Istoria FRANTEI este RESCRISA. REVIZIONISM sovietic marca UE si prilej de aducere aminte

4-10-2011 3 minute Sublinieri

Revizionism - rescrierea istoriei

Omul care tine portretul sters în prima imagine de mai sus este fiul unor disidenti sovietici. Fotografia din mâinile lui este a unui om care a fost executat în cadrul epurarilor sovietice. În a doua fotografie, omul care sustine imaginea victimei devine el insusi o victima. Fotografia a treia completeaza activitatea revizionista: orice înregistrare care a existat vreodata, dispare. (sursa: FrontpageMagazine)

Parintii si profesorii din Franta sunt infuriati de noile manuale care contin parti din istoria Frantei revizuite astfel incat sa evite remarci potential insultatoare la adresa elevilor apartinând minoritatilor etnice. Ei spun ca, în scolile franceze, bunul simt a fost sacrificat in favoarea corectitudinii politice.

Nativii din Franta se tem acum ca identitatea lor va disparea în curând, împreuna cu istoria lor. Un manual de istorie moderna franceza are acum nu mai putin de 20 de pagini despre istoria sclaviei negrilor, în timp ce, in acelasi timp, dedica doar 6 pagini realizarilor lui Napoleon – portretizat aici sezand pe o toaleta.

Noile manuale de istorie ii supara teribil atat pe parinti cat si pe profesori care le numesc “corectitudine politica care a luat-o razna“. Dimitri Casali, profesor de istorie si cel mai bine vandut autor pe gigantii nou expulzati din Franta, avertizeaza asupra consecintelor dezastruoase ale  noii politicii educationale. “Daca nu ne învatam minoritatile noastre istoria tarii lor adoptive, ele nu se vor simti franceze. Vedem deja revolte pe strazile noastre“, exclama Casali.

În manualul nou, cruciadele sunt acum numite jignitoare la adresa musulmanilor, “Regele Soare” Ludovic al IVX-lea este etichetat imperialist iar Napoleon este luat in deradere ca fiind un fel de colonel Gaddafi al vremurilor sale. Vedeta noilor manualelor scolare este prea putin cunoscutul rege din Mali, Kankou Musa, care a domnit in Africa de Vest, în secolul al 13-lea. “Purificarea” se extinde chiar pana la giganti ai literaturii franceze precum Victor Hugo, autor al capodoperei clasice de talie mondiala, Mizerabilii.

Franta se destrama deja, considera profesorul Casali, deoarece tinerii sai nu mai au identitate nationala. Parintii sunt, de asemenea, profund îngrijorati. Jean-Noel Villemin din Paris, tatal a trei copii, spune: “Avem nevoie sa studiem chiar si cele mai rele pagini ale istoriei noastre, deoarece nu poti întelege politica de astazi daca nu întelegi istoria, în cazul în care [tinerii din ziua de azi] doresc sa înteleaga [situatia curenta] si sa voteze în mod corespunzator“.

Actiunea juridica este privita ca singura modalitate de a opri stergerea istoriei nationale a Frantei. “Scolile dedica acum 10 la suta din programa lor de studiu Imperiului African medieval din Mali. L-am studiat, si ma intreb: care anume este contributia sa la dezvoltarea lumii?“, spune avocatul parizian Marcel Ceccaldi. Mii de oameni au semnat o petitie dupa ce lectii despre Revolutia Franceza au fost înlocuite de un studiu al regatului Monomotapah din Africa, de care multi spun ca nu au auzit niciodata(!).

Ministerul Educatiei a refuzat sa fie intervievat, dar a dat RT aceasta declaratie:

Schimbam programa scolara pentru a reflecta globalizarea. Lectiile despre Monomotapah sunt incluse in curriculum deoarece este important sa avem o vedere cu privire la culturile lumii, cum ar fi Egiptul, China si India“, spune declaratia.

Un nou Raportul Parlamentului European a sustinut ca lectii obligatorii sa fie predate la scoala, cu privire la beneficiile Uniunii Europene, de la “o varsta foarte frageda. Criticii spun ca elevii invata din ce in ce mai putin despre propriile lor tari si avertizeaza ca statele care opresc predarea propriului lor trecut istoric se condamna singure la a deveni “istorie(la a fi aruncate la cosul de gunoi al istoriei, intr-o traducere mai precisa).

Nota noastra:

Asistam acum, in Franta dar si in intreaga lume, la un proces revizionist de rescriere a istoriei la scara larga, in virtutea corectitudinii politice, a globalizarii si a dimensiunii multi-culturale a UE (in cazul nostru) si a lumii, in general.

De fapt, revizionismul si rescrierea pe baze politic corecte a istoriei se practica pana – hat! – tocmai in Malaiezia (e doar un alt exemplu).

Rescrierea istoriei in Malaiezia

Ca romani, avem inca proaspete in memorie, speram!, manipularile si rescrierile istoriei din perioada comunista. Dar, inca mai mult decat atat, pentru cei pasionati de cunoasterea propriei istorii, avem detalii in ceea ce priveste rescrierea istoriei evenimentelor din decembrie 1989.

Rich Andrew Hall – “Rescrierea istoriei revoluţiei. Triumful revizionismului securist în România”

Rich Andrew Hall este un profesor american care a studiat revoluţia română din 1989. În 1997 şi-a luat doctoratul în ştiinţe politice la Universitatea Indiana, teza de doctorat avînd titlul: “Rescrierea istoriei revoluţiei. Relaţiile într-un regim autoritar şi triumful revizionismului securist în România de după Ceauşescu”. Recent dl. Hall şi-a publicat teza de doctorat pe internet, pe blogul său personal consacrat revoluţiei române din 1989. (sursa: Marius Mioc, revolutionar roman autentic cu o lunga activitate publicistica pe aceasta tema)

Altfel, pentru intelegerea fenomenului revizionist e bine sa intelegem aspectele legate de modul in care acesta este promovatde tehnicile la care fac apel revizionistii motivati politic(recomandam totusi o lectura atenta si o informare mult mai cuprinzatoare; desi am indicat aici un material din Wikipedia, nu recomandam aceasta resursa electronica decat pentru o informare rapida si la nivel superficial).

Ironia sortii este ca Franta are antecedente in acest sens, al rescrierii istoriei. In 2005, o lege a “colonialismuluipromovata de coalitia conservatoare majoritara (Uniunea pentru o Miscare Populara, UMP), coalitie condusa la acea vreme de nimeni altul decat viitorul presedinte al Frantei, Nicolas Sarkozy, a generat, ca si acum, reactii severe din partea francezilor, in special din partea profesorilor si istoricilor. Legea IMPUNEA profesorilor de liceu sa ii invete pe elevi “valorile pozitive” ale colonialismului francez.

Iata ca istoria se repeta din ce in ce mai rapid. Actorii sunt aceeasi, ideologiile la fel, numai modul in care sunt prezentate, mascate si re-inventate se schimba.

In incheiere, pentru a sublinia oarecum acest lucru si intrucat pregatim un material pe aceasta tema, va oferim si o mostra din celebrele de acum, directive ale NKVD-ului sovietic al lui Beria:

Directva 35Din şcolile elementare, de specialitate, dar mai ales din licee şi facultăţi trebuie să fie înlăturaţi profesorii de valoare, care se bucură de popularitate. Locurile lor trebuie să fie ocupate de oameni numiţi de noi, având un nivel de pregătire slab sau mediocru. Să se analizeze diferenţele între materii, să fie redusă cantitatea de material documentar, iar la licee să se oprească predarea limbilor latină şi greaca veche, a filozofiei generale, a logicii şi geneticii. În manualele de istorie nu trebuie amintit care dintre domnitori a servit sau a vrut să servească binele ţării. Se va insista pe lăcomia şi răutatea oricărui rege, pe efectul nefast al monarhiei şi pe lupta poporului asuprit.

Bine ati (re)venit in lumea struto-camilei: democratia comunista, cu fata europeana.


Categorii

1. DIVERSE, Corectitudine politica/ Marxism cultural, Traduceri, Uniunea Europeana, globalizare, guvernarea europeana (UE)

Etichete (taguri)

, , , , , , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

6 Commentarii la “Istoria FRANTEI este RESCRISA. REVIZIONISM sovietic marca UE si prilej de aducere aminte

 1. [ Pai sigur, comunismul evoluat la lucru… Am o intrebare: Soljenitsin si Pr. Nicolae Steinhardt au pomenit de o carte remarcabila care, spun ei, face bucati comunismul, scrisa de Igor Shafarevich prin anii 70 sau asa ceva. Nu stiu daca numele va spune ceva, dar I.S. e unul din cei mai mari matematicieni ai secolului 20, si mi se pare foarte interesant de stiut ce ar avea de spus un asemenea om despre fenomenele astea sociale, indiferent de partea pe care o alege. Ei bine, cartea nu se mai tipareste prin vest (a avut o editie in engleza si in franceza)… Oare de ce? :))) ( Intrebare retorica, fireste ) Stiti cumva daca exista vreo versiune in romaneste? ]

 2. @silviu:
  nu cred sa existe versiune in romaneste. dar exista in limba engleza si se gaseste pe Amazon (hardback, mana a doua).
  multumiri pentru referinta, cartea pare sa fie remarcabila (ca si omul, de altfel).

 3. @czc:

  Multumesc mult! Asa mai merge… (site-ul asta e strasnic!)

  Doamne ajuta!

 4. Pingback: ABERATII FEMINISTE: apelativul “domnisoara”, INTERZIS intr-un oras din FRANTA - Razboi întru Cuvânt
 5. Site-ul indicat de czc pentru cartea lui Igor Safarevici nu mai este functional din februarie 2013. Am descarcat insa cartea de aici http://ia700204.us.archive.org/1/items/SocialistPhenomenon/SocialistPhenomenon.pdf, nu stiu insa cat de exacta este transcrierea. Uneori, si cartile bune, nu doar istoria, se rescriu.

Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare