Israel: o comisie guvenamentala studiaza posibilitatea ELIMINARII BANILOR CASH DIN ECONOMIE

13-10-2013 42 secunde Sublinieri

credit_cards_65666200

Guvernul din Israel a autorizat o comisie care va avea rolul de a examina căile de a elimina banii cash din economia israeliană.

Practic, la finalul lunii trecute, Israelul a făcut primul pas pentru a deveni prima societate din lume a cărei economie să funcţioneze fărpă bani cash. 

Banii cash pot fi transferaţi foarte uşor de la o persoană la alta fără să existe un control al Fiscului. 

Nu la fel se întâmplă şi în cazul tranzacţiilor electronice. Odată cu noile tehnologii, băncile pot monitoriza exact câţi bani depun oamenii în conturile sau câţi bani retrag, iar companiile care emit cardurile de credit ţin o a doua evidenţă cu sumele cheltuite.

Pe de altă parte, există specialişti care spun că în cazul în care guvernul de la Tel Aviv va reuşi acest lucru, economia Israelului va avea de suferit. Asta pentru că oamenii vor încerca să facă tranzacţii cu bani cash în alte monede.


Categorii

1. DIVERSE, Carduri electronice/ cipuri, Guvernarea electronica (E-GUVERNARE)

Etichete (taguri)

, ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

4 Commentarii la “Israel: o comisie guvenamentala studiaza posibilitatea ELIMINARII BANILOR CASH DIN ECONOMIE

  1. Este exact ceea ce au proorocit sfntii parinti:toate vin gramada, la pachet.Dumnezeu sa ne ajute sa trcem toate,ca mare e prapastia si adanca.

  2. Sunt multinationale (in Romania) care au eliminat complet cash-ul din tranzactiile lor, exact cu scopul cresterii controlului asupra fluxurilor de bani.
    Daca aici se poate, de ce nu s-ar putea la nivel de tari intregi, sau chiar la nivel global? Lucrurile sunt mai simple decat credem noi.
    Eu ma mir ca Israelul este un “pilot” la acest nivel, macro; in mod sigur va fi luat ca exemplu.

  3. Pingback: Proiect al Ministerului de Finante: LIMITAREA PLATILOR IN NUMERAR (CASH) - Recomandari
  4. Pingback: Guvernul limiteaza PLATILE IN NUMERAR si la categorii de persoane fizice ce activeaza independent - Recomandari
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare