Parintele Ioan Buliga despre PRETUL TRADARII si PERVERSELE STRATEGII ALE NOII FIARE

18-09-2013 Sublinieri

Basescu-Franks_3189023d52

Păcatul trădării

Ne aducem aminte din istorie, cum unii care doreau să ajungă la domnie, sau să-şi menţină domnia în una din ţările româneşti dădeau bir şi daruri la turci. Turcii se implicau mereu când era vorba să se schimbe un domnitor, sau când era vorba de alte funcţii mari. Timpul a trecut, iar lupul s-a schimbat cu un altul care doreşte să ne convingă că el nu mai mănâncă oi, că el ne protejează şi ne vrea binele. Din păcate însă, noua fiară, imperiul lui antihrist, devorează victimele “cu pace“. O pace mereu trâmbiţată de dragul căreia însă, se face mereu război.

Astfel, noii imperialişti de astăzi se implică în toate ţările mai mici şi dacă nu au acolo oamenii lor la conducere, mai declanşează câte o revoluţie. Ce bine, spun ei, că nu mai trebuie să supui o ţară cu propriile tale forţe, ci reuşeşti să o supui prin opoziţia care doreşte urcarea ei la conducere. Dacă nu se reuşeşte, atunci ei ajută “poporul asuprit” cu arme, ca să scape de “dictatorul care îşi ucide poporul“, iar dacă nici atunci nu se reuşeşte, atunci intervin ei cu mercenarii pentru a restaura “pacea”. Preţul tradareatrădării nu mai constă în bani, precum altădată, ci în supunerea faţă de cel care te-a ajutat să urci şi este o supunere în slujba lupului paznic la oi.

Oamenii nu se luptă pentru dreptate asa cum trâmbiţează peste tot, ci se luptă pentru interesele care de cele mai multe ori sunt personale şi nu naţionale. Bogăţiile şi resursele naturale râvnite de oamenii avari au provocat dispute şi războaie de-a lungul întregii istorii. Multe dintre ţările care se numesc democratice şi care astăzi luptă pentru “pace”, au colonizat şi au acaparat teritorii din întrega lume; altele dintre ele, cum ar fi de pildă: Germania, Italia, Japonia frustrate că nu au reuşit să pună şi ele mâna pe bogăţiile şi zăcămintele de petrol pe care au pus mâna celelalte, au declanşat al doilea război mondial, însă l-au pierdut tocmai pentru că li s-a terminat combustibilul.

De cele mai multe ori iubirea de argint sau plăcerile desfrânate au făcut ca oamenii să se trădeze unii pe alţii. Astfel, când apare prilejul de a lua ceva, nimeni nu se mai gândeşte la celălalt şi nu este vorba doar de frăţii sau prietenii care se strică, ci uneori este vorba chiar de interese naţionale. Ei nu se gândesc însă, că va veni ziua judecăţii şi se comportă de parcă ar pleca pe lumea cealaltă cu banii sau cu desfrânările lor.

Spunea cineva că atunci când te laudă vrăjmaşul să te întrebi unde ai greşit. Respectivul se referea la vrăjmaşii din lumea aceasta, însă la noi în credinţă este binecunoscută metoda diavolului de a lăuda pe omul pe care vrea să-l surpe. Nu doar lauda este folosită de vrăjmaş, ci însăşi pasivitatea, adică nu te mai războieşte atunci când este mulţumit de rătăcirea în care te afli. De aceea, Sfinţii Părinţi îşi făceau probleme atunci când nu aveau ispite şi se cercetau ca să vadă unde au greşit. Mai mult, atunci când este mulţumit de tine, diavolul te mai şi ajută, pentru a-ţi da “satisfacţie” în starea în care te afli şi pentru a te adânci mai mult în mândrie. Din păcate, această lucrare se vede evident în lume şi puternicii pământului “ne ajută” condiţionat. Ce i s-a cerut Moldovei drept condiţie la preaderarea la U.E.? I s-a cerut să adopte legea privind nediscriminarea sexuală.

Iată ce griji au cei care ne vor binele. Toată lumea ştie că: “Pomul se cunoaşte după roade“, numai că se pare că în ochii oamenilor se află visul unei vieţi bune în această lume nedreaptă şi nu mai au loc să vadă perversiunile pe care le promovează puternicii pământului.

Sunt scenarii care se repetă, dar trăim cu nădejdea că mai marii poporului li se vor deschide ochii măcar în ultimul ceas şi vor înţelege că imoralitatea nu este normalitate şi ea a stat la baza căderii a multor imperii şi la moartea multor viteji. Nu dorim să mâncăm pâine amestecată cu întinăciune de om (aşa cum a profeţit un profet), noi avem pâine în România, iar întinăciunea să şi-o ţină pentru ei, iar conducătorii poporului să ia bine aminte, să nu facă compromisuri pentru a-şi menţine funcţiile şi avantajele, pentru că timpul trece repede şi judecata stă deasupra capului fiecăruia dintre noi.

Legaturi:

***

***

***


Categorii

"Concentrate" duhovnicesti, Ieromonah Ioan Buliga, Noua ordine mondiala/ Masonerie, Portile Iadului, Vremurile in care traim

Etichete (taguri)

, ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

15 Commentarii la “Parintele Ioan Buliga despre PRETUL TRADARII si PERVERSELE STRATEGII ALE NOII FIARE

  1. nota 10 pentru articol

  2. Asa cum ne-a obisnuit (d)in scrierile sale, Pr.Ioan Buliga ramane – ACTUAL si IN LINIA INTAI – pertinent, judecand lucrurile LA RECE….

  3. Amăgirea este absolută în timpurile pe care le trăim şi pentru a nu cădea avem nevoie de una dintre cele mai mari virtuţi: DISCERNĂMÎNTUL, sau dreapta socoteală! Azi toată lumea compromite pe toată lumea, cînd spui profesor te gîndeşti la incompetenţă, elevul este huligan obraznic drogat, medicul sub acuzaţia de malpraxis…etc. Doar hoţul nu stîrneşte nici o asociere fiindcă atmosfera din jur îţi creează senzaţia că hoţul ai putea fi chiar tu. Nimeni nu mai ştie ce şi cine e cu adevărat. Nimeni din cei care l-au pierdut pe Dumnezeu…

  4. Problema este cu ce vii in contrapondere, daca tot e vorba de pasivitate. Nu ca nu ar fi cu ce. Dar ajungem un fel de amerindieni vanati de cotropitori si noi ramanem tot la nivel de organizare tribala in fata tavalugului civilizational.
    Raspunsul ar fi ca noi avem ceea ce aceia nu au avut: pe Hristos. Resursele si bogatiile se epuizeaza, dar sufletul nu. Lumea este in stapanirea satanei, dar inima suntem liberi si chiar responsabili sa o supunem lui Hristos sau sa o lasam prada diavolului.
    Dragostea multora s-a racit si nu avem puterea sa dam o replica din partea Bisericii, din partea adevarului. Dar chiar si slaba, e nevoie de replica din partea noastra.

  5. MOASTE DE SAFINTI LA PERIPRAVA DEZGROPATE IN ACESTE ZILE:

    La Periprava au fost inchisi peste 1000 de preoti (Antena 1). Din imagile prezentate ieri la Observator s-au putut obseva oase galbene ca ceara (unele dezgropate – un craniu, altele inca in pamant ).

    BOR ar trebui sa se implice imediat !

  6. Stiu ca sunt off topic, dar am si eu o intrebare: stiu ca pe sinucigasi nu ii pot trece la Sf. Liturghie, dar sa ii pomenesc la rugaciunea mea zilnica pot? Mai ales ca nu se stie f clar ce s-a intamplat de fapt acolo.

    Aveti niste link-uri cu privire la subiectul asta ? Tin minte ca am citit pe site-ul vostru ceva legat de asta, si ca unii Parinti spun ca pot fi pomeniti in rugaciunea personala. Gresesc?

  7. @Adriana, iti multumesc! Nu am vazut bine expeditorul din cauza barei de sus…

  8. @Doroteea

    Eu am citit mai demult ceea ce spunea Pr.Cleopa: pentru cei impatimiti (droguri, alcool, tutun, jocuri de noroc, altele…) daca MOR nepocaiti, tot la sinucigasi INTRA;
    -la fel, cei care s-au deznadajduit de-a lor viata, ne cerand niciodata ajutor de la Dumnezeu, au mahnit pe Duhul Sfant, facandu-si felul (luandu-si singuri viata);

    Sfatul Pr.Cleopa: daca stii numele de botez al nasului (de Botez, de cununie) si cel/cea in cauza a murit, il treci la Sf.Liturghie la ‘cei adormiti’; daca NU SE MAI STIE NUNELE NASULUI DE BOTEZ/CUNUNIE, se trece NUMELE PREOTULUI CARE L-A BOTEZAT SAU CUNUNAT (daca au trecut, dincolo….in vesnicie);

    Explicatia este ca, acestia (nasul sau preotul) sunt parinti spirituali si, pomenindu-i la Sf.Liturghie, intra toti fii/fiicele duhovnicesti pe care acesta i-a avut in viata pamanteasca.

  9. Asa ca, sarindare la Manastiri, din 40 in 40 de zile;

    Alta modalitate colaterala in care intra TOTI, dupa mila lui Dumnezeu:

    Acatistul pentru cei adormiti si/sau Paraclisul salvarii sufletelor din iad, prin mijlocirea arhanghelilor Mihail, Gavriil, Rafail, Uriil, Salatiil, Evgudiil, Varahil.

  10. @Magda:

    Multumesc, Magda! N-am stiut ca la sarindare merg toti, e o idee buna.

  11. Pingback: CRESTINII DE AZI – APARATORI AI TIRANILOR si lepadatori sau chiar ucigasi ai celor slabi si ai celor nedreptatiti? CINE II MAI CERCETEAZA SI II MAI APARA PE CEI SLABI SI PE CEI CAZUTI IN DIZGRATIA CELOR PUTERNICI? - Recomandari
  12. Pingback: SFANTUL CONSTANTIN BRANCOVEANU – domnitorul emblematic pentru lumea veche românească si ceasul Judecatii neamului. CUM S-A SFARSIT O LUME prin UCIGASA INVIDIE si TRADAREA DE FRATE. Cum cade si de ce moare un neam? -
  13. Pingback: Arhim. Nectarie Mulațiotis: “NOI CA POPOR NE-AM INDEPARTAT DE HRISTOS SI DE ACEEA DUMNEZEU A PERMIS SA NE CONDUCA TIRANII. Norii negri si marea ceață se apropie. Suntem in fața celui de-al treilea razboi mondial si nuclear“ -
  14. Pingback: FEMEIA GARBOVA ASTAZI: Un popor garbovit de ploconiri, linguseli, LIPSA DE VERTICALITATE; o omenire tip “Prikoke”, COCOSATA DE PACATE si MANIPULATA sa se simta “LIBERA” cand este mai ROBITA si sa fie fericita SCORMONIND IN GUNOAIEL
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Carti

Articole recomandate

Rânduială de rugăciune

Articole Recomandate

Carti recomandate