentru România. Asta înseamnă că America nu mai este foarte interesată de relația politică cu România, deși au scutul de la Deveselu, de la Kogălniceanu.Aici e vorba cum ne raportăm noi față de americani: Polonia este cel mai important aliat din partea asta a Europei. Numai că dacă Polonia negociază pentru scut, Polonia cere în schimb tehnologie americană. Noi nu cerem nimic. Dacă se negociază pe baze militare, bulgarii obțin de la americani ca jurisdicția penală pentru acte penale ale militarilor americani pe teritoriul Bulgariei, în ciuda SOFA, să treacă la bulgari. Noi nu negociem nimic pe tema asta. De pe bazele din România, americanii pot ataca orice țară, ducând automat România în război cu acea țară. Pentru Bulgaria, au nevoie de acordul Parlamentului. Lucrurile-s clare!”, a pus Stan la B1 TV.

Cu alte cuvinte, în Bulgaria nu pot exista cazuri precum Teo Peter, în care soldați americani omoară cetățeni români, iar justiția din țara noastră nu are niciun cuvânt de spus.

Un Bantustan a însemnat, cu decenii în urmă, pe vremea apartheidului, un fel de ţară, de stat al unor oameni de culoare din sud-vestul Africii, locuit de membrii aceluiaşi trib de negri, care, astfel, au primit un fel de ”autonomie”. 10 la număr, 5 în Africa de Sud şi 5 în Namibia, bantustanele au fost create pe la sfârşitul anilor ’40 ai veacului trecut, astăzi cuvântul ”bantustan” este adeseori folosit în sens peiorativ pentru a desemna o regiune, un teritoriu cu o independenţă discutabilă, sau cu o legitimitate îndoielnică şi rezultată din tot felul de sforării şi falsuri locale şi internaţionale. Bantustanele au fost abolite odată cu abolirea apartheidului, în 1994, şi s-au întors în sânul Africii de Sud, sub Nelson Mandela. Astăzi, termenul apartheid este folosit, uneori, pentru a vorbi de sisteme similare în alte ţări.

Este folosit şi pe alte continente, cum se pare că este cazul în prezent, în Europa, continentul oamenilor de culoare albă. În Europa de Est, din urmă cu peste un deceniu, funcţionează două bantustane, a căror denumire a fost schimbată în Nulandustane: Nulandustanul de Est, adică Ucraina, şi Nulandustanul de Vest, adică România. Ele sunt locuite în mare parte de membrii unor triburi etnice (ucrainenii în Nulandustanul de Est, şi românii în Nulandustanul de Vest), dispun, ambele, de o oarecare autonomie, foarte limitată, şi, în sens peiorativ, încep să desemneze din ce în ce mai mult un teritoriu cu o independenţă discutabilă (Nulandustanul de Vest, adică România lui Băsescu/Iohannis), sau cu o legitimitate îndoielnică şi rezultată din tot felul de sforării şi manevre locale şi internaţionale (Nulandustanul de Est, adică Ucraina lui Iuşcenko/Timoşenko/Poroşenko).

Populate, cum spuneam, de albi, cele două nulandustane europene au fost înfiinţate în 2004 şi, de atunci încoace, au funcţionat cu tot felul de mărgele, panglicuţe, revoluţii şi sacoşe cu gogoşele (dunkin donuts) toate colorate, oferite băştinaşilor, iar în ultima vreme ”naşa” lor, Victoria Nuland, adjunctul secretarului de Stat american, a petrecut acolo o grămadă de timp, le-a copleşit cu o atenţie neobişnuită. În esenţă, atât dânsa, cât şi soţul ei, istoricul, consilierul prezidenţial de politici externe şi al Departamentului de Stat al SUA, gânditorul de strategii la defunctul ”Proiect pentru noul secol american”, Fundaţia Carnegie şi la Brookings Institution, Robert Kagan, sunt brokeri ai ”complexului militar-industrial” denunţat de fostul preşedinte american Eisenhower în anul 1961. Într-un sens mai larg, termenul respectiv include astăzi întreaga reţea de lobby-şti, comisionari, contractori, resurse şi fluxul de plăţi, indivizi şi corporaţii, Pentagonul, Congresul şi Executivul american – o teză similară din punct de vedere tehnic cu cea a lui Eisenhower a fost exprimată în 1936 de francezul Daniel Guérin în cartea sa ”Fascism şi Marele Business”, despre sprijinul acordat marii industrii de către guvernele fasciste. În Nulandustanul de Est, Ucraina, Victoria Nuland are în prezent o influenţă uriaşă, zilele trecute, mai exact după 15 iulie, s-a aflat din nou la Kiev, unde a reuşit să impună un statut special al regiunii Donbas, în seara sosirii sale acolo a stabilit succesele trecute, dar şi viitoare ale actualei guvernări: „Aş vrea să spun că mâine (joi) Rada Supremă va avea încă o zi istorică, la fel ca multe altele în ultimele opt luni, pentru că se lucrează la o nouă legislaţie menită să schimbe ţara. Mâine însă Parlamentul va examina un pachet complet de reforme legislative care va finaliza ceea ce cere FMI pentru a oferi următoarea tranşă a împrumutului pentru Ucraina”. Fulgerător, jocurile au fost, deci, făcute, în continuare Kievul va refuza să discute cu liderii rusofoni din estul ţării, ceea ce înseamnă escaladare militară, posibile comenzi şi livrări de arme din America, dar şi oportunităţi şi profituri viitoare pentru FMI, adică înseamnă noi afaceri pentru amintitul complex militar-industrial, înseamnă că la Kiev brokeriţa Nuland şi-a făcut meseria.

Iar a doua zi, într-o postare pe pagina de Facebook a Ambasadei Americane la Bucureşti, aceeaşi doamnă Nuland a afirmat că există un parteneriat româno-american prin care procurorii din România sunt pregătiţi pentru identificarea şi trimiterea în judecată a cazurilor de corupţie, am întreba doar dacă în acest ”parteneriat” funcţionează şi reciproca, adică sunt pregătiţi la Bucureşti şi procurori americani pentru identificarea şi trimiterea în judecată a cazurilor de corupţie din SUA? Din păcate, această ultimă afirmaţie neghioabă, arogantă şi păgubitoare a Victoriei Nuland despre afacerile româno-americane a stârnit aici un val fără precedent de anti-americanism, reproducem parţial (şi editat) 3 postări generate de intervenţia ei pe site-ul Ambasadei:

”Aflarăm ca politica Departamentului de Stat in România nu e politica democrată (deşi guvernul şi preşedintele american sunt democraţi), ci republicană neocon. Deşi guvernul american e democrat, noi aştia din Europa de Est experimentăm pe pielea noastră felul de a face politică republicană neocon. Adică: Gordon, care spune că s-au furat 2 milioane de voturi la referendum, ajutori de ambasadori care vin în Parlament să ne spună ce să votăm, procurori care arestează Parlamentul şi paralizează şi bruma de democraţie pe care o mai avem. Rezultatul va fi alienarea poporului român şi transformarea lui din pro-american, în anti-american”,

şi

”Minţiţi cu neruşinare stimată Doamnă Nuland, şi pentru acest lucru vă spun, să vă fie ruşine! În România nu aveţi un partenariat de pregătit procurori, aveţi un parteneriat de pregătit trădătorii de Neam şi Ţară.. ca dvs., America, să puteţi să vă faceţi mendrele în această ţară, pentru a batjocori şi umili acest popor cum l-aţi mai batjocorit şi umilit în vara anului 2012, când Poporul Român a dat de pămînt cu infractorul Băsescu Traian în proporţie de 90%. Dvs. nu doriţi democraţie în România, dvs. doriţi haos, subdezvoltare şi încurajarea hoţiilor şi tâlhăriilor la nivel inalt, de ce nu suflaţi o vorba de jafurile de miliarde de euro săvîrşite în stil mafiot de către regimul portocaliu, de ce protejaţi pe aceşti mafioţi stimată doamnă?”,

şi

”Aţi reuşit doamnă Nuland, cu standardele duble pe care le folosiţi fără ruşine în numele democraţiei şi libertăţii americane, să nu vă mai respecte nici românii, care în 1989 credeau în America şi în visul american…”.

Nu e vreo conspirativită, pur şi simplu constatăm că e vremea industriei apărării şi interesului naţional. E plin de studii cu servicii secrete peste tot, prin toate CV-urile oamenilor de seamă ai ţării. Nu mai sînt secrete, sînt titluri de glorie. M-a umflat rîsul cînd am văzut titlul ăsta cu candidaţii la ANI:

Să conspectăm din CV-urile miniştrilor din guvernul României. SRI-ul e bine reprezentat. Cine nu e direct legat de instituţie a făcut măcar un curs ceva.

Mihai TudoseMinistrul Economiei, conferenţiar la Academia SRI, Mihai Viteazul

Sorin Mihai Câmpeanu – Ministrul Educaţiei: 2013, Certificat de atestare a competențelor profesionale, Academia Națională de Informații „Mihai Viteazul”, Colegiul National de Informații

Sorin Mihai Grindeanu, Ministrul Societăţii Informaţionale: 2013 – Program postuniversitar de formare şi dezvoltare profesională în domeniul Ştiinţe Militare, Informaţii şi Ordine Publică – Academia Naţională de Informaţii

Marius Nica – ministrul Fondurilor Europene, ofiţer MAPN, zona informţaii, 1999–2003 – DIPLOMA DE LICENTA, Academia Nationala de Informatii, Facultatea de Informatii, BUCURESTI (Romania)

Angel Tîlvăr – Ministrul delegat pentru Relațiile cu Românii de peste Hotare, Academia Naţională de Informaţii „Mihai Viteazul” – post universitar

Gabriel Opreavicepremier (premier interimar) – 2008 – prezent – Profesor Universitar, Conducător de Doctorat – Academia Naţională de Informaţii; 2015 – membru al Academiei de Ştiinţe ale Securităţii Naţionale

Mai avem un premier acuzat că a fost ofiţet acoperit şi procuror în acelaşi timp. Şi poate nu vreţi să intrăm în eşaloanele 2-3 unde şcoala de informaţii e un “must”. Înţeleg dorinţa de parvenire prin servicii aşa cum era parvenirea prin facultatea de drept musai în anii 90. Dar această “modă” ne mai arată ceva: dorinţa unor “elite” de a ieşi din logica muritorilor care sînt obligaţi la transparenţă, supravieţuire fără plăţi secrete adiacente, business protejat, politică de un anumit tip trans-democratic. Faptul că a ajuns o modă ne arată pe de o parte chiar slăbiciunea serviciilor – da, e o formă de slăbiciune şi de forţă haotică, disproporţionată – dar şi metastazierea lor (după ani de alimentare bugetară indecentă) în forme publice: avem tehnocratul securist, luptătorul informatic sareist, academicianul sereist, intelectualul sereist şi cîte altele.


Categorii

1. DIVERSE, Justitie, Razboiul impotriva Romaniei, Servicii secrete

Etichete (taguri)

, , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

4 Commentarii la “Insuportabila mediocritate a periferiei: directivele noului ambasador SUA – CONSOLIDAREA BINOMULUI. Procurorul DNA KOVESI – mai importanta pentru americani decat presedintele tarii/ ROMANIA – doar un alt NULANDUSTAN/ Prea mult SRI…

  1. Acum se vede clar cine sunt stapanii nostri , ca doar suntem colonie.Daca au trebuit 2 ani ca sa desemneze un ambasador , inseamna ca nu mai este nevoie, de vreme ce la unii administratori de rezervatie naturala(Delta Dunarii )li se spune guvernatori.Eram sigura ca Kovesi este sustinuta de SUA , ca si regimul ei care se intareste pe zi ce trece.Dar SUA nu este singura ci impreuna cu Marea Britanie care este de fapt capul.Apoi Printul Charles al Marii Britanii , spun a la o stire la tv, ca vrea sa cum pere 100 000 ha intr-o rezervatie din tara noastra unde mai traiesc animale salbatice lupi si ursi si mai sunt paduri ca sa le ocroteasca , fiindca in tara lor nu mai exista asa ceva.Si ce vor face cu ele , nu tot la fel ?Le vor decima! Deci profetia lui Arsenie Boca este indeplinita. Pamantul tarii este vandut.Asta era teama mea cea mare, ca o sa fim sclavi.Ne vor face cersetori in tara noastra britanicii, caci Romanii din Anglia se stie cum sunt vazuti.

  2. Pingback: “INDEPENDENTA JUSTITIEI” nume de cod pentru lantul trofic al NOII PUTERI: SERVICII SECRETE si PROCURATURA. Invataminte ale scandalului din Germania ce a dus la demiterea PROCURORULUI GENERAL | Cuvântul Ortodox
  3. Pingback: CIOLOS LA BERLIN. Frau Merkel ne tine in afara Schengenului sub acelasi pretext al CORUPTIEI (Video). Cateva posibile explicatii/ IOHANNIS A RENUNTAT LA MOLDOVA | Cuvântul Ortodox
  4. Pingback: COLONIA MILITARISTĂ ROMÂNIA ŞI ACOPERIŢII “STORMTROOPERS”. Adevarul despre ce a ajuns tara noastra, spus verde-n fata de avocatul GHEORGHE PIPEREA: “Visul vechii Securităţi de a ajunge să ne fie din nou frică de ea e deja realita
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare