IPS Laurentiu, Mitropolitul Ardealului: TREBUIE SA STRIGAM, SA TRAGEM UN SEMNAL DE ALARMA, PENTRU A NU FI BATJOCORITA CREDINTA NOASTRA! Sa aparam familia crestina in Constitutie! (update audio)

15-08-2013 1 minut Sublinieri

Par Laurentiu mitropolitul(1)

IPS Laurentiu Streza, mitropolitul Ardealului:

fragment din predica la Adormirea Maicii Domnului (Man. Sambata de Sus, 15.08.2013)

Audio clip: Adobe Flash Player (version 9 or above) is required to play this audio clip. Download the latest version here. You also need to have JavaScript enabled in your browser.


[…] … „Iată roaba Domnului sunt! Fie mie după cuvântul tău.” Iată îndemn pentru mama creştină, care este cea aleasă de Dumnezeu, ca să continue lucrarea de zidire a lumii. Mama este singura fiinţă din lumea aceasta, care crează, care naşte, şi dacă menirea aceasta nu şi-o ia în seamă, dacă nu se proşterne în faţa Mântuitorului Hristos şi să spună: „Iată roaba Domnului sunt! Fie mie după cuvântul tău”, se ajunge în situaţia aceasta, a înmormântării fără să se nască a miloane de prunci. Cred că am depăşit numărul populaţiei noastre – pruncii care nu mai sunt. Şi pentru aceasta trebuie să ne rugăm lui Dumnezeu, să ne ierte pe noi, pentru ca să nu primească neamul nostru pedeapsa pe care n-o doreşte.

Iată aici imaginea unei familii fundamentate pe dragostea maternă, apoi pe dragostea filială pentru generaţiile acestea, pentru că relaţiie între părinţi sunt binecuvântate de Dumnezeu, şi apare şi aici întâi de toate Tatăl ceresc, pentru că El este Tatăl, Dumnezeu Tatăl, lângă Dumnezeu Fiul şi împreună cu Dumnezeu Duhul Sfânt. Dar pentru ca să rămână imaginea creştină a familiei, a apărut prin rânduiala lui Dumnezeu şi un ocrotitor al Maicii Preacurate, dreptul Iosif. Aceasta este imaginea adevărată a familiei!

Şi vă spun lucrul acesta pentru că trebuie să strigăm, trebuie să tragem un semnal de alarmă, pentru a nu fi batjocorită credinţa neamului nostru, credinţa adevărată! Şi în legea fundamentală a statului să se treacă altceva decât realitatea firească şi naturală!? Rânduiala pe care a lăsat-o Dumnezeu- trebuie să susţinem şi să apărăm cu toţii, ca în constituţia noastră să se menţioneze, că familia creştină, familia, este unitatea dintre bărbat şi femeie. Familia este compusă din bărbat, femeie şi copii! Nu din soţi; din buna învoială a soţilor sau a soaţelor. Cine sunt cei care cer, să-şi vadă de treaba lor; nu avem treabă cu ei. Din momentul în care Dumnezeu l-a făcut pe om bărbat şi femeie, din momentul în care Dumnezeu l-a binecuvântat în rai, spunând: „Creşteţi şi vă-nmulţiţi; umpleţi pământul şi-l stăpâniţi!”, să rămâna aşa sfânt ce-a rânduit Dumnezeu.

Dacă aceasta o pierdem, pierdem cel mai important lucru, cel mai important element din credinţa noastră, din spiritualitatea noastră. Altfel ar trebui să trecem pe oraşele noastre, să nu mai scriem „oraşul” cutare, ci să scriem „spital”. Căci vom fi toţi bolnavi, dacă luăm sau îngăduim drepturi ale unor oameni bolnavi. Ceea ce este firesc şi a lăsat Dumnezeu ca firesc, să rămână sfânt şi firesc!

… Dacă şi-au dat viaţa pentru noi înaintaşii noştri, … suntem chemaţi să rămânem statornici în credinţa noastră, să ne cinstim unii pe alţii, s-o cinstim pe Maica Preacurată, care este deci mama mamelor noastre …

[…]

 9863_0000223093


Categorii

Avort, Homosexualitate, IPS Laurentiu Streza, Raspunsurile Bisericii la problemele vremurilor, Razboiul impotriva Bisericii/ crestinismului, Razboiul impotriva familiei / vietii/ copiilor, Revizuirea constitutiei, Transcrieri-Redactari

Etichete (taguri)

, , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

16 Commentarii la “IPS Laurentiu, Mitropolitul Ardealului: TREBUIE SA STRIGAM, SA TRAGEM UN SEMNAL DE ALARMA, PENTRU A NU FI BATJOCORITA CREDINTA NOASTRA! Sa aparam familia crestina in Constitutie! (update audio)

 1. Frumos! Au apucat pe calea marturisirii adevarate unii dintre ierarhii nostri!…Sa vedem pana cand,pana la prasit sau pana la sfarsit?…

 2. si ft. bine face

 3. Foarte frumos spus. Parca stiam ca este ecumenist. Este bine daca incet incet ierarhii nostri iau pozitie. Ar trebui o pozitie foarte transanta luata de Sf Sinod in integralitatea lui.

 4. Am impresia ca moartea de cuvios a par Iustin i-a cam pus pe ganduri pe ierarhi. Au vazut cum a murit si au inceput sa prinda curaj, sa isi dea seama unde sta adevarul, in marturisire. Au vazut ca toti parintii sfinti din ultimele zeci de ani, au murit toti cu aceeasi marturisire impotriva ecumenismului si pacatelor, si a cipurilor.

 5. Pingback: (UPDATE VIDEO): Mitropolitul Andrei la Man. Nicula: BISERICA NOASTRA MILITEAZA PENTRU PROTEJAREA FAMILIEI IN CONSTITUTIE - Recomandari
 6. “moartea de cuvios a par Iustin i-a cam pus pe ganduri pe ierarhi”..si eu cred ca rugaciunile Parintelui Iustin au (si) aici mare putere. Putere de marturisitor…

 7. Trebuie spus clar in viitoarea constitutie ce inseamna familie, adica barbat,femeie si copii.Daca nu sunt precizate aceste lucruri nu voi vota noua constitutie.Sa ramana cea veche.Nu se poate ca si la noi ,un popor crestin de 2000 de ani sa accepte faradelegea, homosexualitatea.Asta nu este firesc, inseamna legiferarea raului, iar Domnul ne va pedepsi aspru si definitiv pentru asta.

 8. IN societatea de consum care este in ziua de azi, unde omul nu vrea sa munceasca pe cat sa consume, nu vrea sa sufere pe cat sa aiba placeri, nu vrea sa fie serios pe cat vrea sa se distreze, sa traiasca in confort material si psihic-sentimental, a devenit foarte greu sa mai faca cineva un lucru serios pana la capat. Tinerii se simt depasiti si nu mai sunt in stare sa intemeieze casatorii, cand e vorba sa treaca la lucrul serios, sunt nemultumiti, apar fel de fel de motive neintemeiate, si incearca in alta parte. La fel monahismul este coplesit de social, in loc sa fie un loc de refugiu si linistire. Monahismul se centreaza pe social si pe constructii, nu pe isihie, pe rugaciunea si pocainta. Ierarhii au devenit iubitori de compromis si lux, in loc sa fie marturisitori si saraci.
  Intr-o astfel de societate este greu sa poti duce un lucru bun pana la capat. Iti trebuie mai intai o intelepciune sfanta.

 9. @Mada: trebuie votat NU pentru viitoarea constitutie, altfel noi vom sta acasa si ea va trece.

 10. Ce treaba are constitutia? Constitutia crestinului e doar Sfanta Scriptura. Dar crestinul roman nu asteapta imparatia lui Dumnezeu ci se amesteca in politica murdara a acestei lumi. Spera ca guvernele acestei lumi sa rezolve ce doar Dumnezeu poate rezolva.

 11. @fanita:

  Adica daca nu permitem legiferarea Sodomei si Gomorei inseamna ca vrem sa amestecam Imparatia lui Dumnezeu cu politica murdara?!

  Curat murdar, coane fanita! Ia mai gandeste-te odata, poate iti iese mai bine. 🙂

 12. Cred ca trebuie sa apreciem astfel de marturisiri si oamenii care isi pun capul la bataie. Mi se pare un caz de mare curaj de care nu multi dintre noi am fi capabili. In astfel de situatii sa nu mai aducem vorba de greseli (din trecut) si sa intelegem ca toti suntem la fel si avem multe defecte si avem nevoie de mila si vindecare. Deci, mai ales cand ceva merge bine, sa nu mai sarim unii pe altii! 🙂

 13. Pingback: PS LONGHIN de Banceni, PS MELETIE al Hotinului, IPS PIMEN si ARHIM. MELCHISEDEC – predici la MANASTIREA PUTNA despre IUBIREA MAICII DOMNULUI si PROVOCARILE HOMOSEXUALITATII (audio, foto) - Recomandari
 14. Pingback: Parintele Dosoftei de la Manastirea Putna despre CUTREMURUL DUHOVNICESC PE CARE IL TRAIM, ca urmare a NIHILISMULUI care ataca credinta si temeliile vietii (VIDEO, TVR) - Recomandari
 15. Pingback: Parintele Ioan Buliga despre PRETUL TRADARII si PERVERSELE STRATEGII ALE NOII FIARE -
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare