IPS Andrei la 1 an de la fericita adormire a Vladicai Bartolomeu: CAND APARA O CAUZA, O APARA PANA LA CAPAT, CU ORICE RISC

31-01-2012 2 minute Sublinieri

andrei-andreicut-Anania


Se împlineşte un an de când Mitropolitul nostru Bartolomeu Anania s-a mutat în eternitate. Cu multă nostalgie, dragoste şi recunoştinţă ne gândim la el. Ne gândim şi este greu să alegem dintre darurile primite de la Dumnezeu pe cel mai mare.

A fost un om de cultură, teolog, scriitor, slujitor al Bisericii, luptător împotriva sistemului comunist totalitar, mărturisitor în temniţele acestui sistem şi câte alte daruri n-a avut. Cred însă că la temelia tuturor acestor daruri a stat o credinţă puternică. O credinţă pe care trebuie să i-o urmăm.

În cele mai critice momente, această credinţă îl făcea ferm şi era de neîndoit. Când apăra o cauză, o apăra până la capăt, cu orice risc.

Şi-n faţa „marii treceri” această credinţă îi dădea seninătate. Când, în preajma sărbătorilor de iarnă ale anului 2010, ne sfătuiam cum să-i serbăm cea de-a 90-a aniversare, a discutat cu drag dar, la urmă, a arătat cu mână în sus şi a spus: dacă va vrea El.

Şi voinţa Lui a fost să-l cheme cu puţin timp înainte. Noi n-am mai putut sărbători cea de a 90-a aniversare, ci l-am condus cu multă tristeţe la locul de odihnă.

Acum, când se împlineşte un an de la plecarea lui şi-l pomenim cu mult drag, gândindu-ne la îndemnul Sfântului Pavel, ne întrebăm pe care dintre virtuţi ar trebui să i-o urmăm? Cred că acea mai importantă este credinţa.

† ANDREI
Arhiepiscopul, Vadului, Feleacului şi Clujului
Mitropolit al Clujului, Albei, Crişanei şi Maramureşului

***

***

 

***

*

“Cadoul” postum al rinocerilor si hienelor pentru Leul Ardealului, la exact 1 an de la nasterea sa in cer:


Categorii

1. DIVERSE, IPS Andrei Andreicut, IPS Bartolomeu Anania, Sarbatori, comemorari, sfinti

Etichete (taguri)

, ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

4 Commentarii la “IPS Andrei la 1 an de la fericita adormire a Vladicai Bartolomeu: CAND APARA O CAUZA, O APARA PANA LA CAPAT, CU ORICE RISC

  1. Foarte frumos!

  2. Pingback: IPS BARTOLOMEU ANANIA DESPRE APOCALIPSA, vanzarea fratilor, rabdare si “profetii improvizati, cu pofta de publicitate” de pe internet (audio) -
  3. Pingback: Pastorala exceptionala de Craciun a IPS ANDREI, Mitropolitul Clujului: PRECUM MAGII, SA NU NE INTOARCEM LA “IROD”, LA OMUL LUMESC, “CIVILIZAT”, CI SA O APUCAM “PE ALTA CALE”, CEA STRAMTA, A LUI HRISTOS! -
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare