MESAJUL MITROPOLITULUI ANDREI AL CLUJULUI CATRE OAMENII POLITICI, DUPA ALEGERI (video)

20-12-2012 1 minut Sublinieri

Se obişnuieşte ca de Crăciun să se trimită o scrisoare pastorală pentru toţi creştinii. Scrisoarea pastorală din acest an am intitulat-o „Pe altă cale.

Am plecat de la o realitate, atunci când domnul Hristos s-a născut magii de la răsărit au venit în Ierusalim fiind conduşi de o stea. Aşa erau ei îmcredinţaţi ei spiritual că steaua îi va conduce la locul unde s-a născut noul împărat. Au venit la Irod şi l-au întrebat şi Irod s-a tulburat pentru că el era autoritar şi-şi vedea periclitat tronul. Şi cu viclenie le-a spus: mergeţi, aflaţi unde s-a născut, pentru că vreau să mă duc să mă închin Lui. Magii s-au dus, au găsit pruncul mântuitor, i-au dus darurile lor, aur, smirnă şi tămâie, dar în vis au fost atenţionaţi de îngeri să nu se întoarcă pe la Irod şi spune Scriptura că pe altă cale s-au întors.

M-am oprit la această idee în pastorala de Crăciun, pe altă cale, în sensul că trăim într-o lume care din punct de vedere spiritual e destul de învălmăşită, de dezorientată, ori sărbătoarea Crăciunului credem noi că i-ar putea determina pe oameni să o apuce pe o altă cale. Dacă până acuma au mers pe o cale rea să înceapă să bătătorească calea cea bună. Cred că pe o altă cale trebuie să o apuce toţi creştinii, credincioşii, fie oamenii titraţi, fie oamenii simpli, de la Crăciun încolo. O cale mai bună”, a precizat Mitropolitul Clujului.

„Şi acum, cu constituirea noului Guvern, după alegeri, dorim ca oamenii politici să o apuce pe o cale mai bună”, a punctat mitropolitul, cu ocazia lansării mesajului de Crăciun. El le-a transmis de altfel tuturor creştinilor ca dacă au mers pe “calea păcatului”, să nu o mai “bătătorească”, ci să se schimbe.

O intuiţie, o inspiraţie venită de Sus în cazul celor mari le-ar da posibilitatea ca mai mult să se implice în viaţa spirituală a poporului şi o viaţă spirituală prespune credinţă în Dumnezeu, respectarea învăţăturii Domnului Iisus Hristos cuprinsă în Evanghelii”, a precizat mitropolitul Andrei, pornind de la exemplul sfântului Constantin cel Mare, ce va fi omagiat anul viitor în cadrul Bisericii Ortodoxe Române, întrucât se împlinesc 1.700 de ani de la emiterea de către el a Edictului de la Milano prin care a conferit libertate credinţei creştine.

„Şi eu socot că lucrurile ar merge mult mai bine dacă principiile evanghelice nu ar rămâne în teorie, ci efectiv ar fi respectate în toată viaţa noastră şi particulară şi publică”, a precizat mitropolitul, plecând de la o maximă folosită de Simion Mehedinţi în cartea „Creştinismul românesc”, conform căreia „un român şi tot poporul român atât preţuieşte cât a înţeles şi pune în practică din Evanghelia Domnului nostru Iisus Hristos”.


Categorii

1. DIVERSE, Alegeri in Romania, IPS Andrei Andreicut, Raspunsurile Bisericii la problemele vremurilor, Video

Etichete (taguri)


Articolul urmator/anterior

Comentarii

1 Commentariu la “MESAJUL MITROPOLITULUI ANDREI AL CLUJULUI CATRE OAMENII POLITICI, DUPA ALEGERI (video)

  1. Pingback: Pastorala exceptionala de Craciun a IPS ANDREI, Mitropolitul Clujului: PRECUM MAGII, SA NU NE INTOARCEM LA “IROD”, LA OMUL LUMESC, “CIVILIZAT”, CI SA O APUCAM “PE ALTA CALE”, CEA STRAMTA, A LUI HRISTOS! -
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare