Iohannis a promulgat asa zisa LEGE ANTILEGIONARA. Pedepse cu inchisoarea pentru cei care promoveaza personalitati considerate criminali de razboi sau legionari

25-07-2015 1 minut Sublinieri

Maica-Domnului-cu-sfintii-de-la-Aiud

Preşedintele României, Klaus Iohannis, a semnat amendarea legii, în baza căreia negarea Holocaustului şi promovarea Gărzii de Fier, organizaţie fascistă din timpul războiului, şi a moşternitorilor ei vor fi pedepsite cu privarea de libertate până la trei ani, scrie cotidianul polonez RZECZPOSPOLITA.

UPDATE: Articolul din lege care se refera implicit la Maresalul Ion Antonescu:

„Art.5. – Fapta persoanei de a promova, în public, cultul persoanelor vinovate de săvârşirea unor infracţiuni de genocid, contra umanităţii şi de crime de război, precum şi fapta de a promova, în public, idei, concepţii sau doctrine fasciste, legionare, rasiste sau xenofobe, în sensul art. 2 lit. a), se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 3 ani şi interzicerea unor drepturi.”

Amendamentele la lege au fost aprobate de parlamentul român în iunie acest an. Ele prevăd pedepse cu închisoarea până la trei ani pentru organizaţiile fasciste, rasiste şi xenofobe şi pentru folosirea simbolurilor cu acest caracter,precum şi pentru promovarea oamenilor vinovaţi de crime împotriva omenirii.

Negarea Holocaustului în România este legată de reducerea rolului acestei ţări în exterminarea evreilor şi a romilor în anii 1940-44. În timpul guvernării regimului fascist al dictatorului Ion Antonescu, în România şi pe teritoriile controlate atunci de ea au murit între 280.000-380.000 de evrei români şi ucraineni – reiese din raportul comisiei istorice de sub conducerea laureatului Premiului Nobel pentru Pace, Elie Wiesel, mai spune RZECZPOSPOLITA.

Preşedintele Federaţiei Comunităţilor Evreieşti din România, deputatul Aurel Vainer a salutat la Radio Romania Actualitati promulgarea de către preşedintele României a legii privind interzicerea organizaţiilor şi simbolurilor cu caracter fascist, rasist sau xenofob şi a promovării cultului persoanelor vinovate de săvârşirea unor infracţiuni contra păcii şi omenirii.

“Statul român a făcut, din nou, un gest de recunoaştere a Holocastului din România. Au fost pagini urâte, negre, de durere şi sânge în istoria României şi a evreilor. Această nouă reglementare aduce o precizare, că în rândul organizaţiilor fasciste, în mod explicit în România, a fost şi Mişcarea Legionară, un delict legionar este şi expunerea în public a însemnelor Mişcării Legionare, sau a cântecelor legionare”, a spus doctorul Aurel Vainer în exclusivitate pentru Radio România Actualităţi.

Pentru implicatii si context, a se vedea:


Categorii

1. DIVERSE, Inchisorile comuniste/ Crimele comunismului, Istorie, Legea 217/2015 ("antilegionara"), Razboiul impotriva Romaniei

Etichete (taguri)

, ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

40 Commentarii la “Iohannis a promulgat asa zisa LEGE ANTILEGIONARA. Pedepse cu inchisoarea pentru cei care promoveaza personalitati considerate criminali de razboi sau legionari

 1. Sa comentam…..legea? Sau o sa ne trezim la puscarie….c-am comentat-o….?! Ce ziceti?
  Si cum mai ramine cu sfintii inchisorilor si canonizarea lor oficiala? Cu paraclisul de la Adjud, infiintat de parintele Iustin Parvu? Cu cartile publicate apropo de ororile din inchisori traite exact de fosti membrii ai Garzii. Mai pe scurt cum pramine cu experimentul Pitesti, care nu poate fi rupt de de victimele sale dintre care foarte multe au fost membrii ai Garzii?Cum ramine cu Valeriu Gafencu? Cum ramine cu adevarul istoric despre Maresalul Antonescu?

  Cum ramine, repet, cu Sfintii Inchisorilor care in marea lor majoritate au avut legaturi de diverse feluri cu miscarea legionara?

  De fapt, legea asta a fost data, parerea mea, tocmai pentru a se scoate o data pentru totdeauna din constiinta acestei natii ca am avut niste mari Sfinti Martiri ai Inchisorilor Comuniste.

  Oare cit de mari sint acesti Sfinti ai nostrii din moment ce si la jumate de secol dupa ce-au murit continua sa fie prigoniti si deci temuti. Si mai ales….PINA CIND????!!!!! PINA CIND vor mai suporta asa ceva?!

 2. Si discutam de Grecia si criza ei…..Uite o lege care ne afecteaza direct si dur pe noi.

  Insa toate sint cu voia lui Dumnezeu…n-am fost capabili sa instituim oficial si masiv in 25 de ani (un sfert de secol) pina acum un cult al Sfintilor Inchisorilor, iata ca ailalti au luat eu initiativa. Grecii si-au recunoscut sfintii lor moderni, rusii sanctifica pe banda rulanta si pe cine trebuie si pe cine nu trebuie….numai noi ne-am mosmondit, ne-am infricosat, ne-am dal la gioale unii altora!

  Aveti idee citi romani sint care se duc la biserica dar care nici macar nu au auzit de Sfintii Inchisorilor? Multi, f. multi- majoritatea, de fapt. Sa nu va lasati inselati de site-urile ortodoxe care-i promoveaza. N-au fost suficiente. Nu exista deloc o constiinta de masa printre cei care se duc la biserica ca avem si niste sfinti contemporani, martiri ai comunismului. Numai o minoritate (in general cu un nivel de educatie mai mare) care are cunostinte despre ei. In ciuda eforturilor par. Iustin Parvu si a Asociatiei Detinutilor Politici nu s-a reusit sa se faca din acesti sfinti ceea ce au reusit rusii sa faca din multii lor sfinti contemporani pe care i-au mai si exportat. Acelasi lucru si cu grecii.

 3. Mai intai au fost intimidati oamenii sa nu vorbeasca, desi nu era nici o pedeapsa, acum exista o pedeapsa absurda si de neconceput intr-un regim democratic, ca toate cele care spun ca nu ai voie sa zici… Se zic altele si nu sunt amendate, incet apar legi care nu permit sa vorbesti, oare e normal sa fii pedepsit cand exista libertate de expresie?
  Ce mult ii deranjeaza pe unii cand cineva arata un adevar despre trecut. Ar putea sa se foloseasca de mijloacele democrate pt a convinge, asa cum se chinuie cei care arata ceea ce se intampla rau astazi.
  Dar nu, ei dau o lege, prin care nu ai voie sa vorbesti, asa ceva era in regimul care zicem ca a trecut.
  Aceste lucruri le pot atrage pe altele zicandu-se, ca nu ai voie sa zici ca ceea ce se impune de asa zisa autoritate “aleasa democrat”, este gresit, sau discrimineaza o intreaga majoritate. Este o lovitura data trecutului nostru si e clar ca cineva conspira, adica face planuri, urmareste sa impuna legi care sa te oblige sa taci. E de neconceput ce e astazi.
  Nu degeaba s-a spus ca vremurile acestea de persecutie vor fi mai rele. E o actiune concertata, la nivel mondial. nu doar la nivel de cateva tari socialiste, ci peste toata lumea. Cred ca daca am fi vorbit despre taria cu care au suportat suferintele cei intemnitati pe nedrept, se crea un curent de opinie favorabil lor, se stia ca poporul tine cu ei si poate era altceva. Dar ne-am facut ca nu stim, nu s-a pomenit despre aceste fapte si consecinta o vedem in “numarul mic de persoane care stiu despre sfintii inchisorilor” si chiar despre educatia crestina primita.

 4. Latul se strange. Se creaza cadrul legal al noii prigoane.

 5. Martirajul acestor oameni continua:
  comunistii i-au inchis, torturat si ucis iar guvernul de acum le distruge pana si memoria.

  De ce ?

  Cui foloseste aceasta ?

  Ce pericol reprezinta memoria acestor martiri si pentru cine?

  Comunistii au decis cine a fost sau nu legionar si/sau nationalist; o multime de oameni nevinovati au fost chinuiti si omorati in lagare dar asta nu mai conteaza pentru “democratii” de astazi care prin legea data valideaza de fapt dosarele si condamnarile date de comunisti.

  Cine a fost acuzat in trecut de comunisti este in continuare acuzat de “democratii” nostrii de azi.

  Oare in conditiile de “libertate” si de libertate de expresie ” si in contextul legislativ european de acum ar putea fi inchis cineva precum parintele Justi Parvu care de fapt nu nici a fost legionar.
  Nu cred ca acum ar fi posibila condamnarea unei persoane datorita convingerilor religioase sau opiniilor politice.
  Daca guvernantii nostrii, guvernul american ori conducatorii europeni sant asa de preocupati de fascism ar trebui sa condamne, nu sa sprijine, ce se intampla in Ucraina spre exemplu.

  Aceasta noua lege justifica abuzurile comuniste, rezultate ale unor legi aberante condamnate numai in vorba de politicienii nostrii.

  Este o contradictie: pe de o parte se critica sistemul comunist iar pe de alta parte martirii comunismului sant in continuare criminalizati pe baza faptului ca au fost declarati criminali de comunisti in baza unor legi absurde care condamnau pana si delictul de opinie.

  Cred ca motivatiile acestei legi trebuie cautate in afara Romaniei; Europa Comuna trebuie sa elimine nationalismul, istoria, traditiile culturale si religia ca sa poata exista.

  Dar pentru a “extirpa” aceasta competitie este nevoie de cozile de topor locale. Considerand ca politicienii romani au coloana vertebrala a unei meduze nu este surprinzatoare campania de denigrare a ceea ce a fost considerat pana recent valoare nationala. Acum Stefan cel Mare nu este char “Mare”, Mihai Viteazul de fapt nu a fost chiar “Viteaz” s.a.m.d.

  Mai mult chiar s-a reusit sa se fractureze unitatea sociala a populatiei: “sosonarii” impotriva “capsunarilor”, tinerii contra batranilor, “democratii emancipati” impotriva “pupatorilor de moaste” etc.
  Multi orbiti de ura uita ca acesti “sosonari” sant parintii lor iar “capsunarii” sant poate copiii lor fortati sa plece din tara unde totul a fost vandut sau distrus.

  Politicienii nostrii in loc sa creeze pace si o viata omeneasca pentru milioane de oameni saraci si chinuiti creaza ura si distrug ultimele ramasite de omenie.

  Am citit o cugetare care pentru mine are inteles:
  Un popor care tolereaza abuzurile conducatorilor nu este o victima; este un complice.

  Eu nu vreau sa fiu complice.

 6. Cateva intrebari pentru domnul presedinte:

  De ce legea lustratiei nu a fost aprobata?

  Pe cand o lege impotriva comunismului care a facut cel putin aceleasi numar de victime ca si nazismul ?

  De ce domnilor politicieni nu va condamnati parintii care au comunisti de frunte, securisti si hoti in regimul precedent ?

  N-au facut destul rau pana acum, rau pe care voi, copiii lor, il continuati?

  Potrivit comunistilor bunicul meu a fost simpatizant al legionarilor si “chiabur”.

  Conform legilor de atunci, bazat numai pe un denunt al unui “cetatean de bine” a fost condamnat iar averea conficata.

  Dupa cativa ani a fost eliberat, bolnav de cancer, distrus psihic si nu dupa mult timp a murit.

  Conform legislatiei europene in momentul de fata un denunt pentru delict de opinie nici nu ar fi luat in seama.
  Deci teoretic bunicul meu n-ar putea fi condamnat acum pe baza legislatiei curente.

  Atunci pe ce baza logica sau legala, noua lege a guvernului “rroman” valideaza condamnarea data de comunisti si considera condamnarea ilegala din trecut drept premisa a unei noi condamnari post-mortem?

  Ca un amanunt, familia nu a recuperat nimic din ceea ce a fost confiscat; dupa “revolutie” niste “revolutionari” de profesie care au introdus democratia jafului si libertatea coruptiei, au acaparat bunurile si proprietatile.

  In conditiile de fata pot sa-mi pomenesc bunicul in slujbe, public si in fata copiiilor mei ?
  Ori trebuie sa-l sterg din memoria familiei?

  Este o intrebare retorica pentru ca raspunsul este unul singur pentru mine:

  Familia mea este mai importanta decat toti politicienii la un loc; bunicul meu a fost o victima atunci cand traia iar prin noua lege este o victima si acum dupa ce a murit.

  De fapt aceasta lege este atat de genarala incat ma face sa cred ca are potentialul si intentia de a fi folosita ca o arma impotriva oponentilor noului “experiment Pitesti”la scara europeana.

 7. Legea este atat de generala incat ar putea fi condamnat oricine, considerandu-se abuziv ca PRIN SIMPLA OPOZITIE FATA DE CEEA CE SE INTAMPLA ASTAZI, DE FAPT SUSTINE PE CEI CARE TOCMAI AU FOST INTERZISI.
  Zici ca sodomitii sunt niste pacatosi, s-ar putea spune ca prin asta ii sustii pe legionari ei fiind de acord cu invatatura biblica ce a condamnat dintotdeauna aceste apucaturi anormale.
  Se poate invinui oricine sustine un lucru bun, imputandu-i-se ca ar sustine de fapt o idee asa zis legionara… Foarte aberant… poate ca asta e un scop al acestui abuz, sa se considere ceea ce spunem noi azi, o sustinere a acelor idei si de aici motiv de a fi considerat pro legionar. Problema e ca orice ai spune din invatatura ortodoxa, se poate considera ca o idee a acestor legionari.
  Astea sunt vremuri foarte grele, in care au prins atata tupeu vrajmasii invataturii Mantuitorului si a sfintilor parinti insuflati de Duhul Sfant. Acum in mod subversiv si in mijlocul distractiilor de tot felul, ei dau aceste legi care nici nu se simt acum, dar care au consecinte in viitor.
  Oamenii habar nu au ca “latul se strange si se creaza cadrul legal al noii prigoane”.
  Deja exista legislatie care te opreste sa dai invatatura corecta copiilor tai, in UE
  Deja se poate considera discriminare orice ai spune despre cineva care face o fapta gresita etc

 8. Se poate invinui oricine sustine un lucru bun, imputandu-i-se ca ar sustine de fapt o idee asa zis legionara… Foarte aberant… poate ca asta e un scop al acestui abuz, sa se considere ceea ce spunem noi azi, o sustinere a acelor idei si de aici motiv de a fi considerat pro legionar. Problema e ca orice ai spune din invatatura ortodoxa, se poate considera ca o idee a acestor legionari.

  Nu e chiar asa. Daca legionarii sustineau religia ortodoxa, de exemplu, nu inseamna ca cei care suntem de religie ortodoxa promovam idei legionare, ori daca ei afirmau ca cerul e albastru, nu inseamna ca cei care zic astazi la fel, sustin idei legionare pentru ca acelasi lucru il spuneau si aceia, ci e vorba doar afirmatii care definesc legionarismul (sau mai ales fascismul) si care au fost condamnabile si/sau condamnate. De exemplu, daca spun ca tiganii si evreii ar trebui exterminati, sau ca taranii ar trebui “inecati ca sobolanii” acestea sunt idei tipic fasciste. Deci despre aceasta este vorba in propozitie, nu despre idei care nu sunt specifice acestor doctrine. Asa scrie si in articol:
  ” […] precum şi fapta de a promova, în public, idei, concepţii sau doctrine fasciste, legionare, rasiste sau xenofobe”

 9. * comentariul meu era pt. @constantin

 10. Domnule Constantin ati inteles exact ceea ce am vrut sa exprim in postarile mele.

  Cunosc situatia din Romania cat si cea din Europa Comuna, Marea Britanie in particular unde predau matematica intr-o universitate din Londra.

  Intrebarea pe care doresc sa o pun guvernantilor romani este urmatoarea:

  De ce a trebuie sa predau matematica aici si nu in Romania ?

  Am cinci diplome universitare: una din Romania si patru obtinute in Marea Britanie (considerand si un doctorat ) de la universitati de prestigiu incluzand Imperial College ( in Applied Mathematics).

  Oare nu as fi fost de folos si in Romania ?

  Sant sigur ca sant multi romani in acceasi situatie.care fortati de situatie au ales exilul,

  Un alt exemplu: am avut ocazia sa-l cunosc si sa-l ajut in primul an la Cambridge pe Domnul Andrei Purice, fost olimpic roman, care acum lucreaza in Elvetia. El este o valoare intelectuala pierduta de Romania,

  Eu sant in varsta acum dar sant sigur ca un om tanar si capabil precum Andrei ar fi realizat multe in Romania daca i s-ar fi creat posibilitati pe masura intelectului si cunostintelor dumnealui.

  Pierderea este de ambele parti: atat a tarii cat si personala. Dezradacinare si conectarea la un alt sistem nu este usoara.

  Asadar nu imi dau numai cu parerea; scriu lucruri bazate pe experienta mea de viata.

  In pozitia pe care o am si la varsta mea imi pot permite luxul de a fi direct si de a spune lucrurilor pe nume asa cum le vad si le inteleg eu prin prisma experientelor personale.

 11. As dori sa mai adaug o informatie:

  Nepoatei mele, la scoala unde invata, i s-a interzis sa poarte cruciulita la gat pe motiv de “health and safety”. Bineinteles ca nu este un atac impotiva religiei ci numai grija pentru “health and safety” a copiiilor.

  Va dati seama la ce pericole de accidentare sant expusi copiii care poarta un lantig cu o cruciulita !?

 12. @admin
  verifica, te rog, gmailul.

 13. Ce legatura este intre parintele Iustin Parvu, Manastirea Petru Voda si legea asta?Mi mi se pare ca este facatura.

 14. @enkidu:

  Done.

 15. Ei, legea aceasta va tb boicotată, tocmai ca să rămână o lege nerespectată, cum mai apar din când în când. Vorbim deci despre sfinții închisorilor și despre legionari și Antonescu ca și până acum, căci dacă facem aceasta în masă, nu va avea nimeni curajul să ne închidă. Dacă însă prindem frică, … În definitiv de cine să ne temem, dacă Domnul Iisus Christos este cu noi???
  Însă Johannis a mai făcut o greșeală, promulgând legea! De ce l-o mai fi decorat pe Bjoza în 22 Dec? Că acela vorbește cu respect și admirație despre legionari, și nu-și va ține gura.

 16. Pingback: Cateva observatii pe marginea legii INTERZICERII ORGANIZATIILOR LEGIONARE si a CULTULUI CRIMINALILOR DE RAZBOI | Cuvântul Ortodox
 17. -am lasat un link aici

 18. Pingback: Seful Institutului Elie Wiesel confirma atitudinea stalinist-aberanta: placa comemorativa a lui NICHIFOR CRAINIC si bustul lui MIRCEA VULCANESCU ar trebui INTERZISE/ Istorici despre legea antilegionara: LEGE BIG BROTHER A ISTORIEI, MIREASMA REPRESIVA CA I
 19. Pingback: Ce nu stie sau nu vrea sa stie Institutul Elie Wiesel. NICHIFOR CRAINIC SI ALTII AU FOST REABILITATI JURIDIC. Totodata, ministrul de finante GHERON NETTA din guvernul Antonescu, condamnat in acelasi LOT cu VULCANESCU, a fost REABILITAT | Cuvântul Ortodox
 20. Pingback: CONTROVERSELE LEGII ASA-ZIS “LEGIONARE”. Filosoful Andrei Plesu reactioneaza: “NU VREAU SA MAI TRAIESC INCA ODATA SUB FLAGELUL INTERDICTIEI CULTURALE”/ Istoricul Marius Oprea: “O POLITIE A GANDURILOR, A CONVINGERILOR, A OPINI
 21. Pingback: LEGEA UMILINTEI NATIONALE. Reactii fata de LEGEA “ANTILEGIONARA”. Dezbatere TV cu Pr. Mihai-Andrei Aldea, istoricul Marius Stanescu si Claudiu Tarziu (Video)/ Pr. Marcel Seliste – analiza detaliata a (ne)temeiurilor juridice. CU BARDA PR
 22. Pingback: NOI REACTII fata de legea stalinista Antonescu-Elie Wiesel, care CRIMINALIZEAZA CINSTIREA EROILOR SI SFINTILOR ANTICOMUNISTI – Andrei Plesu: “NU VREAU SA MAI TRAIESC INCA ODATA SUB FLAGELUL INTERDICTIEI CULTURALE”/ Istoricul Marius Oprea
 23. Pingback: LEGEA UMILINTEI NATIONALE. Reactii fata de LEGEA “ANTILEGIONARA”. Dezbatere la B1TV cu PARINTELE ALDEA, istoricul Mircea Stanescu si Claudiu Tarziu (Video)/ PARINTELE MARCEL RADUT – analiza detaliata a (ne)temeiurilor juridice. CU BARDA
 24. Pingback: CE SI CINE SE AFLA IN SPATELE LEGII “ANTILEGIONARE”? Atitudini, opinii, ipoteze (cu extrase VIDEO). “Sa inteleg ca ne intereseaza sa ascundem DOAR EROII ACESTEI TARI, CA IN ANII 50?”. Legea – doar o piesa dintr-un “pach
 25. Pingback: Predica marturisitoare a PS AMBROZIE pe tema LEGII “ANTILEGIONARE” si a MOSCHEII de la Bucuresti: “NU MAI AVEM VOIE SA VORBIM DESPRE SFANTUL INCHISORILOR, DESPRE MIRCEA VULCANESCU; NE-AM SATURAT SA FACEM OBEDIENTA”… Aceasta e
 26. Pingback: Predica marturisitoare a PS AMBROZIE pe tema LEGII “ANTILEGIONARE” si a MOSCHEII de la Bucuresti: “NU MAI AVEM VOIE SA VORBIM DESPRE SFANTUL INCHISORILOR, DESPRE MIRCEA VULCANESCU; NE-AM SATURAT SA FACEM OBEDIENTA… Aceasta este rea
 27. Pingback: ALEXANDRU FLORIAN despre PETRE TUTEA: Nu are dreptul sa dea numele unei strazi, fiindca ar fi promovat ideologia legionara si ar fi AUTOR MORAL AL CRIMELOR LEGIONARE. Ion Spânu: Directorul “Elie Wiesel” este fiul unui binecunoscut ideolog bol
 28. Legea este anticrestina si antiromaneasca! Romani, treziti-va! BOR, ia pozitie!

 29. Este o lege tendentioasa facuta pe sest impotriva neamului romanesc . Ce este mai caraghios este faptul ca legea a fost facuta de oameni care traiesc din banii nostri , Crin Antonescu; George Scutaru; Andrei Gerea; Ciprian Nica , aprobata aproape in unanimitatede catre parlamentarii nostri si PROMULGATA de catre presedintele lucrului bine facut, pecarel-am votat si eu. Nu stiu cum este mai potrivit de etichetat actiunea concertata a acestora , inclusiv cu sfaturile celor de la Institutul Ellie Wieser : intrr-o veselie ; intr-o crunta inconstienta sau cu o rea intentie ticaloasa . Tara fierbe, iar Istoricul Antonescu C nu realizeaza nici acum nemernicia legii. Parlamentarii nostri dorm bine mersi , iar presedintele si primul ministru se plimba de colo, colo prin lume. Oare de rusine sau pentru ca pentru ca stiu ca sunt cu mata in sac ??

 30. Pingback: Dezbateri privind Legea “Elie Wiesel”. MARIUCA VULCANESCU la editia maraton JOCURI DE PUTERE (Video)/ Pr. Marcel Seliste: “Sensibilitatea atinsă de lege nu este legată de legionari, ci de sfinţii închisorilor. Legea e un pericol pent
 31. Pingback: Dezbateri privind Legea “Elie Wiesel”. MARIUCA VULCANESCU la editia maraton JOCURI DE PUTERE (Video)/ Pr. Marcel Radut: “Sensibilitatea atinsă de lege nu este legată de legionari, ci de SFINTII INCHISORILOR. Legea e un pericol pentru s
 32. Pingback: Dezbateri privind Legea “Elie Wiesel”. MARIUCA VULCANESCU la editia maraton JOCURI DE PUTERE (Video)/ Pr. Marcel Radut: “Sensibilitatea atinsă de lege nu este legată de legionari, ci de SFINTII INCHISORILOR”/ LUCIA HOSSU LONGIN:
 33. Aceasta lege este strict impotriva Bisericii Ortodoxe Romane. De la moartea lui Iustin Parvu, a inceput si pe facebook denigrarea BOR (tot felul de comentarii despre taxe ale preotilor sau ca pe banii publici se construiesc biserici etc.). Miscarea Legionara din Romania nu a fost condamnata in procesul de la Nurnberg ca fiind o organizatie e tip fascist si nici considerati membrii acesteia ca si criminali de razboi. De asemnea MARESALUL ANTONESCU a fost condamnat in prima faza si ucis ca pentru crima impotriva umanitatii, insa ulterior a fost reabilitat. Ce se intelege prin reabilitare atunci? De ce nu sunt interzise si stelutele. Am citit comentariul unui domn care spunea ca ii este interzis nepoatei sa poarte cruciulita la gat. Oare stelutele nu sunt periculoase. Ne putem intepa.

 34. @ccsstm:

  Din cate stim, Antonescu nu a fost reabilitat juridic.

 35. Pingback: PS AMBROZIE “recidiveaza” in PREDICA DE LA HRAMUL MANASTIRII PUTNA, prin critici dure fata de conducatorii nevolnici, fata de proiectul MOSCHEII din BUCURESTI si fata de LEGEA CARE-I CONDAMNA PE SFINTII INCHISORILOR: “Nu se poate sa se s
 36. Pingback: ASOCIATIA FOSTILOR DETINUTI POLITICI cere ABROGAREA Legii “ELIE WIESEL”: “este fundamental neconstitutionala, antidemocratica si inoportuna”/ RADU PREDA, SEFUL IICCMR, CONTESTAT DE SUSTINATORII LEGII | Cuvântul Ortodox
 37. Pingback: IMPORTANTA SCRISOARE DESCHISA a numerosi oameni de cultura: LEGEA 217 REINTEMEIAZA INSTRUMENTELE DE PRESIUNE SI CENZURA/ AUGUSTIN BUZURA despre LEGEA 217 (legea Elie Wiesel): ANTICONSTITUTIONALA, DE O MARE PERFIDIE, SCRISA DE STAFII STALINISTE | Cuvântul
 38. Pingback: Institutul Elie Wiesel ar fi reusit sa CENZUREZE EXPOZITIA ARTISTEI SILVIA RADU. Mircea Vulcanescu, Valeriu Gafencu, Costache Oprisan si Radu Gyr, EXCLUSI din “GRADINA CU INGERI”/ Andrei Plesu despre DUBLE MASURI si un imperativ uitat: IERTARE
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare