“La covedia è finita!”. IMAGINEA CARE DE-MASCĂ MAREA BATJOCURĂ NAȚIONALĂ: “Regulile obligatorii” cu care au înnebunit o întreagă țară pe motiv de pandemie SUNT DOAR PENTRU PROSTIME. “Câți au curajul sa se gândească CE VA URMA PESTE CÂTEVA LUNI?”. (#Statiinfrica)!

30-05-2020 7 minute Sublinieri

COMENTARIU Lelia Munteanu: La covedia è finita!

Imaginea asta face cât o mie de ordonanţe de urgenţă.

Bere, Bode, măşti purtate, azvârlite printre farfurii, whisky, Popescu, scrum de trabuc, Aurescu, şampanie şi şerveţele (în Palatul Victoria se numesc „documente”), ţigări cu filtru, fotolii de tolăneală, Turcan.

Fotografia respiră alertă.

Economia, energia şi mediul de afaceri, Transporturile infrastructura şi comunicaţiile, Afacerile externe – călare pe covid.

Eroi din linia-ntâi, cu premierul în capu’ trebii.

Însuşi preşedintele Comitetului Naţional pentru Situaţii de urgenţă, explică de ce lunea e zi scurtă în Guvernul care ne scosese ochii că munceşte pe brânci: „Este o poză de ziua mea, după ora 15, că eram cu mai mulţi colegi de-ai mei, mi-au făcut o surpriză şi au venit să-mi ureze la mulţi ani. Faptul că nu purtam mască se datora în primul rând faptului că eram după ce mâncasem şi îi servisem pe colegi cum e firesc (…). Dacă e nevoie plătesc amenda, nu mă dau în lături“. Cam aşa se scuzau şi jmekerii prinşi asupra grătarelor.

***

OCHR

Ii platim zi de zi pentru a bea, a fuma si a-si bate joc de noi in cel mai jignitor mod. Unde este riscul de contagiune cu CoVid 19 in aceasta fotografie? Cum arata maștile alea folosite aruncate pe masa aia plina de sticle si pahare? Unde sunt masurile prevăzute in ultimele ordine impuse cu politia in Romania? Unde este obligativitatea purtării măștii in spatiile închise? Unde este obsesiva distanțare sociala? Pai ce suntem noi? Masa umană pentru experimentele unor golani?

***

Dan Diaconu

Dineu cu proști

[…] Sunt curios, care instituții ale statului s-au autosesizat pentru bătaia asta de joc? Nu vedeți că sunteți proști? În supermarket vă tăvălește gardianul că nu stați la „termoscanat”, în timp ce ăștia își bat joc de țară, de voi și de banii voștri. Stați în casă, plecați capul și nu uitați să vă puneți masca și când mergeți la WC. Feriți-vă de coronavirus în timp ce vă mănâncă viermii!

***

Adriana Vitan Balint:

Azi s-au strâns micuții într-o ședință. Cum n-au avut șezlonguri, distanța nu a fost obligatorie. Iar masca e doar pentru proști, se știe!

Apropo, de la 1 iunie se dă drumul la terase, la plajă, nu mai e nevoie de nicio declarație, așa că starea de alertă se mai păstrează doar pentru achizițiile fără licitație, nu?

Ce v-am zis eu să vă vedeti de viață normal și să-i lăsați dracu’ pe guvernanți cu măsurile lor, că nu sunt decât pentru furat la liber, aia cu protejarea populației e o mare vrăjeală? N-o sa lase ăștia cașcavalul cu starea de alertă din mâna nici la toamnă, abia au prins gustul.

P.S. Orban fumează în biroul de la guvern, il doare-n paișpe de lege. Și aia e tot pentru sclavi.

***

Nu numai că suntem umiliți zilnic, amendați, hăituiți, dar suntem singura țară din lume in care putem, în orice moment, să fim ridicați din casă dacă în urma testului ieșim pozitivi, chiar dacă nu avem niciun simptom!

Între două și șase săptămâni închiși într-un spital! Cine nu se supune, dosar penal pentru zădărnicirea răspândirii isteriei, amendă, plus tratament obligatoriu!

Din banii noștri, in timp ce bolnavii cronici mor la porțile spitalelor, care continuă să fie închise, în timp ce guvernanții combat covidul relaxați, între ei, cu băuturi scumpe. Poporul poate să moară, ei să se simtă bine!

***

Cristi Nemțeanu

Imaginea neputinței noastre…

În cabinetul primului ministru se discută cu îngrijorare despre măsurile de relaxare pentru cățeluși.

Dulăii au voie să fumeze în spații închise. Nu respectă distanțarea socială.

În acest timp cea mai grea umilință o îndură credincioșii și preoții ce au stat în ploaie la ultimele slujbe.

Ne merităm soarta pentru că fiecare breaslă are privilegiații ei. Și noi le lingem mâna.

***

Cornel Nistorescu/ Cotidianul:

Document despre niște guvernanți mizerabili

Un instantaneu foto făcut cu un telefon dă în vileag mizeria lumii politice. La televizor și în fața publicului, niște bățoși importanți, preocupați, constructivi. În spatele cortinei, gășcari, primitivi, inculți, incompetenți, puși pe chefuri și bancuri proaste, pe mînărit și învîrtit țara pe lîngă legi. Fotografia seamănă cu o secvență de film cu bandiți. Parcă ar fi o întîlnirile de pe vremea prohibiției.

Așa arătau și reuniunile mafioților din Nașul, din Goodfellas. Mie mi se pare mai foarte apropiată de imaginea din Bar-Hotel din filmele cu Billy the Kid, cînd Billy cobora în salon de la dame. ”Pe unde o luăm băieți?” Dacă fumează în Guvern, dacă dau pe gît whisky, bere și șampanie (un caraghios chiar bea bere în pahar de șampanie!) în sediul Guvernului, dacă stau răsturnați ca Nașul, ca Dillinger, ca șefii bandelor din periferia metropolelor, de ce să nu ne imaginăm că procedează la fel ca ei sau chiar mai rău. Dacă într-o fotografie încalcă vreo patru legi (să nu mai vorbim de penibila distanță socială de doi metri, obligatorie la plajă, dar nu la chefurile din Guvern) de ce nu ne-am imagina că în afara fotografiei mai încalcă cincizeci sau o sută. Dau contracte, întreabă cine este la rînd la achiziția de măști și medicamente? Cine strînge banii de la interlopi și de la distribuitorii de papaproae? De la cine să cumpărăm carne? Cine strînge banii pentru alegeri? Cît le cerem ălora care fabrică alcool? Încă mai circulă vestea că pe vremea unui prim-ministru, la Cabinet (placa turnantă a marilor afaceri) se făcea un milion de euro pe zi. Fostul primar al Clujului nu cobora din pat pentru 50.000 de euro! Care este media la guvernul Orban? Cît se face la cabinetul lui Bode pe zi sau pe săptămînă sau pe kilometru de asfalt?

Fotografia aceasta ne arată fața grosieră a celor care ne conduc. Trădează spiritul lor de aventurieri. De impostori, de cheflii, de oameni cu două fețe, una la microfon și cu obraz de pingea, în culise. Ludovic Orban, de ziua lui care e toată ziua, de cînd o lua ”pe bulan” pe Elena Udrea pînă azi, se face că guvernează și ne vinde brașoave.

Și ce dacă este o fotografie? Revoltător este felul în care Ludovic Orban face pe prostul. A greșit și el, ce mai!? O biată fotografie!

„Nu ştiu despre ce e vorba, când o să umblu o să mă uit. Acuma m-am dat jos din avion, am fost plecat la Mureş şi la Maramureş, habar n-am. Ştiu eu în ce poză apar? Şi ce să fac. Asta e. Dacă e o poză, e o poză. Asta e”.

Pentru acest tupeu de a ignora legea și a se face că plouă în fața unei populații perplexate, numele lui Orban trebuie șters de pe lista guvernanților. Trădează mîrlănie, dispreț, nepăsare, lipsă de obraz, lipsă de respect pentru cetățeni, pentru alegători, chiar și inegalitate față de cîini. Un cîine vagabond în Piața Victoriei este înhățat și dus la padocuri. Un premier cu comportament de vagabond trebuie debarcat. Nu mai sunt necesare alte probe de loialitate, de onestitate, de respect față de lege. Ca să nu mai vorbim de eficiență.

România trăiește în două lumi. Una din fotografie în care se învîrt politicienii (inclusiv președintele Iohannis, absent de la petrecere) și alta, în care aleargă pentru ziua de mîine. Adică cealaltă parte a populației. Elena Ceaușescu îi numea ”viermii”. Pe vremea lui Ion Iliescu, li se zicea căpșunarii. Băsescu le zicea diasporenii. Acum se numesc sparangheliști, muncitori agricoli, votanți anti-comuniști și păcăliți de promisiuni politice.

Guvernanții din fotografia aniversară a lui Ludovic Orban ne arată că nu mai avem ce aștepta de la dînșii!

***

Mediafax:

COMENTARIU Marius Oprea: O pandemie fără sfîrşit

Nu sînt primul dintre cei ”testaţi” cu aparatele de temperatură de către paznicii de la intrarea în mari magazine şi pieţe şi care a înregistrat temperaturi-record, specifice unui om mort.

Azi, la intrarea într-o piaţă am avut 32 cu 5. Apoi, am repetat testul într-un magazin, înainte de a înhăţa coşul. Am întrebat cît am, aşa de curios. Omul de la pază a ridicat din umeri şi mi-a comunicat scurt, cu un zâmbet amar pe buze: ”nu vă spun, că n-are rost!” Am insistat şi am aflat că, de la trei sute de paşi de mers, temperatura îmi crescuse cu trei grade. Ajuns acasă, aflu de la preşedintele Iohannis că, pentru elevii găsiţi cu febră la evaluarea naţională se va organiza o a doua sesiune de examene. Nu-i paşte niciun pericol: n-am găsit pînă acum, peste tot pe unde mi s-a luat temperatura, niciun un termomentru care să ofere date corecte. Cine a avut de cîştigat de pe urma importului masiv de asemenea aparatură inutilă, şi de ce se mai folosesc, dacă tot nu indică mai niciodată temperatura corect sînt amănunte care nici nu mai contează. De fapt, nu au contat niciodată. E ban public. ”Avuţie naţională”, ca în vremea lui Ceauşescu, una de-a dreptul fabuloasă şi pe care nu a văzut-o nimeni, care e a tuturor şi a nimănui. Care a dispărut, purtată de vorbe şi campanii electorale, într-o tranziţie în care prostia şi hoţia au fost regulile care au făcut jocul.

Cînd am ajuns acasă de la piaţă, am mai aflat de la ştiri că se importă şoricei modificaţi genetic, cu o mie de dolari bucata, din Statele Unite, ca să testăm şi noi un ipotetic vaccin. Asta, în condiţiile în care Institutul Cantacuzino şi-a pierdut de ani buni licenţa pentru producţia de vaccinuri şi va dura tot atîţia ani pînă să şi-o recapete, pentru că nu e o procedură precum cea a achiziţiilor pe timp de pandemie. În altă ştire, se vorbeşte iarăşi despre metroul din Drumul Taberei, ceea ce mă face să-mi amintesc de alte legende ale tranziţiei: autostrăzile, spitalele regionale, centura ocolitoare a Bucureştiului. Sau, la un nivel superior, care ţine de ”buna guvernare”, de înfiinţarea unui departament anti-birocratizare la Guvern, de taxe şi impozite plătibile pe internet, ori de împiedicarea tăierilor ilegale de pădure. N-am avut însă niciodată o bună guvernare: ori că guvernanţii au fost prea hoţi, ori că au fost prea proşti. Ori ambele. N-am auzit niciodată în treizeci de ani vreo laudă la adresa unui guvern precedent. Poate că într-adevăr nici n-a meritat. Dar, paradoxal, tot de atîţia ani încoace e împămîntenită şi ideea că ”înainte era mai bine”.

Într-un fel, aşa e. Dar va fi bine şi în viitor: toate se vor rezolva, în felul lor. Nu vom mai avea şomaj, pentru că se deschid graniţele şi parte din populaţia activă a ţării pleacă din nou să creeze plus-produs în vest, atîta vreme cît la noi pandemia prostiei şi a hoţiei nu dă semne că ar bate în retragere. Tăierile ilegale, care asigură cu materie primă firmele-mamut cu capital străin de prelucrare a lemnului vor lua sfîrşit curînd, pentru că nu vom mai avea păduri. Nu numai ele ne vor lipsi; altele ne lipsesc deja. De fapt, nu avem mai nimic din cele promise în campania electorală, de la fostele alegeri. Şi nu ne-am învăţat minte. Foştii guvernanţi vor spune, cum au mai spus, aşa cum e previzibil, că nu au avut timp să-şi ducă la bun sfîrşit programul electoral, iar actualii că principala lor preocupare a fost siguranţa cetăţeanului, în condiţii de pandemie. Vom avea noi loturi de promisiuni, din categoria celor vechi neonorate, ”reambalate” şi livrate, cu noi termene de garanţie, către alegători. Iar noi le vom crede iar, pentru că vrem să le credem. Nici nu mai ştii să spui unde zace prostia: la cel care o spune, sau la cel care o crede.

Prostia nu e, în cazul nostru, una simplă, de la natură, din naştere. Ea are multe forme, de la aceea care se împleteşte cu hoţia ”importatorilor de şoricei” (e o etichetă), şi pînă la naivitatea credulă, senină. Sau ia o formă resemnată, mioritică. Mă întreb acum de ce m-am mai lăsat controlat la intrarea în piaţă, cu acelaşi aparat de temperatură care îmi spune de fiecare dată că sînt un cetăţean mort. Şi totuşi mă las testat las în continuare, pentru că aşa face toată lumea. E pandemie.

Un angajat al unei firme de paza foloseste un termoscaner pentru a scana temperatura corporala a clientilor pietei agroalimentare Bucur Obor din Bucuresti, joi, 7 mai 2020. ANDREEA ALEXANDRU / MEDIAFAX FOTO

***

Ziarul financiar:

Ghilotina de pe 2 iunie. Numărul real al angajaţilor rămaşi fără loc de muncă va merge spre 1 milion.Am auzit despre concedieri masive în HoReCa, servicii juridice, turism, producţie automotive, textile, industria aeronautică, real estate, comerţul cu ridicata şi amănuntul, industria prelucrătoare“

***

Simona Marcela Sabadus

La ce te gândești?

La ce va urma. Boicotam supermarketurile, dar tot acolo mergem. Boicotam deciziile unui guvern inapt, dar îl ascultam. Boicotam clasa politica, dar așteptăm alegerile. Am aflat toți despre minciunile carantinei, dar credem în masurile luate.

La ce te gândești? Ce va urma. Câți au curajul sa se gândească ce va urma peste câteva luni?

Ne bucuram de deschiderea teraselor și a restaurantelor, în timp ce fabricile și micile întreprinderi lucrează la 50% din capacitate, iar mulți dintre noi vor fi șomeri, sau mai rău, pentru o perioada lunga de timp. Resurse naturale, nu mai avem. Din ce vom trai? Vom cumpăra marfa din China și o vom vinde mai departe? Cu ce bani?

Salariile vor scădea, cheltuielile vor creste. Bani pentru pensii și alocații vor fi din împrumuturile care se fac periodic, cu dobânzi foarte mari. Cheltuim, dar nu producem nimic. Va veni ziua scadenței. Cine va plăti? Noi.

Pentru adepții “Covid”, vreau sa le spun ca în următorii doi ani, vor trai cu acest “prieten” în minte.

Așteptăm să ne salveze UE, Rusia, America………. Așteptați mult și bine. Nu ne va salva nimeni. Din contra.

CA și concluzie, uniți putem sa ne descurcam și fără sa cerșim. Am spus-o și o repet. Boicotarea sa fie reala, astfel fiind obligati sa scadă preturile, sa ne respecte, iar politicienii ăștia, vor fi obligați sa dea în spate. Totul depinde de noi.

“AM FOST PE MARGINEA PRĂPASTIEI. AM FĂCUT UN PAS IN FAȚĂ.”


Categorii

1. DIVERSE, Pandemia de coronavirus/ COVID-19, Razboiul impotriva populatiei, Razboiul impotriva Romaniei, Tradatori si lichele

Etichete (taguri)

, , , , , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

4 Commentarii la ““La covedia è finita!”. IMAGINEA CARE DE-MASCĂ MAREA BATJOCURĂ NAȚIONALĂ: “Regulile obligatorii” cu care au înnebunit o întreagă țară pe motiv de pandemie SUNT DOAR PENTRU PROSTIME. “Câți au curajul sa se gândească CE VA URMA PESTE CÂTEVA LUNI?”. (#Statiinfrica)!

 1. Ramai masca!!! cand vezi asa ceva.
  Ma intreb se mai poate ceva?

 2. Bine ca s-a desteptat si doamna Adriana Vitan Balint, pe care o simpatizez foarte mult, care mi-a dat block pe FB pentru ca nu eram de acord cu isteria creata de guvernanti si intretinuta de o multime de oameni pacaliti, printre care si dînsa.
  Si părerea de rău că nu fost in stare să vadă de la bun început ce mare manipulare si bătaie de joc se petrece cu poporul român si cu întreaga lume.
  Doua blocuri importante mi-am luat de la dl Gelu Visan si de la doamna Ingrid Mocanu, prin 15-20 martie, pentru că aveam altă părere decît dumnealor in privinta institurii starii de urgenta —pe care ei o clamau insistent si disperat— si a masurilor represive impotriva populatiei… si a invrajbirii populatiei impotriva diasporei. NU diaspora a adus covidul in România! (in privinta asta a a se studia Jocurile Mondiale Militare de la Wuhan din toamna 2019…)
  Cu toata dragostea…
  Eugenia Gârba

 3. @ Alex:

  Tot timpul Dumnezeu poate. Noi mai vrem?

 4. Pingback: Guvernul reacționează după deciziile CCR propunând o LEGE A PANDEMIEI. Legea atentează direct la SUVERANITATE și la DREPTURI ȘI LIBERTĂȚI FUNDAMENTALE: declarațiile OMS devin LEGE în România, CARANTINA poate fi instituită oricând, oricât, i
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare